• 9.377.938 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Actie / Avontuur | 136 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Releasedatum: 28 juni 2012

Plot The Amazing Spider-Man

"The untold story begins."

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Peter Parker / Spider-Man

Gwen Stacy

Dr. Curt Connors / The Lizard

Captain Stacy

Rajit Ratha

Peter Parker (Age 4)

Richard Parker

Metalfist

Ik ben geen Spider-Man buff maar was het ook niet dat hij op muren kon klimmen en dergelijke?

avatar van blackcat13

blackcat13

Yep, zo hoort Spider-Man te zijn: YouTube - The Amazing Spider-Man - Clip #7 ''Police Chase'' : Andrew Garfield, Emma Stone (2012)

Metalfist, ik zou zeggen check deze link ff en je hebt je antwoord

avatar van 009

ik heb mijn twijfels...

costuum van spider-man ziet er 100 keer beter uit, idem de acteur!

Tobey M. heeft me nooit kunnen overtuigen dat hij Spider-Man was...

avatar van blackcat13

blackcat13

Dan vanwaar de twijfel?

Ik ben zelf overigens ook niet zo bezig met deze film, wat ik er van gezien heb ziet er goed uit maar op de een of andere manier ontbreekt er iets waardoor mijn interesse ECHT gewekt wordt. Spider-Man zelf maakt in deze film dan wel grapjes, zoals het hoort, maar ondanks dat ziet het er allemaal wat te donker en serieus uit. Ook heb ik weinig zin weer het ontstaan van Spider-Man te moeten zien, al zal er vast en zeker genoeg verschil in zitten met de vorige trilogie. Daarnaast spreekt de schurk me niet zo aan, ik zou Mysterio graag eens zien als schurk. Met zijn theatrale voorkomen, zijn illusies en obsessie met special effects en dramatiek zou dat echt eens wat anders op kunnen leveren, gewoon zieke shit. Stel je voor, Spidey die aankomt bij een crime scene en door de illusies van Mysterio allemaal kwaadaardige zombies ziet lopen en op hen in gaat slaan terwijl het gewoon onschuldige mensen zijn... hehe, 1 van de honderden mogelijkheden met Mysterio. En laat hem dan gelijk zijn basis hebben in een verlaten en gedeeltelijk afgebroken pretpark ofzo, lekker origineel en creepy.
Mocht Lizard de film overleven (vele geruchten zeggen van wel) zou ik in een vervolg ook graag Kraven the Hunter zien, een sterke gespierde jager die op zowel Spider-Man en Lizard komt jagen puur voor de kick. Klinkt wat saai, maar wat Kraven voor mij zo cool maakt is dat je ziet dat deze man leeft in de jungles, in de natuur, tussen de beesten. Hij is zelf ook echt een beest, grof en ruw en hij heeft een hele eigen levens filosofie dat deze villain net dat beetje diepgang mee kan geven.
Het hele verhaal met Green Goblin en de Osborns hoef ik echt niet meer te zien, ik wil echt nieuwe en nog niet gebruikte villains zien ipv de villains die we ook al in de vorige trilogie zagen! Al is Green Goblin wel erg waarschijnlijk voor deel 2 aangezien we al Oscorp zien, en aangezien Gwen in de comics door Green Goblin afgemaakt werd, iets dat ze ongetwijfeld ook in de films willen laten gebeuren voor extra dramatiek en om zo plaats te maken voor Mary Jane.

Naomi Watts

Altijd een enorm zwak gehad voor Spider-man en heb hier toch wel weer zin in. Design blijft subliem. Een reboot is volledig gerechtvaardigd. Net iets duisterder, Garfield is een ideale Peter Parker, trouwer naar de comics en ook qua design zeer de moeite waard. Met Lizard ook een prima villain keuze. Ook lijkt Webb meer feel te hebben voor het ontluiken van een romance. Het begint nu toch te kriebelen, en dat heb ik niet snel bij het zeer overschatte Marvel.

avatar van merrin

merrin

De eerste reviews zijn al binnen en klinken heel positief.

lees: The Amazing Spider-Man review

Maar het minpuntje dat alsmaar terugkomt wordt ook hier herhaald: de cgi Lizard valt tegen...

avatar van Wernertje

Wernertje

Pffffff weer de zoveelste comic verfilming, gewoon weer het zelfde verhaaltje als alle andere Spiderman films. Ik snap nooit het nut van al die op nieuw uitgave of remakes etc van films.

Vond de trailer weinig indrukwekkend. Same old same old en de 3D lijkt zich volledig te focussen op het door te stad heen slingeren.

Metalfist

Gisteren de trailer nog eens gekeken maar echt overtuigd ben ik toch niet. Het idee van een reboot lijkt me wel wat maar langs de andere kant is er precies niet enorm veel veranderd ten opzichte van Raimi's aanpak. Maar ach, je kunt zoiets natuurlijk moeilijk beoordelen op een filmpje van 3 minuten dus we zullen wel zien. Zal alleen geen cinema materiaal worden voor mij vrees ik.

Naomi Watts

Niets veranders, vind het qua benadering juist twee enorme tegenpolen.

