- Home
Geregisseerd door: Craig Gillespie
Met onder meer: Anton Yelchin, Colin Farrell en David Tennant
Releasedatum: 29 september 2011
Plot Fright Night
"You can't run from evil when it lives next door"
Nadat er vele mensen in zijn omgeving mysterieus verdwijnen, denkt tiener Charlie Brewster (Yelchin) dat zijn nieuwe buurman Jerry Dandrige (Farrell) een vampier is. Zijn angsten worden bevestigd wanneer zijn leven in gevaar komt. Charlie zal samen met Peter Vincent (Tennant), een magiër uit Las Vegas, moeten samenwerken om Jerry te stoppen.
Charley Brewster
Adam
Ginger
perceived
Het gaat...
Het origineel was al niet bepaald een persoonlijke favoriet. Deze remake is niet echt goed, maar ook niet slecht te noemen. Humor is soms geslaagd en soms behoorlijk flauw. Het verhaaltje wist me niet zo te boeien en mist de sterke sfeer van de originele versie. 5/10*
Elineloves
Ik vond hem helemaal niet zo slecht, heerlijke film!
Mijn eerste film in NYC en, tot groot ongenoegen van mijn vriendin, die ik meelokte naar Fright Night 3D, onder het excuus dat de film leek op ' Disturbia' (ik had maar even achterwege gelaten dat het over vampieren ging, hehe) en ik vond het een geweldige ervaring.
Film begon al direct lekker, best aardige personages die je steeds beter leerde kennen, al blijven ze best een beetje aan de vlakte. Colin Farrell hoeft niet veel diepgang te krijgen, want die vent is gewoon superlekker.
Toch werd de show gestolen door ' Vampire hunter' Peter Vincent. Had nog nooit van de beste man gehoord, maar JEETJE, wat een sex appeal! Heerlijke vent om naar te kijken, met vlagen herinnerde hij me aan een Johnny Depp/Jack Sparrow type, en laat ik daar nou een ontiegelijke zwak voor hebben..
Genoeg spanning, paar fijne schrikmomenten en zelfs het 3D aspect vond ik erg goed naar voren komen. Beter dan in Nederland leek het wel.
Mijn vriendin was al snel in slaap gevallen (hoe dat lukt met een vent als Colin in beeld snap ik nog steeds niet) maar ik heb een heerlijke 2 uur gehad!
Chainsaw
Ondanks dat ik het origineel hoog heb zitten, was ik best benieuwd naar deze huidige versie. Met (horror)remakes kan het vaak gigantisch misgaan, maar zo af en toe komt er nog wel eens een alleraardigste nieuwe versie van een klassieker voorbij. Ik was benieuwd naar de nieuwe versie van Tom Holland's horrorkomedie Fright NIght. Zou de film de toon van die film, en in iets mindere mate het geinige vervolg, kunnen vasthouden? Of wordt dit het zoveelste sfeerloze en liefdeloze product waarbij men enkel wat geld wil halen uit een bestaande (en overigens niet al te bekende) franchise.
Ik was blij om te zien dat er weinig aan de basisconstructie is gesleuteld. De hoofdlijn van de film is nog steeds hetzelfde, met een paar duidelijke wijzigingen, zoals het ontbreken van het karakter Billy Cole. En sommige van die veranderen pakken niet even goed uit. Zo miste ik het kat-en-muisspel tussen Jerry en Charley, dat in het origineel al vrij snel de kop opsteekt. In het origineel begint Charley al snel zelf te geloven dat er iets mis is met zijn buurman, maar niemand wil hem geloven. Zelfs zijn vreemde vriend Ed niet. In de remake is het echter juist Ed die er stellig van overtuigd is dat Charley's buurman een vampier is en dat maakt het toch een stuk minder geestig.
Een tweede minpunt zit hem in het karakter van Peter Vincent. De door Roddy McDowall gespeelde uitgerangeerde B-acteur was het hoogtepunt van het origineel en McDowall maakte zonder al teveel woorden zijn karakter tragisch en erg komisch tegelijkertijd. Andy Tennant, die de zelfingenomen superster Peter Vincent met Las Vegas show speelt, doet veel te veel moeite en komt veel te geforceerd over. Maar ook andere rollen waren alles behalve noemenswaardig. Karige rollen als die van Charley's vriendin of moeder, bijvoorbeeld. Mintz-Plasse als Ed was overigens wel een vooruitgang op de zwaar irritante Stephen Geoffreys. En als laatste voelde de film soms teveel aan als een tienerfilm met een horrorrandje. Het is vrij duidelijk dat scenarist Mari Noxon ervaring heeft gekregen als scenarist en producent van Buffy: The Vampire Slayer.
