Get Out (2017)
Bekijk via Videoland
Bekijk via MUBI
Donderdag om 23:30 uur op BBC 3
Plot Get Out
"Just because you're invited, doesn't mean you're welcome."
'Get Out' volgt een koppel, Chris en Rose, dat het punt in hun relatie heeft bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Get Out (MusicMeter)
Rod Williams
Andre Logan King
Jim Hudson
extremezz
Voorafgaand aan deze film liet Pathé gisteren een trailer van een horrrorfilm zien die me erg gaaf lijkt, maar ik kan hem niet meer vinden. Was een heel stijlvolle trailer die weinig verhulde en waar steeds werd ingezoomd op een deur. Weet iemand van jullie welke ik bedoel?
Edit: Heb hem al.
It Comes At Night staat nu ook op mijn verlanglijst
Ferdydurke
Dat overdadig alles onder het vergrootglas leggen is ook niet mijn insteek, gaat alleen maar ten koste van de beleving. Uiteindelijk blijft film vermaak.
Ik heb de merkwaardige gewoonte om tijdens de film te kijken en mijn mond te houden, en na afloop erover te gaan ouwehoeren, en soms de moeite te nemen om er een mening over te formuleren, en dat hier te plaatsen. Zo vermaak ik mij met films; het ‘onder het vergrootglas leggen’, daar heb ik nou lol an, voor wat het verder dan ook waard is. Van wiens ‘beleving’ dat ten koste gaat, weet ik niet; in ieder geval niet die van mij.
Maar een MovieMeter met alleen maar waarderingscijfers, en af en toe een opmerking dat men er al dan niet van genoten heeft, dat kan natuurlijk ook prima
Zwolle84
Ik reageerde op extremezz' reactie, Ferdydurke. Was niet als reactie/aanval op jou bedoeld. Sterker nog, nam het soortemet van voor je op.
Ferdydurke
Ik zie het, maar ik vond jouw opmerking geschikt om mijn reactie aan op te hangen
Geen probleem verder met jullie beiden; extremezz plaatst dat prachtige stukje huisvlijt van mij nog een keer in zijn geheel, mooi hoor
Zwolle84
Oké, prima hoor. Het kwam een beetje verdedigend over dus geef ik aan dat mijn post geen aanval is.
chrisace
geweldige film !! heb me prima vermaakt in de bios in onze vip stoel !! goed gespeeld erg leuk verhaal
en wat ik het beste vond dat er ook humor in voor kwam met thriller en beetje horror toppie gave film aanrader !1
Doom4
De blinde man wilde Chris zijn ogen. In het gesprek op het feestje kwam ook al naar voren dat Chris zo'n "goed oog" voor mooie plaatjes had. Als kunsthandelaar wilde die man daarom zijn ogen, volgens mij had dat niet zoveel met ras te maken. Ik kan me vergissen. Echter bij die opa die een sprinter was wordt er geimpliceerd dat zwarte mensen atletischer zijn en vandaar werd gekozen voor het lichaam van een donkere man.
Bedankt voor je uitleg! Nu herinner ik het me inderdaad dat die man dat zei over zijn ogen maar dat heeft inderdaad niks met ras te maken. Dat vind ik dus een beetje jammer aan de film. Die donkere vrouw was een betere huishoudster? lol
Baasje
Mijn verwachtingen waren erg hoog, ook zeker door de hoge score bij MM.
Uiteindelijk vond ik hem erg voorspelbaar en tegenvallen.
Pollypeachum1
Gewoon een fijne film die lekker spannend is. Je zag wel snel waar het naar toe ging, maar dat bedierf de film niet.
twentymil
Top film.
Ik had vooraf geen trailer gezien. Wist verder niet eens naar welke film ik ging.
Alleen dat het een horror was.
Pim1993
Wauw, een van de betere van de afgelopen tijd. De film bouwt heerlijk op, weliswaar enigszins voorspelbaar maar dat verveelt geen moment. De speling en schommelingen tussen verschillende genres vind ik indrukwekkend goed in balans.
Complimenten ook naar Daniel en Allison, ze deden het beiden voortreffelijk. Deze is zeker de moeite waard!
Fisico
