Genre: Avontuur / Animatie
Releasedatum: 7 december 2011
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Puss in Boots
"Live for danger. Fight for justice. Pray for mercy."
Puss in Boots, één van de meest geliefde personages uit het Shrek-universum, gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss (Antonio Banderas) wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en de straatkat Kitty (Salma Hayek) op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren.
- IMDb (6,6 / 208535)
- Trailer (YouTube)
- Puss in Boots (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Jack (stemrol)
Jill (stemrol)
Imelda (stemrol)
Andy Beanstalk (stemrol)
Comandante / Hombre del bigote (stemrol)
Raoul / Soldier (stemrol)
Little Boy Blue / Friar Miller / Prison Guard / Manuel / Rafael (stemrol)
Shrek was een stuk beter.
Ik was toch wel benieuwd naar deze Shrek spin-off, aangezien ik de films over de groene Ogre zeer kan waarderen. Gevatte, scherpe (en ook op volwassenen gerichte) humor, mooie beelden en leuke verwijzingen naar sprookjes maakten de Shrek reeks groot en succesvol. Helaas lukt het Puss in Boots niet om te overtuigen.
Alles wat ik net noemde mist deze film namelijk, op de beelden na. Want toegeven, het ziet er uitstekend uit. Veel details, veel sfeer en veel mooie kleuren. Niks mis mee. Met de rest helaas wel. De Shrek films vind ik juist leuk door de diversiteit aan karakters. Zeker de sidekicks maakten die film grappig. Puss in Boots was er ook 1 van, maar onze vriend kan niet een film in zijn eentje dragen. Hij is juist leuk voor af en toe een geinige opmerking. Maar in 90 minuten werd ik niet overtuigd. Ook het wat vlakke, oninteressante verhaal werkte niet mee. De sprookjes die behandeld worden vond ik niet zo boeiend. En de 3 hoofdrolspelers zorgden ook niet voor pluspunten. Zeker de 2 sidekicks waren enorm kleurloos. Bij Shrek moest ik nog lachen om karakters als Donkey, Puss, de 3 biggen en het koekjesmonster. Hier niet.
De humor lijkt ook meer op kinderen te zijn gericht. Weinig dubbelzinnige opmerkingen die vooral volwassenen snappen. Het was allemaal te flauw. Nee, dan heb ik liever nog een 5e Shrek film in de toekomst, al is er bij die reeks ook wel het beste vanaf. Ik miste overigens een leuke cameo van iemand uit de Shrek films. Dat had deze film wel goed kunnen doen.
AmazingPP
Maandagavond gezien in Cinecity te Vlissingen in 3D. Degene die nu nog 1 x schrijft dat 3D niets toevoegt krijgt van mij persoonlijk billenkoek!! (dat maak ik met taai taai en speculaaskruiden...
) 3D voegt altijd, maar dan ook altijd diepte toe. Ik zit niet te wachten op uitstekende zwaarden of iets dergelijks (alhoewel het altijd een leuk extraatje is), maar ik vind diepte genoeg. Het geeft zoveel meer kijkplezier en je ziet ieder detail veel beter. In deze film zitten veel kleine details. Maar deze film heeft ook een leuk verhaal. Puss is erg mooi getekend en vervalt van de ene actie scene in de andere. Geweldig gedaan deze film Heb echt wel kunnen lachen! Het was in ieder geval beter dan Shrek 3, deel 4 vond ik wel OK. De animaties zijn tip top in orde en werkelijk een feest om naar te kijken!! 4 *
GGG
Viel me zwaar tegen. Had (meer) Shrek humor verwacht.... Helaas, gemiste kans voor de makers.
mock turtle
Zit goed in elkaar, met vooral in het begin een erg goede opbouw (later wordt het verhaal wat te simpel en makkelijk). Mooie beelden, en veel taal- en visuele grapjes. Zeer vermakelijke film.
Beffrey28
Aardige film zonder echte hoogtepunten. Moet zeggen dat ik (vooral de eerste) Shrek films een stuk beter vind.
arno74
Tegenvallertje, Puss in Boots was toch een mooi personage in de Shrek-films, maar deze film doet ´m geen eer aan. Ik vond het allemaal heel saai; te flauw voor volwassenen en te saai voor kinderen. Gemiste kans.
