• 9.379.134 stemmen

Geregisseerd door: Jordan Peele

Met onder meer: Daniel Kaluuya, Allison Williams en Bradley Whitford

Releasedatum: 20 april 2017

Plot Get Out

"Just because you're invited, doesn't mean you're welcome."

'Get Out' volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

avatar van TMP

TMP

Een horrorfilm die nergens echt spannend is en langzaam toewerkt naar een weinig boeiende ontknoping. Los van de nauwelijks aanwezige spanning stelt het plot uiteindelijk ook vrij weinig voor en lijkt de manier waarop naar de ontknoping wordt toegewerkt nogal omslachtig. Het acteerwerk valt ook wat tegen, er zitten weinig interessante of goede rollen bij. Uitzondering daarop is Daniel Kaluuya, hij levert wel een degelijke acteerprestatie af.

avatar van Daan258

Daan258

UITSTEKEND!

Na een hele lange tijd heb ik de film dan eindelijk bekeken. Man, wat was dit een fantastische film.

Het tempo zit er gelijk al goed in en weet dit prachtig vast te houden tot het eind. Vanaf het moment dat Chris en Rose bij haar ouders aankomen merk je gelijk al dat er iets mis is. Dit zorgt voor een erg creepy en nare sfeer en weet het ook gelijk spannend te worden. De personages in de film waren zo goed gespeeld en fucked up om naar te kijken. De gehele cast wist het echt steengoed en overtuigend te doen.

Ik had wel redelijk snel door had hoe de vork ongeveer in de steel zat (al wist ik niet precies hoe en waarom) maar dit mocht te pret zeker niet drukken. Het verhaal is zeker erg gaaf bedacht en ook zeker wel bizar te noemen, het zal je maar overkomen zeg.

Ook is het echt gelet op alle kleine details. bij bepaalde acties van personages bijvoorbeeld. Dan denk je nog wel is van: oké waarom? en dit soort kleine dingen worden later ook allemaal duidelijk. Het is allemaal gewoon zo goed uitgewerkt, heb geen foutje kunnen vinden.

Het enige kleine minpuntje wat ik aan de film had was het eind. Het had van mij net allemaal wat langer mogen doorgaan. Het voelde net wat te simpeltjes aan maar alles behalve slecht.

Dit was absoluut één van de betere horrors die ik de afgelopen tijden heb gezien.

Het is lang geleden dat ik een 4,0* gegeven heb aan een film maar dit werkje verdiend dat zeker.

avatar van Shadowed

Shadowed

Sterk.

Een van de beste films die ik destijds in de bioscoop zag van 2017. Jordan Peele slaagt erin om een daadwerkelijke originele horrorfilm op het doek te toveren. En dit doet hij ook nog eens overtuigend, met verrassend goede acteerprestaties.

De sfeer is in het eerste deel creepy, Kaluuya acteert erg sterk en weet zowel emotioneel als in het algemeen goed te acteren. Het verhaal is origineel en best leuk om zo te volgen. Heel grof of smerig is het nergens, maar wel spannend en origineel.

Punten voor het verhaal en de twistjes, die waren best goed gevonden. Ook een prima soundtrack en genoeg spanning en andere dingen. Sterke acteerprestaties en vooral naar het einde toe vraag je je af waar ze nu mee gaan komen. Geslaagde horrorfilm dit.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Is dit horror? Thriller? Of toch komedie? Get Out laat zich moeilijk in een hokje stoppen en dat is precies wat de film charmeert. Door het absurde maar originele verhaal en de ongemakkelijke sfeer blijft de film in positieve zin hangen. Ook sterk acteerwerk van Daniel Kaluuya, waar we hopelijk nog veel meer van gaan zien.

Beun de Haas BV schreef:

Is dit horror? Thriller? Of toch komedie?

…Pamflet? Of om een belegen woord nog eens uit de kast te halen: 'zedenschets'?… Heerlijke, perfecte cocktail van dit allemaal.

avatar van fondip

fondip

Wat een fantastische film, je leeft mee in het leven van Chris, ik ga niet veel over vertellen maar deze film is zeker een aanrader.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Yes! Dit was dus wel een skôôn filmke ?

10 punten! 3,5* dus hihihi

Welterusten !

avatar van pvl63

pvl63

Creepy film. De film ontvouwt zich langzaam, er zitten volgens mij wel wat incorrecties in het verhaal. Niemand is zo makkelijk te hypnotiseren, de gedaantewisseling van Rose is wel erg drastisch. Als je daar aan voorbij gaat is het een aardige horror die tot het einde spannend blijft.

avatar van des1

des1

Knappe film omdat ie een erg ongemakkelijk thema koppelt aan horror. Een metafoor voor de rassenrelatie? En niet alleen in de VS... Wie zal het zeggen. Kromme tenen vanwege het vele bevoogdende commentaar, met name van de vriendin. Mooie meid, maar irritant mens, ook al zo'n ongewone combi.

avatar van pampelonne

pampelonne

creepy.
zwak einde.
wel toevallig dat opeens zijn vriend daar staat, hoe wist hij het huis te vinden?