Een echte horrorprent is dit niet, maar spannend en mysterieus is hij zeker wel. Vooral door de goede recensies op IMDB werd ik geprikkeld om deze in de bioscoop even mee te pikken. Het thema is erg goed opgebouwd en uitgewerkt. Subtiel en via tal van situaties wordt het thema van verdoken "racisme" aangehaald. Het geeft ook de kijker (mij althans) een onbehaaglijk gevoel en doet me naar mezelf reflecteren.
Een mens is sowieso biologisch en van nature angstig voor het onbekende, het 'ongewone', voor iedereen die anders is dan hemzelf. In de film kwam erg goed naar voor hoe mensen steeds in eerste instantie onderhuids refereren naar (in dit geval) de huidskleur in plaats van de mens op zich. Het hoofdpersonage voelde zich daar duidelijk erg oncomfortabel bij. Sterk!
De film neigde naar een 4,0*, maar hiervan moest ik jammer genoeg afwijken. Het einde ontgoochelt me zoals zo vaak in een film. Het was er net weer een tikkeltje te veel aan. Als je tot twee maal toe een uit te kluit gewassen biljartbal tegen je kop krijgt, dan blijf je gewoon liggen. Punt aan de lijn. De andere bloederige scenes ok, dat ging nog net.
Maar kom, erg leuke film met een erg fijne boodschap. Uiteraard moet je er de (onrealistische) hypnose en transplantaties maar voor lief nemen binnenin het verhaal. 3,5* lijkt me dan ook een correcte score. Bovendien viel me de erg sterke vertolkingen van de acteurs me op, van vrijwel iedereen dan. De moeder was misschien wat minder. Ook de humor en dialogen met zijn vriend (de dikke politieman) waren een fijne zijsprong. Mooi debuut van Peele!
Montorsi
Erg scherp en cynisch!
dat einde ook dat je denkt dat er een politiewagen aan komt rijden...
Leno
Vrij typisch horrorfilm qua opbouw en uitgangspunt. De humor is kinderachtig en flauw en echt eng wordt het nergens. Toch werkt de film. Niet in de laatste plaats door het racistische randje dat door het verhaal geweven zit en de constante spanning, die goed wordt opgebouwd. De climax is uiteindelijk wel wat telerustellend; dat had wat scherper gemogen.
(Willie)
Randje, randje, het lag er wel erg dik op allemaal en dan ook nog eens in een volstrekt onoriginele vorm, maar met een heel hoog Sunny Bergman gehalte.
Ik zag de trailer en die vond ik lachwekkend slecht, maar ik had nog een gratis Pathe kaartje en veel mensen waren toch enthousiast dus ik dacht dat ik de trailer misschien wel verkeerd had beoordeeld.
Niet dus, er waren een paar mooie scenes, ik vond het tempo aangenaam en ze lieten het plot aardig ontvouwen zonder te uitleggerig te willen zijn (en je dat ook duidelijk merkte aan het publiek, het continu aan elkaar vragen wat er gebeurt, waarom iets gebeurt en waarom iemand zo raar doet, terwijl het allemaal nu niet zo heel ingewikkeld was), maar het was een waardeloze film over racisme en een waardeloze horror, samen had het nog wel iets, maar te weinig om er een voldoende in te kunnen zien.
Zigane
Ik lees hieronder dat de film onorigineel zou zijn. Het eerste wat ik na afloop dacht was, hoe verzin je zoiets! In tijden niet zo'n goede spannende film gezien. Ik dacht continu waar gaat dit naartoe? Ik voelde de 'plaatsvervangende' ongemakkelijkheid toen de hoofdpersoon met iedereen kennis maakte. Zeer goed acteerwerk. De vreemde (gelaats)trekjes van veel personages, zoals de huishoudster en de tuinman. Vooral de vriendin speelde oscar waardig, in mijn ogen dan he. Op het einde zelfs nog kunnen lachen. Prachtfilm!
cosper
Ben verbaasd over de hoge beoordeling hier.om die reden ook naar de film gegaan. Echter de film ontbreekt spanning. Het kabbelt tot 10 minuten voor het eind door voordat er wat leuks gebeurd. Verder helaas erg voorspelbaar allemaal met een behoorlijk onzinnig verhaal.
patrickman
