Genre: Avontuur / Animatie
Releasedatum: 7 december 2011
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Puss in Boots
"Live for danger. Fight for justice. Pray for mercy."
Puss in Boots, één van de meest geliefde personages uit het Shrek-universum, gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss (Antonio Banderas) wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de straatkat Kitty (Salma Hayek) op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren.
- IMDb (6,6 / 208535)
- Trailer (YouTube)
- Puss in Boots (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Jack (stemrol)
Jill (stemrol)
Imelda (stemrol)
Andy Beanstalk (stemrol)
Comandante / Hombre del bigote (stemrol)
Raoul / Soldier (stemrol)
Little Boy Blue / Friar Miller / Prison Guard / Manuel / Rafael (stemrol)
MovieHolic
Leuk! Niet speciaal en niets speciaals. Helaas serieus te kort... 80 minuten op de kop af...
LOTR-lover
Het zal wel te maken hebben met het feit dat ik een echte kattenliefhebber ben maar ik heb echt genoten van deze film. Jammer dat 'ie maar een relatief korte speelduur heeft want had graag meer gezien van Puss in Boots. Erg mooie animaties en een vlot lopend verhaal wat geen enkel moment saai word. Toegegeven, van de humor hoeft de film het niet echt te hebben maar de katten hadden m'n hart hoe dan ook al snel verovert.
Prima vermaak en absoluut een aanrader.
Thomas83
Vreselijk. Een van de weinige personages uit Shrek waar ik bij vooruit wilde spoelen was het personage dat hier nu zijn eigen film heeft. Dat kon dus al bijna niks worden. Als je dan ook nog eens een wel heel oninteressant en beroerd verhaal hebt, geen goede grappen en duidelijk de focus op een wat jonger publiek (in vergelijking met Shrek vooral) dan krijg je een film die ik maar met moeite uit heb kunnen zitten.
Wel mooi getekend, dat dan weer wel. Jammer alleen van die geforceerde actiescènes om het 3D-brilletje te rechtvaardigen. Humpty Dumpty is een erg vervelend personage. Zelfs zijn gezicht is irritant op een of andere manier. Vond het nog wel op zich wat schattigs hebben hoe hij op het einde goud van binnen blijkt, maar vond dat het wat onduidelijk was uitgebeeld, zeker gezien de voornaamste doelgroep van de film. Verder ook wel opvallend dat de film maar weinig personages bevat. Zie je niet vaak bij Amerikaanse animatiefilms, en zeker niet bij een spin-off van Shrek. 2.0*;
Jozz
Enigszins teleurstellend...
Na het succes van Shrek was het geen verrassing dat hierop voort werd geborduurd. Ik was groot fan van Puss In Boots als personage in deze films, dus ging er vanuit dat dit ook wel een groot succes zou worden. Helaas bevat de film bij lange na niet het niveau van de Shrek films...
Laat ik beginnen bij wat goed is... het grafische gedeelte. De film ziet er werkelijk prachtig uit en laat goed zien hoe gedetailleerd animatiefilms tegenwoordig kunnen zijn. Maar dit maakt een film niet goed. Waar het vooral om moet draaien is het verhaal en de humor, maar die zijn toch echt ondermaats. Ik heb zelden gelachen, er zitten te weinig memorabele personages in (HumptyDumpty is ronduit irritant), en het verhaal slaat ook niet aan. Dit in tegenstelling tot de Shrek films, waarbij je telkens werd verrast door nieuwe personages en grappige links naar sprookjes. Puss in Boots is gewoon meer een avonturenfilm geworden dan de humoristische animatiekomedie die het had moeten zijn.
Kortom, niet naar verwachting. Als je een aan Shrek gelinkte film maakt, moet je hetzelfde niveau kunnen neerzetten. De stoere gelaarsde kat kan deze film helaas niet alleen dragen... 2,5*
SnakeDoc
Deze animatie viel me absoluut niet tegen. Erg vrolijk, en voldoende leuke grapjes.
Stem van Banderas paste perfect bij de gelaarsde kat!
Moeilijk uit te zitten.
In die bijna 20 jaar Amerikaanse CG producties is er maar bitter weinig veranderd. Het enige wat erop vooruit is gegaan is de technische kant, al moet ik zeggen dat Rango deze film daar dan weer zwaar in aftroeft.
Verder blijft het armoe troef. Veel meer dan een paar interessante sight gags heeft deze film echt niet te bieden (leukste vond ik de cocktail shakende cat met de koe op de achtergrond). Puss zelf is geen bijster leuk personage, de enige reden waarom hij nog wel meevalt is omdat Kitty en Humpty Dumpty nog vervelender waren. Vooral die laatste is onuitstaanbaar vervelend.
