• 9.373.383 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Henry Alex Rubin

Met onder meer: Jason Bateman, Paula Patton en Alexander Skarsgård

Releasedatum: 20 juni 2013

• myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)

Plot Disconnect

"Look up"

Disconnect behandelt ons moderne leven en hoe dit geleid wordt door de technologische vooruitgang. Via drie met elke verweven verhaallijnen zien we hoe de hoofdpersonen menselijk contact zoeken in een wereld waarin contact alleen plaats lijkt te vinden via technologie en het leven altijd op andere plekken lijkt plaats te vinden dan bij jezelf.

avatar van Lennon

Lennon

Zeer indrukwekkende film, en helaas ook realiteit.

avatar van Oliveri

Oliveri

Bijzonder knap in elkaar gezette film, aanrader.

avatar van DarkElement

DarkElement

Geweldige film ik verwachtte eerst een soort documentaire maar dit was toch andere koek. Knappe film 4*

avatar van clubsport

clubsport

sterk in elkaar gezet drama waarbij het verhaal van de in coma liggende jongen me het meest bijbleef , zijn zus die eerst niet voor hem opkomt in het bijzijn van haar vriendinnen en later diezelfde vriendinnen pas echt leert kennen was ook dramatisch uitgewerkt , ook het eindshot paste daarin mooi .

avatar van DarkElement

DarkElement

Eens, het minst is mij bijgebleven het stel dat de dupe was van cybercriminaliteit. Verder zou ik het geen slecht idee vinden dat ze dit soort films verplichten op basisscholen en middelbaar onderwijs en dan met name het stuk over Ben Boyd.

avatar van perreke

perreke

een geweldige film

precies in deze tijd

een goede boodschap

4 sterren waard

avatar van dennislaport

dennislaport

Goede film die ook nog een belangrijke boodschap weet te brengen.

avatar van Poecillia

Poecillia

Helaas realistische film die melancholisch stemt. Kennelijk hebben we een schok nodig om te realiseren wat werkelijk belangrijk is. Ik hou van Mozaïek films. Ieder verhaal levert zijn bijdrage aan de grotere indruk. De post-rock van Sigur Ros is in deze film perfect op zijn plaats.

Snel kijken deze film, over een paar jaar is hij technisch achterhaald. Ik ben benieuwd waar de technologie ons dan gebracht heeft.

avatar van area51

area51

Wat een geweldige film.Over het einde valt te twisten , maar wat een uitwerking , wat een schitterende acteerprestaties.Voor de liefhebbers van 'Babel' , 'Crash'.

avatar van jipt

jipt

Ik vond het een mooi oprecht relaas. Eindelijke een film die de moderne technologische samenleving tot een sterk dramatisch geheel weet te verwerven. Sterk gespeeld ook door een cast die voor mij bijna geheel onbekend is. Climax had nog iets genadelozer gemogen. kleine 4*

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Vind dit nogal een rare misleidende omschrijving. Ik verwachtte een film met de strekking van mensen die zich interessant voordoen op Facebook, maar zelf niet echt een leven hebben, of gezinnen die alleen nog met elkaar communiceren via Whatsapp, en niet meer praten tijdens het eten. Uiteindelijk is dat het niet, en is die online wereld en communicatie eigenlijk alleen een kapstok om wat actuele problemen aan op te hangen; internet-oplichterij, cyberpesten, en de verhaallijn van de journaliste die ik een wat vreemde eend in het geheel vond.

Afgezien daarvan wel een sterke film. Blijft eigenlijk heel de tijd boeiend, met een klein inzakmomentje halverwege, als even de angel uit de verhaallijntjes lijkt te zijn. Gelukkig wordt dat later weer goedgemaakt met een mooie climax, die ook mooi geschoten is.

Prima rolbezetting, actueel en leuk met elkaar verweven.

avatar van Brabants

Brabants

Mooi relaas over een schijnbare veilige cyberwereld die uiteen spat door de harde realiteit.

Sterk stukje drama wat inderdaad zoals hierboven beschreven in de categorie films als ´Crash´ en ´Babel´ valt te plaatsen.

avatar van perceived

perceived

Mooie Mozaïek.

Sterke film met drie verhaallijnen die knap met elkaar zijn verweven. Boeiend van begin tot eind, al had dat eind best iets steviger mogen uitpakken.

Goede opbouw, interessante dialogen en degelijk acteerwerk. Visueel netjes, maar doorsnee. De soundtrack maakte meer indruk en werkt voortreffelijk. Heerlijk rustige eclectische mix van pop en electronics.