Maar goed, gelukkig is deze remake van Craig Gillespie zeker niet slecht. Het was goed om te zien dat men niet voor de serieuze weg koos, maar de humor altijd voorop stelde. Niet alle grappen slaan aan, maar er zijn gelukkig aardig wat komische momenten die prima werken. De film voelt fris en vlot aan, maar ondanks de nodige aanpassingen is het ook nog eens vrij trouw aan het origineel. Zie alleen al de geestige cameo van Sarandon, de originele Jerry. En over Jerry gesproken; van alle cast springt Farrell er toch wel uit. Hij heeft er duidelijk lol in en speelt met veel plezier de charmante bloedzuiger. Al met al is Fright Night daarmee absoluut geen hoogstaand of vernieuwend stukje cinema, het is wel één van de leukere horror-remakes van de afgelopen jaren.
Drs. DAJA
Dit is niet slecht. Sterker zelfs de film verbetert dankbaar op enkele punten ten opzichte van haar voorganger. De buurman, Peter Vincent, Charlie en zijn vriendin zijn allen sterkere personages geworden. Los van beter spel zijn ze beter geschreven en zijn hun rollen in het verhaal dankbaarder en geloofwaardiger. Dit gaat dan weer een beetje ten koste van Evil Ed die je toch mist en de moderne portretering van nerds is toch duidelijk oninteressanter dan voorheen. De setting is pitoresk en het verhaal bevat veel meer ontwikkeling en spanning. Je zou haast zeggen dat de film haar voorganger voldoende heeft los gelaten en deze wellicht zelfs overstijgt, en daar gaat de film helaas mis. Men hangt, vooral in de tweede helft, nog te veel aan het idee dat dit ooit een horror/komedie was wat resulteert in vaak misplaatste grapjes en een over de top einde en dat terwijl deze film juist te waarderen was vanwege haar oprecht spannende karakter. Qua dat is haar voorganger toch vele malen consistenter en tsja, laten we wel wezen, bovendien veel sfeervoller. Grotesker en cartoonesker maar een sterk geheel met veel sfeer en betere visuele effecten. Is Fright Night de remake zodoende slecht? Absoluut niet, het is erg vermakelijke en spannende horror maar had makkelijk beter gekund.
stultmeister
Een vermakelijke remake. Een prima zit in de bios.
Het origineel is wat mij betreft onaantastbaar ten opzichte van deze film, maar ze hebben er toch iets leuks van weten te maken.
Echter vond ik de hoofdpersoon niet ECHT overtuigen (leefde niet echt met hem mee), en vond die acteur die Peter Vincent spelen best irritant. Hij wilde TE geforceerd overkomen. De hele tijd schelden om niets. Ik had meer gehoopt op een Peter Vincent type zoals in de originele films. Die had een bepaalde uitstraling die ik bij dit ''Jack Sparrow" achtige type een beetje miste.
De rol van Colin Farrell was keurig. Hij had duidelijk lol om deze vampier te spelen.
Deze film krijgt van mij 3 sterren.
John Lee Hooker
Steeds weer kom ik zulke fabricaties tegen die niets anders te bieden hebben dan een kruiwagen vol clichés, rijdend over een landweggetje die je vanaf het begin al kan overzien. Erg jammer is dat, en het lijkt wel of er niets nieuws meer wordt uitgebracht. Het origineel van 1985 heb ik nog niet gezien maar ik ga er vanuit dat de makers van dat deel ietsjes meer spirit in huis hadden. Colin Farrel's uiterlijk is anders dan anders en ik dacht aan Hans Anders om een bril aan te schaffen omdat ik anders niets anders zag dan een àndere Farrel die veranderde in Jerrry. Anders gezegd: wat dat betreft heeft de make-up afdeling voor het personage van de badguy goed haar best gedaan, maar de spanning is helaas ver te zoeken. Er wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van geluidseffecten die meestal onder scènes zijn gegooid waar helemaal niets aan de hand blijkt te zijn. Zo wordt je dus als het ware voor de gek gehouden en dat vind ik een goedkope manier om de kijker te beangstigen. De 3D voegt zoals altijd weer bizar weinig toe.
