• 9.378.090 stemmen

Met onder meer: Barry Atsma, Pierre Bokma en Hanna Verboom

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Quiz

"Not every question has an answer"

Een bekende quizmaster (Barry Atsma) wordt in een restaurant lastiggevallen door een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn... Willen ze het overleven, dan zal de man die normaal van anderen het goede antwoord vraagt zélf de juiste antwoorden moeten geven.

avatar van Kiros

Kiros

Wauze schreef:

Zet 'm af als je het niks vind!

Kom hier dan niet als je commentaren die afwijken van de jouwe niks vindt.

avatar van booyo

booyo

Wauze schreef:

Met welke verwachting ga je dan kijken? .

Raar. Dan zeg je zelf dus dat je met lage verwachtingen in een Nederlandse film moet stappen? Wat een nonsens. Ook van films van eigen bodem mag je goede acteer prestaties verwachten lijkt me.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik denk dat Wauze iets te chauvinistisch is.

Het maakt mij echt niet uit, uit welk land een film komt zolang die maar goed is en dat zijn Nederlandse films voor een groot deel nu (helaas) eenmaal niet.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film.

Niet slecht dat niet maar zeker geen topper.

avatar van Wauze

Wauze

ad Kiros: mag je geen mening uiten over andermans commentaren als je het daar niet mee eens bent op deze site...

ad Booyo: ik bedoel te zeggen dat juist veel anderen hier bij voorbaat al hun mening klaar hebben en dat ook nog eens bevestigd willen zien door de film. Bijv. Ik vind Maas niks en zie je wel het is ook niks.

Je ziet toch welke waardering ik geef. Maar dat zal ook wel mis zijn. Pfff.

avatar van Sopherian

Sopherian

de film was oke... niet goed en niet slecht.

avatar van jippie2010

jippie2010

Toch leuk om weer eens een Nederlandse thriller te zien.

Bokma stak er met kop en schouders boven uit, wat een magistrale rol zet hij hier neer!

Atsma kon redelijk meekomen, maar de bijrollen waren van bedroevend niveau.

Het verhaal zat redelijk in elkaar, helaas met wat onnodige foutjes.

Met een hoger budget had deze film zeker meer potentie gehad, nu blijft hij steken op 3.0.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

jippie2010 schreef:

Met een hoger budget had deze film zeker meer potentie gehad

Een hoger budget? Een beter script had me beter geleken.

avatar van nonkel jan

nonkel jan

Die film was ook goed voor mij ik heb er al slechter bekeken.

avatar van kammie888

kammie888

Geen Topper maar wel een vermakelijke wegkijker voor een verloren uurtje. De film weet in iedergeval te boeien!

avatar van dualcia

dualcia

Prima vermaak deze film. De speelduur is niet al te lang, waardoor het verhaal lekker vlot loopt en dat is echt een pluspunt bij deze film.
De insteek van het verhaal van de 'quiz' vond ik erg interessant. Het was dus wel een beetje jammer om te zien dat dit in de film maar een beetje jammer was uitgewerkt. Dit vooral omdat bijna de gehele setting van de quiz in het restaurant was. Toch bleef dit spannend. Die ontvoerder was toch echt wel een creep, vooral toen ie half in elkaar was getimmerd. En dan zorgt de ontknoping (/het motief) ervoor dat je opeens medeleven krijgt met die man. Het einde was ook nog even lekker spannend en al met al was dit een prima film om eens gezien te hebben

avatar van suusjes

suusjes

Ik vond de film echt waardeloos.

