Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Craig Gillespie
Met onder meer: Anton Yelchin, Colin Farrell en David Tennant
Releasedatum: 29 september 2011
Plot Fright Night
"You can't run from evil when it lives next door"
Nadat er vele mensen in zijn omgeving mysterieus verdwijnen, denkt tiener Charlie Brewster (Yelchin) dat zijn nieuwe buurman Jerry Dandrige (Farrell) een vampier is. Zijn angsten worden bevestigd wanneer zijn leven in gevaar komt. Charlie zal samen met Peter Vincent (Tennant), een magiër uit Las Vegas, moeten samenwerken om Jerry te stoppen.
Charley Brewster
Ben Wegner
Adam
Ginger
film88888
Jaja na 26 jaar een remake van Fright Night. Hier kijk ik helemaal naar uit !
En Sarandon speelde zo heerlijk de bad guy, en nu de beurt aan Farrel denk wel dat dit een goede keus is geworden.
Fingers Crossed
Chainsaw
Hoop dat de karakters van Sarandon en met name McDowall (Peter Vincent
) eer worden aangedaan. Dat waren de duidelijke hoogtepunten van het origineel. Nou ja, samen met de jaren 80 sfeer, maar die krijgen ze in ieder geval niet meer terug. Ben stiekem toch best benieuwd.
jarno1975 (moderator series)
Hoop wel dat er nog een betere poster komt, dit is 3x niks.
Hankieh
Goede acteurs maar de trailer vond ik nog niet zo aan slaan..
Toch maar op het lijstje gezet.
Erik Dekker
Jippie, door deze fijne (alles verklappende) trailer, hoeven we niet meer te kijken, bespaart mij weer een bioscoop kaartje! Wanneer leren die sukkels eens dat een trailer niet een samenvatting moet zijn van de film, maar alleen een goede impressie geeft van de film
Voor iedereen die de film wil zien, kijk absoluut niet de officiële trailer
candymancandyman
alweer een remake, bloedarmoede in horrorland, verzin eens wat nieuws, lekker makkelijk dit.
ken1976
Trailer gezien....er moet toch heel wat gebeuren om het orgineel te kunnen overtreffen , want dat is in mijn ogen toch wel een pareltje uit de jaren'80 en vooral heel sfeervol....maar zoals de meeste remakes heb ik hier weer een hard hoofd in!!
jarno1975 (moderator series)
Waarom moet het altijd het origineel overtreffen?
Als je de eerste reviews leest moet dit toch een aardig vermakelijke film zijn. Het zal geen cult classic worden als het origineel (dat hoeft ook helemaal niet) maar dan kan het nog best een goede film zijn.
ralfsjam
Tamelijk mislukte remake van de jaren 80 film. Weer erg highschool perfecte jongeren prut, met Farrell als trekpleister. Slappe one-liners en een van de hak op de tak verhaal. In '85 was dit leuk, maar nu hebben ze het naar 2011 getrokken, maar vergeten het verhaal ook aan te passen op een zodanige manier dat het ook 2011 werd. Zelfs Farrell was niet de man om deze film te tillen. Voor hem was het meer een nostalgische tussendoortje.
Jammerlijk mislukt. Stop de remakes!! Want ik ben bang dat Evil Dead ook aan de beurt gaat komen.... Hollywood heeft weer een genre om uit te melken....
1.5
dutchtuga
Waarom zou het verhaal naar 2011 getrokken moeten worden? Wat is een verhaal uit 2011? Om eerlijk te zijn verlang ik eigenlijk veel meer naar de simpele vertelstijl uit de jaren '80. Ik word zowaar nieuwsgierig naar deze remake!
ralfsjam
Wat heeft een remake dan voor nut? als je hem niet wil moderniseren? Ga dan gewoon de oude versie kijken.... Poets de oude op, en gooi die de bios in. Remakes zijn tegenwoordig puur om geld in het laatje te brengen. Ik neem aan dat je dat snapt.
vorig jaar werd al geschreven dat er op dat moment 75 films klaar lagen voor een remake?
75 movie remakes and reboots currently in the works - Den of Geek - denofgeek.com
Maar goed, het is maar mijn mening....
p.s. fright night en Conan staan nu al officieel te boek als flop....
jarno1975 (moderator series)
Waar staat dat deze Fright Night een flop is? Op imdb staat een score van 7,1. Lees de reviews er maar eens op na en je ziet dat dit een heel behoorlijke film is.
Jawaddedadde
Waar staat dat deze Fright Night een flop is?
De kassa. Als je als nieuwe release moet onderdoen voor Spy Kids en Conan the Barbarian (beiden toch ook lauw ontvangen) dan kan je op het financiële vlak wel van een flop spreken.
Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat het daadwerkelijk een slechte film is. De reviews en de rating op IMDb zijn inderdaad best goed.
jarno1975 (moderator series)
Dus als je op de 6e plaats binnenkomt in de box office is een film al geflopt? Daarnaast is hij net een week uit volgens mij.
Daarnaast, als iemand het heeft over een flop dan komt dat op mij over dat het een slechte film is.
Jawaddedadde
Nee hoor. Een flop verwijst volgens mij op de eerste plaats naar de opbrengsten (dat is en blijft natuurlijk het belangrijkste voor filmstudio's). Dat kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat het een slechte film is, maar niet altijd.
Fright Night is inderdaad een week uit, dus als hij in de eerste week niet hoger dan een zesde plaats kan binnenkomen dan zegt dat wel iets. Een echte flop zal het gezien het beperkte budget sowieso wel niet worden, maar kan me voorstellen dat ze hier meer van verwacht hadden.
ralfsjam
Ja IMDB! Die zitten altijd hoger, dan in vergelijking met MM. Nederlanders zijn meer nuchter en niet zo hysterisch als USA publiek. IMDB is toch wel erg USA....
ralfsjam
Veel kijkers zullen hier van genieten, maar het is over alle vlakken gezien gewoon geen beste film....
ralfsjam
Beetje een twillight poster. Fotogeniek de vampier uithangen....
Oude poster van het origineel is stukken beter....
moviemike
Stop de remakes!! Want ik ben bang dat Evil Dead ook aan de beurt gaat komen.... 1.5
Van Evil Dead zal er zeker een remake komen, dat staat al een hele tijd op IMDB genoteerd.

Fright Night 2
2013