• 9.375.042 stemmen

Oorsprong: België / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Erik Van Looy

Met onder meer: Karl Urban, Wentworth Miller en James Marsden

Plot The Loft

"The right place to do wrong."

Vijf getrouwde mannen delen in het grootste geheim een loft waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en nieuwste veroveringen ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in een loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Vincent Stevens

Mimi Landry

avatar van AGE-411

AGE-411

In Film > Nieuws > Loft (Amerikaanse remake):

Er komt naast een Nederlandse re-make ook een Amerikaanse re-make van de succesvolste Vlaamse film ooit.

Het zou door Van Looy zelf worden geregiseerd, en zou de Patrick Wilson en James Marsden als voornaamste acteurs hebben.

avatar van speedy23

speedy23

AGE-411 schreef:

"Erik Van Looy regisseert Amerikaanse remake van Loft".

Volgens de Amerikaanse filmsite variety.com zou Eric Van Looy de Amerikaanse remake van 'Loft' regisseren. Twee namen die momenteel circuleren als hoofdrolspelers zijn Patrick Wilson ('The A-Team') en James Marsden ('X-Men', 'The Notebook'). De start van de productie zou gepland zijn voor het voorjaar.

De Amerikaanse scenarioschrijver Wesley Strick heeft het originele script van ex-Woestijnvisser Bart De Pauw bewerkt. Strick schreef eerder al 'A Nightmare on Elm Street'.

Meer dan anderhalf miljoen Belgen zagen 'Loft' in de bioscoop. Daarmee is het de meest succesvolle Belgische film ooit. De film gaat over vijf getrouwde mannen die samen een loft huren waar ze hun minnaressen ontvangen. Wanneer iemand er het lichaam van een jonge vrouw ontdekt, begint alles fout te lopen.

Erik Van Looy regisseerde eerder al enkele scènes van de Nederlandse remake, nadat de Nederlandse cineaste Antoinette Beumer niet meer kon werken door een arbeidsongeval. De remake was in Nederland een succes.

Van Looy heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Enkele jaren geleden was er al even sprake om een Amerikaanse remake te maken van 'De zaak Alzheimer', met Van Looy als regisseur. (adb/hln.be)

avatar van Elineloves

Elineloves

Wilson en Marsden lijken me wel geschikte types voor een film als deze, maar of we nou op Loft nummer 3 zitten wachten.. Eerst eens zien of het allemaal wel doorgaat, of dat het weer gebakken lucht is.

avatar van Montorsi

Montorsi

verbaast me niks, het is al een Amerikaans prutscript, ze hoeven eigenlijk alleen de acteurs en de locaties te veranderen.

avatar van Asaharo

Asaharo

Een Amerikaanse remake van een Vlaamse film die bestaat uit een compleet inwisselbare ervaring die geïnspireerd is op de dertien in een dozijn-films die er uitkomen in Amerika.

jezes, ik lach me een breuk met dit soort projecten.

avatar van mrwhite

mrwhite

Elineloves schreef:

Op nummer 2 zaten we zeker niet te wachten das duidelijk. Maar hier kijk ik wel naar uit erik van looy is een zeer goede regisseur dus ik ben wel benieuwd met hoe hij het er zal vanaf brengen in de vs.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

DOP van dienst: Nicolas Karakatsanis. Mede hierdoor ben ik er toch stiekem wat benieuwd naar.

avatar van kipling

kipling

En Matthias Schoenaerts zal dezelfde rol gaan spelen in Amerika.

Naast de eerder vernoemde Patrick Wilson en James Marsden zullen ook Wentworth Miller (Prison Break) en Eric Stonestreet (Modern Family) een hoofdrol gaan vertolken.

Geen A-listers, maar toch ook zeker geen kleine namen.

De opnames starten binnen 3 weken. Budget is 15 miljoen dolar.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

kipling schreef:

En Matthias Schoenaerts zal dezelfde rol gaan spelen in Amerika.

Inderdaad, wat ik toch wel mooi vind...

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Patrick Wilson in extremis nog vervangen door Karl Urban blijkbaar. Verder is ook nog het nodige vrouwelijk schoon aanwezig, waaronder Margarita Levieva, Isabel Lucas en Rachael Taylor. Taylor ken ik eigenlijk niet, maar Levieva en Lucas... Van Looy weet ze er toch uit te kiezen.

avatar van speedy23

speedy23

Opnames "The Loft" vandaag van start.

Vandaag om 7 uur lokale tijd starten in New Orleans de opnames van "The Loft", de Amerikaanse remake van "Loft", de succesvolle film van Bart De Pauw en Erik Van Looy. Van Looy regisseert. Wesley Strick ("Cape Fear") maakte de adaptatie van het script.

De mannelijke hoofdrollen worden vertolkt door Karl Urban (Vincent), James Marsden (Chris), Wentworth Miller (Luke), Eric Stonestreet (Marty) en Matthias Schoenaerts (Philip).

De vrouwenrollen worden vertolkt door Rachael Taylor (Ann) en Isabel Lucas (Sarah), beiden uit "Transformers", Rhona Mitra (Allison), Valerie Cruz (Barbara), Elaine Cassidy (Ellie), Kali Rocha (Mimi) en Margarita Levieva (Vicky).

De remake wordt geproduceerd door Anonymous Content en Woestijnvis en wordt in het voorjaar van 2012 in de bioscopen verwacht. Het is de eerste keer dat een Vlaamse film een Amerikaanse remake krijgt. Eerder werd van de film ook al een Nederlandse versie gemaakt. Na de opnameperiode in New Orleans komt het hele team naar België voor het vervolg van de draaiperiode. (deredactie.be)

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Is Patrick Wilson nog in extremis vervangen? spijtig, maar ja, Karl Urban zal het ook super goed doen in de plaats ..

