• 9.376.464 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Todd Louiso

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Kathy Bates en Jack Kehler

Plot Love Liza

Wilson's vrouw, Liza, heeft zelfmoord gepleegd en heeft Wilson radeloos achtergelaten. Onder zijn kussen vindt hij haar afscheidsbrief. Hij is te bang om de brief te openen en zoekt zijn vlucht in benzine snuiven en radiografisch bestuurbare vliegtuigen. Langzaam maar zeker zakt hij verder af en raakt vervreemd van de wereld.

Klinkt interessant. Hoffman rules!

avatar van Macmanus

Macmanus

Philip Seymour Hoffman blijkt hier erg goed in te acteren

avatar van NERD

NERD

Philip Seymour Hoffman speelt altijd (erg) goed voor zover ik zijn rollen ken.

Maar is dit de eerste keer dat hij een hoofdrol speelt?

avatar van Macmanus

Macmanus

Daar heb je gelijk in NERD

Hobbes

de eerste 45 minuten zijn iig al erg goed.

hoffman speelt behoorlijk sterk. morgen de rest maar es kijken

van 't verhaaltje klopt trouwens weinig. als ik um af heb gekeken zal ik es een correctie insturen.

schitterend.

avatar van Jordy

Jordy

Kwam helaas niet verder dan "best mooi"

Wow, wat een meesterlijke rol van Philip Seymour Hoffman!

Ik ben blij dat hij nu eens de hoofdrol heeft. Wat heb ik genoten.

Uitstekende bijrollen ook.

Een bijzondere film. Deze film ga ik nog vaak zien. 5*

avatar van Esteban

Esteban

Eindelijk kan ik hem ook zien, bedankt om er mij onrechtstreeks aan te herinneren Kappeuter . Mijn verwachtingen liggen eigenlijk hoog voor deze...

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Inderdaad, uitmuntende acteerprestaties van Hoffman, verhaal daarintegen een beetje aan de saaie kant.

avatar van wackyboy

wackyboy

Na het zien van deze film weet ik weer waar mijn hart ligt. Niet bij de big budget blockbusters, maar bij de goed geacteerde independent film.

Ik vind het moeilijk te geloven dat deze film zo weinig aandacht heeft gekregen.

Deze film is echt een vehicel voor de uitmuntende acteerprestaties van Philip Seymour Hoffman. Hoe hij de totaal in depressie wegzakkende Wilson hier neerzet verdient echt alle lof. Zijn rol blijft de hele film geloofwaardig, ook al doet Wilson de raarste dingen in de film.

De film is verder een perfecte mix van drama en zwarte komedie met een ontroerend einde.

Gaat dat zien, zou ik zeggen.

wackyboy schreef:

Daar noem je ook twee uitersten zeg.
Ik houd ook zeer van de 'independent' film. Dit zijn films die nog weten te verrassen.

Spijtig genoeg geen bios release in Nederland. Gelukkig is de film wel op dvd uitgekomen in België en Nederland. Dat vind ik een enorme troost, en daar doe ik het mee.

De rol is hem op 't lijf geschreven. De film kent talloze onvergetelijke scenes.
De 'zwemscene'. "Do you know who I am ? "

Hoe geluk en spanning samenkomen als zijn zwager de voorronde van de bootrace dreigt te winnen (en uiteindelijk wint). Geniaal en tegelijk hilarisch!

etc. etc.

Gaat dat zien, zou ik zeggen.

I couldn't agree more!
Voor de liefhebbers van films als About Schmidt, Happiness en The Straight Story.

Ik ben alleen een beetje bang voor die Leaving las Vegas-vergelijking op de poster. Doe dat nou niet...

Ik stoor me ook aan dergelijke teksten. Doch, Philip Seymour Hoffman weet waar hij mee bezig is. Die kiest meestal de juiste rollen uit.

avatar van ToniMono

ToniMono

Meestal check ik ff de toplijsten of diverse postings op MovieMeter voordat ik naar de videotheek ga. Die methode staat dikwijls garant voor de nodige uurtjes kijkplezier. Deze keer heb ik mezelf eens laten verrassen. Tot mijn verbazing zag ik een film staan met Philip Seymour Hoffman , die ik nog niet kende:Love Liza dus. Happiness heeft een onwisbare indruk op me achtergelaten, dus ik dacht "Love Liza huren, dat zit wel snor". En dat was gelukkig ook het geval. Wat een juweel van een film! Inderdaad een perfecte mix van drama en zwarte komedie en wat mij betreft een Hoffman op zijn aller-allerbest. De film bevat talrijke hilarische momenten met als hoogtepunt inderdaad die zwemscene: "Do you know who I am? I am a big fan of radio control!" Geweldig Deze film verdient mijns inziens beslist een goede notering op de top 250 lijst. Tot nu toe slechts 15 stemmen en dat mag wat mij betreft snel veranderen. Ik heb geen minpunt kunnen ontdekken en daarom 5 welverdiende sterren!