dutchtuga
Verrassend vermakelijke remake. Gillespie begrijpt dat we het hebben gehad met de te serieuze moderne horror of het tegenovergestelde; de romantische en/of alom komische horror. Fright Night keert weer terug naar de horror van de jaren '80, door in een sfeervolle suburban setting, sterk en kalm op te bouwen naar een spannende climax. Vond vooral de casting van McLovin een schot in de roos en ook Farrell deed het naar behoren. Jammer was het personages van Peter Vincent, dat niets voorstelt bij de rol van McDowell uit het origineel. Ik voelde weer helemaal die 80's high-school vibe, in een film die perfect de balans weet te vinden tussen horror, spanning en subtiele komedie. Een van de weinige waardige horror-remakes, dus.
Edit: Poster van het origineel is natuurlijk vele malen beter. Deze film had beter verdiend.
Number23
Jah dit is wel een lekker vampierfilmpje. Heb twijfels over deze film, maar het is allemaal goed gekomen. De film neemt zichzelf niet 100% serieus en daarom kijkt tie lekker weg. Ook acteurs zijn leuk en hebben veel lol in hun rollen, vooral Farrell en Tennant. Lekker tussendoortje
Shinobi
Op zich wel een vermakelijke film. Farrell zet een uitstekende rol als de vampier next door en Yelchin zet een leuke puber neer. Leuk om McLovin terug te zien als is het weliswaar in een klein rolletje. De rol van Peter Vincent vond ik alleen iets te geforceerd.
Verder zaten er wel wat leuke schrikeffecten in en de op zich wel wat bloed en de make-up was erg goed gedaan als de vampiers in een soort van monsters veranderden.
Overigens is het 3D effect echt te verwaarlozen, dat komt echt niet over in deze film. Jammer dat daarvoor gekozen is.
Dikke 3,0 sterren.
Nitrouz
Ik vond hem echt heel goed, deze Fright Night. Ik ben niet echt van de vampierenfilms, en van dit filmpje had ik dan ook niet echt hoge verwachtingen. Maar ik vond hem écht heel goed.
De setting in Las Vegas en de personages waren allebei prima. Het filmpje is zowaar écht spannend te noemen. En bij vlagen was het ook echt eng. Want schrikmomenten waren er genoeg, en een grimmige sfeer was er de gehele film.
De acteerprestaties zijn prima, en de buurman zelf is de uitschieter in Fright Night. Hij doet het erg goed als creepy vampier. IJskoud en daarbij af en toe best grappig.
De special effects waren prima, maar 3D had hier geen toegevoegde waarde, zoals bij bijna iedere 3D -film, ha.
Het origineel heb ik helaas nooit gezien, maar deze remake vond ik dus prima. Heb trouwens ook niet echt zin om het origineel te kijken, zo spannend is het verhaaltje niet. De humor in deze versie uit 2011 vond ik trouwens wel wat tegenvallen, ik heb slechts een aantal keren een glimlach op mijn gezicht gekregen, wat op zich wel jammer was, echt komedie vond ik het niet dus.
Halcyon
Redelijk makke remake met als enige lichtpunt Colin Farrell die uitstekend gestalte geeft aan de gladde vampier Jerry. Tennant daarentegen is als Peter Vincent een miscast van formaat. Als persiflage op de stijve, gracieuze vampierfilms uit de Universal en Hammer studio's was de originele Fright Night een verademing. Deze reprise gaat door op het zelfde elan, doch legt de nadruk teveel op actie en spektakel. Komisch wordt het zelden, spannend evenmin, maar de sneltreinvaart waarmee de gebeurtenissen zich afspelen maken het geheel alsnog vermakelijk, ook al wordt het afratelen van de clichés behoorlijk voorspelbaar.
Gelukkig is dit geen letterlijke remake van het origineel en heeft men er een nieuwe moderne versie van gemaakt met wel de ingrediënten uit het origineel. Het nieuwe verhaal zat best leuk in elkaar en het zag er visueel ook best mooi uit (de opening vond ik al fraai). De cast deed het best aardig en dan vooral Colin Farrell in de rol van vampier die hij echt goed en leuk speelde en ook Anton Yelchin in de rol van Charlie Brewster. Al met al keek deze film zich best lekker weg en is het gewoon een leuke moderne remake die wel niet kan tippen aan het origineel.
