• 9.376.798 stemmen

Oorsprong: België / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Erik Van Looy

Met onder meer: Karl Urban, Wentworth Miller en James Marsden

Plot The Loft

"The right place to do wrong."

Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Vincent Stevens

Chris Vanowen

Sarah Deakins

Allison Vanowen

Barbara Stevens

Mimi Landry

Eindelijk een trailer en poster.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ben benieuwd, hoop dat dit nu eens de grote doorbraak wordt van Karl Urban die hij verdient.

avatar van JulieV1995

JulieV1995

Iron Maiden schreef:

Het is blijkbaar geen film waar ook maar iemand een doorbraak bij zal forceren :s

Hier al een eerste review.

Trailer vind ik best wel boeiend.

avatar van Film Pegasus

Ben benieuwd naar de Amerikaanse reacties. In Vlaanderen en Nederland is The Loft minder een verrassing omdat ze de vorige versie(s) al gezien hebben. Amerika ziet het verhaal voor het eerst.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Hier is mijn review voor 'The Loft'

film reviews in 100 woorden: The Loft (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

alvast mijn excuses, ik ben geen professionele schrijver of criticus ... dit is het werk van een amateur!

Ik geef een 4.0

avatar van Kisje

Kisje

Hmm... Had er precies meer van verwacht. Komt het nu omdat het verrassingseffect nu weg is omdat ik al weet hoe het afloopt? Ik weet het niet. Ik had regelmatig het gevoel dat de acteurs niet natuurlijk overkwamen, het verliep nogal geforceerd. Schoenaerts z'n rol was nu compleet duister en bad boy en werd precies nog meer uitvergroot. Ik vind de originele versie beter dan deze... Kon me niet bekoren.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Soms gaan filmmakers nogal geforceerd op zoek naar een sensationeel concept. The Loft is daar een schoolvoorbeeld van.

Bart De Pauw serveert een scenario vol praktijken die het daglicht niet mogen zien, met als epicentrum een chique loft. Vreemde plottwists en hier en daar wat functioneel (half)naakt moeten voor extra peper en zout zorgen. Het kwam allemaal erg artificieel over. Ik werd helemaal niet meegezogen in de intriges.

Van Looy was trots dat hij eindelijk een Hollywoodfilm mocht maken. Geweldig voor hem, maar dat mag geen excuus zijn om zoveel mogelijk Amerikaanse clichés er tegenaan te gooien. Jammer dat hij zo makkelijk in die val trapt.

Het resultaat is een koude en weinig originele film. Matthias Schoenaerts is de enige die er volgens mij zin in had. De rest van de cast leek vooral mee te doen om de rekeningen op het eind van de maand te kunnen betalen. Wat niet wil zeggen dat het acteerwerk barslecht was; het voelde echter wel aan als bandwerk. De acteurs werden overigens niet geholpen door het script. De dialogen blonken vooral uit in net-niet geslaagde one-liners.

En toch heb ik me niet echt verveeld. Het is allemaal best onderhoudend popcornvermaak. Maar dit soort films zijn anno 2014 gewoon voorbijgestreefd. 2.5*

avatar van Elineloves

Elineloves

Na de Vlaamse en de Nederlandse versie, kon ik de Amerikaanse niet overslaan. Voor mij een film vol bekende gezichten, dat was hoopvol, maar helaas is wat ik verwacht had uitgekomen: Ik had hem best kunnen overslaan want het was een regelrechte kopie maar dan met andere gezichten en Engelstalig in plaats van Nederlands.

Hoewel het acteerwerk me niet eens zo erg stoorde, oké, misschien ergerde ik me iets teveel aan Karl Urban, is dat niet waar de schoen wringt. Wat het dan wel is, weet ik niet. Drie keer is scheepsrecht? In dit geval niet. Leuk om Eric Stonestreet te zien, ik vond hem ook erg goed gecast, maar de vergelijkingen (Oh, hij moet dus Jeroen van Koningsbrugge voorstellen!) bleef niet uit.

Ik heb iets gemist in deze film, een stukje... Spanning. Puntje op je stoel, dat je geboeid zit te kijken, dat je verrast en verbaasd bent. Is dat reëel om te verwachten als je voor de derde keer naar hetzelfde verhaal kijkt? Waarschijnlijk niet, maar ik had gehoopt op een beetje verandering, hier en daar een kleine twist. Helaas was dit niet zo. Het verhaal van de loft hoef ik niet voor een vierde keer te zien, dus als Duitsland, Japan of Rusland het wil gaan remaken, ik bedank vriendelijk....

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Beetje slap.

