Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 8 december 2011
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot New Year's Eve
"The one night anything is possible."
De film gaat over de verstrengelde verhalen van een groep New Yorkers die hun weg naar romantiek proberen te vinden in de loop van Oudejaarsavond. We volgen onder andere een verbitterde stervende man in een ziekenhuis (De Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Pfeiffer) die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer (Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond.
Claire Morgan
Randy
Nurse Aimee
Daniel Jensen
kijkdoos
Kortom deze productie is meedogenloos plastic; het werkelijke leven ziet er heel anders uit.
Maar, als je een prima vermakelijk tussendoortje verwacht zit je helemaal goed
Ben het met beide bovenstaande quotes helemaal eens. Dat het werkelijke leven er anders uit ziet is iets waar ik me vanwege mijn kijkplezier bij deze vermakelijke film niet aan stoor. Al met al goed voor 3***. TIP, misschien wel beter om even te wachten tot december om te kijken.
Artsmak
Oversentimenteel Hollywood-braaksel! Laat deze film links liggen.
Het is dat ik niets anders te doen had in het vliegtuig.
1 ster voor de moeite..
ll_Sparrow
Tsja als ik niet eerst Love Actually, die Nederlanse Sinterklaas film en Valentine's day had gezien dan had ik deze film misschien wel 3,5 tot 4,0 gegeven. Maar dit concept is nu toch wel erg uitgemolken dus 1.5 voor de uitvoering..
Franklin1975
De hoogtepunten van de film: New York en nogeens New York, Sofia Vergara en Catherine Heigl in dat blauw/zilveren strakke jurkje.
Dat zorgt ervoor dat deze film nog een voldoende scoort en dat je blijft kijken door de handvol verschillende verhaaltjes. Verder wordt er dramatisch geacteerd, alsof de film zelf op Oudejaarsavond opgenomen is.
dutchcowboy
Zeer slappe film. Het voor mij enige niet voorspelbare was dat Sarah Jessica Parker een date had met Josh Duhamel (die ergens op Joran van der Sloot lijkt).
FMHZ
Een film waarin 2 keer een blik bekende namen wordt open getrokken. Wat verder weinig invloed heeft op de kwaliteit van de film - want inmiddels hebben we dit ook wel weer gezien. (love actually was de enige écht leuke binnen dit type film).
Er zaten wel een paar leuke verhaal lijntjes in, waarvan ik die van Paul en Ingrid het leukst vond. Heigl in dat pakje was ook nog wel de moeite waard. Weinig vernieuwend en maar zo nu en dan vermakelijk. 2*
ibendb
De trailer zag er goed uit. De film ook.
New Year's Eve is geen fim om in mei te kijken, maar ik had zin in wat meligheid. De film volgt verschillende verhalen. De meest boeiende was toch die met Michelle Pfeiffer en Zac Efron omdat die best schattig was.
De film zit vol bekende sterren zoals Robert De Niro, Abigail Breslin, Katherine Heigl, Lea Michele (Glee
), Ashton Kutcher en Sofia Vergara (Modern Family
). Dit hielp de film niet echt want nu is het echt een hollywoodproductie.
Met het acteerwerk was, verbazend, goed. Enkel Jake T. Austin en Sarah Jessica Parker heb ik toch al beter gezien. Maar Jon Bon Jovi: Goede muziek, slecht acteerwerk. Hij kon niet overtuigend spelen en zijn personage had niet echt diepgang.
Eerst ging ik dit werk een 3,5* geven, maar het einde was hartverwarmend en sweet, dus daarom die halve ster erbij.
Macmanus
Te voorspelbaar.
Natuurlijk te verwachten bij dit soort films. Maar toch maakte deze film het wel erg bond. Elk verhaaltje is vanaf seconde 1 totaal te voorspellen. Het maakt het een erg machinaal gemaakte film. Keuze in acteurs is ook extreem typisch. Voor iedere doelgroep wel iets. Halle Berry
Ze acteert niet eens slecht. Maar haar karakter is zo zinloos dat je je afvraagt waarom ze het zichzelf aandoet. Zelfde geld uiteraard voor De Niro. Rest van de cast zijn talentloze watjes die alleen maar films kiezen die goed zijn voor het imago. Berry doet dat helaas tegenwoordig ook maar heeft met Monsters Ball laten zien dat ze meer durft. Het is de vloek die over Hollywood heerst.
Doordat het volledige geld op is gegaan aan de cast is het visueel en qua locaties ook nog eens erg pover. Dat feest bij Time Square leek nergens naar. En dat einde ook Josh Duhamel die kiest voor Sarah Jessica Parker
Het is zulke schaamteloze cash in cinema dat ik er nog wel om kon lachen. Maar dit is natuurlijk geen cinema om te promoten.
1.5
New Year’s Eve doet in vele opzichten denken aan Love Actually, maar weet dit niveau nooit te evenaren. Een romantische komedie met erg veel personages, die allen op hun eigen manier omgaan met de viering van oudjaar. Ook een hoop bekende acteurs, maar dat maakt nog niet altijd een goede of leuke film.
Het probleem zit hem hier vooral ook in het aantal personages. Het is moeilijk om iedereen voldoende aandacht te geven, zodat het gevaar bestaat dat niet iedereen even goed uit de verf komt. Dat gebeurt hier ook. Ik vond maar een paar verhaallijnen echt geslaagd. Ook wordt er te pas en te onpas geswitched, waardoor het allemaal soms wat rommelig overkomt. De verhalen van Robert de Niro en Michelle Pfeiffer waren het interessantst, maar die vond ik soms net wat te weinig aan bod komen. Verder vond ik Katherine Heigl en Halle Berry het leukste spelen.