Eerste speelfilm van deze regisseur. Dan is een mozaïekfilm niet de meest voor de hand liggende keuze en al zeker niet de makkelijkste. Knap gedaan! 8/10*

avatar van Matador

Matador

Geweldige film, zet je echt aan het denken

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Goede dramafilm maar tegen het einde aan ging het mij te ver. Het werd te overdreven, te cliché. Ook leek het einde niet goed uit de verf te komen qua shots en geluid maar dat kan aan mij liggen. Het is wel een film die op een mooie manier laat zien hoe het internet tegenwoordig onze levens beïnvloed. Ook leuk hoe de verschillende verhaallijnen elkaar kruisen, een beetje a la Pulp Fiction. Het stuk waarin de jongen zichzelf ophangt in zijn slaapkamer met de muziek hard aan vond ik het beste. Daar schrok ik van.

avatar van tatfarfan

tatfarfan

Topfilm. Ik houd van een goed drama en heb spijtig genoeg de laatste tijd niet veel mooie gezien. Deze film steekt er toch echt uit. Goed acteerwerk en actueel thema.

avatar van Dinny

Dinny

DarkElement schreef:

Verder zou ik het geen slecht idee vinden dat ze dit soort films verplichten op basisscholen en middelbaar onderwij.

ben ik het roerend mee eens, want voor de meeste jeugd is internet en social media, hot en hip, maar het heeft ook zijn minder leuke kanten, waar je niet zo 1-2-3 bij stil staat als tiener.

een zeer sterke film.

avatar van Filmpie1

Filmpie1

jumpstylemovie schreef:

Het feit dat er geen happy ending was maakte de film juist niet cliché.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Filmpie1 schreef:

Het feit dat er geen happy ending was maakte de film juist niet cliché.

Daar ging het niet om. De manier waarop het gebracht werd was gewoon erg fout.

avatar van freshness

freshness

WOW! Kende hem niet tot ik hem plots zag. Verhaal sprak me enorm aan. 30 seconden trailer bekeken, gestopt... Ik wilde meteen de film opleggen. Dacht dat hij goed ging zijn, maar zo goed? Fantastisch, ontroerend, realistisch, meelevend. Meesterwerkje deze film. In de lijn van films zoals crash en babel en msh ook wel beetje 21 grams. Beste film die ik zag in 2013 en van mijn tot nu toe 940 geziene films een plaats in mijn top 20. Valt ook keihard op tussen de hedendaagse crap of special effects films waar het verhaal bijzaak is. Maar dat is anno 2000-2013 jammer genoeg een feit. Kwaliteit is niet belangrijk, vlug cashen wel. Maar dat is ook jammer genoeg in alles zo deze dagen. Sport, muziek, film enz... Deze film zal niet cashen maar wie deze gezien heeft blijft wel in zijn geheugen staan.

avatar van james_cameron

Crash-achtige mozaïek van levens, verbonden- en ontregeld door moderne communicatiemiddelen. Prima cast en vakkundig in elkaar gezet, maar het geheel mist net dat beetje extra. Het is allemaal net niet meeslepend en aangrijpend genoeg. Wellicht omdat we inmiddels wel meer van dit soort films hebben gezien de afgelopen jaren. Niets mis mee, degelijke film, maar origineel... nee.

avatar van Roodezand

Roodezand

Flut einde

avatar van joko16

joko16

Goed gemaakte onderhoudende film.

Goed geacteerd en overtuigend gebracht.

Gelukkig geen soft happy end.

avatar van joko16

joko16

Roodezand schreef:

Flut einde

En de rest dan?

avatar van Theunissen

Uitstekend drama (ook nog eens realistisch en zeer actueel is) welke goed de gevolgen van sociale media laat zien. In dit geval dan de negatieve kanten. Het verhaal (drie verhalen die wel met elkaar verbonden zijn) zit goed in elkaar en weet vanaf de eerste tot de laatste minuut te boeien. Het einde was best goed en ook wel emotioneel/aangrijpend. Wat deze film naar een hoog niveau tilt is de cast die het uitstekend deed. Eigenlijk iedereen, maar met name Jason Bateman vond ik er echt uitspringen in zijn zeer overtuigende rol als vader, ook de fraaie Andrea Riseborough deed het prima. Eigenlijk had ik geen echte hoge verwachtingen van deze film, maar dit is gewoon een uitstekend drama.

