Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Arthur Penn
Met onder meer: Gene Hackman, Jennifer Warren en Susan Clark
IMDb beoordeling: 7,1 (18.206)
Gesproken taal: Engels en Spaans
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Night Moves
"Maybe he would find the girl... maybe he would find himself."
Privédetective Harry Moseby wordt ingehuurd om de dochter van een al ouder wordende Hollywood-actrice terug te vinden. Harry reist naar Florida en ontdekt een paar connecties waardoor de zaak erg gecompliceerd uitpakt.
Harry Moseby
Quentin
Marv Ellman
Tom Iverson
FlorisV
Op zich redelijke thriller, die veelbelovend begint, met een sterke Gene Hackman, maar aan het eind uitgaat als de bekende nachtkaars. Het lijkt er op dat scenarioschrijver Alan Sharp geen inspiratie meer had om het verhaal op een redelijke manier af te ronden en veel vragen open laat. Is Dellilah (Melanie Griffith) nu vermoord, of was het echt een ongeluk? En wat was de rol van Quentin (James Woods) in het geheel?
Het was een ongeluk. Nu was Quentin niet dol op Delly, hij was jaloers op die stuntman en maakt zelfs een opmerking dat je haar het beste met een truck omver kan rijden. Maar meer als waarschuwing, de meid betekende gedonder en hij wilde er niks meer mee te maken hebben. Wel vlucht hij weg voor Hackman zodra die suggereert dat Quentin de auto saboteerde. Het is wel iets wat hem makkelijk in de schoenen kan worden geschoven, dus misschien paniek.
Natuurlijk had Quentin de auto kunnen saboteren, maar dan was Tom ook in gevaar geweest. Tom had zelf duidelijk sowieso snode plannen maar doodgaan kan niet eentje zijn geweest. Ik denk dus echt een ongeluk.
Die stuntman, Marv, was kennelijk betrokken in clandestiene smokkelvluchten. De hebzucht van Tom betekende zijn dood.
Het zou op zich wel kunnen dat Quentin het vliegtuig in opdracht van Tom saboteerde, in ruil voor de buit. Dat zou een extra motief zijn voor Tom om Quentin te doden als laatste losse eindje. Ik zou dit ook logischer vinden.
Maar er was er kennelijk al motief genoeg en dit is wat Tom zelf noemt: Quentin had al verdenkingen ten opzichte van Tom, dreigde naar de kustwacht te gaan vanwege die stuntman, waar hij kennelijk van wist....we weten dan niet waarom en ook niet hoe Tom de stuntman inclusief vliegtuig gemold heeft, maar mogelijk met zijn uzi.
wihu61
...Hij ziet het alleen niet, zoals de schaker, wiens potje hij naspeelt, het ook heeft gemist.
Ik zie het na x keer ook nog steeds niet, maar ik blijf het proberen
robertinho
Ik denk dat het wel een moord was en geen ongeluk. Joey Ziegler, die regisseur met z'n arm in het gips, zat zowel in de auto waarin zij om het leven is gekomen als in het vliegtuig waarmee ie Hackman probeert uit te schakelen. Delly zat al een tijdje daar in Florida, die moet meer hebben geweten van die hele smokkelbedoeling. Iedereen was ontzettend gespannen en ongemakkelijk toen ze vertrok dus ik gok dat Tom een seintje heeft gegeven aan Ziegler om haar uit de weg te ruimen en het op een ongeluk te laten lijken. Dat lukte, maar Hackman vertrouwde het zaakje niet - al was het om de verkeerde redenen. Waarom Ziegler naar Florida trok om alles wéér recht te trekken en Hackman dit keer op te ruimen.
My two cents. Vond het wel een beetje eem rommeltje, maar misschien was dat de bedoeling. Het leven overkomt Hackman gewoon en hij heeft weinig vat op de dingen. Niet op z'n werk, niet in z'n relatie, en niet op dat kleine schaakbordje van 'm. Hij begreep er allemaal geen snars van.
FlorisV
Het probleem met die theorie is dat de moordpoging wel heel gevaarlijk was voor Ziegler zelf aangezien hij zelf ook in die kar zat. Enfin, eens verder het was geen strak geweven plot. Soms is het leuk om een hoofdpersoon te hebben die niets snapt van wat er om hem heen gebeurt zoals Kiss Kiss Bang Bang met Robert Downey als onnozelaar (en een heerlijk dollende Val Kilmer), maar dat is veel meer crime comedy.
'Parasite'-regisseur toont grimmige toekomst met Robert Pattinson in 'Mickey 17'
'Room' verschijnt zeer binnenkort op Netflix
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze series op HBO Max worden momenteel het meest gestreamd
A Foreign Affair
Komedie / Romantiek, 1948
Charley Varrick
Misdaad / Thriller, 1973
chessdolphinflorida keysstuntmanscuba divingscheidenprivedetectivemovie setglass bottom boat missing daughterneo-noir
Realtimes | Publishing Network
Social media