Maar echt pakken deed het mij allemaal niet. Daarvoor is het allemaal net niet scherp en leuk genoeg. Het idee is niet slecht, mar de uitwerking is net wat te rommelig en onsamenhangend om echt te boeien. Dankzij de sterke cast onderhoudt het gelukkig allemaal wel.
Sergio Leone
Zo zo.
Net als in Valentine's Day is er ook hier een teveel aan verhaallijnen. Er zijn slechts enkel die boeien, twee om precies te zijn (Pfeiffer/ Efron en De Niro/ Berry). De rest is overbodig (Duhamel) of vervelend (Biel).
Qua screentime is het ook niet logisch verdeeld. Enkele personages hadden meer screentime verdiend, en andere personages hadden dan weer géén screentime verdiend.
De cast is heel omvangrijk en het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat er enkele goeie acteerprestaties tussenzitten. Robert De Niro kan overtuigen in z'n klein rolletje, Hilary Swank is ook goed, net als Halle Berry. Sofía Vergara is hot as hell. Voorts zijn ook Michelle Pfeiffer en Zac Efron wel te pruimen, al komt dat vooral door hun enthousiasme.
Al de rest is vooral irritant. Jessica Biel spant wederom de kroon, maar wordt kort gevolgd door Abigail Breslin, Bon Jovi en Katherine Heigl.
New York is een sfeervol decor an sich, maar ik heb de indruk dat de makers niet het onderste uit de kan gehaald hebben op dat vlak. Het nieuwjaarsfeestje is vooral druk en weinig overzichtelijk.
De muzikale intermezzo's (een verplicht nummertje met het casten van een zanger) halen voornamelijk het tempo uit de film.
2,5
martijn011
- 2034 berichten
Na het tegenvallende Valentine's Day vreesde ik dat dit hetzelfde laken en pak zou zijn. Waar eerstgenoemde veel te veel hooi op de vork nam en vooral teveel oninteressante plotjes had is dat in deze film een stuk minder.
Natuurlijk zijn er in deze film ook oninteressante verhaallijnen. Zo zijn de stelletjes die een baby verwachten heel irritant, is het verhaal van Josh Duhamel saai en voorspelbaar en acteert Jon Bon Jovi als een hooivork.
Gelukkig zijn de overige verhaallijnen wel goed te pruimen. Robert de Niro in een mooie rol, Hilary Swank die overtuigt, Pfeiffer en Efron die een prachtig stel vormen en ook Aston Kutcher met z'n achtergrondzangeres veroorzaakt geen irritatie.
Dus al met al was dit filmpje prima te pruimen, ondanks z'n best wel lange speelduur. Toch heb ik me niet verveeld en verdiend deze film in mijn ogen een voldoende en is dit stukken beter dan z'n mislukte voorganger!
erik1677
Zo goed als love actualy word het natuurlijk nergens, maar echt slecht is dit ook niet.
New year's eve word hier her en der ook wel eens vergeleken met valentines day, maar het is alweer te lang geleden dat ik die gezien heb, om hem daar mee te vergelijken.
persoonlijk vond ik het mooi om hier veel topacteurs en actrices weer te zien.
Vooral Robert deniro, Michelle pfeifer, jessica Biel, sarah jessjca parker ,hillary swanton en hale berry vond ik fijn om naar te kijken.
Ookm veraste mij zeer de acteur die michelle pfeifer overal heen bracht en de de jonge actrice die de dochter van Sarah jessica parker speelde.
En dan vergeet ik nog bijna de actrice die vast in de lift zat met ashton kucher.
Een heel fin filmpje dus. en ik geef hem bewust nu 3 sterren want ik denk dat hij bij herziening nog wel hoger uitvalt.
Ik vermoed dat dit echt zo'n groeifilmpje word, die je per herziening beter gaat vinden .
Mn favoriet love actualy zal hij wel niet van de troon stoten, maar dat lijkt me ook compleet onmogelijk.
erik1677
hehehehe welk verhaal bedoel je precies, van de verschillende verhaal-lijntjes
SunChaser
Onderhoudend maar veel te veel personages en verhaallijnen. Ik hou van dit soort films maar Love Actualy is nog steeds t beste en He's Just Not That Into You is ook beter dan dit
Fran
- 1953 berichten
Als je van films a la "Love Actualy" houdt dan val je met deze film zeker geen buil. Heerlijk al die romantische verhalen die door elkaar heen lopen. Er zijn al meerdere van dit soort films gemaakt ( de één wat beter dan de andere) maar ik kan er toch geen genoeg van krijgen. En ook deze versie is erg prettig. Vooral de chemie tussen Kutcher en dat meisje in de lift was erg goed om naar te kijken. Leuk ook om Sarah Jessica Parker eens in een moederrol te zien in plaats van een 40-er die wanhopig een 20-er probeert te blijven a la Sex and The City. Ja, goed filmpje.
Koerok
1 of 2 verhaallijntjes waren wel leuk (vooral die van Pfeiffer en Efron), maar de rest kon me weinig boeien.
fritsje
allemachtig wat een waardeloze K%$# film,zo ongeinspireerd zie je ze nog maar zelden ! robert de niro doet ook alleen maar weer voor de centjes mee.wat is deze steracteur de laatste jaren afgegleden.en dan nog dat spook van een s j parker........bah wat een aanfluiting.kan de vergelijking met love act. op geen enkele manier doorstaan,zonde van de tijd !
Pazmaster
Ondanks de vele bekende koppen toch niet zo`n beste film. De film is zeer clichématig, zoetsappig en voorspelbaar. Ook de humor is niet leuk. Ik heb nergens om kunnen lachen. 2,5 ster
Poisonthewell
Aaaaarrrrrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhh!!!!!!!!!!
Dit is geen film, dit is een massavernietigingswapen.
tal1b
en Catherine Heigl in dat blauw/zilveren strakke jurkje.

