Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Ethan Hawke, Vincent Spano en Josh Hamilton
Gesproken taal: Engels, Portugees en Spaans
Releasedatum: 29 april 1993
Plot Alive
"The triumph of the human spirit"
Op vrijdag de dertiende 1972 verongelukt een vliegtuig met aan boord een jong rugbyteam boven het Andes-gebergte op de grens van Argentinië en Chili. De 27 passagiers die de ramp overleven wachten acht dagen lang in de vrieskou op hulp van buitenaf. Al gauw is het eten op en moeten de overlevenden overgaan op kannibalisme om in leven te blijven.
Nando Parrado
Javier Methol
Lilliana Methol
Bobby François
nightbreed
Mooie aangrijpende film over een waar gebeurd verhaal.
De film wordt erg realistisch gebracht.
Ik weet niet hoe het met jullie zat maar ik zat echt mee te leven met de overlevers.
Cijfer: 4
Eldarion
Mooie, dramatische film, vroeger ook al eens gezien.
Erg ontroerend allemaal, ook met die baby schoentjes die weer een paar vormden op het laatst.
Krijg iemand anders ook zo'n ontzettende trek in chocolade?
matthijs_013
Het verhaal klonk interessant, maar het was allemaal veel te sentimenteel, waardoor het juist irritant werd. Het deed me ook lichtelijk aan de betere Red Dawn herrineren.
An']['oN
interessante film, goed gespeeld maar ik vond hem een beetje te langdradig. 3,5*
AGoos
maar ik vond hem een beetje te langdradig. 3,5*
moet je nagaan hoe het voor hun moet hebben gevoeld
G-Guido
Echt mooie film!! soms een beetje te, maar verder zeker prima film om naar te kijken
Musicer
Te langdradig, begrijp wel dat ze zo het gevoel van de slachtoffers willen geven, maar toch.
moviefanatic
Ik vond deze film helemaal niet langdradig en heb me dan ook geen moment verveeld!
Het is ook gewoon een uitstekende film.
markq1
Ik vond het een goede film het was misschien een beetje aan de lange kant maar dat maakt het verhaal zeker wel goed!
Judiith^
Ik heb de film net gezien. Ik vond het een prachtige ontroerende film!
TerryA
aan te raden is de originele film (in spaans taal) over deze incident:
Supervivientes de los Andes (1976)
De budget voor deze film (Alive) is natuurlijk veel groter maar zonder computer technology, etc hebben de makers van Supervivientes de los Andes een vaak veel meer realistische beeld en film weten te maken!
Tarkus
Prachtige film die een waar eerberoon is aan de mensen die dit hebben meegemaakt en de slachtoffers van dit drama.
Het lijkt ongeloofwaardig, maar toch is dit echt gebeurt (herinner me zelfs nog de artikelen erover in de krant toen), om te overleven in de barre omstandigheden van de Andes, en de kracht te vinden om zelf hulp te gaan zoeken, kon men niet anders dan de doden te eten.
Het lijkt weerzinwekkend maar er zat niets anders op.
Prima in beeld gebracht met puike acteerprestaties van iedereen.
Een film die ik iedereen kan aanraden.
Whizbabe
Deze film heb ik als een meisje van een jaar of twaalf gekeken. Het is me door de jaren altijd bij gebleven ben hem toen 10 -12 jaar later gaan opzoeken. En snap waarom hij me zo bij bleef. Ik kan deze film echt heel vaak kijken. De manier waarom de personages zijn neergezet. Hoe mensen in dat soort omstandigheden alles opzij kunnen zetten voor overleven. En als verfilming van een waargebeurd iets vind ik dat ze dat netjes hebben gedaan.
Een 5 dus.
raf verstappen
Ik was 24 jaar in 1972, en de vliegtuigcrash in de Andes heeft mij toen, en nog steeds geintrigeerd. Ik herinner mij de krantenartikels van destijds en de vreugde bij de redding van de 16 overlevenden. Het boek heb ik al zeker 5x gelezen alsook de film blijft mij boeien en vraag mij af hoe we in dergelijke siruatie zouden reageren. Verleden week vrijdag 28 november om 13,20 uur was er op Ned.2 een documentaire " STRANDED" over de crash in de Andes. Spijtig genoeg heb ik dit te laat opgemerkt in de TV gids. Langs deze weg zoek ik iemand die deze reportage heeft opgenomen en zou ik bijzonder dankbaar zijn mocht ik daarvan een kopij ontvangen. Graag uw reaktie op " [email protected] ". Eventuele verzendkosten wil ik graag vergoeden.
