• 9.378.517 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Jennifer Aniston en Morgan Freeman

Releasedatum: 26 juni 2003

Plot Bruce Almighty

"In Bruce we trust?"

Bruce Nolan (Carrey) is een nieuwsverslaggever met ambitie, maar ziet de rest van de wereld zich hogerop werken terwijl hijzelf achterblijft in het middelmatige. Na wederom een dag vol tegenslagen verwijt Bruce God nalatigheid, omdat Hij nooit naar hem luistert. God hoort dit blijkbaar wel en geeft Bruce Zijn krachten onder het motto: kun jij het beter? Deze taak blijkt echter best lastig te zijn.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Neeneenee, voordat Carrey God werd, vond ik hem al een onsympathiek en vervelend karakter en dat wordt er natuurlijk niet beter op wanneer hij nog meer macht toebedeeld krijgt. Tuurlijk wordt er te onpas gegrepen naar de sfx-doos om Carrey's macht als God duidelijk te maken, terwijl het natuurlijk veel subtieler kan. Het uitgerekte moralistische eind ziet iedereen natuurlijk van ver aankomen, waardoor uiteindelijk de film me totaal niets doet. Ook naar een heel rijtje films refereren maakt Bruce Almighty er niet beter op.

Jim Carrey is gewoon leuk.

Bruce Almighty deed me eigenlijk veel denken aan Liar Liar, die van dezelfde regisseur is. Maar dat is absoluut geen negatief punt.

Het ontspannen sfeertje, de leuke karakters,... zeer genietbaar allemaal. En zoals ik al zei, Carrey is en blijft gewoon ontzettend leuk.

avatar van filmsmurfje

filmsmurfje

Zeer matige film. Luchtig en weinig denkwerk, dat wel. Ik hou geenszins van het overacteren van Jim Carrey, de special effects zijn overdreven en het einde is reeds een uur vooraf al voorstelbaar. Ik kan me inbeelden dat er voor dergelijke films een publiek bestaat, maar voor een dergelijke prent zou ik toch nooit naar de bioscoop trekken.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Bruce Almighty deed me eigenlijk veel denken aan Liar Liar

Yes Man eigenlijk ook wel, vind ik.

tommykonijn schreef:

Yes Man eigenlijk ook wel, vind ik.

Ja, inderdaad.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

GRAPPIG !!! Echt waar, zalig mooie en hilarische film!

avatar van G to the J

G to the J

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Jim carrey is niet gewoon leuk.

Inderdaad, hij is heel erg leuk!

avatar van historicus

historicus

Deze is ook weer geflopt in mijn ogen.

Als je arnold schwarzenegger erin had gezet was het misschien nog leuk geweest... [/quote]

ga buiten spelen

en jij ziet arnold in een komedie spelen ?

jim carrey is gewoon humor, maar zo te zien weet jij niet wat dat is :L

ga lekker iemand anders vervelen met je negatieve commentaar.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Met zijn iedereen-moet-mij-wel-goed-kunnen-zien-en-ik-ben-zo-grappig houding..

Daar ben ik het voor een groot stuk met je eens, alleen in The Truman Show zette Carrey zijn rol serieus neer. Al heb ik me aan het acteerwerk van hem zo weinig mogelijk proberen te ergeren wat uiteindelijk ook gelukt is doordat het verhaal en de ideeën erin best wel leuk zijn.

Deze is ook weer geflopt in mijn ogen.

Ik denk dat Schwarzenegger toch ook geen goed idee is, Owen Wilson daarentegen had de rol misschien wel leuker gespeeld zonder al dat ongeloofwaardigmakend overacteren van Carrey..

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

historicus schreef:

en jij ziet arnold in een komedie spelen ?

Hij heeft er anders in aardig wat mee gespeeld.

avatar van yeyo

yeyo

Ik vind Schwarzenegger nog een geweldig idee eigenlijk.

Vinokourov schreef:

Ik vind dat je nog erg gul bent met je sterren, afgaande op je kritiek. 0,5* was volgens mij dan beter op z'n plaats geweest.

Ik heb ooit zo'n 15 á 20 minuten van deze vertoning gezien en daarna met een vieze smaak in mijn mond de TV op een andere zender gezet. Het feit dat ik Carrey een irritante kwal vind telt hier waarschijnlijk ook wel mee. Zoals hierboven al werd gesuggereerd, Arnold Schwarzenegger had het zeker niet minder gedaan. Misschien had ik de film dan wel uitgekeken.

Gezien het verdere aanbod op TV vanavond zal het dus wel weer kijken naar een DVD uit eigen collectie worden.

avatar van polopolo150

polopolo150

Ik vond deze film best grappig, soms leuke verwijzingen naar dingen, en etc.