Kersje26
"Catherine Heigl in dat blauw/zilveren strakke jurkje"
Zei je nou Catherine Keyl??? ......... Of bedoel je Katherine Heigl
??
KimLita
Hele leuk film.
Ondanks de meerdere verhaallijnen door elkaar is het goed bij te houden.
Daarbij spreekt het verhaal van Zac Efron mij nog het meest aan.
Jon Bon Jovi vind ik het ook leuk doen.
Alle verhaallijnen zijn duidelijk aan het eind en je weet dan ook precies waar je aan toe bent.
Als je niet van zoet-sappig houd, zou ik hier zeker niet naar kijken.
Het is simpel het volgen van verschillende levens op weg naar het nieuwe jaar.
Niet echt een komedie dus.
Dennissssss
Film van een matig niveau. Te simpel, te voorspelbaar, niet grappig, gewoon vrij slecht eigenlijk....
Van al die recente collagefilms met feestdagen etc was dit nog wel de zwakste.
Buitengewoon matig script en een gedachte van 'laten we er maar zoveel mogelijk sterren in proppen dan wordt het vanzelf wat', tevergeefs.
Ik hoopte dan op z'n minst nog wat fijne beelden van new York te zien, maar dat concentreerde zich eigenlijk ook alleen maar op het platgetreden Times Square. Jammer allemaal.
Hoogtepunt was dan nog het einddansje van Michel Pfeiffer met Efron, haha.
cantforgetyou
- 1955 berichten
Door de vele bekende spelers, is deze film nog net vol te houden, maar de verhaal lijnen slaan nergens op. Vreselijk gewoon. Veel reclame van Nivea, Toshiba en Phillips hebben deze film gefinancieerd. Met zoveel bekende namen, kun je deze acteurs en actrices anders nooit betalen. Halle Berry blijft toch wel echt een hele mooie vrouw.
Redelijke film die zich afspeelt op oudjaarsavond in New York. In navolging van Valentine's Day is dit opnieuw een mozaïekfilm met veel personages en een hele waslijst aan bekende acteurs die ze invullen. Door de vele verhaallijntjes kijkt het wel gemakkelijk weg, ondanks dat het allemaal wel wat te gemaakt is en soms te geforceerd over komt.

Drie romantische komedies om samen het nieuwe jaar mee in te luiden

My Sister's Keeper

Water for Elephants
Drama / Romantiek, 2011

Crazy, Stupid, Love.
Komedie / Drama, 2011
vakantieoudjaarsavondillustratorcatererpedicabticketvideoconferencing multiple storylinesduringcreditsstinger