Genre: Komedie / Muziek
Speelduur: 123 minuten / 136 minuten (extended version)
Geregisseerd door: Adam Shankman
Met onder meer: Julianne Hough, Diego Boneta en Tom Cruise
Releasedatum: 21 juni 2012
Plot Rock of Ages
"Nothin' but a good time."
'Rock of Ages' draait om de jonge geliefden Sherrie (Julianne Hough) en Drew (Diego Boneta), die elkaar ontmoeten op de Sunset Strip, op jacht naar hun Hollywood-droom. Het stel werkt in de Bourbon Room, waar hun baas Dennis Dupree (Alec Baldwin) probeert zijn club te redden. De legendarische rockster Stacee Jaxx (Tom Cruise) moet daar voor zorgen; hij gaat namelijk solo. Gebaseerd op de gelijknamige musical.
Sherrie Christian
Mayor Mike Whitmore
Patricia Whitmore
Justice
Quentin
Slechtste film die ik in jaren heb gezien, nog een bioscoopkaartje voor gekocht ook. Wat de term 'rock' in de titel te zoeken heeft snap ik niet, de film hangt aan elkaar van zielloze poppy covers in auto-tune-modus. Paar aardige nummers die er in zitten worden geheel verkracht. Zit muzikaal ergens tussen High School Musical en Glee in, en zowel Hough als Boneta zijn volstrekt ongeloofwaardig. Bijrollen zijn des te pijnlijker, Baldwin is totaal miscast en Giamattti is niet uit te staan. Laten we over Russell Brand maar niet beginnen, hopeloze poging om wat humor in deze makke prent brengen, maar net zo vervelend - en pijnlijk ongrappig - als die kutaap en die flauwe homokus. Enfin, met moeite uitgezeten ... had beter het voorbeeld van diverse mensen in de zaal gevolgd en na 20 minuten naar buiten moeten benen. Trieste bedoening dit.
Elineloves
Quentin heeft mijn vermoedens bevestigd, hij zegt precies waar ik al bang voor was. Sla deze maar over, lijkt me een pure kwelling.
MizKriz
Geen misse film.
Wel goed gezongen en geacteerd door Tom Cruise.
Ik ben persoonlijk geen Cruise fan, maar dit behaalde toch even mijn achting.
Waarom dan toch zo'n lage score, omdat het me meer toneel leek dan film,
en ook de humor was niet echt op zijn plaats,
maar de muziek erin maakte da wel goed
Norman Mailer
Wát een weerzinwekkende film moet dit zijn zeg. Alleen die Tom Cruise al, de horror.
soom
Thorak
Ik ga af op de muziek, wat me bij een muziekfilm toch niet raar lijkt.
En aangezien geweldige oude rocksongs zijn verkracht tot popmuziek dat het niveau van 'Glee' nog niet eens haalt...

Falcon103
Ik ga af op de muziek, wat me bij een muziekfilm toch niet raar lijkt.
ben ik niet geheel met je eens, ze halen inderdaad de sound net niet maar diep triest is het zeker niet.
ik vind zelfs catherine zeta jones's versie van Hit me with your best shot beter dan die van pat benatar
Thorak
Zoals ik al eerder gezegd heb is het nummer van CZJ inderdaad wel goed, maar alle nummers waarin Hough zingt (en dat zijn de meesten) zijn gewoon weg niet om aan te horen!
Divoboy
Dit lijkt serieus wel op een remake van Burlesque (2010) en dan te bedenken dat Julienne Hough daar ook een rol inspeelt. Ik weet dat er al heel veel films zijn met dit gegeve. Plattelands meisje die naar L.A verhuist & het daar maakt, blablabla. Maar deze film is net Burlesque 2.0 alleen dan met ''rock'' muziek. Burlesque is vele malen beter als deze! Ik hou van dit soort films dus alsnog 2.5* maar er was weinig orgineels aan. Niet dat dat heel erg is, maar bij deze film was het ECHT storend.
Thorak
Burlesque was ook al alles behalve vernieuwend!
Coyote Ugly van jaren daarvoor had óók al een zelfde verhaallijn en voor die film is het vast ook al wel een keer gedaan. Ook Rockstar is min of meer hetzelfde en beide films zijn beter dan eerst genoemden.
Naomi Watts
Een remake van burlesque
. Rock of Ages is van 2006 en Burlesque van.... Juist ja. ook is dat plot al zo oud als de weg naar Rome. En ja Hough, met haar achtergrond ook niet zo gek dat ze in dit soort muziek/dans films blijft opduiken.
Thorak
In hoeveel ballet/dans films zien je Summer Glau terug?
Of in hoeveel opera's speelt Jackie Chan?