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Zeer geslaagde mix van zwarte humor, sociaal ongemak en horror, met uitstekende vertolkingen van iedereen (vooral Marcus "T.S.-motherfuckin'-A!" Henderson) en een regie die goed raad weet met een sfeer waarin alles nèt niet klopt. Jammer dat de clou niet zo spectaculair is – die Stepford wives-achtige insteek zag ik wel aankomen. Desalniettemin een bijzonder leuke en frisse film.

avatar van Ralf81

Ralf81

Originele, verrassende film die moeilijk in een hokje is te plaatsen. Vleugje horror, thriller en zelfs komedie. Spannend verhaal dat zich langzaam ontvouwt, maar toewerkt naar een mooie climax die je niet ziet aankomen. Aanrader!

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Originele en slim gemaakte film. Inderdaad heeft de hele film een ongemakkelijk sfeertje. Daniel Kaluuya acteert sterk en realistisch. De uiteindelijke twist wordt stapje voor stapje duidelijker en dit proces is goed in elkaar gezet. Ik snap alleen niet wat de aanrijding van het hert in het begin met de rest van de film heeft te maken of is dat gewoon random in de film gestopt?? Soms heeft de film ook wel grappige momenten maar de rol van die ene aparte vriend van Chris is soms een beetje te overdreven. Het einde is ook wel een beetje heel snel en de hele Armitrage familie gaat zo'n beetje in de laatste 10 minuten dood. Goede film!

avatar van panax

panax

prima horrorfilm

al begint het als een familiefilm waar iets niet klopt

spannend genoeg zonder allerlei effecten en schrikmomenten

prima einde die nog alle kanten uitkon maar nuchter genoeg bleef!!

avatar van Skuller

Skuller

Tja... niet slecht maar had er veel meer van verwacht door alle lovende kritieken. Vond het ook allemaal vrij voorspelbaar wat er gebeurde.

avatar van (Willie)

(Willie)

nathaniel177 schreef:

Ik kan me niet de hele scene meer voor mijn geest halen, maar volgens mij zit die scene er in om te laten zien hoe racistisch iedereen is en die politieagent in het bijzonder en dat je met een wit smoeltje en een leuke lach geen last hebt van de politie

avatar van horizons

horizons

^ juist.

avatar van cor1946

cor1946

Beetje vreemd allemaal in het begin. Maar later vond ik hem wel redelijk, alleen voor mij geen horrorfilm. En zeker geen 4 sterren film.

avatar van Knisper

Knisper

Sterke film, waarbij ik het einde nog het beste vond: eens een keer niet van die uitgerekte en onrealistische gesprekken met personages voordat ze sterven, maar direct toeslaan. Heerlijk! Heeft wel wat van de sfeer van een oude Polanski.

avatar van dzjo-dzjo

dzjo-dzjo

Aardige horror/thriller film.

Geen uitschieter, maar ook zeker niet slecht.

Ik vind hem op moviemeter wel iets overgewaardeerd.

hij krijgt van mij 3 sterren.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

Beun de Haas BV schreef:

Is dit horror? Thriller? Of toch komedie?

sabsabsab schreef:

Alles behalve een komedie.

'behalve'? Perfecte cocktail van de 3, oké… 4, want doe daar ook nog een fikse brok 'sociaal document' of 'satire' of hoe je het ook wil noemen erbij. Daarom werken ze alle 4 ook zo goed. Van Het ene tenenkrullend moment (dat commentaar bij die opa die nog tegen Jesse Owens gelopen heeft…) naar de plotse, onverwachte enge hypnosescène, naar pure kolder (het spietsen op dat gewei), de doldwaze ontsnapping… heerlijk.

Een geweldige film die je continu op het verkeerde been zet, die onderweg ook nog iets te zeggen heeft en af en toe met een bevrijdende lach… probeer dat maar eens in een hokje te stoppen.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

sabsabsab schreef:

Alles behalve een komedie.

Satire valt onder de noemer komedie. Of het uiteindelijk jouw soort humor is, is natuurlijk een ander verhaal. Ik heb mezelf bij het zien van een Adam Sandler-film nog nooit betrapt op ook maar de geringste bovenwaardse beweging van mijn mondhoeken. Maar ik kan moeilijk zeggen dat het geen komedie is. Subtiel verschil.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Herzien vanaf Blu Ray en ik ga mijn stem verhogen. Het is wel een bijster goede film hoor....