Slechte voice acting, oninteressant verhaaltje en zeer povere humor, een dwarsdoorsnede van dit soort films met andere woorden. Het laatste kwartier kon ik m'n ogen amper openhouden.
skipy05
Niet slecht maar ook niet speciaal. Ik ben niet echt voor tekenfilms. Verhaal is flauw en voorspelbaar. Ik vind Puss in Boots wel een tof figuur.
Naomi Watts
Puss in Boots blijft een leuk personage maar vooral ideale sidekick, als protagonist gaat het wel erg hard met de houdbaarheidsdatum. Het blijft spijtig dat dit soort film iets te veel binnen de lijntjes kleuren en iets te veel richten tot de jonge doelgroep. Wel begrijpelijk overigens maar ook genoeg concessies naar het oude publiek.
Verhaaltje is du nmaar vermakelijk maar het moet het vooral hebben van de timing en delivery van Banderas. Die overigens prima is. Toch weet het helaas de speelduur niet constant te boeien, na een uur is de koek toch wel op. Toch wel mee vermaakt, en Puss is dan wel een personage waar je prime een film omheen kan bouwen. Redelijk.
aspers
Matige film...
Vond het verhaal wel heel erg bedacht overkomen. Tuurlijk is Shrek ook een en al fantasie, maar dat past allemaal goed samen. Hier komt het niet zo natuurlijk over. De overige personages hebben (zo lijkt het) niet de aandacht gekregen die 'puss' wel heeft.
Vooral aan de menselijke types heb ik mij best wel gestoord! Inwoners dorp, mensen in de kroeg, etc. Slecht uitgewerkt qua inhoud, type/karakter en (het belangrijkste) animatie. Die 2 'hoofdfiguren' Jill en nog 'iemand' voegen echt weinig toe en komen helemaal niet uit de verf. Dat gevoel heb ik eigenlijk wel bij de hele film... het komt niet echt lekker uit de verf. Idee is goed.... maar ja
Had toch verwacht dat je met een verhaal over een kat, veel meer 'katten' grapjes had kunnen bedenken. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nog het hardst heb moeten lachen bij de dansende katten (die de lichtjes proberen te pakken) op de aftiteling...
Met moeite 2,5 ster
Noodless
Redelijk.....
De minpunten zijn al voldoende gezegd door andere gebruikers.
Vooral qua inhoud, karakters, de samenhang tussen de verschillende figuren ...het komt allemaal wat chaotisch over. Gelukkig komt de film wat meer tot zijn recht wanneer Puss en Humpty Dumpty de befaamde gans met de gouden eieren ontmoet. Vanaf dat moment schiet de film ook echt aan de gang met een paar leuke scènes en wat droge humor. 6/10
Had hier eigenlijk niks van verwacht, maar bleek toch wel een leuk animatiefilmpje met geinige karakters en een lekker snelle en niet al te saaie regie.
danick61
Leuke film. Een mix van verschillende classice verhalen zoals zorro bijvoorbeeld.
sofripa
Geen kater...
Lekker met de kinders op de bank bekeken. Scheelt zeker in de beleving. Ik vond dat er best wat in deze spin-off te beleven viel. Mooi geanimeerd, fijne actiescenes en geslaagde grappen hier en daar. Laten we het afronden op een 7. Dus 3,5 sterren voor dit kittige filmpje.
K. V.
Hij is me beter bevallen dan gedacht. 'k ben zelf geen zo'n grote fan van de Shrek films, maar deze vond 'k wel vermakelijk. De film had dan ook niet zoveel met de Shrek films te maken. Geen feeën of ogers, enkel wat katten en een wandelend en sprekend ei.
Het verhaal was eigenlijk het verhaal van Jaak en de bonenstaak, maar dan in een iets andere versie. Dus eigenlijk niet zo origineel, maar het keek toch leuk weg.
De stemmen pasten bij de figuren en gelukkig was Antonio weer van de partij. 'k had gedacht dat ze het befaamde zielig kijken (met de grote zwarte ogen) van Puss eigenlijk veel meer gingen gebruiken, maar gelukkig hebben ze dit erg in de perken gehouden.
Al bij al een goeie spin-off en geschikt voor jong en oud.
Fran
- 1953 berichten
Hij is me een klein beetje tegengevallen, deze Gelaarsde Kat. Ik had toch wat meer humoristische stukjes verwacht. Die bleven wat mij betreft uit. Ook mijn dochter heeft wel gespannen zitten kijken maar ook haar heb ik niet zien lachen. Na het zien van de trailer in de bioscoop had ik dat eigenlijk wel verwacht.
