• 9.400.140 stemmen

Geregisseerd door: Jordan Peele

Met onder meer: Daniel Kaluuya, Allison Williams en Bradley Whitford

Releasedatum: 20 april 2017

Plot Get Out

"Just because you're invited, doesn't mean you're welcome."

'Get Out' volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

avatar van ZeppelinNL

ZeppelinNL

Vorige week deze film kunnen zien, en zeer onder de indruk.

Als je de trailer hebt gezien, dan zit je in de positie dat je enerzijds al meer over de film weet, terwijl je eigenlijk nog volledig in het duister zit. Je weet namelijk dat er in een horror/thriller 'iets' mis is, maar wat dat is laat zich dan nog even raden.

De film is op zo'n manier gemaakt dat je als kijker constant in spanning zit: je verwacht een moment dat 'het' losgaat, maar je weet niet wanneer. Als dat dan uiteindelijk gebeurt, is dat zeer bevredigend, doch enigszins cliché voor een horror: niemand wist eerder de familie te ontsnappen, behalve onze hoofdpersoon natuurlijk. Echter is dit, bekeken in het geheel, niet erg: de spanningsboog wordt zorgvuldig opgezet, en de afhandeling is voor de rest prima.

Verder zit er hier en daar een klein vleugje humor in de film, met name door de vriend van de hoofdpersoon, de TSA-agent, die later ook nog de reddende engel blijkt te zijn..

Veel over geschreven, is de vertegenwoordiging van racisme in de film. Het is namelijk vrij duidelijk dat er veel verwijzingen naar de ervaringen van de Afro-Amerikaanse man in de samenleving van de VS in de film zetten. Dan zullen sommigen daarover zeggen: het moet met zo'n zwarte regisseur (Peele dus) altijd over ras gaan, en over hoe erg de blanke man wel niet is. Dat vind ik onzin: het onderwerp is op een snijdende manier in de film verwerkt, maar dit houdt niet in dat je de niet van de film als horror op zich kan genieten. Je kunt de film en de film als discussiepunt over racisme apart zien.

avatar van Woland

Woland

Get Out is een vermakelijke horror cq komedie geworden. Een meesterwerk, dat zeker niet, want zowel qua horror als komedie afzonderlijk komt het niet helemaal los wat mij betreft. Maar het is wel een film die regelmatig verrast gedurende haar speelduur, en dat is ook wat waard. Wat de film aardig doet is het spelen met raciale ondertonen en cliches, en de ongemakkelijke situaties die daaruit voorkomen zorgen ook voor veel van de twists.

Het lijkt me niet verstandig om al te veel over het plot uit te weiden, maar het moge duidelijk zijn dat het interraciale koppel Chris (een erg sterke Daniel Kaluuya) en Rose de hoofdrol spelen. Zij gaan, na een aantal maanden samen, voor het eerst op bezoek bij de ouders van Rose, en ondanks dat Rose's ouders tot vermoeiens toe Chris welkom proberen te maken, stapelen de ongemakkelijke situaties zich op en gezien het bizarre gedrag van de twee zwarte bedienden en de rare nachtelijke ervaring van Chris is het lang niet pluis in huize Armitage. En dat escaleert uiteraard alleen maar tijdens het familiefeest. Maar hoewel er prima een unheimlich sfeertje wordt gekweekt, duurt de aanloop wel lang en als het eenmaal los gaat wanneer Chris ontsnapt is de climax wel erg kort en is het allemaal zo weer over. Ook de comic relief die Chris' beste vriend Rod levert is soms wel aardig, maar mij ook vaak een beetje te overdreven.

Get Out speelt vaak met je verwachtingen en slaagt er zeker in de eerste helft uitstekend in om een lekker ongemakkelijke sfeer te scheppen, maar het raakt zowel als horror als satire niet helemaal de roos. Maar een ruime voldoende, zeker wel.