P.S. Poster lijkt wel erg veel op die van Zombieland.
Gillespie de vakman.
Het feit dat dit een 80s remake was boeide eigenlijk niet zoveel, ik was vooral benieuwd hoe Gillespie zich zou redden als horror regisseur. Toch iemand die nogal tussen genres heenwipt, en moet zeggen dat hij daar best voor geschikt is. Het is zo lastig om een echte stempel te vinden bij de man, maar hij toont eens te meer een goed en veelzijdig regisseur te zijn.
Hij vind een mooie balans tussen de 80s luchtigheid en de 30 jaar aan filmevolutie die ertussen zit. De setting, de "kinderen tegen monsters" en de spaarzame humor verraden de oorsprong van deze film, maar de vampier zelf, de opbouw en een aantal actiescenes zelf geven toch een modernere afwerking.
Leuke casting, enkel met Vincent's personage had ik het soms wat lastig. Vond Tennant als Midori-zuipende (op zich wel grappig hoe hij steeds half-dronken aan dit fruitsap met alcohol hangt) weirdo wel aardig, maar ik ga er toch vanuit dat hij de rol kreeg omdat ze Russell Brand niet aan de haak konden slaan.
Film duurt misschien iets te lang, vooral het tweede half uur (met het ik weet dat het een vampier is maar de rest van de personages nog niet gedoe) had wat korter gekund. Verder erg vermakelijk, vlot en met aardig wat liefde voor het vak in elkaar gedraaid. Ik blijf Gillespie met veel interesse volgen.
Jawaddedadde
Tof!
Begint een beetje aarzelend met een erg hoog highschool-gehalte maar zodra Jerry als vampier ontmaskerd wordt is het genieten geblazen. Visueel heel erg fraai met als uitschieters de geweldige scène op de snelweg en de actie in het optrekje van Peter Vincent.
De toon is perfect, lichtvoetig, komisch en hier en daar nog een leuke portie goor. Vond Farrell erg leuk als vampier, maar ook Tennant en Yelchin zijn prima. En Imogen Poots
Snap weinig van de lage score eigenlijk, misschien van mensen die het origineel gezien hebben?
In ieder geval, voor mij werkte het wel (Origineel trouwens niet gezien).
Vermakelijke horror.
Vooral Farrell springt hier in positieve zin bovenuit en overtuigd als vampier. Yelchin is redelijk, maar vooral Tennant komt als aangeschoten vampierjager niet echt uit de verf.
De film zelf is echter leuk om naar te kijken. De effecten zijn behoorlijk goed en de sfeer is ook best sterk. Soms luchtig, soms zelfs even spannend. Alleen echt grappig wordt de film nooit, maar door het behoorlijke tempo en het feit dat er ieder moment wel wat gebeurt is dat op zich niet zo heel erg.
Zeker niet slecht dus.
SaNDuTjE
Geslaagde remake die net iets te lang duurt maar door een aardige combinatie van spanning, humor en actie weet om te vermaken.
Farrell doet het prima en weet in een goeie rol (als enige) voor de nodige humor te zorgen. Voor de rest is het toch redelijk serieus en voorspelbaar allemaal en ligt de nadruk meer op de spanning/actie die overigens met mooie CGI in beeld gebracht wordt. Echt spannend wordt het nou niet en de humor had wel wat meer mogen zijn maar vermakelijk is het zeker. Richting het eind was er een perfect moment om de film op het hoogtepunt te laten eindigen maar wordt er net iets te lang nog doorgegaan wat toch jammer is. Ondanks dat had ik er niet al te veel van verwacht maar ben toch aangenaam verrast.
Vermakelijke maar nogal onevenwichtige remake van het veel leukere origineel uit 1985. Gelukkig is het grotendeels niet echt een herbewerking van de originele film maar meer een vrije interpretatie van hetzelfde uitgangspunt. Met de nieuwe locatie (Las Vegas) wordt visueel niet veel gedaan helaas, maar bepaalde plotlijnen zijn best verrassend uitgewerkt. En ongeveer halverwege is er sprake van een alleraardigste cameo voor die mensen die bekend zijn met het origineel. Farrell, hoewel niet slecht, is wat onwennig als bad guy, maar Yelchin en Tennant zijn goed gecast. Jammer dat een geweldige actrice als Toni Collette hier weinig te doen heeft. Het eerste uur is wat aan de trage kant, maar dan gaat de film gelukkig helemaal los. Iets teveel opzichtige cgi-shots (en lelijke 3D-effecten), maar de film is wel onderhoudend en passend bloederig.
