• 9.372.789 stemmen

Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté (2012)

Familie / Komedie | 110 minuten

Genre: Familie / Komedie

Alternatieve titels: Astérix et Obélix: On Her Majesty's Secret Service / Asterix & Obelix bij de Britten

Oorsprong: Frankrijk / Spanje / Italië / Hongarije

Geregisseerd door: Laurent Tirard

Met onder meer: Gérard Depardieu, Edouard Baer en Fabrice Luchini

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 17 oktober 2012

Plot Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté

Julius Caesar is geland in Groot-Brittannië, waar een klein dorpje moedig stand houdt tegen de Romeinse Legioenen. Maar de situatie wordt kritiek en de dorpsbewoners kunnen het niet langer meer aan. Wanneer Jolitorax (één van de dorpsbewoners) op zoek gaat naar vrijwilligers om de hulp in te roepen van zijn neef Gaul Asterix en brengt zo een ketel met toverdrank mee naar het Britse dorpje.

avatar van Metalfist

Metalfist

Toch fijn dat Depardieu de rol van Obelix blijft spelen. Imho de beste acteur voor die rol.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Asterix en de Britten heb ik altijd één van de beste Asterix-tekenfilms gevonden. Erg benieuwd naar deze. Hopen dat ze de humor kunnen evenaren. 4-uur, theetijd.

avatar van Redlop

Redlop

Geweldig mooi gemaakt, alleen het script is wat vaag. Wat deden die Noormannen in het verhaal? Londen zag er prachtig uit.

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Ik had me op het ergste voorbereid, gezien de vorige films, maar dit is gewoon een leuke en mooi gemaakte film geworden. Er is ook wat toegevoegd uit een ander boek, maar dat is niet geheel onlogisch om het verhaal wat lengte te geven. De Starwars-grap vond ik echt heel erg briljant

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Wat klinkt dat heerlijk om te horen.

Ik heb 55 seconden van de Nederlands nagesynchroniseerde versie bekeken, maar moest hem stoppen. Dat is niet om aan te horen. VERSCHRIKKELIJK!!!

avatar van ardbeg41

ardbeg41

vermakelijke film met een paar leuke grappen. Leuk hou men met stereotypen omgaat. Bracht me even terug naar de strips uit m'n jeugd. La Deneuve is geknipt voor de rol van koningin.

avatar van Zinema

Komisch knokken.

De Nederlandstalige cast doet het goed bij ‘Asterix en Obelix bij de Britten’. Het is sowieso aan te raden om 3D films zonder ondertitels te bekijken. Of dat nu thuis is of in de bioscoop. Je zou je zelfs kunnen afvragen of ondertitels bij ‘gewone’ films ook niet storend zijn, maar dat terzijde. Feit is dat we nu eenmaal niet alle talen machtig zijn. Tijdens de derde dimensie leiden de subs eigenlijk altijd af en zorgen ze voor een minder sterk dieptebeeld, doordat de letters altijd overal voor zitten. Nu is dit een kinderfilm, dus de kans is toch al groot dat u hem met uw grut bekijkt en daarom kiest voor de nagesynchroniseerde versie.

Hoe het ook zij, dit is leuke kinderfilm. Eentje die het genre ‘familie’ prima vertegenwoordigt, want als volwassene valt hier ook van te genieten. De derde dimensie is leuk, maar nog leuker zijn de komische karakters. Misschien dat het daarom extra leuk is dat Youp van het Hek, hoe toepasselijk ook, de stem van Obelix vertolkt. Hij brengt voldoende humor op het scherm, maar de meeste lol wordt veroorzaakt door het prachtverhaal van Goscinny. Hij stond samen met Uderzo aan de basis van de legendarische stripalbums met het knokkende duo. Deze derde ‘live action’ film biedt dan ook bijna net zoveel plezier als het beroemde stripboek.