De animatie zelf ziet er heel mooi uit. En het verhaal is ook behoorlijk spannend. Maar toch vond ik het af en toe best saai worden. Vooral in het middenstuk. We hebben hem ook in 2 x gekeken omdat mijn dochter haar aandacht er niet bij kon houden en dat is dan toch wel een teken aan de wand. Wel leuk dat ze het verhaal van Sjakie en de bonenstaak erin verweven hebben. Vooral die beelden van de bonenstaak in de wolken waren heel mooi om te zien.
mnrk
You have made the cat angry. You do not want to make the cat angry!
Een leuke en mooie animatie film....
Het verhaal is in orde en is gewoon leuk om naar te kijken, ook zijn de animatie's mooi gemaakt.
De keuze voor de stemmen is ook perfect, deze passen helemaal bij de karakters...en zorgen dan ook voor de juiste sfeer in deze animatie film.
En natuurlijk is alles voorzien van een heerlijke soundtrack
Stijn B.
een charmante film maar te weinig echt hilarische scenes en elementen om echt onvergetelijk te worden. het personage Puss in Boots is inderdaad beter geschikt als sidekick dan als hoofdpersonage een hele animatiefilm te dragen
boemboem27
hele leuke en mooie film.
met vrolijke en leuke grapjes
echte aanrader
john mcclane 2
viel wat tegen,mischien was een spin off van doney leuker geweest.
zag er natuurlijk prachtig uit,maar we zijn inmiddels zo verwend met animatie films
dat dat soms niet eens meer opvalt.
er zaten wat originele ideen in,maar ze hadden meer uit zo'n mooie sprookjesparody wereld
kunnen halen.
komt bij kijken dat ik een honden mens ben en zie:net geen voldoende.
weerwolf79
De humor in deze film is geweldig maar het verhaal is erg slap een bij elkaar geraapt zooitje van aparte verhalen/figuren
Rodger
Goed gemaakte animatie film, voor jong en oud...
kijkt lekker weg...
3.**
SaNDuTjE
Onderhoudende animatie met hier en daar wat aardige grappen, redelijk standaard geanimeerd en een erg simpel verhaal. De formule van dit soort films is ook hier weer toegepast en hoef je buiten de te verwachten grappen, dansjes, zang en happy end niet heel veel meer te verwachten. Zoals vaak is de introductie wederom geslaagd en zijn er weer voldoende verwijzingen naar films te vinden. Vervolgens zakt de film wat in en probeert het met wat editing technieken de vaart er in te houden. Banderas is zoals te verwachten een prima cast, Galifianakis is eerder net zo irritant als het karakter dat hij vertolkt.
Ondanks dat het weer erg standaard is heb ik me niet verveeld en stoorde het me (toen) allemaal niet zo.
elayz
Super film, heb weer genoten! ben blij dat deze animatie personage ook eigen film heeft! absoluut geen misser van de makers! heb prima genoten! Leuk voor jong en oud!
kurWA
Geweldig animatie!
Zwak verhaal
Humor merendeels te zoek.
Echt een KATER:)
DiskjockeyEast
2.5* wat een tegenvaller. De animatie is supertop.. Het verhaal is schrijnend slecht en de gekozen karakters sl;aan volleig de plank mis.... het ei heeft niet het charisma voor een grote rol en de kat alleen kan het niet redden.....
elayz
Vond je deze film leuk? Dan kan je ook Puss In Boots - The Three Diablos kijken! Het is een soort vervolgje duurt maar 13 minuten. maar ik vond hem wel leuk.
vcrrr
Gewoon een vermakelijk tussendoortje met goeie animatie en enkele leuke grappen, maar zeker niet een topper zoals bijvoorbeeld Shrek.
Een behoorlijke tegenvaller, die het bij lange na niet haalt bij de eerste paar Shrek films.
Puss in Boots is zeker geen vervelend personage en op zich interessant genoeg om een film omheen te bouwen, al blijft er naast het hoofdpersonage eigenlijk vrij weinig over. Zijn sidekicks zijn maar weinig bijzonder. Kitty wordt nog wel redelijk neergezet, maar wat zat ik me te irriteren aan dat ei van een Humpty Dumpty. Een erg vervelend personage is dat.
Het verhaaltje zelf stelt ook niet zo heel veel voor, maar kan er nog net mee door. Ik misste echter vooral de leuke humor en de grappige personages. Puss heeft zelf een aantal aardige momenten, maar kan in zijn eentje de film gewoon niet dragen. De animatie zelf ziet er overigens best netjes en verzorgd uit.
Ik was op het einde blij dat het allemaal afgelopen was, en dat op zich is al een flink teken aan de wand voor deze niet zo geslaagde animatiefilm.
kleine 2,0*

Puss in Boots: The Last Wish