JacoBaco
Deze remake lijkt eigenlijk amper op het origineel. Waar is bijvoorbeeld het personage Billy Cole?
En in het origineel is het juist Charley die zijn buurman wantrouwt i.p.v. (evil) Ed. Verder is
Peter Vincent hier echt een vervelende loser gewoon! Colin Farrell is totaal niet op zijn plek hier en ik vind dus helemaal niet dat hij het zo goed doet. De dialogen vind ik echt heel suf en de humor is in het origineel ook een heel stuk beter.
Een paar positieve dingetjes: De special effects zijn wel aardig. Zijn vampiervorm ziet er wel nasty uit. Ed is hier niet zo irritant en de cameo is leuk! Maar uiteindelijk vind ik alle personages gewoon keihard falen. Vooral Peter Vincent en Colin Farrell is verre van overtuigend.
Flinke tegenvaller toch wel dit.
2,0
Naomi Watts
Ed: Don't you have some sluts to go fuck?
Mark: Actually, yeah. I do.
Eerste helft is enorm sterk. Fijne setting en van het begin wordt al vrij duidelijk dat de film enorm zelfbewust is, dat het visueel erg sterk is (zelfde kleur stijl als Jennifer's Body
) en gelijk maken we dan kennis met een ander visueel hoogtepuntje en dat is Emily Montague die stripper neighbour Doris vertolkt. Leuk!
Farrell is natuurlijk perfect gecast, ken geen Hollywoodiaanse acteur die zo veelzijdig is en die in dit soort films precies weet in wat voor film die belandt is. Toffe punchlines, over the top characters en heerlijke references. Nooit ingenieus, vaak wel erg effectief. Poots, Tennant en Yelchin zijn ook erg leuk en ook even een mention voor Franco. Wat een heerlijke delivery ook. Mintz-Plasse vind ik eigenlijk altijd storend. En dan hebben we Vergara nog, nice eyecandy en toch wat makkelijk te verteren dan haar grote rondborstige zus.
Naast de leuke lines, capabele cast en sterke visuals heb je ook nog leuke campy gore. Fijne transformation, over the top design en cgi splatter. Gillespie doet wat ie moet doen, dit soort films worden er te weinig gemaakt, in ieder geval die een onderhoudend totaalplaatje hebben. Leuk dit. Het had alleen wat sexier gemogen maar dat is een kleine kanttekening, zit de film verder niet echt in de weg.
ibendb
- You know what? Go fuck yourself!
- Okay, someone has to do it!
De originele Fright Night vond ik niet erg leuk. Te langdradig en ouderwets. Het was een goede keuze van Gillespie om een remake te maken want de film is erg geslaagd. De regisseur wist er een eigen toets aan toe te voegen. De sfeer was lekker duister en ook de droge opmerkingen werkten. Er is hier wel sprake van een flinterdun verhaaltje dat word aangelengd door een te lange climax. 3*
Sergio Leone
Vermakelijk.
Het highschoolgehalte in Fright Night maakt al snel plaats voor een heleboel horror en dat roept gemengde gevoelens op. Enerzijds is de horror best vermakelijk, anderzijds blijft het komische aspect nihil.
Zo had ik een luchterige vampieren verwacht. Jerry is door en door slecht en er wordt geen moeite gedaan om Charley aan hem te laten twijfelen.
Desalniettemin is de actie zeker vermakelijk en ook de intrede van weirdo Peter Vincent is niet onaardig.
Anton Yelchin is goed genoeg. Toch is het voornamelijk Colin Farrell die de show steelt. Hij overtuigt helemaal als gladde vampier. Ik heb altijd al mijn twijfels gehad bij hem, maar nu moet ik hem toch eens wat meer kansen geven.
David Tennant is een beetje een Jack Sparrow-kloon, maar zo'n raar typetje kan ik altijd wel smaken en dat Engelse accent helpt daar aan mee. Voorts is Imogen Poots een knappe aanvulling en blinkt übernerd Christoph Mintz-Plasse wederom uit als ... übernerd.