Toch 2 * vanwege de mooi gemaakte animaties.
IGarance
Had er meer van verwacht maar Banderas met dat zwoele accent................
JohnH
Wat een stelletje zwartkijkers, deze film is een meesterstuk in animatie en was helaas te snel afgelopen. Om alle 2 stemmers een beetje te compenseren van mij inplaats van een dikke 4 een glanzende 5!
Samsara1992
Toen ik hoorde dat Puss een eigen film zou krijgen, kon ik wel huilen. Niet weer zo'n slap aftreksel van een geweldige film! dacht ik. Ik besloot 'm toch te gaan kijken. Jezus, ik was verrast!! Wat een humor! Niet kinderachtig. Ik vond 'm zelfs nog leuker dan Shrek, ik had niet verwacht dat ik dat zou vinden. Dit is echt leuk voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Echt aandoenlijk, hilarisch, toch spannend op een bepaald niveau en van die heerlijke oude spaanse sfeer die erin zit. Heerlijke film. Kan niet anders zeggen!
Number23
1 Oscar-nominatie:
- Best Animated Feature Film of the Year
Chris Miller
MatthijsGr00t
Puss is cool is mijn conclusie na het zien van deze film. Ook kan ik concluderen dat het absoluut een meerwaarde is dat Puss zijn eigen film heeft. Puss in Boots met de stem van Banderas is een geweldig personage. Puss geeft deze film alles en draagt dit op een uitstekende wijze. Ik zou uren naar Puss kunnen kijken. De film zelf is ook de moeite waard, visueel zit het prima in mekaar. Het verloop van het verhaal is best leuk, wel erg voorspelbaar maar dat hoeft geen probleem te zijn en dat is het in dit geval ook niet. Puss in Boots is een vermakelijke film voor zowel jong als oud, animatieliefhebber of niet. 3,5*
tal1b
voor mij ook, ruim voldoende. Leuk om deze in de bios te zien in 3D. Grappige stukjes (golden eggs grappen
) en geinige 3d effecten
martijn011
- 2034 berichten
Leuk tussendoortje, meer niet..
Vond Puss een leuk personage in Shrek, dus deze wilde ik graag zien. En ik moet zeggen dat het de makers gelukt is een prima en zeer goed uitziend animatieprentje te showen.
Zelfs het verhaal kon me op zich wel bekoren, al heeft het niet heel veel om het lijf natuurlijk. Personages waren bij tijd en wijle ook leuk, al had iets meer humor niet misstaan.. Vind ik altijd erg belangrijk in animatiefilms.
De film kent een paar leuke scenes en tel daarbij de niet te lange speelduur op en je vermaakt je gerust een middagje.
Er zal, als alles meezit, nog wel een volgend deel komen want met dit personage Puss kan je veel kanten op.
bollebudje
Slappe hap vergeleken bij Shrek hoor.geweldige humor? nou,nou dan ben je toch niet veel gewend hoor!!
Mooie Spaanse sfeer??? Daar ga ik zeker geen film voor kijken.
Nee,had echt meer verwacht.een dikke tegenvaller wat mij betreft.
TMP
Puss is een van de leukere personages in Shrek. Opzich ook wel een leuk personage om een eigen verhaal rond op te zetten, maar dat valt hier tegen. Het verhaal is matig en stelt uiteindelijk eigenlijk bar weinig voor. Het lijkt makkelijk meeliften op het succes van Shrek. Hoewel de film niet echt verveelt, toch een beetje tegenvallend.
martin&angela
Gekeken met mijn zoon van 10. Mijn zoon vond de film erg leuk. Ik vond het matig maar het was wel uit te kijken, ik had er meer van verwacht.
dennislaport
Ik kijk dit soort film omdat de humor vaak erg leuk is
maar hier kon ik eigenlijk nergens om lachen.
jan
gezien in 3D. Heel mooi gemaakt. Maar het verhaal vond ik wat saai. Overigens vond mijn zoontje (8 jaar) het een leuke film, dus misschien meer iets voor kinderen.