avatar van filmexpert19

filmexpert19

Vorige week bekeken en is niet spannend of boeiend. Eerder saai en langdradig. Zo op verheugd maar wat een afknapper. Zeker geen aanrader.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Fantastisch! Een film waar je in moet gaan met zo weinig mogelijk voorkennis. Gebaseerd op de trailer, poster en titel had ik eigenlijk nog steeds geen idee welke kant de film nu op zou gaan. En zelfs gaandeweg de film vroeg ik me steeds af; waar gaat het nu naar toe? Alles is namelijk bijzonder intrigerend, maar Jordan Peele vertelt alles steeds beetje bij beetje, waardoor je zelfs tegen het einde nog voor kleine verrassingen staat - zonder te voelen als een geforceerde twist. Het is daarnaast bijzonder knap hoe Jordan Peele zoveel genres weet te mixen, ik heb zelden horror en komedie zo sterk gemixt zien worden. Steeds denk je dat komedie nu totaal misplaats zou zijn, maar het lukt Peele wat mij betreft steeds om het perfect te doseren. Qua vormgeving, cameravoering en script zit Get Out fantastisch in elkaar en Peele heeft met name ontzettend sterke acteurs aangetrokken. Gaat dat zien!

4,5 sterren.

Aardig.

Links en rechts al opgevangen dat dit een uitzonderlijk horrortje zou zijn. Gelukkig wist ik bitter weinig over de film, 't is er ook eentje om zo blank (hah) mogelijk in te gaan. Hou er alleen wel rekening mee dat een deel van de hype een rassenzaak is.

Het eerste half uur is waarschijnlijk het best. Het is best freaky af en toe en een lekker ongemakkelijk sfeertje. Het beetje humor dat er af en toe inzit werkt ook best goed. Nadeel is wel dat al redelijk snel duidelijk wordt dat de "horror" in deze film best beperkt is. 't Is vooral een thriller met enkel op het einde een aanzet tot wat bloederigheid.

Peele is misschien iets te opzichtig met de hints, waardoor de film iets te lang probeert te verbergen wat na een half uur toch al wel duidelijk is. Je krijgt nog wel wat extra context mee, maar die voegt niet bijster veel meer toe aan het idee.

Acteerwerk is wel oké, audiovisueel verder ook wel degelijk maar niet echt uitzonderlijk. Einde is ook een beetje mat, vooral omdat de horror dat wat tekort schiet en de humor iets te sterk naar voren komt. Peele raakt de balans een beetje kwijt.

Het is best origineel en leuk gedaan, maar over de gehele lijn toch een beetje te mak om van een écht goeie horror te spreken. Dat deze in Amerika 18+ is, is misschien nog wel de beste grap.

avatar van De filosoof

De filosoof

Ik vond 'm minder bijzonder dan ik had verwacht (of gehoopt), want uiteindelijk is het nogal een standaardthriller met horrorelementen - inclusief alle clichés van het genre -, maar de film is wel van begin tot eind vermakelijk en het racisme-thema is wel origineel.

avatar van ShiVa Fox

ShiVa Fox

Sorry hoor maar ik snap niet waarom deze film zo goed gewaardeerd wordt ?

Fantastisch !

geweldig !

Goed onderwerp !

Onverwacht !

Enzovoort.... Echt ? Dat kun je toch niet menen hoop ik.

Wat een trage slechte film is dit zeg.

Ja maar is origineel en gaat over racisme lees je dan.

Nee echt niet origineel en als de hoofdpersoon blank zou zijn was dan de waardering net zo hoog geweest ?

Deze film wordt gewaardeerd om de verkeerde redenen.

Naar mijn mening te veel mensen die roepen dat het nieuw is, dat ze zelden zo'n goede film hebben gezien en dat ze geen idee hadden waar de film naar toe ging.....kom op mensen.

Nogmaals een beetje overgewaardeerd naar mijn mening.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Do they know I'm black?"

Na maandenlang wachten kon ik de film vandaag dan eindelijk aanschouwen, omdat Nederland zoals gewoonlijk weer eens te laat is met dergelijke releases. De vele positieve verhalen rondom deze titel worden gelukkig meer dan waargemaakt.

Het beste is eigenlijk om deze film zo blanco mogelijk in te gaan en je maar te laten verrassen. In het kort gaat het over een interraciaal stel genaamd Chris en Rose die voor het eerst op bezoek gaan bij de blanke ouders van Rose. Chris hoeft zich volgens Rose nergens druk om te maken, omdat haar ouders geen racisten zijn en zo weer voor Obama zouden stemmen. Vanzelfsprekend laten de eerste tekens aan de wand zich al gauw zien.