De scenes in het restaurant waren vooral irritante dialogen waarin het personage Leo (atsma) maar niet wil begrijpen dat zijn gezin toch echt ontvoerd is. Wat volgt zijn erg neppe vechtscenes in een toilet en een paar bijrollen (van oa hannah verboom) die letterlijk en figuurlijk binnen komen vallen en wel heel erg floppen en compleet ongeloofwaardig zijn. Ook slecht acteerwerk van de bijrollen. Het motief van de ontvoering wat pas aan het einde van de film naar buiten komt hadden wij al na 20 minuten bedacht ( en zo slim zijn wij niet :-p). Wat een aanfluiting. Sint vond ik nog beter.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Onderhoudende en bij momenten spannende B-film . Vernieuwend verre van maar lekker entertainment wel

avatar van wimaroca

wimaroca

Het was maar goed dat Pierre Bokma die rol speelde,want anders was het inderdaad een stuk minder geweest,

Het is nu 2012

als deze film direct na De lift,en Amsterdammed (en flodder)was geweest,zou (denk ik) toch iedereen lovend zijn geweest,over deze komische thiller.(ja je kunt er geregeld lachen,vooral wat Bokma te melden heeft,is zeer komisch)

Is in ieder geval een stuk beter dan Sint.

voor mij 3 kleine sterren

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Ik ben aangenaam verrast door dit filmpje. Ik heb altijd al een zwak gehad voor films van de hand van Dick Maas. Toch had ik vooraf niet gedacht dat ik hem zo goed zou vinden. Deze film heeft gewoon alles in huis om me te boeien. Hij is grappig (met namen Pierre Bokma is met momenten hilarisch), spannend en door de korte speelduur is hij niet langdradig. Ik wist wel dadelijk hoe het in elkaar zat (wat de reden voor dit alles was) maar dat kon voor mij de pret niet bederven. Ook de verwijzing naar seven op het einde, met zogezegd de hoofden in de dozen was leuk. Ik zag die verwijzing er toch in.
Dus voor mij een super geslaagde film,al moet ik eerlijk toegeven dat als dit plaatje zonder de nodige humor van Bokma zou gemaakt zijn, het een stuk minder was geweest.

avatar van Dominootje

Dominootje

Mwoah, aardig filmpje..

Ietwat te voorspelbaar wat het minder spannend maakte..

avatar van mikey

mikey

Extreem grappig filmpje. De clou was al na 10 minuten te reden maar ach.. Bokma en Atsma doen het heel erg goed als rivalen en de film staat bol van de rare karakters en speciaal vermeld: irritante politieagenten. Typisch Maas dus.

avatar van Poeha

Poeha

Al met een al een prima onderhoudende film, die mede door zijn lengte makkelijk uit te zitten was.

Bokma was deels meesterlijk in zijn rol. Geweldig zoals hij die vragen stelde. Verder een prima NL film. Al dat gezeur over waardeloze films uit NL slaat nergens op. Deze kan zich best meten met een gemiddelde Hollywood film, afgezien van het budget waarschijnlijk.

Door Bokma, nog een halfje extra.

avatar van qwatje

qwatje

Pierre Bokma, Pierre Bokma, Pierre Bokma.... Dat is Quiz!

Quiz is een aardige film, met een een aardig script. Maar wel een film die de middelmaat niet ontstijgt, echter... Quiz heeft in de hoofdrol Pierre Bokma. En die is zo ongeloofelijk goed in deze rol. Een van de beste acteerprestaties ooit in een Nederlandse film. Op de een of andere manier moest ik na afloop denken aan de Batman Film 'The Dark Knight' met Heath ledger in de hoofdrol denken. Iedereen was toen zo lovend over de rol van de Joker! Bokma zet in Quiz een prestatie neer die The Joker doet verbleken.

Al met al is quiz een middelmatig thrillertje, maar zeker door Bokma's acteerprestatie een absolute aanrader! 3,5*

avatar van hatebreeder

hatebreeder

fantastische film, spannend, boeiend en goed acteerwerk.

avatar van boemboem27

boemboem27

niet onaardig voor een Nederlandse film

maar ook niet meer dan dat

avatar van empirekees

empirekees

Eerste helft is interessant en wordt er een mooie sfeer neergezet. Maar helaas, het einde is te vergezocht... Jammer, want idee is leuk. 2,5*

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Leuk wegkijkertje, acteerprestaties wat wisselend, Pierre Bokma vond er goed spelen, zette een geloofwaardige rol in, wat bijrollen werden minder goed neergezet. Verhaal behield zijn spanning, je start al gauw met een hekel aan de arogante quizmaster maar de gedachte achter de reden van het bezoek aan tafel is al wel gauw duidelijk.

