• 9.376.795 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Todd Louiso

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Kathy Bates en Jack Kehler

Plot Love Liza

Wilson's vrouw, Liza, heeft zelfmoord gepleegd en heeft Wilson radeloos achtergelaten. Onder zijn kussen vindt hij haar afscheidsbrief. Hij is te bang om de brief te openen en zoekt zijn vlucht in benzine snuiven en radiografisch bestuurbare vliegtuigen. Langzaam maar zeker zakt hij verder af en raakt vervreemd van de wereld.

Wow, wat een meesterlijke rol van Philip Seymour Hoffman!

Ik ben blij dat hij nu eens de hoofdrol heeft. Wat heb ik genoten.

Uitstekende bijrollen ook.

Een bijzondere film. Deze film ga ik nog vaak zien. 5*

Nou dan, goeie film.

Had ik ook wel verwacht. Hoffman doet het vaak goed, en deze rol is hem echt op het lijf geschreven. Had echt een geniale film kunnen zijn, maar ...

... de eerste vijf minuten vond ik echt sterk. Iets in Hoffman straalde zo mooi het verdriet uit dat iemand ondergaat wanneer de meest dierbare persoon in z'n leven zich van het leven beroofd. Een gegeven dat echt hard moet aankomen, en de verdwaasdheid waarmee Hoffman rondloopt is echt de nagel op de kop. Erg jammer dat na 5 minuten al een afscheidsbrief op de proppen komt. Dit voorspelt een zekere verlossing, minstens voor het personage zelf, wat de film dramatisch iets minder sterk maakt.

... het drama was niet puur genoeg. De basis is hard genoeg, Love Liza doet er nog een paar schepjes bovenop. Ik begrijp wel dat er enigszins een luchtige toon rond de film hangt, maar uiteindelijk is de miserie een beetje te veel van het goeie.Verslaafd, spullen gestolen, ontslagen, .... Had het gewoon bij Hoffman's verdriet gelaten. Daarom verbazen mij ook de opmerkingen over subtiliteit een beetje.

... het einde neemt nog een ietwat verkeerde afslag. Dat Hoffman de brief leest is nog wel te begrijpen, als kijker had ik totaal niet de behoefte om te weten wat z'n vrouw geschreven had. Niet dat ik niet nieuwsgierig was, maar het had gewoon veel mooier geweest het niet te weten. Krachtiger.

Maar uiteindelijk zijn het eerder kleine bemerkingen, want de film is verder prachtig. Veel mooie wazige beelden, soundtrack die perfect bij de sfeer aansluit, een uiterst sterke Hoffman. About Schmidt was ook de naam die in mij opkwam, alleen was dat eerder een gortdroge komedie met een dramaelement, dit is eerder een drama met gortdroge komedie elementen.

Zeker geslaagd, had het graag iets anders gezien (en voelde het ook sterk aan tijdens de film zelf) maar uiteindelijk overtuigt de film met gemak. Goeie 4*

PS: waarom hebben mensen zo'n moeite zich te verplaatsen in onlogische acties ? Kijk rond je.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Wat een pracht van een film!

Love Liza stond al een lange tijd bovenaan mijn to-see lijstje en vanavond was 't zover. En om maar met het sterkste punt te beginnen: Phillip Seymour Hoffman was werkelijk fe-no-me-naal. Wat een bijzonder sterke rol. Verder zit de film fantastisch in elkaar, bevat uitstekende muziek, veel humor en een hoop geweldige en zeer aangrijpende scènes. Vooral het einde, en dan met name dat laatste shot, is niet minder dan briljant. Verder ook geweldige bijrollen van onder andere Kehler en de altijd geweldige Bates. Eigenlijk kan ik gewoon geen verkeerd woord over Love Liza bedenken. De score is er dan ook naar.

5 sterren.

avatar van Tommeh

Tommeh

De ondertitel slaat de spijker op z'n kop. Ik heb weinig films gezien die komedie en drama zo goed met elkaar combineren. Vanaf het eerst moment (het telefoontje over het overlijdensbericht) Wist deze film me te pakken en niet meer los te laten. Daarnaast natuurlijk een geweldige rol van Hoffman.

Het einde vond ik het mooist. Iedereen die hem daar halfnaakt heeft zien lopen moet hem voor gek verklaard hebben, maar voor mij als kijker was het volkomen logisch, prachtig gedaan..

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, met een magistrale Philip Seymour Hoffman. Hij is ook makkelijk het sterkste punt uit deze film, want buiten zijn prestatie om deed het me niet altijd evenveel. De film kent zijn grappige momenten, vooral naar het einde toe; Wanneer die baas van hem in z'n huis komt en hij daar met die twee kinderen (en de benzine) staat (die antwoorden van hem dan), of die bootrace. Heerlijk, komt hij daar aanzetten Toch kent de film ook wat vreemde momenten, waar ik me echt niet in kon vinden. Hoffman die zomaar in die vijver daar gaat zwemmen, Bates die z'n huis leegrooft en z'n huis die afbrand op het eind, terwijl hij rustig wegloopt. De laatste scéne is weer erg mooi, maar ik wist niet echt wat ik er mee moest eigenlijk. Mjah, toch kon de film me wel bekoren. Hoffman zet één van zijn beste prestaties neer en is sowieso één van de betere acteurs die ik ooit heb gezien. Fantastische vent en ook een dragende kracht voor deze Love Liza.

avatar van Mescaline

Mescaline

Philip Seymour Hoffman was voor mij de reden dat ik deze film heb aangeschaft en na wat weken op de plank te hebben gelegen heb ik de film nu eindelijk eens gekeken.