Als kijker word je bij de hand genomen door de sterk spelende Daniel Kaluuya die als Chris ondanks de ongemakkelijke situatie het beste ervan probeert te maken om zich maar aan te passen. Zelf ben ik gezegend met een bruine kleur, waardoor sommige momenten extra herkenbaar zijn. Het knappe is dat Jordan Peele - met name bekend om zijn komische werk - op een intrigerende wijze verscheidene elementen bij elkaar brengt; 'Get Out' weet moeiteloos te schakelen tussen horror en comedy (Lil Rel Howery is geweldig), zonder de onderliggende boodschap te vergeten.

De film presteert het namelijk om racisme letterlijk als lijdend voorwerp in beeld te brengen. Dit gaat gepaard met een flinke dosis onderhuidse spanning en subtiele manipulatie. Weliswaar valt men soms terug op standaard jump scares, maar over het geheel word je getrakteerd op een verfrissend concept dat buitengewoon origineel en scherp is uitgewerkt. Daarbij wordt er goed gebruik gemaakt van de cameravoering en muziek.

Al met al een heerlijk bizarre horror met een vleugje humor. Een prachtige belevenis om nooit meer te vergeten.

4,5 Sterren.

avatar van Rien

Rien

max cady schreef:

Ik begrijp wat je bedoeld en was eigenlijk ook al bang voor zo'n bericht.. Saving private Ryan is voor mij echte horror. het punt is eigenlijk dat er niks horror was aan deze film en weinig thriller. Het sfeertje vond ik dan weer wel Ok. Het constante gevoel dat er iets niet in orde was ..

Ja, ik denk dat deze film het meer moet hebben van de sfeerschepping en het concept wat horror is als waar de hoofdpersonage zich in bevind.

Wellicht zal het genre thriller de film beter passen.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Meet the White Parents...

Ik vraag me nu toch af wie er in "Help! Mijn man is Klusser" John Williams zit.

Maar dat terzijde.

Over deze film ga ik gewoon niet meer zeggen dan dat het absoluut de moeite waard is deze te bekijken. Anders geef ik misschien te veel weg. Ik heb deze bekeken zonder voorkennis en dat beviel me prima.

Een horror vond ik het overigens niet echt maar meer een geslaagde thriller.

avatar van Onslaught

Onslaught

Leuke film hoor.

Geen standaard genre Horror, maar er zitten hier en daar wel wat momenten in de film waarbij zowat de hele zaal schrok. Dus dan doe je toch iets goed.

Verder vond ik het verhaal vermakelijk, er wordt even opgebouwd naar het moment waar het eigenlijk allemaal om draait, maar dat mag.

Ik kan deze film zeker aanraden, ook al ben je niet een horror fan.

avatar van SillyBilly23

SillyBilly23

Ja, best verwarrend als je enkel horror ziet staan en het eerste uur moet luisteren naar vreemde dialogen Maar de hele film ademt wel een spooky sfeertje en er zitten voldoende fragmenten in het eerste deel die zomaar in je nachtmerries zouden kunnen voorkomen.

Ik vond het een heerlijke slow-burner met een charismatische hoofdrolspeler die zeer open en spontaan acteerde. Kwam op sommige momenten misschien iets te gelaten over maar had wel sprekende gezichtsuitdrukkingen. Vond het niet erg moeilijk om mee te leven met hem.

Dat het uiteindelijk goed afloopt voor Chris, verraste me eigenlijk nog een beetje. Wel jammer dat je al in de trailer ziet dat hij op een bepaald moment volledig losgaat, dat verraadt de twist al wat. Laatste 20 minuten draait alles om de wraak en dat is erg vermakelijk, vooral wanneer het psycho vriendinnetje wordt aangepakt.

Er zit een leuke draai aan het verhaal en ‘the sunken place’ is cool gefilmd. Maar algemeen is het niet vernieuwend genoeg. Deed me op veel momenten ook denken aan de serie American Horror Story (eerste seizoenen vooral). Beetje dezelfde uitstraling en geeft je ook het gevoel dat er veel niet pluis is.

Een ruime 3,5*

avatar van mrklm

mrklm

Hoewel huidskleur een belangrijke factor is in deze scherp geschreven horrorfilm, weerhoudt schrijver/regisseur Jordan Peele zich van gepreek over racisme en levert een vrijwel perfecte film af, in mijn ogen de beste die ik sinds Paranormal Activity in de bioscoop heb gezien. Het verhaal voltrekt zich vanuit het perspectief van Chris Washington [Daniel Kaluuya], die een relatie heeft met Rose [Allison Williams] en nerveus is over zijn eerste ontmoeting met haar ouders: therapeut Missy [Catherine Keener] en neurochirurg Dean Armitage [Bradley Whitford]. De film krijgt een slimme twist wanneer Missy Chris hypnotiseert om hem van zijn rookverslaving af te helpen. Vanaf dat moment volgen de bizarre incidenten elkaar op, maar Chris vraagt zich al snel af of zijn perceptie van de waarheid niet is beïnvloed is door de hypnose... en zo ja, waarom?

