• 9.371.574 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Stephen Cognetti

Met onder meer: Kristin Michelle Taylor, Theodore Bouloukos en Jeb Kreager

Plot Hell House LLC

Tijdens de opening van een nieuw spookhuis stierven er vijftien personen. De oorzaak was een storing, maar men wist niet hoe deze precies kon plaatsvinden. Het is reeds vijf jaar later. Een crew die een documentaire maakt, begeeft zich naar het spookhuis, om de locatie te onderzoeken. Ze interviewen één van de personeelsleden die aanwezig was toen de tragedie plaatsvond. De crew krijgt beelden te zien van wat er die nacht in het spookhuis gebeurde. Al snel komt de verschrikkelijke waarheid aan het licht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Een best onderhoudende film,beetje een type blair witch project,maar dan binnenshuis....creepy shit,voor de liefhebbers....

avatar van Collins

Collins

Film uit het Found Footage genre die in de vorm van een documentaire is gegoten en helemaal niet onaardig is.

Een goede opbouw die nieuwsgierig maakt. Een aangenaam middendeel waarin een fijne sfeer van heimelijkheid en niet pluizigheid ontstaat en waarin de hardere spanning zich geleidelijk manifesteert. Behoorlijk subtiel gedaan door de verschuivingen binnen sfeer en gedrag met minimale stapjes te laten plaatsvinden. Dat gebeurt door kleine onopzichtige gebeurtenisjes die eigenaardig gedrag en vreemde gevoelens bij de personages oproepen. Vrij onopvallend krijgen de stapjes en hun gevolgen steeds meer impact en ongemerkt wordt de kijker heel subtiel in de juiste stemming gebracht voor een paar geslaagde jumpscares en (belangrijker) voor beleving.

De personages in "Hell House" zijn gelukkig eens niet heel verschrikkelijk. Ze zijn wel plat en karikaturaal, maar desondanks goed pruimbaar. Er was nu eens geen directe noodzaak om aan een ieder een hekel te hebben. In plaats daarvan ontstond bij enkele personages zelfs een gevoel dat leek op mededogende inleving. Wel bijzonder voor een genre waarin de personages nooit meer dan wegwerpartikelen zijn.

De locatie van de film is een creepy hotel. Een duistere locatie die zeker in sfeervolle zin bijdraagt aan de film. De regisseur maakt dan ook dankbaar gebruik van de creepy mogelijkheden die de vervallen locatie biedt. De krakende werking van het gebouw en de schemerige en soms flikkerende lichtval in het hotel leveren een prettig gevoel van creepiness op.

Na het middendeel gaat het fout. De camera die zich tot dan toe heeft beperkt tot registreren, gaat zoals in het genre vaak gebruikelijk is, een eigen leven leiden. De camera beweegt en schudt en flikkert en vertoont uitval. De camera gedraagt zich opeens onvoorspelbaar en glijdt af naar de voorspelbare wetten van het genre. Per direct verdwijnen sfeer, gevoel, geloof en spanning. Gek hoor, want zo in tegenspraak met het fijne eerste uur waarin sfeer en spanning zo zorgvuldig worden opgebouwd en de wetten aan de laars worden gelapt. Des te jammer dat die ommekeer in stijl afbreuk doet aan verhaal en sfeer en de film zo vlot terugbrengt naar de voorspelbaarheid van 'weer zo'n genrefilmpje'.

Ondanks dat de terugval aan het eind de oorzaak is van snel wegkwijnende geloofsbeleving, heb ik me met de film als geheel toch wel vermaakt en overheerst een aangenaam gevoel.

avatar van Doom4

Doom4

Goeie film!

Hoe heb ik deze film kunnen missen?? Helemaal niks over gehoord of gelezen tot een paar dagen geleden en wat een verrassing! Ten eerste leuk verhaal, helemaal zin in! Ten tweede foundfootage horror, mijn lievelings genre.