Goed.

avatar van soom

soom

Hihaho, werkelijk waar één van de meest komische grappen ooit, tegenkomen in deze film. Ik kon een lach echt niet inhouden in elk geval, toen Asterix wilde dat Obelix hem bevrijdde, en Obelix de hendel de verkeerde kant op stuurde/drukte.
Ik weet niet waarom, maar vermoedelijk is Edouard Baer een iets betere Asterix dan Christopher Clavier, en komt het daardoor dat ik deze laatste paar Asterix films beter kan waarderen. Het was niet eens zo storend dat het Nederlands gesproken was. Tot mijn verbazing constateerde ik aan het eind dat ik me echt reuze fijn had vermaakt hiermee. Op naar meer leuke Asterix films, graag!! Dit is zo leuk, het hele Asterix concept blijft iets om van te houden, stilletjes en met genoegen. Toch maar eens een bezoekje aan 't Asterix park brengen.

avatar van Oma Bibber

Oma Bibber

De film is knap gemaakt met leuke grappen en veel humor.

Ik had me er niet zo veel van voorgesteld maar werd blij verrast.

Ik heb normaal een bloedhekel aan nasynchroniseren maar hier pakte het (door overgenomen

manier waarop de Engelsen Engels praten) heel goed uit.

De dialogen waren van een aangenaam niveau.

Ik heb de film samen met mijn kleindochter bekeken.

Ook zij had veel plezier.

Een buitengewoon geslaagde film voor jong en oud.

avatar van m1701

m1701

Leuke film, maar kon bij lange na niet tippen

aan die van Cleopatra... die vond ik het allerleukst en het aller grappigst.

Miste hier toch wel een hoop woordgrappen....

Ook vond ik diegene die Asterix speelde niet zo heel leuk.

Maar Depardieu deed het natuurlijk wel weer erg leuk!

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Deze film is doordruipt met subtiele en gewone humor. De types zijn echt heel grappig zoals die indonesier en natuurlijk de fantastische flegmatix. Ik hem me het overgrote deel van de tijd in een deuk gelegen van het lachen. DIt is by far, de beste asterix ooit gemaakt tot nu toe.

Geweldige film en absolute aanrader!

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

predator schreef:

Ja inderdaad helemaal mee eens. En nog tal van die leuke grappen die ceasar was ook geweldig ja. En ook die subtiele dingen als die dief! ahah ,, zie ik eruit als een dief of zo"

avatar van ipman-99

ipman-99

"Ils Sont Fous Ces Anglais." ... " !!!

Vermakelijke familiefilm !!! Leuke Komedie - Familiefilm voor jong en oud !

Heerlijke dialogen en fijne humor, bij momenten subtiele humor omringt met een heerlijk avontuur !

Er zijn over the top scènes in, weliswaar gedoseerd maar zeer vermakelijk !

Fantastisch dat Gerard Depardieu de rol van Obelix blijft spelen, hij doet dit echt geweldig !

Verplichte kost als algemene filmliefhebber/verzamelaar.

avatar van _Casper_

_Casper_

ERg leuke en grappige film!, de film is gefilmd in een unieke styl: alles is zeg maar net niet ''echt'' gemaakt waardoor je een beetje cartoony style krijgt... en dat is echt een pluspunt (je moet er wel van houden!) vind ik want het geeft een iets meer ''strip'' gevoel aan de film.

Er zit leuke humor in de film, en de film kijkt vanaf het begin tot het eind prima weg

leuke film voor jong en oud

avatar van RB2013

RB2013

ik weet gewon dat die film gewoon goed is .

ik vond de vorige 3 delen ook al leuk .

ik voel dat wij in de toekomst ook een deel 5 hebben missie europa.

avatar van NovaChe

NovaChe

Vond minste van de reeks. Weinig humor, weinig, minder geacteerd. Helaas.

avatar van mnrk

mnrk

Astérix , je suis ton père....

Deze verfliming van de 2 stripverhalen is weer leuk om naar te kijken en de herkenbaarheid uit de stripverhalen is aanwezig...

De gehele aankleding en setting is ook weer in orde (Londen ziet er top uit) en er zit lekker veel vaart in deze film...