Wat een slechte film ! echt niet te geloven. Door al de beoordelingen had ik hier zoveel zin in ! waardeloos !
joerve
Haha wat een meesterlijke film. Een van de betere thrillers/horror die ik gezien heb in een lange tijd. Die spanningsopbouw echt perfect.
(verwijderd)
Is dit horror-horror of gewoon een heel spannende thriller die voor het gemak maar horror wordt genoemd? Best zin om hem morgen in de bios te zien, als ik niet het ene naar het andere schrikmoment om de oren krijg.
John Milton
neuh. dat valt erg mee.
maar ik ga je niet vertellen wat het wél is.
Walter S.
Een heel spannende thriller die voor het gemak maar horror wordt genoemd voldoet prima qua beschrijving. Eén keer horror is al veel,maar horror-horror is het sowieso niet.
patrickman
Ik snap de spanning echt niet. van het eerste contact met de schoonouders weet je exact wat er gaat gebeuren.
BillyTheKid88
zo zo niet slecht ik vermaakte me wel, maar het is wel voorspelbaar wie goed oplet ziet bepaalde boodschappen in de film.....
Alathir
Eindelijk weer eens een leuke genrefilm! Ook al is Get Out geen rasechte horrorfilm, de spanning gaat echt lekker omhoog om dan op z'n Tarantino's te eindigen. Get Out bevat hooguit 1 of 2 jumpscares volgens mij, en ik was van Georgina die plots door de gang liep 's nachts wel even verschoten. Zo zie je maar je hebt geen vieze vuile monsters nodig die je 's nachts in bed komen lastig vallen, gewone mensen zijn vaak zelfs enger.
Get Out heeft ook een zeer goede soundtrack en er wordt ook goed geacteerd. Voorspelbaar? Bwah... niet direct voor of tegen dat argument. Ik vond de film qua concept best origineel. Of deze film beter of slechter had geweest met blanken ipv zwarte acteurs. Volgens mij had het weinig verschil gemaakt al denk ik dat de keuze louter voor het gemak is van wie bij wie hoort, als de tuinman blank was zou je misschien gaan denken dat hij gewoon raar is (en misschien in het complot zat van de familie) en niet dat ze in zijn hersens gepeuterd hebben. De keuze voor zwarte acteurs is dus volgens mij gewoon om enige mogelijk verwarring te vermijden.
Anyway, dit is een heerlijke sfeerfilm die hier en daar grappig uit de hoek weet te komen. Het duurt misschien even voordat het verhaal helemaal in de plooi valt maar ik vond het nergens saai. Traag is geen synoniem voor saai, zeker niet als je in de flow van de film zit. Must-see!
Pazmaster
Aardige horror / thriller dat me in de verte doet denken aan The Skeleton Key, al vind ik die wel iets beter. Een leuk gegeven en een lekker creepy sfeertje, alleen jammer dat het richting het einde iets uit de bocht vliegt en de afloop niet zo bijzonder is. Desalniettemin is de opzet leuk en wordt er ook nog redelijk gespeeld. Prima mee vermaakt!
mixmaster
Lekkere thriller met leuk acteerwerk en verhaaltje, de film kijkt prettig en verveelde me niet.
Aardige spanningsopbouw met een wat tegenvallend einde.

Oscarwinnende horrorfilm 'Get Out' van Jordan Peele verschijnt zeer binnenkort op Netflix

'Get Out' van Jordan Peele is morgenavond (11 januari) te zien op televisie: 'Een prachtige belevenis om nooit meer te vergeten'

De achtste Horrorfilm Challenge staat op losbarsten: Dit zijn de 25 beste films uit het beginjaar

Netflix-kijkers streamen massaal goed beoordeelde horrorfilm 'Get Out': titel dendert top tien binnen

Der Kommer en Dag

A Torinói Ló
Drama, 2011

An Cailín Ciúin
Drama, 2022
ontvoeringexternally controlled action manipulationhypnoseparents-in-lawracistsatirewraakdonkere komedieinterraciale relatieverdwijningracismepsychologische thrillerneurosurgeon vermist persoonpsychological horrorstereotype brain surgerybody switchrace-conscious pretentious