• 9.376.713 stemmen

Met onder meer: Barry Atsma, Pierre Bokma en Hanna Verboom

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 maart 2012

Plot Quiz

"Not every question has an answer"

Een bekende quizmaster (Barry Atsma) wordt in een restaurant lastiggevallen door een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn... Willen ze het overleven, dan zal de man die normaal van anderen het goede antwoord vraagt zélf de juiste antwoorden moeten geven.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Had ook niet veel langer moeten duren.

avatar van gorelover

gorelover

Kijk er wel naar uit,

vond de trailer er wel vet uitzien.

zeker 1 die ik in de bios wil zien.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

Photoshopt Dick Maas die posters zelf in elkaar? Wat een poverheid.

avatar van Elineloves

Elineloves

Nederland gaat op de 'Saw' toer? Nou, benieuwd wat dat gaat worden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Elineloves schreef:

Nederland gaat op de 'Saw' toer? Nou, benieuwd wat dat gaat worden.

Hij krijgt anders nog wel een 12+

avatar van Elineloves

Elineloves

Dan is het w.s. al helemaal niet veel.

Drs. DAJA

Heeft helemaal niets te maken met Saw.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Volgens de Filmkrant is de film mislukt.

Drs. DAJA

Volgens mij niet. Dick Maas is hier op z'n scherpst qua timing waardoor hij authentieke spanning opbouwt.

De Filmkrant recensie staat trouwens al online: link

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Spanning is vooral in het restaurant wel voelbaar. Ook vond ik die setting erg prettig. Maar dat slot...

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Niet spannend en afgekraakt door de filmkrant. Ik vrees voor een slechte film.

avatar van Skycrawler

Skycrawler

De filmkrant is de autoriteit op het gebied van films en hun waarde, begrijp ik uit jouw antwoord?

dutchtuga schreef:

Tsja, de ontknoping vond ik nog niet eens verkeerd hoor beetje het Amsterdamned-idee natuurlijk, alleen de echte afronding was wat minder, maar dat heeft Dick Maas vaker. Ik was bovenal enorm gecharmeerd van de spanning (die inderdaad in het restaurant het meest voelbaar is) maar dat is 80% van de film. Ik betrapte me er op dat ik er opvallend goed in mee ging.

avatar van DiDa

DiDa

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

het moet echt een drama zijn als ik het zo lees

avatar van BlueRoses

BlueRoses

Waar ik het niet eens ben met de 2 Sterren van de Filmkrant en het hoofdargument dat het vlees nog vis is (gruwel en een lach die elkaar zo goed afwisselen is naar mijn mening de grote kracht van QUIZ) kan ik nog respect opbrengen voor zo'n mening, maar die halve ster is toch niet serieus te nemen?

Ga deze film kijken, beste filmvrienden. Een vernuftig script, sterke regie en met uitstekend spel van Bokma & Atsma.

avatar van DiDa

DiDa

Veronica Magazine geeft de film 3 sterren. Valt dus al met al wel mee misschien...

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Ongelofelijk lelijke poster in ieder geval.

Drs. DAJA

Ook wel een heel erg slecht geschreven recensie zeg. Qua argumenten noemt hij alleen maar cliche's op zonder ze uit te leggen. Ik vraag me sowieso af wat hij bedoeld met niet overtuigende belichting, camerawerk en (ja ja) cameravoering (waarbij laatste twee woorden letterlijk hetzelfde betekenen en allen op de taak van de cameraman neerkomen...) Als de film zo slecht was als zijn recensie had ik hem begrepen...

Videointerview met Dick Maas over Quiz:

Dick Maas over Quiz

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wanneer ik naar die poster kijk fantaseer ik er van zelf een budgetbak omheen...

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Nee natuurlijk niet, maar je hebt meer kans. En het feit is ook dat Teun, Jacob en Roeland meer toneel acteurs zijn dan film of televisie acteurs. Ze spelen hier en daar een rol maar niet constant. Atsma daar in tegen is een ware film acteur net als Hauer.

Barry Atsma is een idool van veel vrouwen op dit moment,dat is altijd goed voor de kaartverkoop van een film...daarbij is het ook nog eens een hele goede acteur.

Prima keuze dus.

jumpstylemovie schreef:

Dit is een erg geestige opmerking! Ik mis een "Like"-knop op moviemeter. Ik snap ook niet dat zo'n poster gemaakt heeft kunnen worden, bovendien past ie mijn inziens echt niet bij de film.

avatar van Quentin

Quentin

Eens, vond die witte hobbyposter van Dick zelf (vermoed ik zo) een stuk beter.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Nijmegen schreef:

Ongelofelijk lelijke poster in ieder geval.

Het enige grappige/goede aan de poster is dat de namen boven het verkeerde hoofd staan.

avatar van DhrBoumans

DhrBoumans

Gister in de SNEAK gezien!

Voor nederlandse begrippen is deze film echt goed, beetje traag kwa opstarten maar verassend einde. Rollen zijn goed weggezet, maar alle lof gaat toch wel naar Pierre Bokma.

die speelt echt super in deze film.

Omdat ie zo traag begon, heb ik hem 4,5 ster(ren) gegeven..

Owja let niet op de schoonheids foutjes, het blijft een nederlands product..

avatar van IcU

IcU

Prima thriller. Blijft spannend en heeft de nodig humor hier en daar. De film ontkomt echter niet aan een lading stereotype karakters, en het acteer werk is soms tenenkrommend onder de maat. Ondanks een andere (lees- kleinere) insteek een echte Dick Maas film. Leuk,