avatar van Noodless

Noodless

Voor mij net geen vier sterren wegens het wat matig uitgewerkt slot waar de climax van de verschillende verhaallijnen een beetje tegenvallen qua uitvoering. Al moet ik wel zeggen dat het einde dan wel weer sterk is. Geen plaats voor een zoet en happy einde, maar meer een realitsche weergave dat ook bepaalde handelingen negatief kunnen aflopen. Al kun je het ook anders bekijken en het positieve eruit halen : bv. de twee vaders krijgen toch een betere band met hun familie en de journaliste kwam tot andere gedachte van haar handelingen. Goed acteerwerk overigens. Mijn verwachtingen lagen niet zo hoog, maar dit is zeker een prima drama met zin voor de realiteit. 7,5/10

avatar van blurp194

blurp194

Triest dat deze film vooral geïnterpreteerd lijkt te worden als een beschouwing van de 'cyberwereld' of hoe je dat ook noemen moet. Voer voor paniekjournalisten, doemdenkers en andere angstzaaiers. Het zou beter zijn als we ons allemaal zouden realiseren dat het vooral gaat om een gebrek aan gezond verstand, het niet willen of kunnen overzien van de gevolgen van de dingen die je doet. Dat heeft helemaal niets met technologische vooruitgang of iets on-line achtigs te maken.

Het verhaal is daarbij wel wat erg moralistisch, en wordt als ik het zo lees vooral verkeerd begrepen - de boodschap die je er volgens mij echt in zou moeten zien is dat het niet gaat om de 'gevaren van de cyberwereld', of over exploitatie, internetfraude en cyberpesten, maar in plaats daarvan over het uit eigenbelang moralistisch opleggen van de gevestigde orde aan wie daar niet bij hoort, over op basis van onbegrepen informatie tot onbekookte daden komen, en over het opgroeien van kinderen zonder enige vorm van contact met of toezicht van hun ouders. Dat zijn echte problemen, daar heeft Facebook niks mee uit te staan.

Er wordt dan wel weer best goed gespeeld, vooral Andrea Riseborough valt daarbij op - ze zet haar rol als half-om-half carrierebitch en naïef trutje erg goed neer. En de kinders Colin Ford en Jonah Bobo zijn ook erg goed.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

blurp194 schreef:

Goh,denk dat je het ook niet echt goed hebt begrepen. Vroeger werd er iemand zijn ziekenkasbrilletje wel eens plat getrapt, een portefeuille uit een handtas gestolen en kon je gaan kijken in een striptent naar luizig betaalde stripsters. Dat is een tijdloos gegeven doorheen de menselijke geschiedenis. Dat gegeven is gewoon verschoven naar het digitale platform , met zijn voor en nadelen. Het kan nu op grotere schaal en sinds het een vluchtig medium is kan het op een meer verdoken manier. Dat het verkeerd begrijpen en interpreteren van informatie kan leiden tot mistoestanden en dat er wel wat meer ouderlijk toezicht moet zijn , ben ik het volledig mee eens. Maar dat was vroeger ook zo, als je zou wegzappen van de fabeltjeskrant naar een andere zender. Het was toen wel moeilijker om de TV onder de arm te nemen en ergens anders geniepig te gaan kijken. Dus wel degelijk heeft de technologische vooruitgang er iets mee te maken. En nee, dat is zeker niet alleen door facebook.

Ik ben niet echt een doemdenker of paniekzaaier. Eerder iemand die met zijn beide voeten in het midden staat van deze vooruitgang, zowel privé als professioneel en ik wel degelijk besef dat mijn 2 ukkies van 2 en 4 jaar nu al controle nodig hebben wat ze bekijken op de iPad via YouTube

avatar van blurp194

blurp194

ikkegoemikke schreef:

Toch mis je mijn punt. Goed dat je op je kinderen let als ze aan het ipadden zijn. Maar als ze buiten spelen, let je dan ook op? Lijkt me wel. Het gaat om de controle, niet om de ipad - anders was de oplossing voor alle problemen helder.

Denk er ook even aan dat een van de pestkinders niet op het internet mag van z'n pa...

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

blurp194 schreef:

Je punt wat je wou maken was me vrij duidelijk. Inderdaad controle en toezicht is nodig op whatever medium we ook praten. Of het nu gaat over gewoon TV kijken , op een buitenspeelgoed rondhossen of swipen op een iPad. Het was,is en zal altijd broodnodig zijn. Ik wou alleen aantonen dat de technologische vooruitgang dit in een ander perspectief heeft gesteld en dat er andere soorten gevaren op de loer liggen dan simpelweg een schommel tegen je smikkel krijgen. En in de toekomst zal dit nog meer evolueren. En dat is geen doemdenken hoor