• 9.505.793 stemmen

Met onder meer: Iko Uwais, Ray Sahetapy en Yayan Ruhian

Gesproken taal: Indonesisch

Releasedatum: 5 juli 2012

Plot Serbuan Maut

"1 Ruthless Crime Lord, 20 Elite Cops, 30 Floors of Hell"

Een SWAT-team komt vast te zitten in een appartementencomplex dat tot de nok toe vol zit met bewapende drugsdealers en moordenaars. Terwijl het team zich een weg probeert te banen door het doolhof van kamers en etages, beginnen de genadeloze moordenaars een gevecht tegen de agenten.

avatar van Fisico

Fisico

Deze stond al eventjes op het lijstje. Een volbloed actiefilm waarbij een aantal infiltranten zich vastrijden in een appartementsgebouw. Het deed me qua decor wat denken aan de horrorfranchise van [Rec], maar dan met criminelen in plaats van zombies. Geen hand held camera hier, maar wel prima camerahantering om alles goed in beeld te brengen. Meestal falen dergelijke films in het te snel weergeven van de spectaculaire gevechten. Dat valt hier best mee.

Zoals hier al eerder aangehaald is de actie opgesplitst in een gedeelte met vuurwapens en vervolgens een deel met mortal kombat gevechten. Als je dacht dat het hoofdpersonage er iets van kon, dan heb je Mad Dog nog niet aan het werk gezien.

Het verhaaltje zelf is wat leeg, maar de film blijft genietbaar. Niet mijn favoriete genre, maar zo eens om de zoveel keer wel best OK. Die overkill aan geweld/doden neem ik er dan wel bij.

avatar van jordandejong

jordandejong

Fuck wat een heerlijke snoeiharde Indonesische actiefilm! Non stop actie, waanzinnig tempo, gelikt geschoten en af en toe enorm bruut.... Echt genieten. De scène met het gat in de vloer is fenomenaal.

Ja, naarmate de film vordert neemt het iets aan kracht af door het flinterdunne verhaal en de vele vechtscenes waardoor het net die 4,5* niet ontvangt maar desondanks is dit echt een enorm toffe zit.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

• 1989 berichten

Vandaag eens weer herbekeken, ditmaal op Blu-ray!

Het 1e gedeelte veel schietpartijen en kogels die om je heen vliegen tussen een SWAT team en de 'bewoners' van de flat, het 2e gedeelte zie je toch meer gevechten met de vuist of met messen etc en minder schietpartijen.

Het eind gevecht was ook zeer goed, al met al zeer vermakelijk.

Alleen snap niet wat mensen 'hard'' aan deze film vinden, zoveel bloed of gore zag je niet, dan moet je ''Xtremo' en ''The night comes for us'' eens bekijken, daar zie je pas harde actie met afgehakte ledematen etc

Dat deze film zich op 1 locatie afspeelt stoorde mij niet, op naar deel 2 voor een herziening.

avatar van El  Loco

El Loco

Een actiefilm die doet wat een actiefilm moet doen, is een prima omschrijving van deze film. De introductie duurt een schamele 5 minuten voordat het SWAT-team het appartement bestormt en nadien valt het geen moment stil.

De actiescènes zien er goed uit met als hoogtepunt het gevecht tussen dat kleine mannetje en de twee broers. De hereniging tussen de twee broers was ook het enige subplotje dat eraan werd toegevoegd, want voor de rest is het in 1 rechte lijn naar het einde toe.

Als tussendoortje is dit een actiefilm die vlotjes binnengaat.