• 9.378.371 stemmen

Rock of Ages (2012)

Komedie / Muziek | 123 minuten / 136 minuten (extended version)

Genre: Komedie / Muziek

Speelduur: 123 minuten / 136 minuten (extended version)

Geregisseerd door: Adam Shankman

Met onder meer: Julianne Hough, Diego Boneta en Tom Cruise

Releasedatum: 21 juni 2012

Plot Rock of Ages

"Nothin' but a good time."

'Rock of Ages' draait om de jonge geliefden Sherrie (Julianne Hough) en Drew (Diego Boneta), die elkaar ontmoeten op de Sunset Strip, op jacht naar hun Hollywood-droom. Het stel werkt in de Bourbon Room, waar hun baas Dennis Dupree (Alec Baldwin) probeert zijn club te redden. De legendarische rockster Stacee Jaxx (Tom Cruise) moet daar voor zorgen; hij gaat namelijk solo. Gebaseerd op de gelijknamige musical.

Sherrie Christian

Patricia Whitmore

avatar van Thorak

Thorak

soom schreef:

Echt waar? Jij vind Glee toch leuk ?
Glee lijkt me redelijk hoogstaand in vergelijk met deze film...

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Grote verwachtingen, maar helaas niet ingelost. De film heeft weinig écht interessante karakters, op die van Cruise en Giamatti na. De twee hoofdrolspelers zijn te braaf en voorspelbaar. Het verhaal beloopt helaas het gemakkelijk pad en bepaalde elementen zijn maar slecht uitgewerkt (de verhaallijn rondom Zeta-Jones is enkel om haar verleden weg te geven, maar geeft totaal geen diepte aan het geheel). In het tijdsbeeld kon ik me niet echt verplaatsen, could be anytime. En met plaatsvervangende schaamte keek ik naar de non-chemistry tussen Baldwin en Brand; het slechtste duet sinds tijden. Soms een goed nummer, maar laten we eerlijk zijn; volledig en toegewijd rock is dit niet.

avatar van Waku

Waku

Heerlijke rock musical die lekker wegkijkt.

Verrassende Tom Cruise die ook vocaal weet te boeien.

Met name op de late zaterdag avond onder genot van een biertje is het genieten geblazen.

avatar van antoma

antoma

Vorig jaar de musical op Broadway in NY gezien. En nu dus de film....

Ik snap echt de negatieve reacties niet. Of deze mensen moeten fan zijn geweest van de gelikte en vreselijke boybands, micheal jacksons of ander soort "troep muziek" uit de '80's. Als liefhebber van rock uit de '80 is deze film een genot van herkenning! En een must see!!! Echt een reis door mijn jeugd, vandaar gewoon een dikke 4 sterren.

avatar van wimderuig

wimderuig

Matige verhaal maar wat een goeie muziek goed gefilmd heerlijke rock

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ok, dit is dus echt niet best!

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Hmm wat moet ik hier over zeggen.

De hoofd personages en dan heb ik het over sherrie en drew, die zagen er inderdaad niet echt uit als hard rockers, en sommige nummers zijn inderdaad ook een beetje te zoet voor een rock musical.

Maar toch vond ik de sfeer echt heerlijk, ook Cruise speelde een mooi rolletje, zo heb ik hem niet vaak gezien, en het gaf je soms een lekker concert gevoel, en de goeie band namen die je soms ziett verschijnen doet het ook altijd wel goed.

En opzich vond ik het verhaal er achter ook wel mooi ingezet, aangezien het zich afspeelt in ongeveer eind jaren tachtig wanneer hard rock en heavy metal begint te dalen, en popmuziek en house beginnen te stijgen, en dat heel veel mensen vaak achter de kudde aanrennen, en de die-hard fans gewoon blijven wie ze zijn.

Goeie film 4,0

avatar van barcam

barcam

Mierzoete ballads, een melkmuil en would-be rockchick als hoofdpersonage, geen enkel rokend personage of een moshpit. Als je een echte rock komedie wil zien raad ik eerder "School of Rock" aan dan dit vreselijk onding.