Die vraag zorgt voor een grote hoeveelheid suspense, die nog eens versterkt wordt door de subtiele sinistere vertolkingen van Keener en Whitford, alsmede door de minder subtiele, maar even effectieve rollen van Marcus Henderson [als de tuinman], Betty Gabriel [als de huishoudster] en Laiketh Stanfield [als een zich vreemd gedragende gast op een tuinfeest]. Een intelligent verhaal, uitstekende vertolkingen, sterke regie en een onverwachte twist op het einde maken dit tot een winnaar. Enig minpunten is de wat te nadrukkelijke comic relief van LilRel Howley als Chris beste vriend, maar dat is slechts een klein smetje op deze absolute aanrader.

avatar van The Oceanic Six

Ik had eigenlijk tot deze week niet eens van deze titel gehoord, ook geen trailer dus gezien, des te verrassender dat ik naar een erg fijne film ging kijken. Get Out begint nog kalm, maar zodra ze op locatie zijn wordt het lekker ongemakkelijk en weird.

Deze eerste 3 kwartier vind ik ook wel het sterkst. De zwartgallige humor en de vraagtekens die je als kijker hebt maken het boeiend. Pas later in de film krijg je meer informatie en ondanks dat dit ook best aardig is, vond ik het wel vergezocht, maar sowieso te snel afgehandeld. Een ontsnapping, wat familieleden uitmoorden en het zit erop. Terwijl de reden van de familie best wel gruwelijk en daardoor interessant is. Had daar wel wat meer over willen weten. Zo hadden ze meer aandacht mogen schenken aan waarom nou juist ''negers'' zo nuttig zijn voor hun plan. Werd te kort verklaard.

Jammer dat ik hier op de site al las dat men het op de film Martyrs vond lijken. Daardoor wist ik al vooraf in welke richting de film zou kunnen gaan; maar buiten dat heeft die film er qua concept ook wat van weg. Vond alleen dat die film het veel intenser uit heeft weten te werken. Get Out is vrij goed, prima acteerwerk ook, maar er had meer ingezeten. Dat de familie geschift was, wist je al snel. Wat de reden was niet, maar dat deel valt dus een tikje tegen. Houden we wel een sterke, maatschappijkritische thriller over.

avatar van karin74

karin74

vrij aardige film, doch wel wat voorspelbaar

avatar van sharkey111

sharkey111

Leuke film! Spanning beweegt zich continue voort door de hele film. Vanaf het begin vraag je je al af wat er allemaal aan de hand is. Doordat je eigenlijk het grootste deel van de film afvraagt wat er allemaal gebeurt blijft het boeiend. Daarnaast is de humor geslaagd wat zorgt voor een goede afwisseling van spanning. Ten slotte zit echt goede bijpassende muziek in. Af en toe zo'n creepy viool.. geniaal!

Horror zou ik het niet noemen, eerder een thriller waardoor deze film een grote doelgroep aan kan spreken.

Al met al een spannende film die zeker z'n 4.0 sterren waard is!

avatar van Cikx

Cikx

Heerlijk filmpje, al kan ik me voorstellen dat die voor de horror puristen wat tegenvalt. Zelf prefereer ik echter in veel gevallen horror hybrides over pure horror films en dit is weer zo'n heerlijk hybride werkje bestaande uit een fijne mix van horror, comedy en thriller elementen die samen een bijzonder ongemakkelijke en tevens komische sfeer weten te creëren. De film neemt rustig de tijd om het verhaal op te bouwen en ik zat elke minuut met een grote grijns op mijn gezicht te kijken. Die beduusde uitdrukkingen van Daniel Kaluuya als die weer eens een opmerking met semi-racistische ondertoon naar zijn hoofd geslingerd kreeg waren om in te lijsten. Buiten de conversaties en de vreemde personages waren er ook een aantal visuele vondsten om van te genieten, zoals Allison Williams die gekleed in het wit in een vrijwel geheel witte kamer een glas melk zit te drinken, evenals 'the sunken place' wat eruit zag als een referentie naar Being John Malkovich (slim gevonden ivm Catherine Keener).