Metalfist

Serieus? Nu is het bij wel enorm lang geleden dat ik de Spider-Man films heb gezien (de laatste keer was deel 3 in de cinema) maar ik zie hier op zich bijster weinig verschil in. Garfield lijkt wel een betere keus te zijn dan Maguire en ook de Gwen Stacy plotlijn wordt hopelijk wat beter uitgewerkt maar voor de rest lijkt het me toch de same old webslingeraar.

Naomi Watts

Ik snap je wel hoor, zo leek het voor mij overigens ook maar qua details, easter eggs, design lijkt het toch allemaal wel veel beter te zijn. Ook met Cameron achter de camera zal het ook visueel en qua cameravoering ook veel beter zijn. Al blijft die PG13 rating wel een probleem waardoor het niet los komt van Raimi's reeks, al lijkt Webb (de naam al ) toch veel meer regie capaciteiten te hebben.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Naomi Watts schreef:

I Al blijft die PG13 rating wel een probleem waardoor het niet los komt van Raimi's reeks, al lijkt Webb (de naam al ) toch veel meer regie capaciteiten te hebben.

The Dark Knight kreeg ook een PG13-rating en die kwam hier in Nederland als 16+. PG13 hoeft dus zeker niet een probleem te zijn. Al is het natuurlijk wel voorspelbaar dat onze Spidey in Nederland 12+ zal krijgen.

Metalfist schreef:

Dat zou je in eerste instantie wel denken ja...

avatar van pierrrke

pierrrke

en komt er een videoreview ;d?

Drs. DAJA schreef:

Dat zou je in eerste instantie wel denken ja...

Dat was dan ook een reactie op Naomi Watts die zei dat de twee films qua aanpak anders zijn en geen assumptie dat dit een compleet andere superheld is.

pierrrke schreef:

en komt er een videoreview ;d?

Ik mag tot dinsdag helemaal niets zeggen maar maandag 1 minuut na 12 komt ie online.

avatar van livius_92

livius_92

rottentomatoes en metacritic zijn de reviews zeer positief

avatar van killer13

killer13

009 schreef:

costuum van spider-man ziet er 100 keer beter uit, idem de acteur!

Tobey M. heeft me nooit kunnen overtuigen dat hij Spider-Man was...

alsof de woorden uit mijn eigen mond komen

Drs. DAJA

Het is nu 3 minuten dinsdag dus hij mag online, bij deze m´n videorecensie van The Amazing Spider-Man:

Recensie - The Amazing Spider-Man

avatar van pierrrke

pierrrke

Recensie - The Amazing Spider-Man

na the avengers (die mij ook toch lichtjes tegenviel) wou ik deze niet speciaal meer zien in de bioscoop. maar ik kan mij meestal wel voor een groot deel vinden in jou mening bij vele films dus deze videoreview heeft mij ervan overtuigt toch nog effe voor the dark knight rises naar deze te gaan kijken in de bioscoop, bedankt!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Zie nu pas de naam van de regisseur, volgens mij is hij aangenomen vanwege zijn achternaam

avatar van Rebel80

Rebel80

Deze haal ik wel een keertje van het net af in de toekomst, kunnen ze nou niks meer orginals verzinnen. De laatste spiderman is nog niet eens zo oud en komen ze weer met een nieuwe reeks.

Dat zou leuk zijn over 20 jaar ofzo als de techniek weer totaal anders is maar voor nu trekt het me totaal niet.

avatar van Rebel80

Rebel80

Net de trailer gekeken en nu weet ik helemaal zeker dat ik em niet in de bios ga kijken, deze week boy a gekeken en irriteerde me al lichtelijk aan het smoelwerk van garfield maar had toen nog zoiets, is zo voor de film maar nu zie ik dat irritante smoelwerk weer, nee, gaat em niet worden ><

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ik heb het helemaal gehad met Spiderman, ga deze maar overslaan

pierrrke schreef:

Goed om te horen! Ik stapte er eigenlijk een beetje als jouw ook in; weinig vertrouwen dat het iets kon worden, maar het is mijn inziens zelfs de beste Spider-Man film geworden.

Naomi Watts

Je review beschrijft ook eigenlijk alles wat ik hoopte dat het is. Ook je mening t.o.v. andere marvels deel ik volledig en ben blij dat juist deze Amazing Spider-Man (naast X-Men en Hulk de meest interessante comic) van die marvel formule afwijkt. Erg verheugd met deeze bevestiging en een sterke review. Bedankt voor het goede nieuws.

avatar van PROPAYNE

PROPAYNE

Deze ga ik opzekers in de bios checken. Ik ben Ultimate spiderman fan!!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Misschien nog maar eens de eerste drie delen van Sam Raimi, of in ieder geval het eerste kijken. Ik blijf het best vermakelijke films vinden, en ben dan ook benieuwd hoe de nieuwe versie zal zijn.

avatar van Flipman

Flipman

TomaskeX schreef:

Ik heb het helemaal gehad met Spiderman, ga deze maar overslaan

Had ik dus ook, althans met de vorige trilogie. Hier heb ik echter wel vertrouwen in.