• 9.396.411 stemmen

Met onder meer: Ethan Hawke, Vincent Spano en Josh Hamilton

Gesproken taal: Engels, Portugees en Spaans

Releasedatum: 29 april 1993

Plot Alive

"The triumph of the human spirit"

Op vrijdag de dertiende 1972 verongelukt een vliegtuig met aan boord een jong rugbyteam boven het Andes-gebergte op de grens van Argentinië en Chili. De 27 passagiers die de ramp overleven wachten acht dagen lang in de vrieskou op hulp van buitenaf. Al gauw is het eten op en moeten de overlevenden overgaan op kannibalisme om in leven te blijven.

Nando Parrado

Lilliana Methol

Bobby François

avatar van neo

neo

de film is best indrukwekkend.de vliegtuigcrash is zeer realistisch en de manier waarop de mensen overleven,wordt na een tijdje gruwelijk.ook goed acteerwerk

Blindfold

Het moet trouwens Uruguay zijn. Mijn zus (die daar is geboren), die kent trouwens één van de overlevenden.

avatar van You_bastard

You_bastard

Boeiende film als je in je achterhoofd weet dat het echt gebeurd is. Ik geef deze film 3,5 ster.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

boring.

avatar van kbautr

kbautr

Prachtige film. Mooie muziek, met een waargebeurd verhaal zonder dat het klef overdreven dramatisch wordt. Er zit zelfs humor in. De acteurs spelen hun rollen prima. De vliegtuigcrash is zeer zeker indrukwekkend in beeld gebracht. Daarnaast is het einde mooi gefilmd, en komt het overeen met de originele opname van de redding van toen. De reactie Boring, in dit lijstje is natuurlijk van iemand die niet naar films kijkt (mijn mening dan), maar naar tieten, geweld en aktie, en niet in een verhaal kan komen. Deze film is een mooi eerbetoon aan mensen die samen een belsuit nemen, waar iedereen van kan gruwelen, maar waar iedereen ook respect voor op kan brengen.

4 sterren.

Groet Kbautr Bart

• 1955 berichten

Interessant dat je zus een van de overlevenden kent, Blindfold.

Inderdaad, de film was ook naar mijn mening allesbehalve boring. Denk trouwens niet dat Lt-zero geïnteresseerd is in tieten...

Blindfold

Jaja; over een maandje zit ik ook in Uruguay. Eindelijk ook vakantie!!

• 1955 berichten

Tof! Komen jullie daar oorspronkelijk vandaan?

Erg lang verhaal,

Korte versie: Moeder is italiaans, maar op jonge leeftijd naar Uruguay geëmigreerd. Vader is nederlands en ook op jonge leeftijd naar Uruguay geëmigreerd. Daar hebben ze elkaar ontmoet en naar Nederland gekomen. Nu woont m'n vader weer in Uruguay en m'n moeder in Nederland.

Cool!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Een mooi verhaal, altijd wel wat leuker als je weet dat het (ongeveer) echt gebeurd is. Misschien een beetje langdradig, maar daar had ik niet echt last van. Ik vond het verhaal erg boeiend om te volgen.

avatar van EmDee

EmDee

Indrukwekkend

avatar van IamBernie

IamBernie

Erg lang geleden gezien, ik vond 'm wel goed.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ook een hele tijd geleden gezien, maar ik weet nog wel dat ik het een indrukwekkende film vond, met name als je in je achterhoofd houdt dat het echt gebeurt is. Dat zet je wel aan het nadenken. 3,5 sterren.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik heb hem een flink aantal jaren geleden gezien en ik vond het toentertijd zeker een goede en spannende film. Als je toch zoiets meemaakt...

avatar van gimli f

gimli f

Bijna vergeten deze film...

Toen ik hem vroeger keek vond ik hem wel goed, dus hij krijgt een mooie 4. Een spannend verhaal trouwens, en waargebeurd ook... dat doet het hem wel. Als je weet dat er mensen zijn geweest, die echt aan het mensenvlees gingen beginnen...

avatar van maximus

maximus

Goede verfilming van een waar gebeurd verhaal

avatar van jedymaster

jedymaster

goede film, vraag me af wat ik zou doen als ik ECHT honger zou hebben?

avatar van Moviestar

Moviestar

Goede meeslepende film vooral omdat je weet dat het allemaal waargebeurd is. 3.5*

Moviestar schreef:

een user op imdb:
' The survivors looked extraordinary good after 70 days in the Andes, right down to their neatly styled hair and perfect skin. In fact, by the time they were rescued they looked to have been on a skiing trip and merely forgotten to shower for a day or two.'

avatar van Moviestar

Moviestar

haha ja ok

avatar van Linda

Linda

Erg mooie film, alleen de crash al is geweldig mooi gefilmd! De acteurs zijn in topvorm en de film heeft ontzettend mooie muziek. De film is ook behoorlijk spannend maar duurde me eerlijk gezegd net iets te lang. Waar ik me overigens erg over heb zitten verbazen is het kannibalisme in de film. Ik heb al veel mensen over deze film gehoord en hetgeen wat ze het eerst te binnen schiet is iedere keer weer het kannibalisme. Wat is daar toch zo gruwelijk aan om te zien? Ok, het idee dat die mensen dit echt hebben moeten doen is niet echt prettig natuurlijk maar je ziet er vrijwel niks van. Die zogenaamde gruwelijkheidsfactor vond ik dus nog wel meevallen. Maar dat neemt niet weg natuurlijk dat dit gewoon een erg goede en spannende film is. 3,5 ster.

avatar van Zavo

Zavo

Ik krijg bij deze film toch niet echt het gevoel dat ik naar mensen zit te kijken die twee maanden vastzitten in de verschrikkelijkste omstandigheden. Het is gewoon net niet overtuigend genoeg.

kappeuter schreef:

een user op imdb:

Precies.

avatar van eerdekes

eerdekes

Vandaag bij de lessen Godsdienst gezien .

Best ok filmpje, maar absoluut bah.

En dan nog rauw.

Ja ok, in zo'n situatie als het echt niet anders.

Maar toch bah :d.

Toch 'n knappe film met 'n erg realistische vliegtuigcrash.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Deze film zal je waarschijnlijk nooit in een vliegtuig te zien krijgen. Het boek van Piers Paul Read vond ik beter maar de film verdient van mij een 4****

avatar van kijkert

kijkert

Blindfold schreef:

Het gaat om een Uruquaans rugbyteam dat op weg is naar Chili. De crash zal dus in de Argentijnse of Chileense Andes plaats hebben gevonden.

Niet in de Uruquayaanse Andes, die bestaat immers niet, daarvoor ligt Uruquay veeeels te ver richting Atlantische kust.

avatar van djelle

djelle

Redelijk boeiend verhaal. 2,5

avatar van Caligula

Caligula

Echt een koele film.

Kent iemand toevallig nog goede films over kannibalen?

avatar van EmDee

EmDee

Gaat deze films over kannibalen dan?

avatar van Caligula

Caligula

EmDee schreef:

Gaat deze films over kannibalen dan?

Tuuurlijk niet, alleen maar over mensen die andere mensen eten om te overleven ergens midden in de Andes.