• 9.376.657 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Levine

Met onder meer: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen en Anna Kendrick

Releasedatum: 1 december 2011

Plot 50/50

"It takes a pair to beat the odds."

Adam (Joseph Gordon-Levitt) is een 27-jarige schrijver van radioprogramma's. Hij wordt gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van kanker in zijn wervelkolom. Gezien zijn jonge leeftijd en gezonde levensstijl kan Adam moeilijk geloven dat dit met hem gebeurt. Zonder andere keus besluit hij te beginnen aan chemotherapie en te vechten voor zijn leven. Met de hulp van zijn beste vriend Kyle (Seth Rogen), zijn moeder en de jonge therapeute Katie (Anna Kendrick) van het kankercentrum, leert hij wat en wie de belangrijkste dingen in zijn leven zijn.

avatar van disneystore

disneystore

Enorm goede film en leuke combinatie tussen Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen, twee acteurs die mij altijd wel bevallen. De film weet dramatisch te zijn (ik denk dat ik mijn ma nooit zo hard heb zien huilen bij een film), maar kan dit goed mixen met humor en droge gevallen. Ook al heeft de film een zwaar thema, is het toch echt genieten, en is het niet dat je zoals bij sommige drama's de volle 100 minuten met een zwaar gevoel op je maag zit. Nogal raar dat Levine zo'n goede film maakt en dan weer de B-film kant op gaat met een Twilight parodie ( )

avatar van Fryce

Fryce

Mooie film die wat minder luchtig was dan ik had verwacht. Maar dat was eigenlijk wel goed. Joseph Gordon-Levitt begint steeds meer een favoriet van mij te worden.

avatar van JJ_D

JJ_D

Tjah, weer zo'n namaakbrok in de keel. Wat moet je er mee? Natuurlijk wordt een film over een zwaar onderwerp (wat is zwaarder dan sterven?) gauw emotionerend. Een verdienste van de film vind ik dat eigenlijk niet. Vooral het hele geromantiseerde gedoe rondom het ziekteproces is ergerlijk, de valse romantiek of opgeheven vingertjes in het bijzonder. Paar leuke momenten ook, maar die wegen niet op tegen de irrelevante negativiteit waarmee de geneeskunde hier wordt neergesabeld. Een film waar men veel kritiek op kan hebben, maar ja: voor dat snoetje van Joseph Gordon-Levitt en de artyness van Jonathan Levine vallen blijkbaar heel wat mensen? Enfin, hier spreekt - van horen zeggen - een criticaster.

avatar van Tripper81

Tripper81

Erg sterke mix van komedie en drama

Ik heb me hierbij krom gelachen, ik heb hier bijna bij geweend, ik heb hier een goed gevoel bij over gehouden. Het blijft fijn om te zien dat er nog goede komedies gemaakt worden, die terwijl ook goede drama zijn (dan denk ik zeker aan garden state).

En wat me ook vooral is opgevallen, is dat er geen slechte rollen inzitten. Iedereen komt sympathiek over, zodat de kanker nog ernstiger word genomen bij de mensen die deze film bekijken. En dat is toch wel één van de grootste voordelen aan deze film.

Sterke feel good movie.

avatar van Stino28

Stino28

JJ_D schreef:

Ik begrijp niet goed op welke wijze de geneeskunde hier wordt neergesabeld? Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dus het geneeskundige aspect lijkt me niet zo fictief

Hmmm.

Een film die het moet hebben van z'n acteurs. Levitt zoals steeds sterk, Rogen erg passend in z'n rol. Ze dragen de film met z'n tweetjes en weten een goeie balans tussen comedy en drama te vinden. Jammer genoeg weet Levine dat niet.

Hij maakt er een érg afgeborstelde en gelikte film van. Niet Hollywood-gelikt, maar indie-artsy gelikt. Zo "by the rules" dat het bij momenten saai en vervelend wordt en je je afvraagt of er wel eigen inbreng van Levine is geweest. Van camerawerk tot muziekkeuze (driemaal yuk!), het is allemaal zo voorspelbaar. Ook emotioneel is het soms een echte woestijn, waarbij je de schuld vol bij de regisseur mag leggen.

Jammer, want het duo had absoluut een betere film verdiend. Ze redden het vehikel uiteindelijk nog wel, maar meer zat er voor deze 50/50 niet in.

