Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Ethan Hawke, Vincent Spano en Josh Hamilton
Gesproken taal: Engels, Portugees en Spaans
Releasedatum: 29 april 1993
Plot Alive
"The triumph of the human spirit"
Op vrijdag de dertiende 1972 verongelukt een vliegtuig met aan boord een jong rugbyteam boven het Andes-gebergte op de grens van Argentinië en Chili. De 27 passagiers die de ramp overleven wachten acht dagen lang in de vrieskou op hulp van buitenaf. Al gauw is het eten op en moeten de overlevenden overgaan op kannibalisme om in leven te blijven.
Nando Parrado
Javier Methol
Lilliana Methol
Bobby François
gemaster
Aardige film, zonder echte uitschieters. Acteerwerk was over het algemeen goed en het verhaal bleef boeiend. Jammer dat het einde een beetje plotseling kwam. Je ziet die 2 gasten een bergje beklimmen, vervolgens komen ze 2 seconden later in een groene vallei en hoppa! daar komen de helikopters
3,5 ster.
T_fuckin_montana
Prachtige film. op waarheid gebassert en geloofwaardig gebracht.
ThaMovieVoter
Grappig is, dat enkele dagen geleden deze ramp ook weer in het nieuws kwam, omdat een bergbeklimmer spullen had gevonden van één van de overlevenden.
sander183
Oke, de film is wel meeslepend als je weet dat het waargebeurd is, maar ik vond het acteerwerk ronduit slecht. Ook de crash vond ik in tegenstelling tot wat anderen erover zeggen erg ongeloofwaardig. Daarbij komt dat ik geen enkele vorm van paniek gezien heb in de hele film. Vanwege het verhaal 3*
Phoenix
Sjaaah... Aan de ene kant best indrukwekkend, en interessant. Schrijnend om te zien dat de groep dolblij is met een apart handelend vliegtuig, maar dat wij als kijker weten dat ze binnen 10 minuten aan elkaar zitten te knagen. Mooie beelden van de natuur ook. Maar als ik dan aan het einde een groepje redelijk verzorgd uitziende mannen met prachtig witte tanden naar helicopters zie zwaaien, die blijkbaar Hawke en zijn kompaan nadat ze eindelijk een polletje gras vonden zomaar tegemoet kwamen vliegen... Dan voel ik me toch een beetje genaaid.
(Apart ook dat de bagage die naar beneden viel tijdens de crash niet weg werd gezogen naar achter maar de vastzittende stoelen en stukken vliegtuig wel
De Knip
Het waren dan ook stoere rugby-ers, he?
ll_Sparrow
Hmmm...tsja...dat is inderdaad wel zo, jammer. Maar ik vond het echt een heel erg aangrijpende film...bah...stel je voor, 2 maanden zit je daar vast...in onzekerheid...geen eten, kou. Ik moet er niet aan denken. Net als die ene film, dat een gezin ook 1 maand ofzo moest overleven op een klein roeibootje...hoe heet die film ook alweer?
lizard
3,5 Hawke mij favo acteur is goe en het verhal is gruwelijk goed
CAPIpsv
erg goede film.
Ook erg onvoorspelbaar,
en een zeer goede ethan Hawke.
james.dean
Toch een redelijk sterke film, ondanks dat je erg weinig tezien krijgt. Maar de sfeer waar die gasten in leefde is wel voelbaar, had er eerlijk gezegt meer van verwacht. Iets meer kannibalen actie zou leuk geweest zijn. Maar toch nog een dikke 8 voor deze film die niet voorspelbaar is maar gewoon een waargebeurd verhaal. de meeste worden gemaakt als de mensen het overleeft hebben, of iemand vermoordt hebben dus dan weet je ook hoe het afloopt.
otherfool
Fascinerend waargebeurd verhaal met prachtig natuurschoon en puik acteerwerk. De South Park versie is overigens ook zeer aan te raden
3,5*.
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Dit was vroeger één van mijn favoriete films. Ik durf nu geen sterren te geven. Ik wil hem eerst herzien...
El Magico
Erg zwakke film. Niet realistisch en er gebeurde eigenlijk weinig. Ondanks dat ze neergestort zijn en er veel doden zijn, blijven ze lachen en raken ze niet echt in paniek..lijkt me een beetje vreemd.
Toch nog 2*
een mooie en trieste film je wil het niet meemaken.
en deze is ook goed geacteerd.
en genoeg spanning.
4,5 ster
v2000
Zeer goed geacteerd. Helaas is de film helemaal niet in de Andes opgenomen maar in Canada. Dit zie je direct aan de redwood bomen die helemaal niet in Zuid-Amerika voorkomen, als ze eindelijk de bewoonde wereld vinden.