Het sfeertje zit goed. Iets meer humor had gemogen. De CGI is meestal niet al te best, maar dat had ik nu ook weer niet verwacht. Toch vraag ik me af of er ooit een filmmaker zal zijn die vampieren en dergelijke meer een fatsoenlijk uiterlijk kan geven.
Leuk, hersenloos vermaak.
El ralpho
Hap, slik, weg
Kijken en weer vergeten, meer was deze film niet voor mij. Niet dat hij op alle fronten slecht was, maar er waren teveel minpunten waardoor de film voor mij nooit echt goed werd.
Zo is de film vaak veel te donker waardoor je maar slecht ziet wat er gebeurd. Als je wel ziet wat er gebeurd waren de effecten met momenten zo slecht dat je liever had gewild dat ze alles donker hadden gelaten. Ook de verhaallijn met superbad acteur Christopher Mintz-Plasse (Trust me, you'll know it when you'll see it) werd niet optimaal benut en eindigde in een behoorlijke sof. Hetzelfde geld voor het gevoel wat je bekruipt als de aftiteling over je scherm kruipt: een aardige poging, maar helaas een grotendeels gefaalde.
Farrel doet het verder leuk in zijn rol als vampier, maar ook hij kan deze film niet redden van een matige voldoende.
sinterklaas
Uitstekende remake!
En zelfs ook beter. Het verhaal is uiteraard weer hetzelfte, (duh!) maar dan natuurlijk weer in een nog leuker en moderner jasje en de boel word even goed gereviseerd. De acteurs zijn ook een stuk overtuigender. Anton Yelchin ken ik nog niet, maar die deed het weer goed als het nerdje die vermoed dat zijn buurman een vampier is. De potentiele vampier word me toch schitterend neergezet door niemand minder dan: Collin Farrel. Ik ben meer gewend om hem in Actie/thrillers te zien maar als vampier wist ie me ook behoorlijk te overtuigen.
En ja, zoals gezegd komt alles weer een beetje op hetzelfte neer, dus over de inhoud heb ik het al gehad bij de originele Fright Night, maar over de uitwerking, bijgevoegde elementjes, montage en ook de voltreffelijke humor was ik behoorlijk te spreken en zo weet Fright Night je echt van het begin tot het eind behoorlijk te vermaken. Ook die Peter Travis, die gepensioneerde vampierenjager word hierin weer goed opgepoetst. In het origineel was het nog zo'n burgerlul maar hier is het een uit te kluiten gewassen opgefokte alcoholist. Echt een schitterende personage in ieder geval die ook, naast Collin Farrel, gewoonweg de show steelt, met zijn gevloek, gescheld en gezuip, en uiteindelijk toch maar besluit om zijn ouwe baan weer uit het stof te halen en maar eens met Brewster meegaat om buurman Jerry (en de rest van de gebeten vriendjes) met zijn van de Ebay gekochte vampieren-geweer te lijf gaat. En dan die typische Lethal Weapon achtige lompheid erbij.
En zo was dit voor mij de feel good movie die ik deze periode heb gezien. Het moet het opnieuw weer niet hebben van de Horror (het origineel had het er wel blijkbaar meer op) maar van de humor en een paar absurde bloederige kills. En het werkt gewoon weer goed. Ik heb er in iedergeval flink van genoten.
A vampire called Jerry???
carolina83
Hallo mensen!!!! Die opmerkingen van jullie saan echt nergens op over dat het te donker was en dat ze meer tijd moesten insteken in de belichting! Het is duidelijk toch! Jerry is een vampier en die komt alleen naar buiten als de zon onder is gegaan vandaar dat er veel scenes zijn opgenomen in het donker!!!! Ze kunnen moeilijk op klaar lichte dag alles opnemen als het om een vampieren film gaat he!
Anyways de movie was naar mijn mening te doen. Absoluut niet slecht! Ik heb de originele versie niet gezien dus ik kan het niet vergelijken. Ik vond hem spannend, kijkt lekker weg en het heeft zijn grappige momenten. Ik was trouwens blij dat de moeder naar haar zoon heeft geluisterd toen die haar vroeg om Jerry niet binnen te laten komen want ik kan niet tegen die dingen hahaha niet luisteren en shit.
