• 9.377.055 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / België / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Philipp Stölzl

Met onder meer: Aaron Eckhart, Olga Kurylenko en Liana Liberato

Plot Erased

"Far from home. Far from safe. Far from over."

Ex-CIA agent Ben Logan hoopt een nieuw leven op te bouwen met zijn 15-jarige dochter Amy, die volledig van hem vervreemd is. Hij besluit de veiligheidsverantwoordelijke te worden van een Belgische multinational. Maar op een dag blijkt het bedrijf niet meer te bestaan. De werknemers zijn verdwenen en zijn vroegere assistent blijkt nu een geheim agent te zijn. Zowel zijn eigen leven als dat van zijn dochter staat op het spel. De twee vluchten en worden gedwongen elkaar te vertrouwen.

avatar van Djoiszle

Djoiszle

Vermakelijke film!

avatar van Toontje35

Toontje35

Vermakelijke thriller. Niet echt speciaal.

kijkt lekker weg

avatar van Davezelf

Davezelf

Merkwaardige cast, maar niet geheel onverdienstelijk. Een goede 2e helft, heb me prima vermaakt.

avatar van kuiponok

kuiponok

Prima Actie / Thriller. Geen hoogvlieger, maar zeer zeker de moeite waard om eens te kijken, al vond ik de film wel wat moeizaam op gang komen.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Nee, dit was 'm niet. Matig verhaal en dito spanning. Ik denk dat deze snel in Bart Smit's "5-DVD's-voor-5-euro-bak" zal belanden.

Positief opvallend was Liana Liberato die prima acteert en inmiddels al aaardig aan de weg timmert. Gaan we nog meer van zien.

Net geen voldoende.

avatar van GGG

GGG

Erg aardige film. Boeide me vanaf de eerste minuut tot het einde.

avatar van Theunissen

Toch wel beetje een dertien in een dozijn film welke ook al meerdere keren zijn uitgevoerd (wel in een iets andere vorm). De film is niet echt slecht maar ook niet echt goed. Het verhaal weet opzicht redelijk te boeien maar echt spannend vond ik het nergens worden. Dat heeft misschien ook wel te maken met de cast. Aaron Eckhart deed het nog best aardig als Ben Logan maar voor dit soort rollen vind ik hem persoonlijk iets minder geschikt. Liana Liberato als de dochter van Ben Logan vond ik vreselijk en ook zeer cliché. Olga Kurylenko zag er best fraai uit (ik herkende haar eigenlijk niet) maar voegde eerlijk gezegd weinig toe toe. De film keek zich opzicht lekker weg maar bijzonder was hij nergens en over een paar weken ben je hem al vergeten.

avatar van opa-ben

opa-ben

Spannende film, een aanrader wat mij betreft.

avatar van MrProper

MrProper

viel best mee maar had meer verwacht...3sterrekes omdat die in belgie is opgenomen

avatar van cor1946

cor1946

Goede spannende thriller/actie, alleen weer zo dochter. Waarom. Het verhaal was best goed.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Middelmatige film met matig acteerwerk en een vrij standaard verhaal. De actie is ook allemaal niet bijzonder. Toch verveelde het niet en gaat het allemaal wel lekker door. Daarom toch nog 3 kleine sterren

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Kon me wel boeien deze film, kijkt lekker weg. Weinig mis mis.

avatar van mixmaster

mixmaster

lekkere snelle actie/thriller in de stijl van de '' Bourne '' films.

goed verhaal en harde actie gecombineerd met degelijke acteerprestaties, maken deze film zeker het bekijken waard.

avatar van Zinema

Geen nieuws.

Eckhart mist het charisma om deze actiefilm te kunnen dragen. En dat is jammer want de film zelf is, ondanks de flitsende vorm, nogal standaard en hangt van clichés aan elkaar. Het weinig interessante verhaal is tevens een rommeltje en brengt geen nieuws onder de zon.

Doorsnee.

avatar van Baswazz

Baswazz

mixmaster schreef:

lekkere snelle actie/thriller in de stijl van de '' Bourne '' films.

