• 9.383.078 stemmen

Geregisseerd door: Paco Plaza

Met onder meer: Leticia Dolera, Diego Martín en Ismael Martínez

Gesproken taal: Frans, Catalaans en Spaans

Plot [REC]³: Génesis

"You may kiss the bride."

Na de duistere nachtmerries in de twee voorgaande delen, zien we dat de actie zich in deze '[REC]³ Génesis' verplaatst van het afgesloten gebouw naar de buitenwereld. Mensen zijn inmiddels ook buiten het gebouw besmet geraakt. Dit zorgt ervoor dat het team, dat verantwoordelijk is voor de opruiming van de geïnfecteerden, een nog grotere klus te wachten staat. Nu gedeeltelijk in het angstaanjagende daglicht...

avatar van Noodless

Noodless

Van meesterlijk tot goed om nu ( hopelijk ) matig te eindigen.

Dikke tegenvaller deze derde Rec !
Rec was buitengewoon, Rec 2 was goed, deze Rec 3 erg matig.
Waar juist de vorige delen het moest hebben van sfeer, spanning , het camerawerk.... slaagt dit deel erin om van deze pluspunten geen gebruik te maken.
Nochtans begint de film ook zoals de vorige delen dat alles gefilmd wordt door één van de acteurs, maar na een zeer lange introductie van de bruiloft wordt dit typisch herkenpunt van Rec gewoon opzij geschoven. Een groot minpunt !
Maar er zijn nog heel wat minpunten die deze film geen goed doen. Bijvoorbeeld op een bepaald moment verkleden 2 acteurs zich in ridders..... past totaal niet bij dit concept en is ronduit belachelijk. Er staat wel Horror/komedie, maar toch vond ik het gewoon niet passen bij dit drieluik. Ook de geïnfecteerden kwamen op sommige momenten ook heel belachelijk over......stilstaan en naar een priester luisteren. Heel flauw.
Ook het verhaal stelt erg teleur. Maar goed er zaten ook wel leuke dingen in de film zoals de angstaanjagende blik van de bruid, de bruid met de kettingzaag, de geïnfecteerde opa met zijn oor-apparaatje, het mooie slot en de knappe make-up.

Maar voor mij is dit een teleurstelling geworden gezien de vorige delen.
5/10

avatar van Noodless

Noodless

Bij een tweede kijkbeurt is deze film heel wat beter meegevallen. De combinatie horror met humor is hier wel geslaagd en maakt van deze film een luchtige, bloederige horrorfilm. Er zitten een paar toffe scènes in de film zoals de bruid met de kettingzaag, haar echtgenoot Koldo die rondloopt in een ridderpak, de belachelijke kinderanimator Sponge-John, de bloederige scène tussen oom en Koldo, het bloedvergieten in de tunnel, de verrassende scène met dove opa en de knappe slotscène. De benadering is iets anders dan de vorige delen want hier wordt een combinatie gedaan met found footage stijl en gewoon camerawerk. Het found footage deel zit in de eerste 20 minuten en daarna wordt overgegaan naar gewoon beeld. Misschien was dat de ergernis bij de eerste kijkbeurt. De hoofdrolspeelster Leticia Dolera met haar grote ogen is een sterke troef in deze film. Als ik vergelijk met mijn vroegere recensie is vooral de humor die ik nu beter kan smaken en vooral van details genoten die ik toen op de één of andere manier niet zag. Gebeurt niet vaak bij mij, maar deze film maakt een positieve sprong van een 5 naar een 7/10. Denk ook dat ik toen wat last had van een heel andere benadering in deze serie films wat ik indertijd niet kon smaken. Zeker als ik mijn oude recensie lees, is dit heel duidelijk.