De clou die tegen het einde van de film onthuld wordt viel me ook niet tegen, aangezien ik had verwacht dat de familie simpelweg uit een stelletje racisten bestond en alles om die hypnose draaide. Met de hersentransplantatie had ik totaal geen rekening gehouden. Achteraf sla je jezelf natuurlijk voor je kop aangezien er genoeg aanwijzingen waren. Wat ik echter jammer vond was dat het einde wat afgeraffeld aanvoelde. Iets meer spanning en vuurwerk had niet misstaan. Ondanks dat heb ik erg genoten. Wat mij betreft mag Jordan Peele zich vaker aan een "horror"project wagen!

avatar van John Milton

John Milton

Ik voeg me in volle overtuiging bij de andere 4* uitdelers.

Get Out voelt nergens als een debuut. Peele maakt er een fijn geschoten, strak geregisseerde, ongewone horrorfilm van, die eigenlijk geen horror is, zoals hierboven al staat aangegeven. Het ongemak en de spanning worden kundig opgebouwd, en Peele weet het thema racisme er wat mij betreft heel goed in te verweven zonder daarbij te prekerig te worden. Een vleugje geslaagde humor hier en daar, ja... Ik ben blij verrast.

Nog iets meer bizar: De zaal bij Get Out was gisteren gevuld met senioren die blijkbaar het Koningsdag-gedruis wilden vermijden. Nu ligt het white privilege gehalte bij het LHC misschien ook wel wat hoger dan de gemiddelde bioscoop. Mooi commentaar net na de film: 'oooooh wat vreeeeselijk... ik had nog liever in de mééénigte gestaan!'. Denk dat er dan toch wellicht het een en ander over je hoofd heen gaat. Get Out is meer dan een simpel horrorfilmpje. Ondanks die 2 jumpscares.

avatar van filmkul

filmkul

Zeer sterke thriller. Het verhaal is leuk bedacht, hoewel je soms aan andere films moet denken, en wordt uitstekend uitgewerkt door Peele. Al snel is de film spannend en probeer je continue te bedenken wat er nu speelt. De spanning wordt gedurende de film opgevoerd en beetje bij beetje wordt de sluier opgelicht tot het einde waarin alles echt duidelijk wordt. De soundtrack is prima passend en ook het camerawerk is vakkundig met mooie creepy shots. Het acteerwerk is van redelijk niveau. Aanrader! 4.5. Ps: advies voor optimaal kijkgenot: kijk niet de trailer!

avatar van Ferdydurke

Ferdydurke

Op de huid, maar niet echt eronder.

Zeker qua film niet, en daar gaat het hier toch om.

Ik bedoel: Get Out heeft uiteraard een reëel issue te pakken, maar komt eigenlijk niet verder dan een oppervlakkige reflectie daarvan. Het blijft nogal straightforward qua uitwerking, een lesje haast, ietwat inpeperig. Zuiver op narratief niveau zien we het goede slachtoffer van een duivels slechte omgeving, die uiteindelijk prevaleert na zijn perfide opponenten één voor één flink op hun lazer te hebben gegeven. Heel bevredigend allemaal natuurlijk, en ook dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Wie weet is een thema als racisme nog te brisant en te gepolitiseerd, te veel een ‘laatste waarheid’, een wortel van het kwaad, om het anders te gebruiken dan een krachtige stok waarmee er met alle recht op los kan geslagen worden. Misschien is dat onvermijdelijk, maar als de zaken zo duidelijk liggen, dan is het lastig om daar een heel interessante film van te maken.

Ook op plotniveau is er kennelijk die behoefte aan duidelijkheid, met de hypnose en de hersentransplantaties als metaforisch toch wel tamelijk grove paardemiddelen.

Niettemin weet Peele een aantal bekende paranoia thriller/horror elementen – titels als The Stepford Wives en Invasion of the Bodysnatchers zijn hier al genoemd - vaardig op de rails te zetten, en zeker in het eerste gedeelte van zijn film een beklemmende en unheimische sfeer te creëren, met hier en daar een droogkomische toets. Er wordt hier in een aantal scènes wel degelijk raak gekopt, maar kom, zijn het niet ook een beetje... inkoppertjes?

