Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Iko Uwais, Ray Sahetapy en Yayan Ruhian
Gesproken taal: Indonesisch
Releasedatum: 5 juli 2012
Plot Serbuan Maut
"1 Ruthless Crime Lord, 20 Elite Cops, 30 Floors of Hell"
Een SWAT-team komt vast te zitten in een appartementencomplex dat tot de nok toe vol zit met bewapende drugsdealers en moordenaars. Terwijl het team zich een weg probeert te banen door het doolhof van kamers en etages, beginnen de genadeloze moordenaars een gevecht tegen de agenten.
JacoBaco
Na alle lovende kritieken, moest ik deze film zien. Een snoeiharde bloederige vechtfilm met een overdosis aan knokscènes!
Ja, en ik kan niet anders zeggen dan dat het een indrukwekkende film is met zelfs een paar subtiele shots die ik nog nooit eerder in een film ben tegengekomen. Overigens lijkt het wel op een computergame te zijn gebaseerd. Zoiets als vecht je vecht naar de bovenste verdieping waar de eindbaas je opwacht voor een uitdagend gevecht!
Deze film is één grote show en meer niet. Dit kijk ik puur voor het visuele. Al is een leuke score en/of soundtrack ook welkom natuurlijk. En de score is gelukkig niet eens zo slecht in deze film. Simpel, maar doeltreffend. Omdat er zo spectaculair gevochten wordt, ontstaat er voor mij echter wel een vrij storend contrast tussen actie en gas terug door er wat scènes in te stoppen waarin er veel gepraat wordt. Dit probleem heb ik ook met Sucker Punch. Maar buiten dat is The Raid een hele toffe film en het laatste gevecht is echt super vet!
Gevoelsmatig kom ik op een 3,5*
Davezelf
Net als vroeger met Bruce Lee, had je opeens weer zin om te gaan trainen. (en dat was toch al even geleden)
Knap gedaan.
DragQueen
Heerlijke Martial Arts film, met entertainende rauw in beeld gebrachte actie. De gevechten zien er goed uit, en alles is mooi in beeld gebracht. Tevens zit er een goede vaart in de film, en zakt het nergens echt in. Al even geleden dat ik zo'n vermakelijke knokfilm heb mogen zien. 4 Sterren.
dwid
Energieke en zeer vermakelijke actiefilm boordevol...jawel, actie !
Vechtscenes op zich mooi, maar vaak ongeloofwaardig (al eerder vermeld) maar was voor mij ook een reden om de waardering iets omlaag te schroeven... Maar tl balk in nek en met de kop tegen de muur aan knallen en vervolgens nog rustig door knokken gaat me iets te ver...
Chefff
Vermakelijke film met een paar zeer vette scenes! Verhaal was wel ok, niet heel bijzonder. De aktie maakte het meer dan goed! Een ruim voldoende. 4*
popcorn en cola
Prima actiefilm met zelfs een dun verhaaltje. Veel schieten, heel veel knokken. Veel keiharde details worden 'mooi' in beeld gebracht. Inderdaad ook wat minder geloofwaardige gevechten, maar dat hoort nu eenmaal bij dit soort films. Daarom niet helemaal mijn genre, maar zeker een film die de liefhebber van knokfilms gezien moet hebben.
smurf78
Ik vond deze film slecht. Het woord "actie" vind ik misplaatst. Het is een vechtfilm. Er gaat geen minuut voorbij in de film waarbij er niet gevochten of geschoten wordt (van begin tot het einde). En het verhaal ontbreekt.
Want vechten is geen actie? Zat verder een prima verhaal in.
Lexcoaster
Vechtfilms zijn ook actiefilms. Sterker nog, ik ben blij dat men vuurwapens en grote explosies grotendeels uit de fiilm heeft gelaten. Daarbij heeft deze film een beter verhaal dan de meeste vechtfilms.
Iron Maiden
Deze film had een schandalig slecht verhaal wat absoluut niet interessant was, is geen groot kritiekpunt omdat je hiernaar kijkt voor de actie en die is goed aanwezig.
Maar het plotje met de broers ging écht helemaal nergens over, film heeft een mooie verpakking maar lege inhoud.
Dat plotje met de broers is wat mij betreft ook niet het verhaal. Het gaat over corruptie en overleven. Schijnbaar ontgaat het velen dat het hier om een flinke aanklacht tegen het Indonesisch regime gaat.
Iron Maiden
Haha, wat een diepe achterliggende gedachte zeg.
Dat het daar volgens jou over gaat is mij inderdaad ontgaan, zou kan je in elke actiefilm wel iets zoeken wat er niet is.
Zo vond je het zeker ook goed toen Stallone met Rambo een statement wou maken over de situatie in Birma.
Als je zoiets wilt doen moet het niet met een over the top actiefilm gebeuren waarmee je de hele boodschap naar de achtergrond drukt, of in het geval van The Raid niet eens aan bod laat komen.
Waarom niet. Prima vorm om een statement te maken. Verder ligt er er vrij duidelijk op wat mij betreft en zoek ik dus niet iets wat er niet in zit.
dutchtuga
De 'verhaaljunks' hebben weer eens moeite met een gebrek aan uitleg. Probeer een film eens in zijn context te zien, zou ik zeggen.
Iron Maiden
Kijk, met een film als Serpico draait het om corruptie en is dat het onderwerp van de film.
Hier is er een corrupte leidinggevende die het team voor persoonlijke doeleinden gebruikt, iets dat je bij zoveel actiefilms al voorbij hebt zien komen (Predator, Eraser, Shooter etc.)