3,5 *
LOTR-lover
Lekkere vampierfilm die tenminste niet zo voorspelbaar en standaard is als de Twilight's van tegenwoordig. Ontzettend vermakelijke rol van Farrell.
ikkegoemikke
Vampieren.... Heeft me nooit bekoord eigenlijk. Ik vind het irritante bijtertjes en het feit dat ze de heilzame werking van een goed dekkende zonnecrème factor 100 nog niet ontdekt hebben, zegt genoeg over hun IQ
Dat terzijde. Ik denk dat ik in mijn ver verleden de originele gezien heb, maar kan me daar eigenlijk niks van voor de geest halen. Als ik dan deze remake bekijk valt me als eerste op dat de SE's niet zo bijster up-to-date zijn voor deze tijd. Daarbij vond ik de verschijningen van de vampiers eerder op Critters lijken
Voor mij scoorden dan Farrell , als coole play-boyachtige vampier, en Tennant , als Las Vegas showbeest die zich oh wonder transformeert als ultieme vampierenkenner en -bestrijder, hoge ogen. Yelchin's prestatie vind ik dan weer ondermaats in vergelijking met deze in Odd Thomas. Zijn vriendinnetje in Odd Thomas was dan weer een lekkerder snoepje dan Poots hier. Alhoewel , die moest het me ook geen 2 keer vragen, of ik had het de eerste keer niet verstaan. Onbegrijpbaar ook dat hij haar avances negeert en meer interesse heeft voor het bespieden van de buurman. Tieners van tegenwoordig
De kleine bijrollen van Franco en Ewing vond ik dan weer schitterend. Echt 2 super coole high-school binken waar de dommigheid vanaf druipt. Vooral Ewing met zijn 2-lettergrepige gemurmel
Voor de rest volgde het verhaal het stramien van de meeste vampierenfilms. Niks nieuws onder de zon dus ... ooops
Leno
Teleurstellend remake die op alle vlakken minder is dan het origineel, al is de setting best aardig. Er is weinig chemie tussen de karakters en te weinig humor, verder vallen de special effects tegen.
K. V.
'k vond dat de film nogal matig begon, maar gelukkig ben 'k blijven kijken en werd de film dan ook beter. Het werd een erg vermakelijke en soms ook amusante film. Natuurlijk komen alle clichés aan bod, maar storend werd het zeker niet.
Het acteerwerk was wel te pruimen.
Al bij al wel een leuke horrorfilm die wel een beetje traag op gang komt, maar uiteindelijk toch de moeite waard was om te bekijken.
thunderball
Deze een paar weken terug zitten kijken.
Toen deze remake werd aangekondigd had ik er al een zwaar hoofd in dat het wat ging worden en helaas is mijn grootste vrezen bewaarheid geworden.
Was het origineel uit 1985 een leuke mix van comedy met horror, feitelijk tegelijkertijd een persiflage als ode aan de ouderwetse vampierfilms, daar is in deze nieuwe versie nauwelijks of niet wat van overgebleven.
Weg is de humor, hier voor in de plaats is slechts nog een recht toe recht aan horror verhaaltje over gebleven met slechts alleen nog uit het origineel het gegeven van "buurman is vampier" als zelfde uitgangspunt.
Niet dat de film, zonder de humor, nou echt spannend is te noemen. Zelfs daar faalt hij volledig in.
Er is slecht 1 scene, die de moeite waard is en die je als kijker op het puntje van je stoel doet zitten: het moment dat de hoofdpersoon zich in het huis van de buurman bevindt en ongezien weer weg probeert te komen. Even was het spannend, maar helaas is dat te weinig om het verder matig gebodene te kunnen redden.
En dat is jammer, want daarmee verliest deze remake zijn eigen smoel en is het slechts nog een van de vele vampierfilms, gericht op tieners, die we de laatste jaren aan ons voor bij hebben zien komen.
Een remake, die niet in de schaduw kan staan van zijn origineel en zich nergens in onderscheidt, is wat mij betreft dan ook geheel overbodig.
Een vier, ofwel 2 sterren.
Aardige film waarin een jongen erachter komt dat zijn buurman een vampier is. Deze remake mist een beetje de sfeer en charme van het origineel. Ook is de balans tussen humor en horror hier minder goed. Toch nog wel onderhoudend en een aantal spannende scenes (voornamelijk in het tweede en daardoor ook betere gedeelte). Verder ook wel goed gecast.

Fright Night 2
2013

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Lovely Bones