Hier sluit ik me helemaal bij aan.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Zwak doorslagje van de Bournefilms en nergens spannend te noemen. Wel eens leuk om Brussel zo uitgebreid in beeld te zien in een internationale film Al was het wel hilarisch om te zien hoe ze op een bepaald moment op een trein stappen in Brussel Noord, de twee personages een gesprek voeren op de trein en het eerste volgende station waar de trein stopt is ...... jaaaa Brussel Noord

avatar van Minority_Check

JacoBaco

Minority_Check schreef:

ik vond het best een goede film

jammer dat er zo weinig aandacht voor is/was

Best een goed film, 4 sterren?

avatar van djwest

djwest

Wel eens leuk dat een actie film zich in Belgie afspeelt ipv de grotere europeesche steden. Dat had veel potentie. Persoonlijk knap ik af als het hoofdpersonage gaat uitleggen in de film hoe alles in elkaar steekt. Verder prima film voor een regenachtige avond. Een zesje

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Bwah zo slecht zeg... Rommelig script, amateuristisch, met geografische blunders (toch voor wie vertrouwd is met Brussel en Antwerpen). Zo wordt de Koningstraat in Brussel in Antwerpen geplaatst in de film. Om nog maar te zwijgen van het gebrek aan Belgische sfeer. Maar verder is deze thriller (hoe misplaatst kan een woord soms zijn) ook totaal spanningsloos en boeit voor geen meter. Wat een ellendig spektakel, en dat van de regisseur die het uitstekende Nordwand regisseerde. Soms slaak je een zucht als een slechte film eindelijk voorbij is... dat was hier het geval.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze prent, ondanks een paar fouten wat betreft de locaties, beviel me wel.

Goed verhaal met voldoende actie en het is eens leuk dat een internationale prent zich afspeelt in een vertrouwde omgeving, namelijk Brussel en Antwerpen.

Let ook op de Vlaamse acteurs en actrices (o.a. Katelijne Verbeke) in enkele kleinere rollen.

De film krijgt niet zo'n goede kritieken, een beetje onterecht vind ik, ik vond hem dus best goed.

avatar van pvl63

pvl63

Knappe thriller, die af en toe wat missertjes bevat maar spannend blijft tot het het einde.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Best aardig. Eckhart is meestal een supporting actor. Dit is een film waarin hij werkelijk de enige bekende naam is en hij kan de film aardig dragen. Toch overheerst een direct-to-video bijsmaak. Dat ligt niet aan het acteerwerk, ook niet aan de dochter die - in tegenstelling tot dochters en teenage sidekicks in vergelijkbare films - niet irritant is. Ook de actiescènes zijn prima.

Het is het rommelige verhaal dat de film nekt. Er wordt gegooid met namen van allerlei bedrijven en personen die al dan niet dezelfde naam hebben. Er zijn shots van de "tegenpartij" waarbij je niet precies weet wie voor wie werkt en wie welke agenda heeft. Uiteindelijk blijkt alles en iedereen elkaar weer te doublecrossen waardoor je als kijker op een gegeven moment maar plaatjes gaat kijken.

En die plaatjes zijn leuk om naar te kijken. Met name alle Vlaamse shit erin, shots van Antwerpen en Brussel, bordjes in het Nederlands etc. Dat is gewoon erg geinig.

Al met al prima, maar geen topper.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Ik heb deze na een uur afgezet, wat een onzin verhaal! Een film hoeft voor mij echt niet 100% geloofwaardig te zijn, maar dit plot slaat echt helemaal nergens op.

avatar van gauke

gauke

Echt onderhoudend wordt deze, in België en Canada opgenomen productie, geen moment. Een standaard en clichématige actiefilm met een overladen, gecompliceerd gemaakt, maar flinterdun verhaal. Zowel de actie en de cast is matig (je hebt niet het gevoel dat je naar een thriller kijkt). Vanzelfsprekend zijn de personages dan ook stereotype en zoals te verwachten valt werkt de relatie tussen de vader (single en ex-CIA agent) en zijn dochter niet goed.

avatar van roeman

roeman

Zeer aardig filmpje die je aandacht weet vast te houden van het begin tot het eind. Verhaaltje is erg dun, maar de acteurs zijn goed op dreef en Eckhart overtuigd. Dochterlief moet nog wat bijleren maar zeker niet slecht.

3* verdient voor het vermaken.

avatar van witboek

witboek

Leuk om al die Belgische steden te zien en dat is het dan ook.

avatar van willemfilm

willemfilm

Voorspelbare actiefilm. Niet echt spannend. Ik wachtte op het onverwachte plot dat niet kwam. Geen bioscoop waardige film. Een Blokker film voor 2 euro in de bak, zoiets. Meer geld is teveel.

avatar van scorsese

Matige film waarin een ex-CIA agent erachter komt dat het bedrijf waarvoor hij nu werkt, niet blijkt te bestaan. Een redelijk standaard plot met clichématige personages en weinig originele actie-scenes. Ondanks dat kijkt de film wel gemakkelijk weg en is het ook wel leuk dat het geheel zich afspeelt in Brussel en Antwerpen. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Expatriate is een film die tot stand kwam met de Belgische tax shelter, fiscale gunstmaatregel waarbij buitenlandse producenten geld kregen voor het project en dan in ruil hier investeerden, met dan nog enkele beelden van Brussel en Antwerpen als reclame voor ons land... Erg kunstmatige film.