Genre: Biografie / Misdaad
Geregisseerd door: Marc Forster
Met onder meer: Gerard Butler, Michelle Monaghan en Michael Shannon
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Plot Machine Gun Preacher
"Hope is the greatest weapon of all"
De film vertelt het verhaal van Sam Childers, een voormalige drugdealer en bendelid van de Hell’s Angels die zich bekeerd heeft tot God. Hij richtte een weeshuis op in Soedan in de jaren 90. Nadien vormde hij een militie om te voorkomen dat de kinderen zouden eindigen als kindsoldaten.
Sam Childers
Paige #1
Paige #2
Paige's Friend
sofripa
Mr. 300 gooit het over een afrikaanse boeg. Ziet er intrigerend uit!
RickStarMovie
Chris Cornell verzorgt een nummertje genaamd ''The Keeper'' in deze film. Altijd fijn
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ook een rol weggelegd voor Souleymane Sy Savane wat nou eenmaal een topacteur is. Komt wel goed dit.
FullMoon
Op zich een mooi script maar helaas te Hollywoodachtig. Ik had liever gezien dat de film wat alternatiever was met een protagonist uit Afrika zelf. 'Amerikanen' moeten altijd beter en heldhaftiger zijn in alles.
Yoeet
lijkt me een super film, kan niet wachten..
Gerard doet het sowieso alttijd goed en ziet er altijd super (sexy) uit
disneystore
Ziet er echt slecht uit.. Deze sla ik waarschijnlijk even over. Zoals Theunissen zegt is de titel alleen al lachwekkend.
Thorak
Het verhaal klinkt wel erg verzonnen; een biker annex drugdealer die zich opeens bekeerd en weeshuizen in Soedan gaat bouwen, maar het blijkt daadwerkelijk gebeurd te zijn.
killer13
ik ben die trailer (hoe geweldig die ook is) ondertussen wel moe gezien. laat die film nu maar eindelijk komen, het wachten heeft lang genoeg geduurt
Yoeet
helemaal mee eens!
muss1905
wat een bijzondere film ik vond het echt een indrukwekkende film met een mooi verhaal echt het kijken waard pff ik ben er stil van....
4,5 ster!!!!
dragostine
Gebaseerd op ware feiten deze film,
Je hoeft maar even 'Sam Childers' in te voeren op internet..
Ohja en ik geef het 4 sterren,
het is gewoon een van die films die je gewoon raakt en waarvan je beseft
dat we het totaal niet slecht hebben, ondanks dat we dagelijks zeuren over elke kleinigheid
wat je maar kan bedenken. Er werd goed geacteerd en het thema is gewoon pakkend.
Zeker de aftiteling ook even meepikken. Net zoals in 'Gridirons gang' zie je de echte 'held'
op het einde van de film.
Thorak
EO niveau? Nooit geweten dat 'EO' een niveau aan gaf.
2 vandaag is ook een EO programma, deze film heeft dus een redelijk hoog niveau?
[edit mod: persoonlijke aanval verwijderd]
HALVE TAMME. (moderator series)
Mooie film.Van begin tot het eind heeft de verveling bij mij niet toegeslagen.
Bezichtigingswaardig:JA ZEKER.
Movie-Addicted
Goede film, hier en daar wat te vluchtig (denk ivm speelduur) maar al met top! na het interview gezien te hebben met de "echte" Sam Childers, en zijn mening over deze film geef ik het ook een dikke;
*3.5
madmax1
Blik op het werk van Sam Childers,prima verfilmd .
Heerlijk gespeeld door Gerard Butler.
gauke
Het is goed dat er producties zijn over de problemen in Afrika. In beginsel een film over toewijding en obsessie die helaas opgevoerd wordt als een lawaaiachtig, opgeblazen en onevenwichtig verhaal zonder binding met een te simpel script, situaties die dikwijls ongeloofwaardig overkomen en scènes die overdreven zijn en te lang duren. De dialogen zijn geforceerd en de opgevoerde emoties lijken je te worden opgedrongen. Daarentegen werken de actiescènes en Gerard Butler is overtuigend: je gelooft zijn passie.
Een probleem is dat er voldoende films gemaakt zijn van gelijke strekking en dat je daardoor het gevoel hebt het allemaal al eens eerder gezien te hebben.
JacoBaco
Een film over de echt bestaande Sam Childers en de problemen in Afrika. Er is daar inderdaad heel wat loos. De film geconcentreerd zich in dit geval op kindsoldaten. Ik heb gemengde gevoelens bij deze film. Voor een film van 123 min voelt het verloop van het verhaal (soms) wat afgeraffeld aan om vervolgens weer ergens onnodig veel tijd aan te besteden.
Pluspunt is wel dat het geen overdreven Christenfilm is. Mensen die beweren dat wanneer je God hebt gevonden je leventje weer helemaal op de rails komt, klopt natuurlijk niet. Ze mogen best voor zichzelf spreken, maar niet voor een ander. De film belicht gelukkig concreet beide kanten. Dus de negatieve en zowel de positieve kanten.
De film is soms best wat schokkend en dat geeft goed de ernst van de situatie weer. Gerard Butler doet het wel weer oké en het evenwicht tussen drama en actie is wat mij betreft geslaagd.
HALVE TAMME. (moderator series)
straks kijken
heb er zin in
Veel kijkplezier toegewenst.
sdiepen1985
Veel godsdienstige toestanden? of is dat een kleine bijzaak in de film?
voomzap
Maar het is dus wel een 'christenfilm' ? Evangeliserend? Want dan sla ik hem liever over
vranque
Het heeft absoluut niet de overhand maar maakt wel degelijk deel uit van de film omdat het op feiten gebaseerd is en dus niet te vermijden.
Bij vlagen zakte mijn broek ook een beetje af.
johnrambo
Matig acteerwerk, geforceerde dialogen, ongeloofwaardige momenten en totaal geen binding in deze film. Dat zijn de dingen die me opvielen bij het kijken van deze film. Het was niet allemaal kommer en kwel. De actiescènes zagen er goed en geloofwaardig uit.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

L'Immortel