Santino Corleone
Al jaren geleden gezien maar het is me toch bijgebleven. Vond het een heerlijke film met een goeie spannende verhaal die ook nog's echt gebeurd is..
v.i.c.t.o.r.
Gaat deze films over kannibalen dan?
Eerst het verhaal lezen, dan vragen stellen. Kannibalen zitten in de jungle. Dit is een overlevingsverhaal, wat zeg ik, het beste overlevingsverhaal ooit.
jayytjee
ja een hele mooie film hoor... acteerprestaties waren gewoon goed maar het waargebeurde verhaal was het indrukwekkenst...egt hele mooie film, verdient 4 *
Comanchero
Mooie film. Had hem alleen niet moeten kijken enkele dagen voor mijn eerste vliegreis
NarcissusBladsp.
Een waardig verfilmd true story.... na zo'n verschrikkelijke crash, -40 graden met stormwind, honger en ook nog een lawine overleven....en je dierbareren verliezen. Wat is kanabalisme daarbij vergeleken....brrrrr?
Peaunuts? Onder extreme omstandigheden laten mensen zien, ondanks hardnekkige taboes, dat men tot dingen instaat is wat men van zichzelf niet verwacht. De hardste gewetens noden / noten worden dan gekraakt.....handelen onder doodsdreiging, ofwel het verlangen naar overleven, geeft velen, die niet willen opgeven, het ultieme bevel.
Samen met de "making of".. over de echte overlevers... maken de dvd tot een indrukwekkend document. 3,5*.....nee... 4 ijskoude*.
Frank7
Mooie film zei het ietwat standaard. Natuurlijk geeft het feit dat het waargebeurd is de film wel iets. De vliegtuigcrash vond ik wel goed gemaakt, ook het schudden van het vliegtuig tijdens de vlucht. Wel merk je dat dit niet meer de nieuwste film is, gewoon het gevoel wat de film geeft, maar daarom is hij niet minder. De film is natuurlijk wel wat beperkt. Je hebt een berg een vliegtuig en dat is het dan. Dat ga je toch wel iets missen na een tijdje. Mooie natuur. tikkeltje geromantiseerd hier en daar. 3 sterren.
veron35
Schitterende film. Goed geacteerd en schitterend verhaal.
Noud
Heb het boek vorige jaar gelezen. En heb de film ooit eens gezien. Heel veel dingen komen volgens mij terug in de film.
Kan wat vaag beelden herinderen van de film. Probeer hem vanaaf nog te zien.
Weet niet precies hoe het verhaal ging om een gegeven moment zijn ze gecrasht, dan gaan paar mannen op pad om hulp te zoeken. Geef een achterblijver een kinderschoentje de ander houdt hij. En zegt als je terug komt met de reddingshelicopter, neem je dit schoentje weer mee. Anyway lekker Amerikaans dus, maar zo stond ook in het boel beschreven.
Tun-89
Hele mooie film die je echt laat zien hoe het zou kunnen zijn als je met een vliegtuig neerstort op een onbekend gebied. Wat de mensen allemaal mee moeten maken daar is echt erg en je kunt het bijna voelen als je de film kijkt. Veel mooi natuur,
en ook veel avontuur. Mooi verhaal, ook omdat
het is gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.
zeker het kijken waard! 3,5*
ll_Sparrow
Het boek van de overlevende Nando Parrado is veel beter. Ik vind de film een beetje nep, slecht geacteerd.
Miss W
Deze film had zoveel kunnen zijn, ik bedoel het verhaal is interessant. Vervolgens zo slecht, oppervlakkig en onovertuigend geacteerd, jammer.
Don_Mat
Inderdaad, het boek greep me aan, maar deze film absoluut niet. 0,5 *
Comanchero
Heb het boek net binnengekregen, maar ben er nog niet aan begonnen. Vond de film al aangrijpend, dus als jullie gelijk hebben en het boek is beter. Ga er gauw aan beginnen!
veron35
Ik snap niet dat ik hier bij heb gezet "Goed geacteerd". Dat neem ik terug en ik verlaag mijn stem naar 4*.
Linske
ik vond het een goeie film
het leek heel echt!
als het boek nog beter is ga ik die zeker lezen
4.5

In de ban van 'Society of the Snow' op Netflix? Probeer deze films ook eens

Vijf bizarre films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Deliverance

Gruz 200
Drama / Thriller, 2007

The Edge
Avontuur / Actie, 1997
rugbygebaseerd op een waargebeurd verhaalstrandedoverlevingairplane wreck vliegtuigcrashkannibaalfreezing rampen filmandes mountains kannibalismeandes mountains