Lijkt me toch dat zo n film om de muziek gaat en je de nadruk niet zo moet leggen op het verhaal of het acteerwerk...

ik moet de film nog zien, dus nog even afwachten

avatar van tattoobob

tattoobob

Cruise speelt hier in......hmm vooral niet kijken dus

avatar van gauke

gauke

Adam Shankman bracht eerder de musical Hairspray'' op het witte doek en die beviel me beter dan deze keurige rockmusical, met als kern een oppervlakkig en dun liefdesverhaal. De film is zonder geweld of gevloek, geen spanning, geen seks, laat staan drugs. Een soort tijdreis; het verhaal is niet bijzonder, de muziekkeuze schraal of armoedig en de "hardrock" komt schromelijk tekort. Het enige hoogtepunt dat ik kan bedenken is de kostumering. De hoofrolspelers missen charisma: Jennifer Hough (Footloose) bijvoorbeeld lijkt niet veel meer in de mars te hebben dan het wereldvreemde en naiëve meisje van het platteland te spelen.

avatar van james_cameron

Vlakke, te lange musical waarin de glamrock van eind jaren '80 centraal staat. Best leuk om een eindeloze parade van 'foute' rocksongs langs te horen komen, maar inhoudelijk schiet de film behoorlijk tekort. De hoofdrolspelers zijn niet interessant en bepaalde plotlijntjes gaan werkelijk nergens over. Gelukkig zijn bepaalde bijrollen geïnspireerd gecast; vooral Tom Cruise als een Axl Rose-kloon is een gouden greep. Het is allemaal net niet genoeg om het geheel drijvende te houden, maar er zijn hier en daar toch wel wat leuke momenten.

avatar van markel66

markel66

wat een bagger, echt verschrikkelijk.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Deze film is een belediging voor de term 'rock'! Door de karakters rockachtige kleding te laten dragen en een standaard rockster als middelpunt te nemen en vervolgens het woord rock veel te noemen wil niet zeggen dat het vervolgens rock heeft, want dat was nergens te bekennen.

Ik vond Tom Cruise best aardig (zolang hij niet zong), en Catharina Zeta-Jones was ook best leuk. Die twee Nikelodeon typjes met hun mierzoete liedjes waren tenen krommend en de toevoeging van Mary J. Blige was ook behoorlijk overbodig.

Flinterdun verhaal, slecht acteerwerk van die twee jonkies, en Sky radio-muziek. Ik zou er niet aan beginnen als je fatsoenlijke muziek houdt...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Nog redelijk vermakelijk en makkelijk uitgezeten, maar alle bekende ''rock / pop'' songs uit de jaren '80, worden veelal zonder enige overtuiging geplaybackt. Ziet er vaak niet uit, vooral bij Hough en Boneta. Typisch een film ook die alle overbekende platen gebruikt die we al 438 keer gehoord hebben.

Maar oké, Tom Cruise is best geinig en de film kent wel wat leuke scénes.. toch zal deze 'Rock of Ages' mede dankzij het slap en veel te gepolijst vertelde verhaal niet lang bijblijven. Want dit was echt geen rock, 80's, of wat dan ook maar. Die ''echte'' sfeer voel je hier nergens. Kreeg soms ook kromme tenen als er weer iemand uit het niets begon te jodelen. Maar heb wel een paar keer gelachen.

avatar van Thampon

Thampon

Man Man, wist totaal niet wat te verwachten.

2 sterren voor de machtige "Originele" muziek, maar een dikke 0 voor het brengen ervan. Ik was precies naar High School Musical 4 aan het zien met een hoog Brittney Spears gehalte.

De film zelf vond ik maar een flut verhaal en heb het na een 1u15min dan ook maar voor bekeken gehouden.

avatar van Thorak

Thorak

Deze film viel meop bijna alle punten voor 100% mee. Een goede rol van Cruise, maar een aantal anderen vielen wel dik tegen. Hough ging zelfs het irritatiepunt vér voorbij! Wat een vreselijk irritante kleuter stem zeg! Als je K3 een rock klassieker hoort vertolken klinkt het waarschijnlijk beter.

Met andere woorden: de casting was bere slecht en dat nekt deze film. De muziek is goed gekozen en past goed in het verhaal, maar de vertolkingen zijn varierend van redelijk goed (Cruise) tot bedroevend (Hough, Brand en Baldwin).

De tijdsgeest van de jaren '80 vond ik dan weer wél goed weergegeven, inclusief de hele opkomst van Al en Tipper Gore's censorship committee, de opkomst van de boybands en de playback schandalen. Maar het mag toch niet in de schaduw staan van fipms als Rockstar!

