Genre: Misdaad / Thriller
Nederland
Geregisseerd door: Jean van de Velde
Met onder meer: Cas Jansen, Ricky Koole en Victor Löw
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 27 april 2000
Plot Lek
Jack, een jeugdvriend van politieagent Eddy, heeft een enorm fortuin verdiend met drugtransporten. Dit is voor de Centrale Inlichtingen Dienst een prima aanleiding om hem als geheim informant te gebruiken met Eddy als doorgeefluik. Maar alle informatie blijkt aldoor waardeloos te zijn. Er is iemand die de boel verraadt. Speelt de politie een dubbelrol of zit het lek bij de criminelen? Eddy's leven komt in gevaar en zelfs zijn collega's keren hem de rug toe.
Eddy
Haveman
Gynaecologe
Wachtcommandant
robertus65
Lek is een middelmatig misdaadverhaal dat veel heeft van een Hollywoodkloon. Het verhaal is ook nodeloos ingewikkeld door de vele contacten met al die randfiguren.
robin00787
Aardige film met een geweldige openings scene.
De film heeft wel 2 minpunten:
- Irritante muziek
- Flinke overacting van Victor Low
Maar dit soort films heb ik nog altijd liever dan die shouf shouf shit en het Schnitzelparadijs. 3*
Eigenwijs
Die Victor Low moeten ze er gewoon uitgooien, uit alle producties. Toneelacteur met Method Acting allures! Maar ja, zo'n Ferrari in Carre....moeilijk.
Ben ook geen fan van Acda, maar hier was ie heel goed. Lek is een aardige film voor nederlandse begrippen, maar afgezien van het Andre Hazes begin, als je eerlijk bent steekt het niet ver uit boven een Duitse Crimi. En laat ik dat nou hebben met alle nederlanse misdaad films tot nu toe. Het is op de een of andere manier te moeilijk, want aan het geld kan het niet liggen, om een goeie crime movie te maken in kikkerland.
Mijn beoordeling: 2,1 victor reiniertjes
metaledje
gaat helemaal nergens over deze film... vind het af en toe wel grappig maar alles is toch echt te overdreven
Nixon17
Zeer matigge film veel dingen kloppen niet of zijn onrealisties en er word heel erg veel in gescholden dat vind ik ten koste van de film gaan.
hoffhaan
Ik vond het gewoon een goede film die lekker weg keek.
Voor een Nederlandse film een van de betere. Ook de werkwijze tussen geuniformeerd en recherche werd realistisch weergegeven.
JurassicPark
typische nederlands weer dit hoor. altijd maar dat harde gescheld en allemaar sex
IcU
Ik vond het echt een geweldige film. De acteer prestaties, verhaal, humor en actie waren top. Lekker weg kijken die handel. Zeker de moeite waard. 4*-en
Poeha
Ik vond het ook een geweldige film (zeker voor NL begrippen). Eén van de weinige NL films die ik ook daadwerkelijk heb uitgekeken.
hinie
Echt waar?
En er zijn zoveel mooie nederlandse films!
Heb lek nog steeds liggen en nooit gekeken...moet dat maar eens gaan doen.
L. luchtloper
Uitermate interessant betoog.

1,5 meer dan genoeg
mister blonde
Nog steeds geen echte argumenten. Als je geen geweld in een film aankunt, moet je geen misdaadfilms kijken. En wat was er mis met de beginscene?
L. luchtloper
Ik vind het gewoon een overdreven pulp film, waar ze al aan het begin van de film je zogenaamd willen shokeren. Met die galgscène met André Hazes op de achtergrond. Daarnaast is het verhaal gewoon dom en die Cas Jansen is gewoon een slechte, geforceerde acteur. Gewoon weer een regisseur die een harde krijgt bij het maken van een 'sensationele' voor mij domme, Nederlandse rommel.
mister blonde
Toch knap dat je het nog steeds presteert geen argumenten te noemen. Gewoon dom, telt nog steeds niet.
Ferg
Wat jullie allemaal zeggen is jullie mening..
Maar ik vind het een erg goede misdaadfilm..
Vooral voor een nederlandse film..
Goede rol van Cas jansen. Zulke Films moeten er meer komen in het Nederlands !
Ik geef hem een vette 4.5 !
makoo
Wat jullie allemaal zeggen is jullie mening..
Maar ik vind het een erg goede misdaadfilm..
Vooral voor een nederlandse film..
Goede rol van Cas jansen. Zulke Films moeten er meer komen in het Nederlands !
Ik geef hem een vette 4.5 !
Helemaal mee eens, wereld film! Zeer goede rol van Cas en Victor! 4 sterren
BASWAS
Agent Floddertje, wel goede rol van Cas Jansen, die vooral met steun van hele verkeerde powermuziek, op een echte eerlijke crime-fighter zou moeten gaan lijken.
“Lek” komt niet erg waarachtig en geloofwaardig over met zijn soms veel te veel verdoezelende hoge tempo en andere slecht uitgewerkte bokkensprongen in het verhaal.
hinie
3,0.
???ik heb volgens mij iets gemist...
deStef
Gister weer gekeken. Ik vind hem nog steeds goed, alleen kom je na een herzien toch wat slordigheidjes tegen. Toch blijft mijn 4* staan, want het is gewoon een topfilm.
eelco
3,0.
WAAR HEB HIJ HET OVER DAN... Wel de goeie film gekeken..
Ik vondt LEK een super film die blijft wel ff hangen.
5.0
3,0.
En jij hebt South Park: Bigger, Longer & Uncut in je top 10 staan...?
Glacius
Voor een Nederlandse film vind ik toch zeker een aardig film.
De film is aardig geacteerd en het verhaal kan ermee door..
De film heeft naar mijn mening in ieders geval een lekker sfeertje..
Kleine 3,5*
Joyy
gewoon een goeie film
(en niet voor nederlands begrippen)
tis een goeie film die boeit van begin tot end, hard en spannend
thomzi50
- 1991 berichten
Prima film. Goede cast, vond Thomas Acda ook redelijk verrassend goed uit de verf komen, Victor Löw wist ik ook te waarderen en een spannend verhaal. Natuurlijk is het net wat te overdreven, voorspelbaar en bij vlagen cliché om echt goed te worden, maar ik had niet, zoals ik toch wel vaak heb bij Nederlandse films, dat ik me blauw liep te ergeren of schaamde een Nederlander te zijn. Prim actievermaak. Met gemak voldoende.
AGoos
Lek is een best behoorlijke film...ofja...ik vind Lek een best behoorlijke film...Cas Janssen is een fijne hoofdrolspeler...Thomas Acda perfect...Gijs Scholten van Aschat vind ik vrijwel altijd goed...hier ook....uitschieters zijn, mijn inziens victor low en ricky koole...victor low omdat hij zo vreselijk de bocht uit vliegt met zijn geschifte badguy en ricky koole omdat zij centraal staat in 1 van de meest indrukwekkende scenes in de nederlandse film, namelijk het moment dat zij zo vreselijk wordt toegetakeld en haar kind verliest...
3.0

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel
Animatie, 1983

TBS
Thriller / Misdaad, 2008
false accusationsweasel old friendsdrug ring criminal gangluxury car