Naomi Watts
Bij Hough wel omdat ze al aangaf juist in dit genre haar ding te willen blijven doen. Blijkt zowel uit CV en haar nauwe betrokkenheid bij Dancing With The Stars. Glau ambieert dan iets 'anders' te doen. Maar voor derest moet ik niet te serieus op een knipogende emoticon ingaan
Curry
gisteren voor nop naar toe geweest (we moesten kiezen tussen deze en snow white and the huntsman vanwege tijdstip)
Als je het niet serieus neemt is het nog wel redelijk. Het verhaal heeft alle cliches die er zijn, maar de rol van Tom Cruise was wel dermate interessant en ik vond dat ie zich toch wel erg inzette om een doorleefde rocker neer te zetten.
De 2 hoofdrolspelers waren wel ontzettend standaard, het grappige was dat er een sneer naar boybands wordt gegeven maar Drew was in zijn "rock"fase constant een boyband lid dat ontzettend houterig acteerde, Hough kwam ook meer over dan een wannabe Britney (ook qua stem) dan een ROCKZANGERES. De bijrol van Zeta Jones was wel weer amusant. Russel Brand kan zich beter bij stand up houden maar deed het redelijk
Meneer Bungel
Rock of Ages is van 2006
Falcon103
is een musical uit de states
Bowy
Ik heb hem vanavond gezien en ik heb me best vermaakt moet ik zeggen.
Ik vond hem niet heel erg goed, maar ook niet zo vreselijk als boven genoemd word.
Hij keek lekker weg en als je in een niet al te serieuze stemming bent, is het een leuke film.
Een remake van burlesque
Ik weet het, maar een musical is totaal iets anders dan een film. Ik heb het over hoe alles is neergezet. Ik heb de musical zelf niet gezien maar er zijn veel dingen bij bedacht, dingen en personages die niet in de musical zitten, heeft Adam Shankman zelf tijdens de promo interviews gezegd.
Divoboy
En nee, Burlesque is ook weinig vernieuwend, dat weet ik. Maar hoe de dingen hier zijn neergezet ook qua beeld lijkt wel heel erg op Burlesque..en ik vind Burlesque gewoon vele malen beter. Dat kwam tenminste nog over, dit totaal niet veelste soft ik vond niemand echt overtuigend
Divoboy
Burlesque was ook al alles behalve vernieuwend!
Ik vind Burlesque beter dan Coyote Ugly, smaken verschillen hè.
Drs. DAJA
Nu wel. Had hem geplaatst met m'n iPad, dat apparaat is super eigenwijs.
Number23
Tja musicals, ik weet nooit zo goed wat ik ermee moet. Bij Sweeney Todd sleepten Tim Burton en Johnny Depp me erdoorheen, hier is de kwaliteit wat minder. De 2 hoofdpersonen hebben (net als de liedjes die ze zingen) een hoog Glee-gehalte. En acteren kunnen ze niet al te best. Daarom hangt er veel af van de bijrollen. Bont bezet op papier, in de praktijk niet allemaal succesvol.
Mary J. Blige doet niks meer dan figureren, meest overbodige rol v/d film.
Zeta-Jones overdrijft het net iets teveel, beetje ongemakkelijk om naar te kijken.
Giamatti is perfect als gladde manager, een van de pluspunten.
Brand doet wilde en talrijke pogingen om het humor-gehalte op te krikken en slaagt wellicht vaker dan hij faalt, er zitten wat missers tussen.
Baldwin staat misschien iets teveel op de automatische piloot, niet echt veel bezieling in het personage.
Akerman moet het vooral hebben van haar scenes met Cruise, maar het blijft de mooiste vrouw in de film.
En last but not least, Tom Cruise. Geweldig als constant verdoofde rocker met zijn eeuwige lege blik. Hij laat goed zien dat werkelijk elke emotie uit hem gezogen is door zijn liefdeloze carriere. En ook fantastische chemie met alle vrouwen (vooral Akerman), je ziet ze smelten als hij dichterbij komt.
Zidaan
Tis dat ik een Pathé pas heb en stiekem groot fan van de nummers die de revue passeerde, maar anders was ik er nooit heen gegaan. In het begin héél erg lastig om door de zoetsappigheid heen te komen. Het is net alsof je een musical kijkt, maar dan vanuit meerdere hoeken zichtbaar.
De musicalfans en homoseksuelen naast mij (no offence) wisten zich opperbest te vermaken. Bij het inzetten van nummers van o.a. Journey, Foreigner en Def Leppard zat ook ik stiekem mee te zingen. Maar eigenlijk een draak van een film. 2,5* puur alleen voor de nummers en misschien dan die twee of drie keer dat ik een glimlach op mij gezicht had. En dan ben ik nog heel erg gul
eefke123
Ik vind het een zeer grappige film. vooral tijdens de scene van Russel Brand dat 'I can't fight this feeling anymore' zingt, nogal wat afgelachen
tom cruise en malin akerman waren ook zeer grappig samen, vooral de scene gedurende het liedje: 'i want to know what love is'
soom
Sla deze maar over, lijkt me een pure kwelling.
?
?