In een gulle bui 2,5*

avatar van Machete23

Machete23

Het is doorgaans niet mijn ding maar ik kon deze prent toch wel waarderen leuk gedaan!!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Zeer foute, slechte, clichématige en TE voorspelbare musical. Wat een slecht verhaal zeg. TE voorspelbaar en veel te veel cliché's. De humor is ook nog niet eens te pruimen. En dan nog die uitgescheten oubollige foute k*tmuziek erbij... Dit is toch wel de grootste butfilm van de laatste tijd. De bekende acteurs moeten zich schamen dat ze hebben meegewerkt aan dit wanproduct. Wat een bagger. 0,5 ster

avatar van mnrk

mnrk

He's better than Concrete Balls. That's a good point, Concrete Balls are very heavy.

Deze film van Adam Shankman heeft me toch een beetje verrast, aangezien dit niet mijn films zijn normaal...

Het verhaal is redelijk maar het is de gehele setting en aankleding die de film toch de moeite waard maakt....dit natuurlijk met heerlijke jaren 80 rock nummers !

Ook het acteerwerk was van een prima niveau, vooral de (bij) rol van Tom Cruise was in orde !

avatar van kammie888

kammie888

Ik heb me 2 uur lang kostelijk vermaakt, in 1 woord: "TOP"

SUPER,

GEWELDIG! ! !

En dan toch maar 2,5 ster, ja dat klopt.

Als ik nu in de auto zou stappen en naar Groningen op en neer zou rijden met een CD'tje met dezelfde muziek als in de film zou ik het ook top, super en geweldig vinden.

De muziek is geweldig, film maken is een hele andere buisiness.

De film is een slap romantisch verhaaltje tussen 2 personen met nog twee andere verhaallijnen over The Boubon , en de superster Cruise.

Het jammere is ook dat alle muziek perfect klinkt en dat alles geplaybackt lijkt (en is). Je ziet echt dat het er later onder gezet is en dit is nu juist zo jammer als je een "Muziek" film maakt.

Af en toe wel leuke momenten in de film maar helaas had ik af en toe het idee dat ik naar een verkrachte versie van GLEE zat te kijken.

Eigenlijk besef ik nu, na het tikken van dit bericht dat ik mn stem ondanks het vermaak toch moet verlagen naar een 2,0.

avatar van Theunissen

Mijn god als ik had geweten dat dit een muzikaal was, was ik er nooit aan begonnen want aan musicals heb ik een broertje dood. De opening van de film was voor mij dan ook gelijk een grote schok. Ik ben een groot fan van stevige rock muziek en heavy metal maar dan wel in de originele zin van het woord en niet van verkrachtingen door acteurs (vooral het vreselijke gekrijs van Diego Boneta en Julianne Hough deed pijn aan mijn oren, de laatste is overigens wel een fraaie verschijning). Dus telkens als iemand een liedje (de meeste liedjes in deze film zijn overigens soft/knuffel rock) begon te verkrachten heb ik snel op de voorruitspoelknop gedrukt (heeft me meer dan een uur ellende bespaard, al met al heb ik deze film in ongeveer 45 minuten bekeken).

Het flauwe verhaal stelt eigenlijk weinig voor en is ook behoorlijk kinderachtig en cliché maar het zag er visueel nog wel aardig uit. Het was opzicht best leuk dat een aantal bekende acteurs (o.a. Tom Cruise, Alec Baldwin, Russell Brand, Malin Akerman en de altijd fraaie Catherine Zeta-Jones) zich voor deze film geleend hebben maar eerlijk gezegd vond ik het maar een beschamende en zielige vertoning van hun. De film staat mede betiteld als een komedie maar dit soort flauwe en kinderachtige humor is niet echt aan mij besteedt. Nee deze film was een echte afknapper voor me. Als ik deze film in de bioscoop helemaal had moeten uitzien had ik me waarschijnlijk een kogel door de kop gejaagd om aan de kwelling te ontkomen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een Rock musical in een film gepropt, en dan ook nog vrij vlak uitgewerkt. Het verhaaltje wat als rode draad door de film heenloopt is flinterdun, en zeer voorspelbaar. Toch kent de film ook wel zijn onderhoudende momentjes. De muziek is goed, en visueel ziet het er gelikt uit. Bovendien is het leuk om een aantal acteurs te horen, die proberen te zingen. Sommigen gaat het nog redelijk af. Gelukkig zijn er ook wel een paar karakters aanwezig die het een beetje intressant houden. Zoals de rollen van Tom Cruise, Paul Giamatti en Alec Baldwin. 2,5 Ster