Waar het het eerste oog altijd meteen op valt is het acteerwerk en de personages, nou helemaal top! Als dat al niet goed is dan maakt de rest van de film ook niet uit. De film komt snel op gang, van begin tot eind spannend en er zat zoals Elcahpo ook zei echt creepy shit in!!!! De clowns vond ik het meest creepy daar hadden ze natuurlijk nog meer uit kunnen halen... Soms kon ik door het snelle werk en het geschud van de camera ook niet meer helemaal bijhouden wat er precies gebeurde met wie of wat maar dat zie je vaker in dit soort films. Ik vond het overigens wel leuk dat ik echt meegenomen werd van het vroege begin tot helemaal het einde en niet dat het zomaar afgelopen was. Zeer zeker geslaagd en mocht van mij wel wat meer in de publiciteit!

avatar van Actarus

Actarus

Deze is écht wel goed hoor!

Found footage is een van mijn favoriete gernes, en het is toch al een tijdje geleden zo'n vermakelijke gezien te hebben. Goed gebracht en enkele lekkere scenes!

avatar van Doom4

Doom4

Actarus Toch raar dat er maar 4 stemmen zijn? Vond dit toch wel 1 van de betere horror films, op naar deel 2 (2018)

avatar van Daan258

Daan258

Ben al een lange tijd benieuwd naar dit werkje, helaas kan ik hem nog nergens vinden.

Hoop hem wel is te gaan zien.

avatar van Valak

Valak

Ben ook erg benieuwd naar deze, kende hem nog niet.

En het vervolg op Hell House LLC, "Hell House LLC II - The Abaddon Hotel", krijgt een limited release vanaf midden september, met een uitgebreidere release later dit jaar.

Surprise 'Hell House LLC' Sequel Heads into an Abandoned Hotel'! [Trailer] - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com

Best oké.

De laatste Jaren zijn er rond Halloween steeds weer enkele van dit soort haunt films. Dit jaar is het tijd voor deel 2, maar het eerste deel was mij nooit eerder opgevallen. Het ideale moment dus om dat even in te halen, want lang is het niet alvorens oktober van start gaat.

Het found footage gebeuren is een beetje voorbijgestreefd misschien, maar het is nog wel steeds functioneel. Zeker in deze niche, waar je toch vaak in een klein huisje met wat flashy belichting zit. Dat er dan een camera doorheenzwiebert om het nog wat enger te maken is geen bezwaar, in tegendeel.

De film kent een aardige opbouw. Geen al te vervelende personages, een paar creepy scenes halverwege en een redelijk einde. Echt verheffend is het niet, wie één van dit soort films gezien heeft, heeft ze ook allemaal gezien, maar wie op zoek is naar aardige horror filler om oktober vlotjes door te komen kan niet zo heel veel misdoen met deze film.

Binnenkort het tweede deel dan maar.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik vond de eerste 3 kwartier moeilijk om door te komen, er gebeurde te weinig boeiends en het tempo lag erg laag. Daarna wordt het wel wat beter, de spanning wordt opgevoerd en de personages worden langzaamaan geconfronteerd met de vreemde dingen in het 'Hell House'. Het slot is ook prima en creepy, ietwat voorspelbaar allicht maar het werd goed neergezet. Wat ik wel jammer vond en dat is wel vaker bij dit subgenre is het rommelige camerawerk. Het is wat Collins hierboven al zei de camera schud flink heen en weer en dan is het al donker waardoor je als kijker het moet hebben van het gegil en wat vluchtige beelden waar je weinig uit op kan maken. Dat was wel jammer en dat blijft een minpunt bij veel films in dit subgenre. De film deed me overigens erg denken aan een bovennatuurlijkeversie van The Houses October Built, al kon die me iets beter bekoren.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Heb al best wat Found footage films gezien , en de meeste kunnen me zeker bekoren .

Dit viel erg tegen , de eerste drie kwartier waren niet om door heen te komen .

Heel veel gelul , over bar weinig , of /en geen actie of spanning te bekennen . Dat is killing voor het kijkgenot .

Het laatste gedeelte komt de film redelijk op gang , en mag het hell house los gaan .

Maar dat is niet genoeg om het echt een voldoende wat mij betreft te behalen .