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Erg goeie film met Levitt en Rogen die er zwaar bovenuit steken. Kon me lach regelmatig niet meer inhouden van die twee, vooral Rogen. Kende hem wel van naam, maar nooit eerder een film met hem gezien (op Donnie Darko na waar hij maar twee zinnetjes had).

Een film met een zwaar en serieus onderwerp, maar brengen het wel erg goed en fris. Vond het einde wel jammer, had liever gezien dat Adam gewoon doodging want dat feel good einde heeft er niet voor gezorgd dat het einde een impact op me gehad heeft. Voor de rest helemaal goed, acteerprestaties waren erg goed en een van de weinige films waarbij ik me aan niemand stoorde.

4,20*, afgerond dus 4*.

avatar van stipstap

stipstap

disneystore schreef:

avatar van Sweenie.

Sweenie.

Een aanrader als je van humor houd en van een beetje drama. De film bleef me boeien van begin tot eind

avatar van John Milton

John Milton

Ja mooi. meerdere brokjes in de keel gehad......

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Best een aardige film.

Met een lach en een traan zeg maar. Sterk hoe dit loodzware onderwerp aangesneden wordt, met een portie humor en lef. Had een enorm zware film kunnen worden (en op momenten is het natuurlijk ook geen pretje) maar uiteindelijk krijgt de feelgood de bovenhand.

Ben niet zo'n fan van Seth Rogen en ook hier kon hij me niet echt bekoren. Vind hem maar weinig subtiel, maar goed, dat kan ook de bedoeling zijn. Joseph Gordon-Levitt daarentegen is wel een talent en ook hier doet hij het erg goed.

Mooi verhaal.

avatar van sakkediemus

sakkediemus

Aangename film.

De kracht van deze film zijn ongetwijfeld Levitt en Rogen. Levitt doet het weer uitstekend en ook Rogen weet goed te overtuigen in z'n rol.

Ze weten een goeie balans tussen comedy en drama te brengen.

Voorts is 50/50 weinig bijzonder. Het blijft allemaal erg basic en braafjes binnen de lijntjes.

Wel meer dan onderhoudende film.

3,5 *

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Er wordt goed geacteerd in deze film. Ik vind wel dat scenes snel worden weggesneden.

Misschien houd ik daarom zo van drama films!

Gevoelsmatig vind ik deze film prettiger om naar te kijken dan "a little bit in heaven".

Mooi soundtrack nummer: Pearl Jam – Yellow Ledbetter

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geslaagde mix tussen komedie en drama met één van de meest aaibare personages ooit (de psycholoog)

Aanrader.

avatar van disneystore

disneystore

Psycholoog is juist een enorme trut..

avatar van Davidus

Davidus

Verrassend leuke film. M.n. rol van Seth Rogen was goed

avatar van zxstyle

zxstyle

JJ_D schreef:

Deze review verwoordt mijn gevoel over deze film. Er zaten best wel grappige momenten in de film. Maar de saaie momenten en nep-sentiment overheersten toch wel.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Erg sterke film. Een combinatie van komedie/drama werkt blijkbaar goed bij mij, Seth Rogen is growing on me!

Ik vond Anna Kendrick heel erg sterk in de film, Joseph Gordon-Levitt en Seth Rogen ook natuurlijk. Door de sterke cast, de leuke grappen en combinatie komedie en de drama is het een zeer mooie film geworden!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Dit is een mooie film die je toch wel weet te raken. Ik wist wel dat het een zwaar onderwerp zou worden maar ik had verwacht dat ze er wat luchtiger mee om zouden gaan dan dat ze het daadwerkelijk gedaan hebben. Dit dacht ik door de spelers die er in zaten. Maar ik moet zeggen dat ze me hiermee wel blij verrast hebben.

Het verbaasde me een beetje omdat ik hem altijd in allerlei rollen zie van komische rare snuiters maar Seth Rogen laat met deze film zien dat hij zeker wel een dramatische rol kan dragen. Natuurlijk moet er wel een bepaalde mate van luchtigheid doorheen zitten maar hij doet dit absoluut niet onverdienstelijk. Vooral de scène waarin hij Adam naar het ziekenhuis rijdt en het niet zeker is of hij de operatie gaat overleven is behoorlijk emotioneel en heel mooi door hem neergezet.