Maar ik heb meer vertrouwen in deze remake dan die van de Nederlandse versie..die heb ik zelfs niet gezien.

avatar van mrwhite

mrwhite

Ahn het begin van Erik Van Looy's amerikaans avontuur ik kijk er alvast naar uit !!!!

avatar van wimnoot

wimnoot

Versie nr 3......hmmmm....

Ben er bang voor.

avatar van chevy93

chevy93

Komt er nou een Engelse remake van zijn eigen film?

Gevalletje Nattevagten (1994) zeker.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Jep, er is zelfs een Nederlandstalige (!) remake geweest, kan je nagaan....

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik blijf het een goed idee vinden; het concept staat als een huis, en is te vertalen in elk mogelijk denkbare versie. Deze Amerikaanse remake ligt alleen maar in de lijn der verwachting.

avatar van chevy93

chevy93

avatar van Macmanus

Macmanus

Toch niet zo slim van van Looy om zijn eigen film te remaken in de US. Meestal werkt dat maar slecht.

avatar van wimnoot

wimnoot

Zie Spoorloos vs The Vanishing.

avatar van Fikret8

Fikret8

chevy93 schreef:

Edit: Bij alledrie staat precies dezelfde omschrijving.

Over 3 jaar maken ze een bollywood remake.

avatar van 009

toch wel een meer dan behoorlijke cast,

ik hoop dat ze het scenario toch wel wat verandert hebben,

zo dat het niet knal hetzelfde za zijn...

ik ben benieuwd... .

Meer dan drie maanden na de laatste draaidag is het onduidelijk wanneer en zelfs of de Amerikaanse remake van Loft de bioscoop zal halen. Erik Van Looy en co zijn nog steeds op zoek naar een distributiemaatschappij die de film in de Amerikaanse zalen wil brengen. Een onfortuinlijk snelle dvd-carrière doemt stilaan op.

Lees volledige artikel: Toekomst 'Loft'-remake onzeker - film - De Morgen - demorgen.be

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Ach, anders kan het nog altijd via een première op kabeltv. Vind het bizar: in Amerika gaan draaien maar zonder distributeur. Zoiets heet toch gewoon botweg voorbereidingen treffen, of ben ik naïef?

avatar van macaidwin

macaidwin

Waarom niet gewoon Engelse ondertitels eronder?

Oh nee, die Amerikanen zijn preuts. Er mag natuurlijk geen naakt in de US-versie.

De NL kinderfilm Foeksia mocht ook niet naar Amerika, omdat een vrouwelijke heks een SIGAAR rookt. BAH... Amerikanen

avatar van herder

herder

chevy93 schreef:

Wanneer houdt het op

avatar van Film Pegasus

In Amerika is de film aan een testpubliek getoond met zeer veel succes. Bovendien is het nu nog eens duidelijk gemaakt dat de film wel degelijk in de bioscoop komt en niet rechtstreeks op dvd. Een artikel uit De Standaard:

Amerikaans testpubliek razend enthousiast over 'The Loft'

'The Loft', de Amerikaanse remake die Erik Van Looy van zijn eigen Vlaamse kaskraker Loft heeft gedraaid, lijkt weer een succesverhaal te worden. Tijdens een testvertoning die onlangs in de buurt van Los Angeles voor een Amerikaans publiek werd gehouden, kreeg de film van 92 procent van de toeschouwers de score 'goed tot zeer goed'.

'We toonden de film in Woodland Hills', zegt Van Looy. 'Testscreenings worden wel vaker buiten LA gehouden om vakmensen en journalisten op afstand te houden. Het resultaat overtrof alle verwachtingen. Er zaten 318 mensen in de zaal en niémand is naar buiten gelopen. Walkouts zijn nochtans normaal bij testvertoningen. Ze zijn gratis, de film is nog niet af en zodra het mensen niet meer boeit, stappen ze op.'

Naar The Loft bleef iedereen echter geboeid kijken. 'In het begin van de film zit wat meer humor dan in de Vlaamse versie en ze lachten precies op de juiste momenten. Ook toen duidelijk werd wie het had gedaan, ging er een soort zucht van verbijstering door die zaal. Toen ik ook nog een tevredenheidsscore van 92 procent kreeg, vielen alle zenuwen van me af, want een negatieve testscreening kan je film helemaal dood maken. Dan moet je bijvoorbeeld het einde veranderen, een personage toevoegen of bijkomende opnamen doen. Kortom, dat is vaak de start van een helse tocht terwijl je weet dat het toch niet meer goed komt. Gelukkig blijft me dat bespaard. Die testscreening moet zowat de mooiste avond uit mijn filmcarrière zijn geweest.'

De vertoning was zo positief dat een tweede screening werd afgelast en dat de onderhandelingen met distributeurs meteen konden starten. 'Voor alle duidelijkheid: The Loft komt in de Amerikaanse zowel als de Belgische bioscopen en gaat niét rechtstreeks naar de DVD-markt. Dat we nog onderhandelen, komt omdat we voor onze film het onderste uit de kan willen halen. We bekijken nu het best geschikte moment voor de release en daarom ligt de datum nog niet vast.'

The Loft zal pas in januari helemaal af zijn. 'Nu werk ik aan de begintitels', zegt Erik Van Looy, die stilletjes hoopt dat zijn film een tweede keer een kaskraker wordt in Vlaanderen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Eerst zien dan geloven.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gisteren liet Erik Van Looy in 'God en Klein Pierke' een eerste trailer zien. Ziet er allemaal fijntjes uit, maar ik vrees dat er weinig nieuws gaat inzitten i.t.t. de Vlaamse versie.

avatar van Quentin

Quentin

Ziet is lame uit hoor;'

YouTube - Loft Trailer (2012)