Genre: Horror / Actie
Geregisseerd door: Steve Barker
Met onder meer: Richard Coyle en Catherine Steadman
Plot Outpost: Black Sun
"War in Hell"
1945. Het einde van de Tweede Wereldoorlog komt dichterbij en de Duitse wetenschapper Klausener werkt aan een verschrikkelijke nieuwe technologie die het mogelijk maakt om een onsterfelijk nazi-leger te scheppen. We maken een sprong naar het heden: een NAVO-legereenheid wordt op missie gestuurd naar Oost-Europa, waar een duistere vijand schijnbaar iedereen afmaakt die z’n pad kruist.
Lena
Neurath
Matron
Josef
namingway24
Gelukkig wordt dit geen prequel zoals ik dacht, maar een echt vervolg. Net het eerste deel gezien, waar ik me erg mee heb vermaakt, dus ik heb goede hoop.
Minotaures
Het eerste deel was netjes. Ben benieuwd hoe dit zal uitpakken.
killer13
Wanneer komt die uit
vraag ik me ook af
oh, voor de liefhebbers van van outpost 1 en het komende deel 2... verwacht je alvast maar aan een derde deel!
outpost: rise of the spetsnaz
i kid u not
Val.Broman
Waardige opvolger van Outpost(2008). Het verhaal is iets grootschaliger en dat zorgt ervoor dat deze film absoluut geen kopie is van het eerste deel.
Er zijn uiteraard wel een aantal raakvlakken, zo gaat het verhaal nog steeds over die Nazi machine. Het is dus wel aan te raden om eerst Outpost(2008) te kijken.
Voor een film met een budget van rond de 3 miljoen vind ik het uitermate geslaagd. Ja soms laat het acteren het een beetje afweten en is het script misschien niet het best. Maar het ziet er allemaal geweldig uit; mooie sets, goede kleding en het geluid is geweldig.
Vind het nu al jammer dat Barker het 3e deel( Rise of Spetnaz ) niet regisseert.
Kijk dit is een regisseur die laat zien dat een vervolg niet altijd slecht is !!!!
En met deze film bewijst hij het maar dat het mogelijk is een vervolg te maken dat bijna net zo goed is als het eerste deel. En wat een film heerlijk genietbaar gewoon, grommende zombie die wild om zich heen moorden, kogels vliegen in het rond en dan nog eens een verassing bijna op het einde.
Roelandus
En wat een film heerlijk genietbaar gewoon, grommende zombie die wild om zich heen moorden, kogels vliegen in het rond en dan nog eens een verassing bijna op het einde. 4 sterren
Nou dat klinkt als een erg.... èh......goed uitgedokterd verhaal. De verassing valt een beetje te raden lijkt mij. Harten die eruit worden gerukt misschien?
Moet ik dan maar eens gaan zien.
Moet ik dan maar eens gaan zien.
KingJ
Meer dan goed tweede deel! Gezien het budget een heel aardige genrefilm: aanrader voor de liefhebber!
Pazmaster
Op zich wel een redelijke film. Helaas hou ik niet zo heel erg van films met zombies erin, vooral omdat dat vaak zeer ongeloofwaardig over komt. En al helemaal als het nazizombies zijn. Het deed me trouwens denken aan de film die ik de dag ervoor heb gezien: Nazis at the center of the earth. Ook niet zo best maar die film neemt zichzelf niet zo serieus.
Maar goed, het verhaal van deze film (met af en toe een leuke wending) kan er op zich nog mee door net als het acteerwerk. De special FX zijn af en toe wel teleurstellend. Ik geef deze film 2,5 ster
blurp194
Origineel verhaal. Natuurwetten en dat soort onzin moet je voor het gemak maar even vergeten, maar als dat lukt is het een fijn actiefilmpje met een mooi duister plot, veel zombies, genoeg gore en lekker weinig zinvol verhaal. Het begint dan nog vrij normaal, maar dat duurt niet echt lang gelukkig. Daarbij verder geen uitschieters, het gaat toch wel ietwat om de shock, de griezelige sfeer en de nazizombies. Jammer dat die zo weinig tekst hebben overigens. Maar wel leuk vormgegeven, de zwarte zon vind ik wel aardig gevonden bijvoorbeeld - past best goed bij de engerds.
Catherine Steadman is best goed bezig, haar nog niet eerder gezien maar ze maakt een goeie indruk. Richard Coyle is goddank wel zijn Jeffrey-rol kwijt - in ieder geval het bijbehorende accent - maar heel goed acteren vind ik het nou ook weer niet. Had beter gekund. Het is voor deze film net voldoende, maar het zit al tegen de rand van irritatie aan. De rest van de cast valt dan in vergelijking weer mee - echte karakterrollen zijn dan ook niet echt vereist.
Het einde van de film vind ik wat zwakjes, en er wordt wat erg nadrukkelijk een deur naar een vervolg opengezet. Dus de volgende film ook maar zien. Duurt nog effe.
barcam
Uitstekend vervolg op het eerste deel van vier jaar geleden. Verwijzing naar het Nazi occulte is weer zeer goed gevonden en de verwijzingen naar het eerste deel zijn er goed in verweven. Spijtig dat men voor het opkomende derde deel voor een andere regisseur gekozen heeft, hopelijk kan deze dezelfde kwaliteit behouden.
SaNDuTjE
Slaapverwekkende film waarin simpelweg gewoon te weinig gebeurd. Van spanning is nergens sprake en is het niet meer dan steeds maar weer de oneindig lijkende voorraad aan kogels af te vuren op de hordes niet enge nazi zombies. Nergens heeft men het duistere van het verhaal kunnen uitdragen naar iets interessants want qua setting was het een stuk minder dan het eerste deel en het camerawerk viel ook erg tegen, vooral omdat een ondergrondse nazibunker zich daar prima voor zou lenen. De cast kent wat redelijke rollen maar over het algemeen is dit ook zeker geen sterk punt. Nee, erg teleurstellend en met veel moeite afgekeken. Te veel actie en te weinig horror.
Geinig B-filmpje en tevens een aardig vervolg op Outpost 1 van enkele jaren terug, die ik overigens wel leuker vond. Deze Outpost: Black Sun brengt vooral meer van hetzelfde. Ik blijf de vijand leuk vinden, net als het occulte verhaaltje maar echt spannend wordt het nooit. Deel 1 was in mijn ogen spannender. Verder zie je natuurlijk wel dat het een vrij goedkope film is. Matige acteurs en qua effecten ziet het er ook wat goedkoop uit. Maar het stoort allemaal niet, de verwachtingen lagen ook niet zo hoog.
KingJ
momenteel verkrijgbaar bij amazon.de op blu ray met orginele (engelstalige) audio en Nederlandse ondertiteling.....
Thorak