Maar ik moet ook zeggen dat Joseph Gordon Levitt het ook erg goed deed. Hij gaf wel een wat serieuzere en sentimentele draai aan het verhaal met zijn neergeslagen puppy blik maar door het script en Rogen kwam hier toch een goed evenwicht in waardoor hij absoluut de goede keuze was voor deze rol.

avatar van missl

missl

Combinatie van humor en drama. Prachtige film.

Een zwaar onderwerp wat toch luchtig gebracht word.

avatar van Koerok

Koerok

Aardige film, bij vlagen erg grappig (Seth Rogen), maar net iets te traag en daardoor te lang.

Maar wel een goede voldoende: 3,5

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

Vooral de humor vond ik een drama, maar toch pinkte ik wat traantjes weg...

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een lach en een traan natuurlijk, maar de lach was sterk (zoals altijd met Seth Rogen) en de traan kwam van ver (de omhelzing van de bange Adam met z'n moeder), dus de braafheid stoorde me niet. Mooi begin van een romance toch ook.

avatar van jac25

jac25

Veel van vewacht, toch niets nieuws. Vriend Kyle was bijzonder irritant.

avatar van Eraser2

Eraser2

Ik heb hier eigenlijk wel van genoten. De acteerprestaties zijn best goed en ook Seth Rogen kon mij eens bekoren. Een zwaar onderwerp dat luchtig wordt aangesneden, goed gedaan. Ook vond ik het fijn dat hij gewoon beter wordt aan het eind in plaats van een geweldig dramatisch slot.
Geen hele hoogstaande film, maar voor mij goed genoeg om mij te boeien.

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

weer een film van joseph Gordon-Levitt waarbij ik het ene moment in een deuk lag van het lachen en het andere moment de tranen over mijn wangen stroomden. Die vriend was aan het begin een echte lul, maar aan het einde was hij er wel voor hem, in tegenstelling tot die walgelijke vriendin van hem die tot overmaat van ramp nog vreemdging ook. :O Acteerwerk vond ik juist wel goed. Bij de humoristische stukjes was het eigenlijk net te ongemakkelijk om er echt over te lachen omdat het allemaal een beetje grof was. Ik denk dat deze film zijn doel bereikt heeft.

avatar van RimkoWolfs

RimkoWolfs

erg mooie film die mij erg heeft geraakt.. een die ik nog langer zal herinneren,

avatar van Anne382

Anne382

Mooie film die je maar weer eens bewust maakt hoe dankbaar je moet zijn als je gezond bent. Joseph Gordon-Levitt is zo'n ontzettend goede acteur en dat laat hij ook in deze film weer zien. Seth Rogen kan ik in geen enkele film uitstaan, ik vind hem gewoon heel vervelend, maar Gordon-Levitt maakte gelukkig alles goed. Goede film dus, sterk verhaal en vlot genoeg.

avatar van floriaan97

floriaan97

Voor het zien van ''No Country for Old Men'' was deze film ongetwijfeld mijn nummer 1!

Ik kan Seth Rogen normaal niet uitstaan, hij speelde ook hier weer het personage die hij altijd speelt, niet veel nieuws vanuit zijn kant dus.

Maar de luchtige mix tussen drama en humor over een zwaar onderwerp als kanker is fenomenaal, want het werkt!

Joseph Gordon-Levitt acteert zo ontzettend goed in deze film.

Een van de beste acteerprestaties uit de laatste jaren!

En dit is vooral een film die je wel 20 keer kan kijken.

Waarschijnlijk samen met Gran Torino mijn meest bekeken DVD!

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Het leven van de 27-jarige Adam wordt op z'n kop gezet als hij een zeldzame vorm van kanker krijgt.

Vervolgens moet hij niet alleen hiermee leren omgaan, maar ook met de personen binnen zijn directe omgeving.

Met name zijn ouders en beste vriend.

De titel 50/50 is mooi uitgezocht.

Het wijst niet alleen op de overlevingskansen, maar heeft ook betrekking op het genre van de film.

Komische fragmenten worden afgewisseld met wat meeslepende momenten.

Onderwerpen als deze blijven zwaar, maar toch vond ik deze minder sterk als andere films die ongeveer dezelfde verhaallijn hebben.

De rol van Adam zou eerst door James McAvoy worden vertolkt, maar wegens persoonlijke conflicten nam Joseph Gordon-Levitt zijn plek in.

Opmerkelijk detail is dat acteurs Matt Frewer en Philip Baker Hall al eerder patiënten met de diagnose kanker hebben vertolkt in Watchmen (2009) en Magnolia (1999)

3,5 *