Gérard Depardieu is weer lekker op dreef als Obélix en Edouard Baer als Astérix deze keer is op zijn plek, ook de overige cast is prima. Ik heb wel de Franse versie gezien ,en zoals dan de Engelse praten is gewoon top gedaan !

avatar van nclo

nclo

Leuke film die zo zijn hilarische hoogtepunten kent. Niet alleen is Charlotte Lebon een onwijs knappe vrouw, maar lijkt zij ook de nodige uitstraling te hebben. Helaas zijn het wel de grappen die de film vorm moeten geven, waar het verhaal daarvoor ook wel een fundament vormde. Zo vind ik het totaal onnodig om zo'n verhaal te mixen met Asterix en Obelix bij de Vikingen. Dat overdreven Engelse accent van die Britten vind ik ook weer overbodig en soms werd er lange na niet voldoende uit een grap gehaald, terwijl je er zoveel mee kon doen. Mission Cleopatra vind ik by far de beste Asterix, maar de scene waar de Romeinen zich ontfermden over de asielzoeker is ronduit hilarisch en meesterlijk bedacht. Daarin tegen kon ik mij echt irriteren (ja zo'n mierenneuker ben ik wel) aan het feit dat Gérard Depardieu even groot was als Edouard Baer en dat kan natuurlijk niet hé. Asterix moet zijn oorspronkelijke vorm wel kunnen behouden en een leuk contrast vormen tegenover Obelix. Toch maar 2,5* vanwege een combinatie van de bovengenoemde meningen.

avatar van Lof78

Lof78

Ik vond deze zeer geslaagd eigenlijk! De Nederlandse stemmen cast heeft een subblieme vertaling gelevert met een beetje verborgen humor - bij die vorige Asterix vertalingen viel dat vaak tegen. De film keek prettig weg en vind dat ze nu wel een echte Asterix vertolker gevonden hebben in de fransman Baer - die doet naar mijn mening Christian Clavier vergeten.

*** sterren

avatar van filmamator

filmamator

Dat de Fransen het niet zo op de Engelsen hebben is wel te merken, ze worden besmeurd met stereotyperingen, die, ondanks dat het daadwerkelijk stereotyperingen zijn, grappig uitpakken. Het fleugje Franse humor pakte goed uit, het doet de twee stripbroeders met al hun vrienden stralen. Net iets te veel van het goede, gelachen heb ik wel.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Gewoon alles wat je van Asterix en Obelix mag verwachten , en dus gewoon een leuke, vlotte film.

avatar van Wouter

Metalfist schreef:

Films nooit gezien, maar ik zie altijd een gezette man met een gek bolle prothese er onder. Ik had liever een echte dikkerd gezien.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

Best een leuk tussendoortje, maar niet heel goed.

avatar van Betamax

Betamax

Leuk gedaan, verhaal een beetje kinderachtig.

De strips zijn een stuk beter.

avatar van Rodger

Rodger

Leuk, vermakelijk , en aardige humor....

2,5***

avatar van Decec

Decec

Een leuke avontuur/komedie/familie film...

Leuk verhaal...

Leuk voor hele familie kinderen...

Grappig acteerwerk...

Eigenlijk komedie is mijn genre niet...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van frolunda

frolunda

In ieder geval een stuk leuker dan de vorige Asterix en Obelix film.Grootste pluspunt is opnieuw Depardieu die weer een prima Obelix neerzet en ook het verhaal is redelijk onderhoudend.Ook een aantal grappige verwijzingen naar andere films (A Clockwork orange,Star wars).Wel weer jammer dat ze twee boeken (de Britten en de Noormannen) vermengd hebben,dat komt de film niet ten goede.Zagen er trouwens wat soft en saai uit die Noormannen maar ach voor de uiteindelijke doelgroep is Au service de sa majesté zo slecht nog niet.

avatar van richardbr

richardbr

Ik vond hem wel leuk maar toch vond ik hem de minste van alle Asterix films.