Je hoeft ook niet echt verklaring te geven , maar ( teminste dat gold voor mij , want ik had door de saaiheid moeite mijn aandacht er bij te houden .) licht een tipje van de sluier op over hoe de vork in de steel zit .

Of liever nog doe het helemaal zoals zijn trend setter en superieure voorganger Blair witch .

Nee, geen voldoende hier .

2* .

avatar van dzjo-dzjo

dzjo-dzjo

Ik vond deze toch aardig creepy..
Vooral die poppen die uiteindelijk begonnen te leven.
Ik hou wel van dit soort films!
een verdiende 3,5 ster.

(film verdient meer krediet (bekendheid) vind ik)

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Na de reacties hier te lezen had ik dit toch wel enger verwacht. Vond het concept wel goed, maar nergens wordt het echt eng of krijg je kriebels. Ook geen schrikmomenten zoals in andere films. Het duurde allemaal ook wat te lang. Er zijn er veel betere binnen dit genre.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Wel vermaakt

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ben meestal niet zo van de found footage films, maar deze vond ik verrassend goed. Echt wel creepy op sommige momenten. Drie sterren.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Niks speciaals, beetje schrikmomenten, maar het geheel was me net iets te slapjes om dikke voldoende te geven, een 5/10 is zijn deel.

avatar van doctorw

doctorw

Waar o waar kan ik deze film toch kijken? Ik heb overal gezocht, film.nl kent de film niet eens. Wil hem best streamen/kopen, maar ik zie door alle streamingservices echt de films niet meer....

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Een kleine tegenvaller dit, aangezien het een film betrof waar ik daadwerkelijk naar uitkeek. Werd meerdere malen door de moderne horrorfilmfans aangeraden als enge titel. Toen ik deze plots op YouTube aantrof heb ik dan ook niet twee keer getwijfeld om deze eens mee te pakken.

Uiteindelijk was het resultaat niet zo effectief of spannend als ik van tevoren had gehoopt dat het zou worden. Bij dit soort films is het bijna gegarandeerd dat er weinig budget aanwezig is, en dat valt in Hell House LLC net iets te vaak op waardoor de spanning vaak wat wegglipt.

Het begon wel leuk, met een vonk van spanning. Het acteerwerk en de situaties voelen in de eerste 10 minuten best humaan aan en er wordt behoorlijk degelijk geacteerd. Naarmate we de tweede helft ingaan beginnen de rollen te moeilijk te worden, maar ook gewoon te herhaald.

Het doel van dit soort found-footage horrorfilms is dat ze realisme moeten uitstralen, maar dat gevoel kreeg ik niet altijd van deze film. De horrorscenes voelen iets te genept aan, meer als een grap van de overige personages. Vaak wist ik niet zeker of het nou om geesten ging of een kwaaddoener die in de kelder verstopt zat.

De inleiding duurt ook net iets te lang en de clichés worden vaak net iets te vaak gebruikt. Dankzij goed acteerwerk vallen ze niet allemaal op omdat het wel aardig wegkijkt. Sowieso word ik helemaal blij van spookhuisattracties, dus deze film had wel echt mijn soort omgeving. Het maakt de best korte zit heel goed te doen.

De horrorscenes zijn soms leuk en effectief, maar de echt effectieve momenten zijn op 1 hand te tellen. Enkel de flitsende kelder en de onder-de-dekens sequentie zijn serieus geslaagd, voor de rest valt het wat tegen. De opbouw naar de scenes is goed, maar de uitvoering iets minder. Het voelt iets te makkelijk en onwerkelijk aan. Wat poppen de verkeerde kant opzetten, wat geluiden maken en wild met de camera zwaaien. Het is net wat te klassiek.

Uiteindelijk raken de excuusjes om de camera überhaupt te gebruiken ook duidelijk op, zoals met een camera door een spookkelder rennen. Door de geesten, die niet bepaald heel enge make-up op hebben, soms volop in beeld te brengen maakt de ervaring er niet altijd beter op. De glitchy-effecten worden ook net te vaak gebruikt uiteindelijk.