Deze film bleef altijd in m'n hoofd hangen vanwege de Yahoo! verwijzing in de film... voorderest vond ik deze film... aardig, maar niet perfect.

Conclusie: Ontspannend filmpje voor een gezellige avond.

Dit is natuurlijk jouw persoonlijke mening. Van mij mag je er best zo over denken, maar vervang dan het woordje "is" door "vind ik". Want echt: Carrey IS niet leuk, nooit!

Ace Hanlon schreef:

Iets wat IK hier neerzet is duidelijk gesproken ook MIJN mening. Daarvoor hoef ik dus echt niet voor elke zin 'vind ik' te zetten hier. Het is namelijk logisch dat ik niet iemand anders mening neerzet. Aub seg...

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Die discussie van "is" of "vind ik" is al te vaak gevoerd. Feit is: wat iemand hier zegt is sowieso zijn of haar eigen mening.

Denden 100 Piek schreef:

Voila.

avatar van Gil -Galad

Gil -Galad

Vond het niet zo veel soeps. Tweede keer dat ik er aan begon, maar nu voor het einde afgezet. Het zag er allemaal goed uit, het acteren is aardig, maar vond het totaal niet grappig en allemaal nogal saai.

avatar van starbright boy

Aanvallend bericht + enkele reacties verwijderd.

avatar van Saaaarrtje

Saaaarrtje

best vermakelijk, vind Jim Carrey altijd fijn om naar te kijken

kimberlyVD schreef:

OK. Jim Carrey IS een irritante kwal, Jim Carrey IS nooit leuk, Bruce Almighty IS een klotefilm.

Ace Hanlon schreef:

Ben je een klein kind ofzo? Dan doe je maar rustig verder hoor.

avatar van the big lebowski

the big lebowski

Gisteravond kwam Bruce weer voorbij op sbs6.

gezien al het negatieve commentaar op carrey, voel ik mij geroepen ook wat nutteloos commentaar toe te voegen.

Alhoewel ik niet zon fan ben van al die films met Carrey, is dit gewoon een vermakelijke film.

Het verhaal is on-origineel, het acteerwerk is matig en tegen het eind aan wordt de montage ronduit belabberd.

Maar wat maakt het uit? Dit is gewoon een heerlijke comedie.

Een hilarische rol van Morgan Freeman, genoeg leuke momenten met Jim Carrey, alleen Jennifer Annistons prestaties waren hier ondermaats.

Bruce almighty is simpelweg een comedie zoals comedies horen te zijn.

Je kunt er allerlei kritiek op hebben, maar de film kijkt lekker weg en is gewoon grappig.

avatar van Awake78

Awake78

Heel vreemd, maar normaal ben ik altijd zeer te spreken over Jim Carrey (vooral in The Cable Guy, Liar Liar), maar in deze prent is hij zeer vervelend.

Het idee is mager uitgewerkt en de grappen (op een paar na) zijn gewoon totaal niet grappig. Ik vond het in ieder geval niet leuk om naar te kijken. Té simpele comedy met een slecht uitgewerkt scenario. Jennifer Aniston zag er wel goed uit, zeker na die borstvergroting

Niet voor herhaling vatbaar deze film en een straf om uit te kijken.

kimberlyVD schreef:

Ben je een klein kind ofzo? Dan doe je maar rustig verder hoor.

Dankjewel, hoor, oma!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Bruce Almighty.

Ik vond het een zeer leuke film. Er zitten veel grappige momenten in de film. En heb vooral dubbel gelegen om Jim Carrey wat doet hij het toch goed.

Het verhaal stelt niet veel voor. De film moet het vooral van de grappige en debiele momenten hebben van Jim Carrey en die hond was ook zo leuk en schattig!

Een goede wegkijk film voor jong en oud. Maar zal de film niet weer gauw kijken. Leuk voor 1 keer.

avatar van Awake78

Awake78

TragieStar.* schreef:

en die hond was ook zo leuk en schattig!

Die hond was juist ontzettend irritant met z'n gezeik in huis! Het zal je hond maar wezen (zijn)!

Enkele offtopic berichten verwijderd.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Vanavond maar weer eens kijken, hij komt op brt1 als ik me niet vergis. Heb hem 1 keer gezien en vond hem toen aardig maar niks speciaals. Na herzien misschien een ander gedachten erover. Jim Carrey z'n humor kan ik over het algemeen toch wel waarderen. Vanavond eerst Bruce almighty daarna Patriot games op sbs dus een keer tv kijken i.p.v dvd's