4,5 *

AmazingPP schreef:
Bijster originele horrorfilm, misschien meer een thriller, maar in ieder geval had ik nog nooit zo'n invalshoek gezien. Maar inderdaad scorsese; ik heb inderdaad ook wel eens aan "The Stepford Wives" gedacht en zelfs aan "The boys from Brazil" op 1 of andere manier. Ik vond de film erg goed geacteerd en de film bouwt zeer gedegen een bepaalde spanning op met op het einde natuurlijk "la climax". (of "le", dat weet ik niet) Ik vond het een topper en geef hem daarom 4 *.

avatar van mikey

mikey

Deed me eerder denken aan een optreden van Eddie Murphy (Raw denk ik) waarin hij blanken beschuldigt van het aanblijven, terwijl er toch alle reden is om te vluchten!! Dat ging over de film Amityville Horror: een eng huis dat tegen de bewoners zegt: GET OUT!!! Niet alleen blanken blijven, ook deze sympathieke jongeman blijft doorzetten, zelfs na vele hachelijke dixie momenten. Zou ik ook gedaan hebben, je wilt toch weten hoe het gaat aflopen. Misschien moet je nog wat ariërs te grazen nemen?

Love it!!!!

avatar van Left4Dead

Left4Dead

"Nigga!, get the fuck out of there!"

Het begin was meteen raak, met een wat cartoonesk stuk muziek wordt de film voor geopend verklaard. Ondertussen ontstaat er wel een serieuze zaak in beeld, het doet contradict aan. Je voelt al snel dat de film een "zwarte" ondertoon voert, qua script is het meteen vlijmscherp, mijn god wat houd ik hier van. Het stadse koppeltje lijkt de manieren en handelen van het platteland niet (meer) gewent te zijn.

De regisseur laat zien hoe Cris beland is in de beperkte wereld van rednecks, met hun eeuwenoude verkeerde tradities en opvattingen. Hoe ongemakkelijk je jezelf vind als je in de huid van Cris duikt. Creepy hoe het gezelschap op Cris neerkijkt, alsof hij een koe op een veehandel is.

Het wordt lekker gebracht maar wel op een erg trage manier, iets te traag voor mij. Het acteerwerk is goed te noemen, de soundtrack prima en de regie legt de platen prima vast. Je zit bovenop de ongure situatie die je gewoon kunt proeven en voelen. De hoodoo-achtige sfeer van het zuiden van Amerika druipt ervan af, daarnaast de extreem rechtse gedachtegoed in de schaduw van de slavenhandel en illegale donorhandel. Het is duidelijk wat de regisseur wil uitleggen met deze prent.

De cast was mij bijna onbekend, wel leuk om Stephen Root weer eens te zien. Het leukste karakter was wel de maat van Cris, zijn telefonische hulplijn met een flinke dosis humor in zijn taalgebruik. Voor de rest zijn alle karakter leuk uitgewerkt en het sterkste van de prent is echt de script.

Maar het is allemaal niet helemaal mijn stijl, leuk en erg sterk in boodschap met een vlijmscherp script. Maar ik ben niet onderste boven geraakt door de film zoals velen voor mij wel. Prachtig dat stukje over Dahlmer! Ik heb Kubrick gevoeld op momenten.
Het einde was wat slap tegenover de rest van de prent gezet, een simpele uitweg terwijl de rest van de film iets degelijker is.

3,5** voor dit niet alledaags stuk werk. Benieuwd naar Peele zijn Us.

Left4Dead schreef:
"Nigga!, get the fuck out of there!"

De sterkte van de film is toch net dat het géén rednecks zijn. Integendeel, ze willen zelf zwart zijn, for all the wrong reasons. Hilarisch dat politiek correcte (of dat proberen ze toch te zijn), maar toch foute, want neerbuigende racisme. Allersterkst vond ik nog hoe de regisseur (vooral in de ijzersterke opener (prelude - credits - eerste scène in het chique appartement) die vooroordelen ook bij mij zelf aan de kaak wist te stellen…

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

stefan dias schreef:

Precies, het is grensverleggend. De rimpelingen van deze film trekken nog wel even door het huidige filmlandschap.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

stefan dias schreef:

Er wordt aangegeven dat de blinde het niet uit maakt of het nou wit of zwart is. Ze zijn rechts radicaal door hun leven voort te willen zetten in het lichaam van sterker lichamelijk ras, daarmee maken ze een slaaf van de lichamen van zwarte personen. Voor de rest zijn ze neerbuigend tegen het zwarte ras.

avatar van mikey

mikey

Left4Dead schreef:
Ik kan me herinneren dat zwart de nieuwe 'cool' is, maar dat ze lichamelijk sterker zijn heb ik niet gehoord.