Maar okee, je kunt stellen dat de verwerking van het thema binnen het genre – met al zijn conventies en inherente beperkingen - gewoon prima gedaan is. Niet meer en niet minder dan, want iets overstijgen doet Get Out nergens.

avatar van twentymil

twentymil

Top film.

Ik had vooraf geen trailer gezien. Wist verder niet eens naar welke film ik ging.

Alleen dat het een horror was.

avatar van Fisico

Fisico

Een echte horrorprent is dit niet, maar spannend en mysterieus is hij zeker wel. Vooral door de goede recensies op IMDB werd ik geprikkeld om deze in de bioscoop even mee te pikken. Het thema is erg goed opgebouwd en uitgewerkt. Subtiel en via tal van situaties wordt het thema van verdoken "racisme" aangehaald. Het geeft ook de kijker (mij althans) een onbehaaglijk gevoel en doet me naar mezelf reflecteren.

Een mens is sowieso biologisch en van nature angstig voor het onbekende, het 'ongewone', voor iedereen die anders is dan hemzelf. In de film kwam erg goed naar voor hoe mensen steeds in eerste instantie onderhuids refereren naar (in dit geval) de huidskleur in plaats van de mens op zich. Het hoofdpersonage voelde zich daar duidelijk erg oncomfortabel bij. Sterk!

De film neigde naar een 4,0*, maar hiervan moest ik jammer genoeg afwijken. Het einde ontgoochelt me zoals zo vaak in een film. Het was er net weer een tikkeltje te veel aan. Als je tot twee maal toe een uit te kluit gewassen biljartbal tegen je kop krijgt, dan blijf je gewoon liggen. Punt aan de lijn. De andere bloederige scenes ok, dat ging nog net.

Maar kom, erg leuke film met een erg fijne boodschap. Uiteraard moet je er de (onrealistische) hypnose en transplantaties maar voor lief nemen binnenin het verhaal. 3,5* lijkt me dan ook een correcte score. Bovendien viel me de erg sterke vertolkingen van de acteurs me op, van vrijwel iedereen dan. De moeder was misschien wat minder. Ook de humor en dialogen met zijn vriend (de dikke politieman) waren een fijne zijsprong. Mooi debuut van Peele!

avatar van Leno

Leno

Vrij typisch horrorfilm qua opbouw en uitgangspunt. De humor is kinderachtig en flauw en echt eng wordt het nergens. Toch werkt de film. Niet in de laatste plaats door het racistische randje dat door het verhaal geweven zit en de constante spanning, die goed wordt opgebouwd. De climax is uiteindelijk wel wat telerustellend; dat had wat scherper gemogen.

avatar van Alathir

Alathir

Eindelijk weer eens een leuke genrefilm! Ook al is Get Out geen rasechte horrorfilm, de spanning gaat echt lekker omhoog om dan op z'n Tarantino's te eindigen. Get Out bevat hooguit 1 of 2 jumpscares volgens mij, en ik was van Georgina die plots door de gang liep 's nachts wel even verschoten. Zo zie je maar je hebt geen vieze vuile monsters nodig die je 's nachts in bed komen lastig vallen, gewone mensen zijn vaak zelfs enger.

Get Out heeft ook een zeer goede soundtrack en er wordt ook goed geacteerd. Voorspelbaar? Bwah... niet direct voor of tegen dat argument. Ik vond de film qua concept best origineel. Of deze film beter of slechter had geweest met blanken ipv zwarte acteurs. Volgens mij had het weinig verschil gemaakt al denk ik dat de keuze louter voor het gemak is van wie bij wie hoort, als de tuinman blank was zou je misschien gaan denken dat hij gewoon raar is (en misschien in het complot zat van de familie) en niet dat ze in zijn hersens gepeuterd hebben. De keuze voor zwarte acteurs is dus volgens mij gewoon om enige mogelijk verwarring te vermijden.

Anyway, dit is een heerlijke sfeerfilm die hier en daar grappig uit de hoek weet te komen. Het duurt misschien even voordat het verhaal helemaal in de plooi valt maar ik vond het nergens saai. Traag is geen synoniem voor saai, zeker niet als je in de flow van de film zit. Must-see!