The Loft zou scherper, vinniger zijn dan het Vlaamse origineel maar net als de Hollandse remake is dit gewoon een flauwer aftreksel. Alles voelt veel leger aan, niet in het minste de dialogen die rechtstreeks vertaald zijn - wat behoorlijk beschamende cinema oplevert. De set-up gebeurt veel te snel, maar door al dat amateurisme heb ik het daar niet moeilijk mee gehad. Het scenario van Bart De Pauw blijft overeind: de plotsprongetjes blijven boeiend genoeg en de kleine aanpassing - Luke is meer een psychopaat dan in het origineel - doet het geheel goed.

De casting is vrij inspiratieloos. James Marsden als internationale Koen De Bouw - wat een vondst. Karl Urban is simpelweg niet goed genoeg. Wentworth Miller en Eric Stonestreet maken er het beste van, terwijl Matthias Schoenaerts ook niet slecht is.

Erik Van Looy zal z'n moment de gloire nu wel gehad hebben - het weze hem gegund, maar waar een Michaël R. Roskam met The Drop een échte film aflevert vind ik The Loft meer passen in het tv-filmlandschap. Alles is zo nep. De "gewaagde" scènes zijn Hollywoodscènes geworden. De speelduur zou 10 minder lang zijn en hoewel dat te voelen is, was ik niet rouwig toen de endcredits van het scherm rolden.

2,5

avatar van Quentin

Quentin

Matigheid troef, geen wonder dat deze prent niet groot wordt uitgebracht in Amerika. Plot blijft redelijk boeiend - zolang de film duurt en je geen vragen stelt - maar de rewrite van Wesley Strick voelt behoorlijk stijf aan (met als dieptepunt de politieagent die 'fuck you' zegt). Verder weten Wentworth Miller en Karl Urban totaal niet te overtuigen, vooral in de eerste akte zijn ze compleet ongeloofwaardig. Van Looy's regie is sowieso niet bijster scherp, het geheel voelt vooral aan als een Vlaamse poging om een 'echte' Amerikaanse film te maken. ADR liet overigens met momenten ook behoorlijk te wensen over, dialogen klonken erg onnatuurlijk.

avatar van ipman-99

ipman-99

"If You Accept The Key ... You Accept The Rules." ... " !!!

Amerikaanse Remake !!! 'The Loft' is de langverwachte Amerikaanse remake,

die tevens ook van Erik Van Looy is.

Erik Van Looy regisseerde tevens ook de Vlaamse versie

en nadien (had hij een hand) in de Nederlandse versie ... dus is dit de 3-de 'Loft'

film in 3 verschillende landen.

Deze remake is eigenlijk (zo goed als) een klakkeloze remake, waarin de dialogen

(grotendeels) hetzelfde waren dan het origineel.

Oke ... je ziet aan alles dat deze film meer budget had dan het origineel, wat uiteraard

niet of 'nooit' wil zeggen dat hij daarom beter is.

Hier en daar een 'kleine' aanpassing in de film, maar voor de rest gewoon hetzelfde.

Vandaar dat ik 'bewust' niet recent de andere films opnieuw nog eens ging bekijken

(iets wat ik meestal altijd doe), maar nu dus niet !

De acteurs zijn op uitzondering van Matthias Schoenaerts allemaal andere, en ik

kan toch wel zeggen dat zijn performance zeer sterk was !

Verdere namen zijn Karl Urban, Wentworth Miller en James Marsden.

De actrices in deze film kende wel weer mooie namen (hihi), namen zoals

Isabel Lucas, Rachael Taylor en Rhona Mitra ... zeg nu zelf (dat kon toch slechter) !

Isabel Lucas was tevens een zeer opvallende verschijning, voor ze als

lijk aan de slag mocht gaan ... mocht ze even nog eens lekker 'sexy' uithalen !

Een steengoede thriller, misschien een tikkeltje minder

als het origineel (wat 'meestal' zo is) ... maar het concept blijft staan als een huis !!!

avatar van toinie

toinie

Deze remake doet je beseffen hoe idioot het verhaal eigenlijk is.

Er is geen enkele moeite gedaan om het script te verbeteren, dialogen worden klakkeloos overgenomen.

Iedereen staat op automatische piloot te acteren, alsof ze zelf geen idee hebben hoe het nu in elkaar zit. Behalve Mattias Schoenaerts dan, wiens acteerprestatie zo over the top is dat het lachwekkend wordt.

Ook is elk greintje erotische spanning dat in het origineel aanwezig was, hier compleet weggevallen. Je zou evengoed kunnen veronderstellen dat ze daar samen omeletten bakken of een spelletje Risk spelen.