avatar van rroossiiee

rroossiiee

absoluut niet mijn ding, deze film!

avatar van El ralpho

El ralpho

Goed begin, matige afwerking

Na het zien van het afgrijselijke Sint, had ik het eigenlijk wel een beetje gehad met Maas en op voorhand weinig zin in het bekijken van Quiz. Doordat het verhaal mij toch aansprak en nadat deze film eerst een behoorlijke tijd op de planken heeft gelegen heb ik besloten om hem toch nog maar een kans te geven. En ik moet toegeven dat het echt een heel stuk beter had gekund, maar ook zeker een heel stuk slechter!

Met name de eerste helft vond ik namelijk behoorlijk goed. Bokma zet een ijzingwekkend sterke rol neer en ook Atsma doet het hier weer prima. Er is sprake van een goede opbouw en je bent al gauw benieuwd wat er zich hier nu precies afspeelt. Er komen ook een aantal indrukwekkende scene's voorbij waarbij met name de gewelddadige toilet scene er niet een zou zijn die ik in een Nederlandse productie zou verwachten. In positieve zin!

Helaas gaat het wel fout in de tweede helft als de omgeving van Leo ineens het verhaal begint over te nemen. Als Leo op een bepaald punt tijdelijk uitgeschakeld wordt gaat het verhaal de nadruk op de omgeving van Leo leggen, en deze personages zijn met name gewoon erg vlak en oninteressant. Ook bepaalde gedragingen van bijrolspelers worden op een gegeven moment ongeloofwaardig zoals het gedrag van de ober in het restaurant. Ook zijn er een aantal inmiddels uitgekauwde elementen aanwezig zoals het laten langskomen van politie agenten die uiteindelijk wijs wordt gemaakt dat er niks aan de hand is.

De ontknoping weet ook niet te bevredigen en is heel erg standaard. Dit is jammer omdat je bij de opzet iets originelers bij het slot verwacht. Maas laat dus duidelijk merken dat hij nog steeds over enig regie talent blijkt te beschikken, maar het is dan des te jammer dat de film richting het einde toe steeds vaker de plank misslaat waardoor Quiz uiteindelijk niet meer dan een standaardfilmpje geworden is. Toch jammer, want als de tweede helft net zo goed zou zijn geweest als de eerste, was de beoordeling een stuk hoger uitgevallen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik heb voorstukjes gezien en die vond ik al tenenkrommend, dus ik vrees dat ik vanavond na zo'n 20 a 30 minuten zal afhaken.

avatar van Mars4i

Mars4i

1 van de slechtste films die ik de laatste tijd heb gezien. Het acteren van Atsma en Bokma is wel in orde. Maar al het andere is slecht. Ongeloofwaardig script Waarom moet zich dit allemaal in een restaurant afspelen. Totaal niet spannend en ook niet komisch. Slecht acteren van de overige acteurs (vooral de Italiaanse restauranthouder en agenten op het einde). En voorspelbaar (Toen ze in het begin bij vraag 2 of 3 hadden over het feit dat hij met justitie in aanraking was geweest vanwege dronken rijden, was voor mij de achtergrond wel duidelijk). Zonde van mijn tijd. 1.5 sterren.

avatar van cales77

cales77

Eenvoudig Dick Maas filmpje. De afranseling in het toilet was wel goed.

avatar van playah26

playah26

Voor een nederlandse thriller best een aardig filmpje.

Vond dat pierre bokma zijn rol zeer goed vertolkte, in tegenstelling tot atsma.

Verhaal simpel, op kleine locatie maar bleef tot het eind spannend, geen moment verveeld tijdens de film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Voor een Nederlandse film inderdaad wel aardig, in vergelijking met internationale films schiet dit wel tekort. Bokma is een soort parodie op zichzelf. Vind de man sowieso overrated as hell. En het schiet verder af en toe door in ongeloofwaardige shots (in de WC bijv.). Nee, ik heb hier met weinig inlevingsvermogen naar zitten kijken, daarvoor haalt het het allemaal gewoon niet.