Gelukkig blijft de film erg lekker wegkijken en duurt daarnaast ook erg goed. Enkele horrorscenes zijn erg goed uitgevoerd, maar in zijn algemeenheid schiet het wel wat te kort helaas.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Geweldige horror. En daar is eigenlijk maar 1 reden voor: de setting. Het spookhuis zorgt ervoor dat het werkt. Zeker in het midden zitten een aantal behoorlijk creepy scènes.

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Uitstekend om mee in slaap te vallen, serieus. Totaal niet bijzonder, geen enkele creepy scène vond ik en gewoon echt niet boeiend ook.

avatar van mrkos

mrkos

Hell House LLC

Leuke creepy horrorfilm. Een spookhuis die eigenlijk geen props nodig had. Ondanks alles moest dit spookhuis open gaan voor publiek, ondanks alle creepy shit wat er vooraf gebeurde. Sommige stukjes waren wat chaotisch, maar genoeg creepy en spannende momenten. Ik zat nog met een paar vraagtekens en zag dat de regisseur mee discussieerde op reddit en daar wat duidelijkheid gaf. Ik weet niet of ik het hier mag plaatsen, maar hier is de link:

Last night, I watched Hell House LLC (2015) and it's one of the best found footage of the decade so far : horror - reddit.com

3 sterren.

avatar van Woland

Woland

Best aardige found footage film, voornamelijk gestructureerd als een fake documentaire met grote blokken found footage daarin. De gestage opbouw waarin de context opgezet wordt en we de karakters beter leren kennen, maar vooral de setting van een spookhuis (het is immers Halloween) dat opgezet wordt in een verlaten creepy hotel maken de film wel. Het wordt halverwege wel een beetje een herhaling aan zetten als er steeds meer rare dingen gebeuren tijdens het opzetten van het spookhuis. En ook de ontknoping was ik niet zo'n fan van, vanwege hetzelfde euvel waar wel meer found footage last van heeft - chaotische beelden met een hoop geschok, geschreeuw en geren, en eigenlijk heb ik nu na de film eigenlijk nog steeds niet door wat er nou precies gebeurd is (ja, iets met mannen met een kap op of zo, satanische sekte?). Nu ben ik op zich wel van de school dat niet alles uitgelegd hoeft te worden, maar dit is ook weer het andere uiterste. Alsnog, over het algemeen best aardig gedaan.

avatar van hader

hader

Weer een goedkope suspense "horror" volgens het Blair Witch project concept. Ik zou het niet horror willen noemen. Gebruiken een smartphone die alle kanten opgaat. Het enige wat er in voorkomt zijn verwachtingen. We zien o.a. een persoon verdwijnen in een belachelijke scene. Onder de dekens duiken? Werkelijk. Zoveel doden in het verleden en niemand rent na de eerste verdwijning gillend het huis uit. Totaal ongeloofwaardig. Bagger suspense film. Kijk naar een clown en na 1 minuut kijken ze weer en zijn hoofd is gedraaid. Vragen constant aan elkaar hoe dat kan. Alles is gewoon een goedkope illusie. Meer suspense dan horror. Maar gauw afgezet.

avatar van JollyMira

JollyMira

Heb me prima vermaakt met deze film,alleen snap ik niet goed wat er nou precies gebeurt is in die kelder.Maar dat is volgens mij ook niet duidelijk gemaakt.Ga nu de tweede kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Op 8 oktober 2009 opende een groep jongeren uit New York een spookhuis in het voormalige Abaddon Hotel dat al 30 jaar niet meer in gebruik was. Het resulteerde in een nog altijd niet opgehelderd bloedbad. Een uitgebreide proloog verpakt dit als een true crime story waarin Sara [Ryan Jennifer Jones], een van de oprichters van het spookhuis, journalist Diane Graves [Alice Bahlke] filmbeelden geeft waaruit blijkt wat zich heeft afgespeeld in de anderhalve maand die voorafging aan de opening. Maakt effectief gebruik van griezelige mannequins, met een hoofdrol voor de clowns, maar op de spaarzame momenten dat er werkelijk iets gebeurt, ontaardt het in gegil, gehijg en schokkerig camerawerk. Vervolg: Hell House LLC II: The Abaddon Hotel.