Betamax
Die Miirr is geloof ik de weg kwijt....
Viel me echt tegen.
Verhaal was slap en matige humor.
Jerry1981
Leuk gemaakt, maar viel me tegen, weinig humor. Voor kinderen vast erg leuk.
gijsvogel
Matige film met een vlak verhaal, weinig tot geen humor.
Voor een spin-off is het idee leuker als het uiteindelijke resultaat.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Viel me wel tegen, maar een film met katten is gewoon bij voorbaat cool (ja ik ben een liefhebber).
De grapdichtheid ligt vrij laag, de humor is meer een beetje slapstick en niet zo lekker subtiel (of juist grof en fout) als in Shrek. Ook weinig tot geen kwinkslagen naar sprookjes. Daarnaast vond ik het Humpty Dumpty personage heel vervelend en stom. Ik snapte ook niet het nut van dat wandelende ei. Misschien omdat ik het bijbehorende sprookje (als dat er is) niet ken.
Het is eigenlijk vooral het personage Puss die de show steelt en de film draagt, zij het met flinke moeite. Alle andere personages zijn forgettable. Hayek als Kitty kon me echt gestolen worden.
Wel heel mooi gemaakt. Gekeken in HD op een 65 inch plasma. Lust voor het oog.
jstinissen
tegenvallertje zaten leuke momentjes erin
met het hele gedoe met het character de ei en het verhaal vond ik maar slapjes
beetje gejat van andere tekenfilms en animatie films
RoFFeL
Leuke film!!! Wij (2 volwassenen) hebben heerlijk genoten van alle kattenfratsen. Gewoon lekker in het Nederlands en in 2D. Heb je ook geen kijkdoos-effect met de ondertiteling! Af en toe was het zelfs spannend!
Zeker een aanrader voor kattenliefhebbers!
Filmkriebel
Pluspunten :
- de mooie animatie. Een waar kijkplezier.
- het dubbelzinnige ei Humpty Dumpty
-de zoektocht naar de gans met de gouden eieren
Minpunten :
-een pijnlijk gebrek aan humor
-het einde is een anticlimax en ontgoochelt
Mooi geanimeerde spinoff die het meer moet hebben van visueel spektakel dan van personages, plot en humor. De hereniging van Banderas en Hayek in een Desperado-achtige setting is leuk bedacht en werkt ten dele ook wel, maar meer dan een glimlach zit er meestal niet in en de plot is niet bepaald inventief. Het is vrij middelmatig allemaal, enigzins opgewaardeerd door de fraaie vormgeving en sporadisch indrukwekkende aktiescenes.
Keane1983
Een onderhouden en mooi gemaakte animatiefilm.
De animaties zager er erg mooi uit, en wat heel erg grappig is....hiervoor heb ik de film van "Jack&Jill gezien van Sandler die alles behalve grappig was....en dat hebben deze "badguys's" Jack&Jill zeer zeker goed gemaakt.
Het verhaal is onderhouden en zit voldoende vaart in. De humor die je gewent bent in Shrek blijft inderdaad een beetje uit, maar ik denk ook niet dat je deze film met Sherk moet gaan vergelijken gezien het totaal niets met hem temaken heeft. Het is een verhaal appart.
Peronages zijn leuk uitgewerkt als ook de voice-over's goed gecast zijn.
Score/soundtrack ligt prettig in het gehoor.
Heeft de film waargemaakt wat ik ervan heb verwacht.....nou, ik zal je eerlijk zeggen dat ik niet echt wist wat me tewachten stond qua verhaal. Toch vond ik persoonlijk wat tegenvallen (ondanks dat ik niet wist wat ik ervan kon verwachten), misschien iets te gericht op kinderen waardoor (in tegenstelling met Sherk) de "volwassen" grappen en verwijzingen een beetje uitbleven.
Hoedan ook, toch blijft het een amusant tussendoortje om naar te kijken.
Van mij een 3,5*

Puss in Boots: The Last Wish