Dit word ook pas op het einde als een soort plottwist duidelijk en op dat moment kan het je gestolen worden omdat je alleen maar gefascineerd met de actiescènes bezig bent.
Verder is er amper sprake van een boodschap die de film wilt overbrengen, met een actiefilm moet je geen aanklacht maken tegen een corrupt systeem want daarvoor kijken mensen niet naar een actiefilm.
Iron Maiden
Ik zeg helemaal niet dat ik er moeite mee heb, kan je lezen?
Het is alleen jammer dat je zo'n achtbaanrit hebt en er dan tussendoor nog de moeite word genomen om een ongeloofwaardig subplot er in te proppen waarbij 2 broers elkaar weer treffen. Had het 'verhaal' er dan uitgelaten en dan had de film bij mij ook beter gescoord.
Ik geef deze film toch ook een 4, ik snap de context prima.
Knisper
Ik vind het wel opvallend hoeveel actiefans blijkbaar toch waarde hechten aan een (vaak slecht uigewerkt) plotje, waarin de actie verweven zit.
Hoezo kijken mensen daarvoor niet naar een actiefilm?
Lijkt me nogal evident dat de film zegt: De leiding van ons land is corrupt en misbruikt het volk voor eigen doeleinde. De man op de straat moet maar zien te overleven. Juist actiefilm is een perfecte vorm om de woedde daarover te uiten.
Iron Maiden
en waar zie jij dan dat er woede word geuit in deze film over corruptie?
Het buitensporige geweld is een uiting van woede. Wederom, lijkt mij nogal evident.
Iron Maiden
het buitensporige geweld is het visitekaartje van deze film.
En daarom kan het geen uiting van woede zijn?
dutchtuga
Ik zeg helemaal niet dat ik er moeite mee heb, kan je lezen?
Ik geef deze film toch ook een 4, ik snap de context prima.
Opmerking was niet direct naar jou gericht, maar naar de overschot aan users die moeilijk doen om een verhaal bij een dergelijke film. Totaal van de zotte en een teken dat er nogal moeite heerst om films in hun context te kunnen zien. Zelfde bij een film als The Expendables 2.
orbit
- 12092 berichten
En daarom kan het geen uiting van woede zijn?
Mee eens, ik zou een rode waas van woede niet snel effectiever kunnen verfilmen dan deze film. Dat is zijn grote kracht dan ook.
Iron Maiden
jij haalt het nu uit de context, de woede was van het hoofdpersonage om te overleven.
En bij Expendables wordt het misschien ook aangekaart, maar het is ook zo.
O.a. die speech van Hemsworth was echt té geforceerd, deed gewoon pijn aan m'n ogen om er naar te kijken zo slecht.
Ik geloof dat je het niet begrijpt. Ik plaats de film in de context van de politieke situatie van het land van herkomst. Het moge toch overduidelijk zijn dat het een aanklacht daartegen is. En dat de vorm, brute actie, een soort audio visuele woedende schreeuw is. Kijk eens wat verder dan fnkel de verhaallijn.... Bij het duiden van dieper liggende thema's en idee moet je juist de context verbreden. Welke positie neemt het werk in, in de wereld?
Filmkriebel
Verhaal is dan ook een essentieel onderdeel van elke film. Wat je hier hebt is monotoon geknok. Leuk om te zien, dat wel, maar terzelfdertijd ook zielloos en inhoudsloos. Als je enkel gevechten en actie wil zien zonder verhaal zijn er verder nog 2 opties : Call Of Duty spelen op je Xbox of een gevechtssportcompetitie bijwonen.
Hoezo is verhaal een essentieel onderdeel van een film? En wat versta je onder verhaal? Ken zat films met een weinig imvattend verhaal die ik geweldig vind en zat films met veel verhaal die ik slecht vind. Zaken als idee, sfeer en uitwerking zijn wat mij betreft veel belangrijker.
Maar er zijn blijkbaar ook schare mensen die denken dat film enkel een verhaaltje moet vertellen. Kijk eens wat ruimer zou ik zeggen.
Nu ik dit schrijf moet ik aan vroeger denken. Wanneer ik toen een film voor de 2e of 3e maal zag zei mijn moeder, maar je kent 'm toch al? Werkelijk, alsof het om het verhaaltje gaat. Wat mij betreft het minst essentieel. Het gaat vooral om de uitvoering.
Filmkriebel
In mijn ogen levert een verhaal toch een belangrijke meerwaarde aan een film, ook als het horrorfilms of actiefilms zijn. Als ik enkel actie, moorden, kloppen, aftuigen, afslachten zie op een koelbloedige manier dan mis ik iets .. zelfs geen love interest (hoe banaal het misschien ook klinkt, geen leuke oneliners of greintje humor, geen creativiteit. Niks, nada. Velen verwachten niet meer dan grof geweld in een film, het anderhalf uurtje actiefun is iedereen gegund. Ik vond het net iets te mager. Geef me bvb dan maar films zoals Shooter, Fearless of Rambo... het verschil laat zich onmiddellijk smaken vind ik en aan actie ook geen gebrek.

Serbuan Maut 2: Berandal
2014

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992

Mai Wei
Drama / Oorlog, 2011
vechtsportencrime bosstenementhigh risemonitortower blockjakarta indonesiaswat swat team