1.5* en dan ben ik héél erg gul!
mnrk
Deze 2e Outpost film van Steve Barker is wederom een vermakelijke film geworden...
Het verhaal is in orde (en sluit soms prima aan bij de 1e Outpost film), ook is de setting weer in orde in dit deel (wel alleen soms iets te veel donkere beelden)...
De keuze voor Richard Coyle en Catherine Steadman was ook in orde (acteerwerk is gewoon in orde,niets meer en niets minder)...
Er zal inderdaad een 3e deel gaan komen, ik ben benieuwd...
Dode Duitsers.
De onversneden versie van Outpost: Black Sun herbergt ongetwijfeld een beetje meer gorigheid dan die met snijwonden. Gelukkig brengt Splendid Film de uncut-versie uit op Bluray, al moet gezegd dat het qua bloederige smerigheid nog best wel meevalt. Geen ingezoomde gore dus. Al moet gezegd dat af en toe het bloed wel letterlijk in het rond spettert. Zombies bloeden nu eenmaal wat minder dan de doorsnee mens. Desondanks wordt er lustig op los gemoord.
Het vervolg op Outpost is dan ook geen horror pur sang, maar meer een gelaagde verbintenis met dat andere verstand-op-nul-genre: actie. Dat het lichtje in de bovenkamer uit mag is prettig, maar het avontuur waar de de twee nazi jagende hoofdrolspelers in belanden doet sowieso wel goed ontspannen. De dagelijkse beslommeringen verdwijnen als vanzelf. In moordend tempo vliegen zombies en de daarop afgevuurde kogels de kijker om de oren.
Men is op zoek naar de uitvinding die Hitlers leger nieuw leven inblaast. De dode Duitsers zijn talrijk en de groep helden is aanzienlijk kleiner. Een en ander moet dan ook met flinke korrels zout worden genomen. Degene die daartoe bereid is wacht een vermakelijke actiefilm met voldoende gegriezel en gegrinnik. De deur wordt eveneens wagenwijd opengezet voor een vervolg. Geheel terecht. Het verstand kan immers niet vaak genoeg uitgeschakeld worden.
Goed.
Met dank aan Splendid Film voor het recensie-exemplaar.
Minotaures
''Sieg Heil, bitch.''
Na een geslaagde 1ste deel, leek deel 2 me ook het kijken waard.
Geen slecht vervolg, al is het een stuk minder dan deel 1.
Het verhaal houdt zich bezig enkele weken nadat deel 1 ophield. Inmiddels is het gehele gebied rondom de bunker een oorlogszone en het moorden gaat veel verder dan de bunker zelf. Vele speciale eenheden bemoeien zich ermee en strijden de ondode om een wapen te bemachtigen om een perfecte leger te creëren. Als kijker volg je een tweetal die met verschillende redenen om de nazi aan te gaan het gebied betreden. Uiteraard mag het niet missen dat ze een Engelse commando eenheid tegenkomen die een soortgelijke missie hebben.
Wat betreft de personages is er aan de militaire kant weinig veranderd. In deel 1 ging het echter om huurlingen, van verschillende landen. Hier komen echter Engelse, Amerikaanse en wellicht Russische soldaten. De nazi soldaten zien er net als deel 1 uit, niets veranderd eraan. Het blijft wel grappig om te zien hoe ze mensen met Duitse handgranaten doodknuppelen. Enige verandering aan de nazi personages is dat er een giechelend nazi vrouw/SSer of dokter geweest (?) is bijgekomen. De soldaten worden vergezeld door Helena, een onderzoekster van Joodse komaf die jacht maakt op nazi kopstukken die met het gehele project hebben te maken. Wallace is een bekende van haar en evenals een onderzoeker zoekt het machine om het te vernietigen. Als verassing wat betreft een extra personage is Hunt, die aan het eind van deel 1 verdween en nooit meer is teruggevonden.
De effecten en actiemomenten zien er best netjes uit. Al gaat het af en toe erg snel en wat lastig te volgen. Hier is het wat betreft actie uitgebreider als deel 1. Niet al te mis, maar na een tijdje komt dit soort dingen wat geforceerd over. Je kant gerust zeggen dat er geen 20 minuten voorbij gaan zonder dat er iets gebeurt. Wat wel prima overkwam is de sfeer. Een duister en grimmig sfeer die rondhing in de bossen, verlaten gebouwen en in de bunker zelf. Wat betreft kills is het niet zo anders als deel 1, op het einde na, met al dat Star Wars truc wat de Sith ook kan...