avatar van stormhond

stormhond

Hmm... heb er een beetje een dubbel gevoel over. Er zitten naar mijn mening een aantal sterke, maar ook een aantal echt zwakkepunten in. Ten eerste, waar ik mij echt aan ergerde, dat "Boah echt kei-harde Rock-'n-Roll" effect wat ze probeerden te creëren: Met de softste rock die ik me kan voorstellen. Oke, er zitten een aantal nummers in die wel oké zijn, maar de meeste nummers zijn van die gladde liedjes waarvan ik de artiesten écht níet associeer met een heftige stoere artiest, zoals Tom Cruise in deze film moet voorstellen. Daarnaast zijn ook de twee hoofdpersonen niet het sterotype rockers...

Maargoed, soms lukte het me om hier doorheen te kijken, hoewel het persoonlijk soms erg moeilijk was, en toen zag ik toch ook wel dat het verhaal toch wel heel goed was, op papier dus. De sfeer (met uitzondering van de muziek dus) die de film opwekt is uitermate goed. De personages zijn soms wel een beetje oppervlakkig, maar deze film is niet bedoeld om tot in de diepte uitgewerkte personages te hebben: het gaat vooral om de muziek en het verhaal; maar toch leuk om te zien hoe ze die personages echt als de sterotype jaren '80 rocker proberen neer ze zetten.

En nog een aantal andere dingen die ik niet heel geweldig vond, was bijvoorbeeld die concertzaal. Die vond ik voor een 'gerenomeerd gigantisch en de beste van de VS'-zaal toch wel errug klein. Ook in die tijd nog.

Al met al toch een film die lekker wegkeek. De film bevatte welliswaar een aantal punten, die voornamelijk persoonlijk, mij totaal niet bevielen, doordat de film duidelijk meer op het grote publiek gericht is, maar dat wordt toch weer goed gecompenseerd door de uniekheid van de film en het goed uitgewerkte verhaal.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Geweldige ode aan 80s rock. Van begin tot eind genoten van de sfeer, muziek en acteurs.

avatar van chrissie

chrissie

Punten zuiver voor de fantastische "originele" nummers die in de film soms op wel schandelijke wijze werden gecoverd, maar het was wel grotendeels de muziek van mijn jeugd, vandaar. Film zelf is ondermaats en voor een komedie kon ik enkel lachen met de "I can't fight this feeling" scene;

avatar van ibendb

ibendb

Een grote teleurstelling.

Ik heb lang gewacht om Rock of Ages te zien. De film speelde maar een paar weken in de bioscoop en niemand wilde mee, en ook pindakazen lukte niet. Ik was erg blij toen ik 'm eindelijk kon bestellen op de tv-theek.

De film begon erg goed, over the top, maar erg vermakelijk, want zo moet musical zijn. Maar na twintig minuutjes werd het verhaal erg slap en saai. Zelfs voorspelbaar. Normaal gezien kan ik dit door de vingers zien in een musical, maar in dit geval was het echt niet verdraagbaar.

De film heeft erg veel personages en stuk voor stuk zijn ze verschrikkelijk vervelend, met Tom Cruise als dieptepunt. Het enige lichtpuntje was dan nog Catherine Zita-Jones. Haar versie van Hit Me with Your Best Shot was erg leuk. Jullianne Hough en Diego Boneta speelden erg stereotiepe personages waardoor ze niet geloofwaardig overkwamen.

avatar van dutchcowboy

dutchcowboy

Wat een deceptie was dit!!!

Deed me denken aan Mama Mia met Pierce Brosnan :-s....

avatar van blurp194

blurp194

I wanna know what love is...

Tsja, daar heb ik nou eindelijk na al die jaren ook een beeld bij. Die tong. Blauw van het lachen, buikpijn.

Helaas is het wel een van de erg weinige momenten in de film die ook maar in de verte grappig zijn. Verder moet het van de muziek komen. Big-hair-rock. Jaren-80 Bon-Jovi gekweel. Daar kan ik nog wel wat van hebben, maar twee uur achter elkaar is wel wat lang. Dan zijn de gelukte grappen toch wat te schaars - zo fout zijn Tom Cruise en CZJ nou ook weer niet dat het daarom de moeite waard wordt.

Een beetje meer venijn had de film een stuk beter gemaakt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Waku schreef:

Heerlijke rock musical die lekker wegkijkt.

Verrassende Tom Cruise die ook vocaal weet te boeien.

Bij deze recensie sluit ik me eigen graag aan.