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Aardige horror / thriller dat me in de verte doet denken aan The Skeleton Key, al vind ik die wel iets beter. Een leuk gegeven en een lekker creepy sfeertje, alleen jammer dat het richting het einde iets uit de bocht vliegt en de afloop niet zo bijzonder is. Desalniettemin is de opzet leuk en wordt er ook nog redelijk gespeeld. Prima mee vermaakt!

avatar van Donucius

Donucius

Een aardige 'thriller' die bovengemiddeld is als je de trailer niet gezien hebt.

Minpunt aan de film is dat deze voorspelbaar is, waardoor je sommige shock-effecten al van ver ziet aankomen. Er zitten een paar 'leuke' scenes in die de score van de film wat opkrikken op de gore-meter, maar dat zijn eigenlijk ook de enige boeiende momenten van de film.

Een criterium voor mij voor goede horror/thriller is dat het een bepaalde angst bij de kijker moet kunnen opwekken. Het zogenaamde 'nachtmerries krijgen van een film (of scene)' gevoel.

Visuele gore kan nooit tippen aan de gore die je eigen fantasie je voor kan schotelen. Psychologische angst staat boven al het visueel denkbare. Dat is iets wat ik jammergenoeg te vaak mis in hedendaagse horror/thriller films. Ik hoop stilletjes dat de nieuwe Alien en IT dit wel op orde hebben.

Heb ik iets gemist of is de persoon met de stalen helm (op de poster) gewoon niet in beeld geweest?

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een jonge vrouw haar nieuwe vriendje voorstelt aan haar ouders. Een originele horrorfilm die het niet van de gore of zelfs spanning moet hebben (alhoewel dat laatste wel aanwezig is). Er wordt op een gewaagde manier omgegaan met racisme en de film heeft hierdoor een apart sfeertje. Zeker geen verkeerd regiedebuut van Jordan Peele.

avatar van Macmanus

Macmanus

Prima film.

Zie dat mensen de film de film vooral in 1 hokje willen plaatsen. Dat lijkt mij niet het punt dat Peele wil maken. Hij gaat vooral wat hedendaagse rassen kwesties aan de haal. Ik las dat doordat hij niet kiest voor slavernij dat hij daarmee zijn film onderuit haalt. Ben toch bang dat je dan vooral in een erg cliche tv werkelijkheid leeft van wat de rassen discussie inhoudt. Dan de donkere man in Amerika alleen zich daar druk over maakt. Het gaat ook een groot deel over een gevoel dat decennia lang overheerst dat de donkere medemens op een tweede plaats komt. Dit is vaak waar maar soms zeker ook niet. Maar het gevoel na erg lang wel onderdrukt te zijn kun je moeilijk wegnemen met rationaliteit. Dat is waar Peele vooral de nadruk op legt met zoals dat gebruikelijk is een horror plotje. Hij wil dat je denkt dat het puur om racisme gaat. Hij wil dat je op het eind een witte agent wilt zien uitstappen. Hij speelt op een erg sterke manier met verwachtingen en vooringenomenheid.

Dat deze film daardoor inderdaad sterker is klopt uiteraard. Beetje vreemd argument. Dat lijkt mij toch een vrij groot pluspunt voor een film inderdaad. Een film die niks wilt melden is inderdaad niet bijster boeiend.

Peele is qua opbouw en spanning nog geen Wan. Ben het ook wel eens dat hij iets te snel is met hints waardoor het mysterie wat in water loopt. Maar uiteindelijk is het eindelijk weer een film die wat te vertellen heeft op een intelligente manier.

3.5 sterren.

avatar van james_cameron

Heerlijke satirische horrorfilm, goed gemaakt en uitstekend gespeeld. Het vlotte script steekt intelligent en spannend in elkaar en het getroffen sfeertje is heerlijk bizar en creepy. Mooi opgebouwd ook, al is de finale dan wel weer enigszins voorspelbaar en volgens het boekje. Al met al in ieder geval een indrukwekkend debuut van regisseur Jordan Peele (die als akteur al een flinke staat van dienst heeft). Daar gaan we vast meer van horen.

avatar van Jeilloc

Jeilloc

"How'd you find me?"
"I'm T-S-motherfucking-A, we handle things"

Normaal niet zo'n fan van Jordan Peele, maar dit is toch wel een fantastische film.

Alles klopt in deze film, van de sfeer tot het script tot de setting. Geweldig.

Dikke +1 trouwens voor Lil Rel Howery. Wat een geweldige rol is er voor hem weggelegd.

Film voor in mijn top 10.