Het accent van de Britse soldaten vond ik wel bijpassend. Coyle deed me veel denken aan Andy Serkis. En de commandant van de Engelse soldaten herkende ik als personage uit Van Damme's Legionnaire (na al die jaren, herken ik ze gewoon).
Een film waar er geen kosten op bloed, wapens en kogels zijn bezuinigd (maar wel met acteren en wat betere effecten).
Barry83
Persoonlijk vond ik deze beter dan deel 1, maar het is nog steeds geen topper. Verhaal is allemaal wat "houterig", acteur prestaties zijn niet al te best en de special effects zien er erg goedkoop uit. Desondanks genoeg spanning voor een leuk avondje tussendoor.
Insignificance
Het beste dat het eerste deel te bieden had, is grotendeels verdwenen. Wat je er voor terug krijgt is weliswaar meer, maar dat betekent vaak het tegenovergestelde. Zo ook hier. De setting is nog in orde. De bunker krijgt steun van het bos en verwoeste dorpen, de grauwheid heeft plaats gemaakt voor groene tinten. Soms wat overdadig, net als de muziek, maar verder zit het allemaal veel te gehaast en onbehouwen in elkaar om nog van suspense te spreken.
Stormtroopers die als loslopend wild er lustig op los hakken versus driftig schietende soldaatjes. Het boeit simpelweg niet en dan begint zo'n onnozel verhaaltje ook al vrij snel te knagen. Enige hoop op herstel is er wanneer het spul bij de bunker aankomt, maar via dat spuitje, een giechelend wijf (die uiteindelijk ook maar gewoon overhoop wordt geschoten), de climax rondom de machine en meer gaat de mallemolen alleen maar harder draaien. Arme Götz.
namingway24
Wat een slap vervolg. Dit werkt misschien als parodie op Nazisploitation, maar als serieuze horrorfilm valt Outpost II plat op z'n smoel. Het hele fenomeen van de onverslaanbare Nazi-zombies waarvan hier trouwens totaal geen dreiging meer uitgaat schijnt opeens volledig bekend te zijn terwijl hiervoor niemand ervan af leek te weten, alleen maar om meer bombastische explosies op het scherm te toveren.
Ook de personages kunnen het allemaal niet redden. Waren het in deel één over het algemeen redelijk sympathieke huursoldaten, hier zijn het uitsluiten kwaaie jongetjes die per sé hun spierballen willen laten zien en stuk voor stuk de grootste bek willen hebben. De hoofdrol wordt gespeeld door een broekie die om de één of andere duistere reden op wraak uit is. Ik kan het me lastig voorstellen dat dat meisje al haar geld in deze missie stopt (waar ze dat vandaan haalt laten we maar buiten beschouwing), en hoe ze al die info opduikelt wordt genegeerd.
En deel 1 was nog wel zo tof. Maar weg is hier het mysterie, de sfeer en de spannende stalk en slash scènes, om plaats te maken voor vage, slordig geschoten uitbarstingen en een verhaal dat langzaam maar zeker steeds belachelijker wordt. Tel daarbij een aantal totaal overduidelijke twists bij op en je hebt een waardeloos geheel.
Er zijn echt wel wat sfeervolle lokaties in de film te bespeuren en die Nazi-heks was best wel freaky, maar voor de rest was het huilen met de pet op. Outpost had blijkbaar toch geen vervolg nodig .
Ten minste, niet op deze manier.
Fryce
Heeft niet veel geleerd van deel 1 helaas. Weinig gore en weinig ..... head shots. Als je dat concept veranderd doe het dan goed. Jammer.

Outpost: Rise of the Spetsnaz
2013

Outpost
2008

Eindelijk in Nederland te zien: bejubelde dramaserie 'Heated Rivalry' nu op HBO Max

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Frankenstein's Army
Actie / Horror, 2013

Starship Troopers: Invasion
Animatie / Actie, 2012
bunkernazieastern europeoorlogvervolgverraadsuper soldierzombiegeweldgevechtoccultismenazi hunter third reich (iii reich 1933-45)outpost