avatar van Chantal1978

Chantal1978

Wow, zojuist deze film gezien op advies van Kappeuter en moet ‘m nog even op me in laten werken. Mijn eerste indruk: 'n ontzettend mooie, intense en emotionele film met een onvoorspelbare verhaallijn. De hoofdpersoon Wilson (rol van P.S. Hoffman) - die zojuist zijn vrouw heeft verloren als gevolg van zelfmoord - raakt uit complete ontreddering, angst en verdriet verslaafd aan het snuiven van benzine en komt vervolgens in de meest vreemde, meelijwekkende doch lachwekkende situaties terecht. Ik vond het persoonlijk verder erg plezierig dat ik niet het idee kreeg dat men me ‘een boodschap’ door m’n strot wilde duwen of dat er een moraal in het verhaal zat. Het was meer een registrerende film. Philip Seymour Hoffman is ontzettend overtuigend in de hoofdrol, kan me nu ook eigenlijk niet voorstellen dat een andere acteur deze rol beter had kunnen vertolken.

avatar van ToniMono

ToniMono

Love Liza inmiddels nogmaals gezien. Wat een meesterlijke film. Ik heb nog niet eerder een film gezien waarbij het verlies van een dierbare zo realistisch en aangrijpend wordt uitgewerkt. Naast de indrukwekkende acteerprestatie van Hoffman, ook een groot compliment voor de muziek. Met name de track van Jim O'Rourke-Ghostship in a storm als Hoffman uit de dierentuin wegrent geeft de overgang van stemmingen erg mooi weer. Verplichte kost voor liefhebbers van Lilja-4-ever en 21 grams.

Hobbes

Ik kwam er laatst achter dat de regisseur 'Dick' speelt in High Fedelity, leuk weetje.

avatar van eerdekes

eerdekes

wackyboy schreef:

Hier sluit ik mij volledig bij aan.

De film raakt een gevoelige snaar enkel en alleen omwille van Hoffman, speelt die sterk in deze film.

De bijrollen ook geen vuiltje aan.

En dan de muziek die er ook echt bijpaste.

Altijd cruciaal bij het slagen van de film die muziek.

Hele mooie film, hij was wel erg kort. 82 min bij mij

spread the word : hoffman rules !

Score : ****

avatar van PatrickL

PatrickL

Uitstekende film. Philip Seymour Hoffman acteert zoals altijd weer fantastisch en de bijrollen van Kathy Bates en Jack Kehler zijn ook erg goed. Erg aangrijpende en soms lichtkomische film met prima regie en goede muziek. Hopelijk gaat Hoffman in de toekomst wat meer hoofdrollen op zich nemen, geweldige acteur. 4*

avatar van Justice4All

Justice4All

Alleen eind vond ik "grappig"

Rest van de film vond ik niet echt bijzonder

***

avatar van Jassie

Jassie

Idd een gweldige film. Philip Seymour Hoffman speelt voortreffelijk. De film geeft uitermate mooi en humoristisch in beeld iemands lijdensweg en angst voor het niet wetende. 4*

avatar van jassonn

jassonn

Ik vond het eigenlijk allemaal niet zo bijzonder als de rest hier. IK zag op de hoes een soort vergelijking met Leaving Las Vegas staan, maar die vind ik toch echt wel stukken beter als deze, helaas. 3*

93.9

Ik was erg benieuwd geworden naar deze film.

Naast de goede kritieken van MM-ers werd ik ook nieuwsgierig vanwege erg goede films als Secretary en Magdalene Sisters op het MovieAffairs label.

Helaas voldeed deze film niet aan mijn verwachtingen.

Het raakte me niet.

Waarschijnlijk had ik een wat meer obscure film verwacht.

Dit was me iets te mainstream.

Net drie sterren verdient ie toch wel.

93.9 schreef:

Dit was me iets te mainstream.

Als deze film iets NIET is, dan is het mainstream.

93.9

In vergelijking met films als uhh Beautiful Mind is ie niet mainstream.

Ik miste echter dat grillige, dat echt weirde...

Iets dat je heel zelde in sommige independent Europese films met zo'n onderwerp wel ziet.

Nu leek het wel of ie parfum aan proberen was bij de Bijenkorf i.p.v lijmsnuiven.

Benzine!

Gewiekste filmfreak!

Heb je de film wel gezien?

hahahahaha