johstripper
Het blijft indrukwekkend om te zien wat de mens kan overwinnen in extreme omstandigheden. Ik heb diep respect voor deze mensen, en je vraagt je natuurlijk af wat je zelf zou doen in zo'n situatie - maar die vraag blijft hopelijk onbeantwoord
MoviefreakRob
gerwinmaster
Mooie film met indrukwekkend verhaal, maar ik vond niet dat de hoofdpersonen hun rol erg overtuigend speelden.. 3,5*
elmo4ever
ik heb hem 3× gezien en ik moest 3× huilen!
echt geweldig!!
deTuinman
Te overdreven, leek meer op een soap. Zeg maar zo'n rtl4(daniell steel-achtige) film.
elmo4ever
na twijfeling tog verlaagt naar 4,0
maar eigenlijk een 4,2 waard!!
powerman
Heel mooie film met natuurlijk knappe beelden (gebergte). Het lijden van de mensen is heel goed weergegeven. Veel meer kleuren dan wit en grijs (sneeuw en rotsen) komen er niet in. Het is dan wel een enorme opluchting, zowel voor de spelers als voor de kijkers om eindelijk eens wat groen te zien. Ook goed geacteerd. Wel een opmerking: het vliegtuig in het begin lijkt niet echt. Het is er in de montage opgeplakt. En de karakters mochten nog iets beter uitgewerkt worden. Voor de rest een knappe film.
MNV2
Ik had hier niet veel meer verwacht dan een clichématig, oversentimenteel filmpje over een vliegtuigramp maar de film heeft toch overdonderd, ik kan zelfs gerust stellen dat het lang geleden is dat ik nog eens met zoveel spanning naar een film keek. Ik heb wel iets met dit soort rampenfilms, elke keer als ik een film als deze zie zit ik te denken aan wat ik zou doen in een dergelijke situatie waardoor ik enorm betrokken geraak bij de personages in de film, dat was ook al het geval in andere waargebeurde rampenfilms als Adrift en United 93, al vond ik deze nog wel een stuk sterker.
In het begin had ik verwacht dat dit een standaardfilmpje ging worden, maar de film heeft toch wat meer te bieden dan dat. De film kent een simpele lineaire verhaalopbouw en standaard camerawerk maar de soundtrack en vooral het acteerwerk was boven verwachting uitstekend. Het verhaal werd nergens te oversentimenteel en kwam realistisch over, dus geen Amerikaans patriotisme met iemand die de 'held' wil uithangen zoals je dat wel vaker tegenkomt bij dit soort films maar gewoon een film die een realistische reconstructie neerzet van waargebeurde feiten. Het valt nog het beste te vergelijken met United 93, ook zo'n film die je op het puntje van je stoel brengt doordat het allemaal zo huiveringwekkend realistisch is, Flight 93 was dan weer zo'n voorbeeld van hoe dat het niet moet. Om toch ook iets negatiefs aan te geven: wat meer karakteruitdieping had voor een hogere score kunnen zorgen..
Hier valt dus weinig op aan te merken, topvermaak..
3.5 sterren
Uitstekend drama over het waargebeurde verhaal van een rugbyteam dat neerstort boven het Andes-gebergte. Het verhaal is heel pakkend en er wordt realistisch ingespeeld. De beelden zien er overigens ook zeer fraai uit en de film is spannend en boeiend tot het einde.
Dutch Ownage
Kan iemand mij het einde vertellen? sbs heeft lekker slecht voor lopen programmeren waardoor mijn dvdrecorder er voortijdig mee ophield. Ik ben tot het stuk gekomen waar ze twijfelen om terug te gaan en een zogenaamde weg te zoeken, of om verder over de berg te klimmen. Op dat moment klimt Ethan Hawke naar de top en zegt dat Roberto moet komen om te kijken, want het uitzicht is schijnbaar fantastisch...
How does the story continue?

In de ban van 'Society of the Snow' op Netflix? Probeer deze films ook eens

Vijf bizarre films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Deliverance

Gruz 200
Drama / Thriller, 2007

The Edge
Avontuur / Actie, 1997
rugbygebaseerd op een waargebeurd verhaalstrandedoverlevingairplane wreck vliegtuigcrashkannibaalfreezing rampen filmandes mountains kannibalismeandes mountains