Enige positieve: het ziet er niet slecht uit en Rachael Taylor en Isabel Lucas mogen er best wezen. Voor de rest: weg ermee.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Heeft op dit moment een strakke 0% score op Rotten na 18 recensies.

avatar van Quentin

Quentin

"At the end of the day, The Loft should wind up earning less than $7 million total."

avatar van bart007bond

bart007bond

alweer een remake, moet toch eens ophouden.

orgineel was goed, remake minder, deze heb ik geen vertrouwen in.

avatar van deklosje

deklosje

zwak, slaapverwekkend en slecht geacteerd.

Tijdens de film zat ik constant te denken dat dit net een B-thriller uit de jaren 80 is. Jammer van mijn tijd, die was beter te besteden.

wimaroca

Beetje overdreven om hier weer een remake van te maken , kunnen die Amerikanen niet die Belgen ondertitelen?

Want dat is toch de beste !!

avatar van gauke

gauke

De derde versie die ik gezien heb en deze goedgemaakte thriller, rond de items verraad, obsessie en intriges, blijft solide, onderhoudend, spannend (met onverwachte plotwendingen) en in visueel opzicht sterk. Erik van Looy is het oorspronkelijke verhaal trouw gebleven (waarom iets veranderen wat goed functioneerde, moet hij gedacht hebben) en maakte de openingsscène meer spetterend

avatar van DragQueen

DragQueen

Prima Thriller, met een boeiend verhaal, dat tevens ook onderhoudend uitgevoerd is. Visueel ziet het er ook goed uit, en het acteerwerk van de aanwezige cast is overtuigend. Verder komen de plottwists goed uit de verf, en verloopt alles in een aangenaam tempo. 3,5 Ster.

avatar van Serpicos

Serpicos

Erik van Looy die zegt dat de slechte kritieken over deze Amerikaanse remake van Loft (2008) en de flop wat betreft de box office te wijten zijn aan onder andere de releasedatum, het succes van American Sniper en 'het feit dat Amerika nog niet rijp voor dit was', heeft ongelijk.

Ik weet niet waar het precies aan ligt, of het nu komt door desinteresse in de rollen of iets anders, maar de cast zet echt barslechte acteerprestaties neer die bijna (ja, er zijn enkele lichtpunten) nergens kunnen overtuigen. De naturel is ver te zoeken, wat je voor gans de film kan ondervinden.

Het opzet van The Loft is samen met de soundtrack chaotisch, steeds maar opzoek naar pure tragedie en constante spanning. Er zit dus vrij weinig feeling in, in tegenstelling tot het origineel waar ik tijdens het kijken van deze soms een vorm van heimwee naar kreeg en laat zien dat Van Looy echt wel beter kan dan dit. Hij was dus te veel onder de indruk van het grote Amerika volgens mij, maar volgende keer beter.

avatar van eapoe

eapoe

Ben na uur in slaap gevallen.

Denk dat het komt omdat voor mij 1 karakter buiten de boot viel en wel die van Wentworth Miller.

Ik vind het niet echt een rol voor hem met dat rare brilletje .. alsof je m niet mag herkennen als de stoere getatoeëerde gevangenis bevrijder. De rol van Eric Stonestreet vond ik gewoon goed. Hij speelde en was ook daadwerkelijk een irritant ventje ...

De film zelf was te ... te ver over het randje. De opbouw vond ik spannend maar wanneer het oeverloos gezwam (uuh dialogen) te lang ging duren en we moetwillig niet de draai van deze film maar óók mochten vermoeden viel deze meneer in slaap .... ik heb de rest van de film wel afgekeken maar vond t gewoon niet goed. Het eind was overdone... en alles duurde te lang en begon irritant langdradig te worden.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Het Belgisch origineel en de Nederlandse remake heb ik beiden niet gezien dus ik stapte vrij neutraal de Amerikaanse remake in. Prima verhaal over mannenvriendschappen, ontrouw, verraad, leugens en een moord.

De film keek prima weg. Ik heb me alleen echt enorm geërgerd aan de werkelijk bar slechte acteerpogingen van die blonde snollen. Tenenkrommend slecht.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Een pak minder dan de originele versie, maar ik vind de score hier toch wel bijzonder laag. Zo slecht vond ik de film zeker niet. Het verhaal staat er nog altijd. Jammer voor Eric Van Looy dat dit zo'n flop is geworden, maar ik kan de kritieken enigszins begrijpen. Een topper is dit zeker niet geworden.

de minste van de 3

Flat Eric schreef:

De vlaamse uitvoering is veruit de beste !!!!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Mwah, behalve dat de Nederlandse versie een regelrechte kopie was zag ik weinig verschil. Allebei saaie films.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

wimaroca schreef:

De vlaamse uitvoering is veruit de beste !!!!

Ja? Dan ga ik die toch ook maar eens kijken. Wel benieuwd eigenlijk...

wimaroca

Wel met ondertiteling kijken anders mis je teveel goede tekst

Veel plezier!!