Ik moet zeggen dat de hele film erg origineel op me overkwam maar ook wel een hele vreemde sfeer schepte als of je aan kon voelen hoe Philip Seymour Hoffman zich moest voelen in zijn rol.

Toch bleef ik met gemengde gevoelens zitten op het einde, het einde is zeker niet voorspelbaar en past bij de rest van de film maar toch lijkt het als of het wat miste alleen kan ik me vinger er niet op leggen wat er precies aan mist..

Voor nu hou ik het nog even bij een 3,5, sowieso krijgt deze film een herkansing en probeer ik de volgende keer nog meer met een *open mind* er naar te kijken.

avatar van huVILEub

huVILEub

Mooi drama. Zeer goed geacteerd door Philip Seymour Hoffman, maar de rest deed niets verkeerd. Af en toe grappig, leuke muziek, mooi camerawerk. Einde was twijfelachtig. Maar zeker een goede film.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Aardig om te zien, natuurlijk vooral door Philip Seymour Hoffman, maar ik weet niet zo goed wat ik moet met de toon van de film. Af en toe wil het de komische kant op met Denny, maar al het overige is daar eigenlijk te tragisch voor.

Ook is het enerzijds een vrij plotloos registrerend geheel, wat op zich goed kan werken, maar anderzijds zitten er dan toch weer wat teveel (poging tot) plotjes met andere personages bij. Het houdt dus nogal het midden tussen de twee, waardoor het wat vlees noch vis-achtig aanvoelt. Had beter uitgewerkt kunnen worden wat mij betreft. Iets langer, iets afgeronder, iets meer verhaal, en hij had een halve punt extra gekregen.

Neemt niet weg dat de acteerprestaties weer heerlijk zijn, en dat heel de speelduur op zich vermakelijk genoeg is om uit te kijken. Jammer dat ik het einde dan weer niet echt begreep.

avatar van scorsese

Goeie film over een man die een beetje de weg kwijt raakt nadat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Niet echt een plot of zelfs een verhaal, maar meer de lijdensweg van het hoofdpersonage. Redelijk zware kost, maar wel met een aantal humoristische scenes die zowel grappig als pijnlijk zijn. Philip Seymour Hoffman is goed op dreef hier.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Spetterend optreden van Hoffman waarbij hij emotioneel getroffen is door het overlijden van zijn vrouw. Een hobby blijkt erg belangrijk om zichzelf toch op de been te houden en een ongeopende brief is het terugkerende vraagstuk. Schoonmoeder is er ook bij betrokken en hij komt dikwijls in contact met een aantal figuren die zich steeds afvragen in welke mate Wilson zich onder controle kan houden. Het benzine snuiven wordt vaak genoeg aangehaald; ik was van tevoren bang dat dit een marginale rol zou spelen. Op technisch vlak bleef het wat bescheiden en ik heb hier geen onuitwisbare indruk aan over gehouden maar het is op z'n minst een sterk en doeltreffend drama.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Een must see voor Hoffman fans. Begint als doorsnee Amerikaanse tragikomedie, maar krijgt gaandeweg een "heerlijke twist", dankzij Hoffmans' "lijden". Kleine 4*

Vragen voor de mogelijk meer oplettende kijker:
Hoe heeft ze er een eind aangemaakt? Wordt het nu opzettelijk niet genoemd?

avatar van Spetie

Hoffman zie ik graag acteren, des te jammer blijft het dat hij er inmiddels al weer een tijdje niet meer is. De hoofdrol in deze Love Liza lijkt op papier voor hem gemaakt en dat blijkt in werkelijkheid ook zo te zijn.

Hoffman speelt echt fantastisch de man, die het na de zelfmoord van zijn vrouw niet meer ziet zitten. Zijn lichaamstaal is fenomenaal en de manier waarop hij zich op zijn afleiding stort is erg geloofwaardig. De brief speelt in alles een grote rol. Ik had de boodschap trouwens niet willen weten. Ook de gedragingen van Bates kon ik soms niet helemaal plaatsen en het eind viel een beetje tegen.

Maar verder heb ik er weinig op aan te merken. Hoffman houdt het boeiend, de regie is goed, de soundtrack nog wat beter en het verveelt allemaal geen seconde. Ik moet snel nog maar weer eens wat met Hoffman gaan kijken, het blijft een klasbak.

avatar van El  Loco

El Loco

Degelijk filmpje maar helemaal ondersteboven ben ik er niet van. Het is vooral een film geworden die overeind blijft door het ijzersterke acteerwerk van Philip Seymour Hoffman. De manier waarop Wilson steeds verder en verder afglijdt in zijn verdriet en in zijn verslaving van het benzine snuiven, is erg sterk gedaan.

Ook de rest van de cast doet het goed met Kathy Bates en de verrassing van de film voor mij, Jack Kehler. De toevoeging van het personage Denny tegenover Wilson werkt erg goed, die met zijn soms kinderlijke gedrag voor een komische noot zorgt (zoals die paar keer dat hij tegen mensen zegt dat Wilson’s vrouw zelfmoord heeft gepleegd).

Verder voelt het vooral standaard aan en het verhaal zelf heeft weinig verrassends in zich. Het probeert zoals zo vaak een zwaar onderwerp als zelfmoord luchtig te houden met bepaalde scènes zoals de botenrace. De onduidelijkheid over de afscheidsbrief van Liza zorgt voor een mysterieus randje over de film. Uiteindelijk blijkt dat en Wilson geen schuld treft voor de zelfmoord, maar voor mij had de inhoud verborgen mogen blijven.