• 9.373.533 stemmen

Hell House LLC Origins: The Carmichael Manor (2023)

Horror / Mystery | 98 minuten

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Stephen Cognetti

Met onder meer: Bridget Rose Perrotta, Destiny Leilani Brown en James Liddell

Plot Hell House LLC Origins: The Carmichael Manor

"Every story has an origin."

In het stadje Abaddon bestaat er een hotel met een angstwekkend verleden omtrent een demon die de toegangspoort naar de hel bewaakt. Het is echter niet het enige gebouw waar iets merkwaardigs is gebeurd. In de jaren 80 vonden er meerdere moorden plaats in het landhuis van de familie Carmichael. Moorden die nooit zijn opgelost. Een groep onderzoekers is ernaartoe gegaan, maar na vier nachten werd er van hen niets meer vernomen. Hun onderzoek is op film vastgelegd en de beelden zijn mogelijk verontrustender dan die van het Abaddon hotel.

Chase Bentley

Alice Harper

80's News Anchor

avatar van Doom4

Doom4

Dit kan echt wat worden! hopelijk net zoals het eerste deel.

avatar van schumacher

schumacher

Dit is voor een speciaal publiek gericht, niets voor mij. Het is ook geene film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Stephen Cognetti boekte succes met zijn debuutfilm, maar heeft sindsdien in principe niets anders gedaan dan diezelfde reeks telkens weer opnieuw uitbreiden. De spannendste stukken binnen het LLC-gebeuren zaten rondom de spookhuisattractie, maar dat aspect wordt met deze zogenaamde Origins-film volledig weggelaten. Daarnaast vind ik het persoonlijk amper een oorsprongsverhaal, want ook in deze film staat er een team centraal dat gewoon wat dieper in het complete achtergrondgebeuren probeert te kijken met tussendoor korte schimmen van het verleden. Met het extra materiaal dat om deze film heen wordt laten zien is het echter een groot raadsel hoe men überhaupt nog aspecten heeft om te onderzoeken, alles lijkt me nu wel uit de doeken gedaan. Cognetti heeft er overigens met zijn vierde film in de reeks nogal wat moeite mee om de boel spannend te krijgen. Het eeuwig leunen op die clownspop begint duidelijk z'n tol te eisen en de nieuwe verschijningen roepen amper dreiging op. Het levert in principe een nieuwe toevoeging aan de reeks op zonder hoogtepunten. Er wordt wel meer dan degelijk geacteerd en de documentaire-achtige aanpak blijft een schot in de roos, maar misschien wordt het eens tijd dat Cognetti wat anders gaat doen dan telkens dezelfde reeks weer nieuw leven inblazen.

avatar van Hejira

Hejira

Ik was tot een week geleden volledig onbekend met deze 'franchise'. Ik heb de eerste film gezien en vond het vooral irritant camerawerk, veel geschreeuw en een klein beetje spanning.

Het algoritme werkt dan weer zo mee dat ik er achter kwam dat er vandaag zelfs een prequel uitkwam MET goeie recensies, en aangezien ik t origineel niet slecht genoeg vond om het geen kans te geven, gaf ik het een kans.

Blij dat ik dat gedaan heb want deze film doet (bijna) alles beter.

Een heel sfeervol en echt creepy project, niet al te best geacteerd helaas, maar omdat het oprecht eng is dat niet eens heel erg.

avatar van Doom4

Doom4

Eindelijk weer een nieuwe Hell House Llc!

Veel beter dan het laatste deel. Echt creepy. Het eerste deel blijft de topper helaas. Maar ze mogen van mij zeker verder gaan met deze reeks

avatar van perceived

perceived

Prima deel weer. Qua "cinema" zijn al de films erg belabberd, maar dat is ook niet waar het om gaat. Super goedkoop gemaakt en draait voornamelijk om de vertelling, sfeer en scares. Ook dit deel slaagt daar weer aardig in. 6/10*

avatar van mrkos

mrkos

Hell House LLC Origins The Carmichael Manor

Beter dan het 2e deel.

De filmt lijkt op een soort documentaire over 2 dames die naar de Carmichael Manor gaan om een moord op te lossen. Nou ja, eigenlijk wil Margot er graag naartoe, ook omdat het er hoogstwaarschijnlijk spookt. Haar vriendin Rebecca gaat eigenlijk alleen voor haar mee. Zodra ze er zijn komt Margot's kleine broertje Chase het koppel ook nog vergezellen. Met z'n 3en proberen ze te achterhalen wat er is gebeurd met een deel van de familie, maar al gauw gebeuren er rare dingen.

Ik vond de opbouw leuk. 2 mensen die vertellen over Margot, Rebecca en Chase en ook over het verleden van de Carmichaels. Tussendoor zien we steeds found footage beelden van het trio en later ook van de Carmichaels. Het huis waarin ze verbleven was niet per se eng, maar die 3 clowns maken het eng. Je weet het natuurlijk nog wel van de eerste 2 delen, dus het is niks nieuws, maar het is alweer even geleden dat ik deel 2 heb gezien.

Ik ergerde me wel een beetje aan Margot die ondanks alles wilde blijven en geobsedeerd leek door de moorden. Ik was na de 1e nacht al weg gegaan. Verder zie je helaas weinig wat er met het trio is gebeurd. Je ziet een klein beetje bij Chase, maar verder niks. Denk dat daar het budget niet groot genoeg voor was. Desondanks wel een leuke zit.

3 sterren.

avatar van Corcicus

Corcicus

Vreemd dat deze reeks zo'n trouwe fanbase heeft want Hell House LLC is horror van derde garnituur. Tenzij je toevallig een clownfobie hebt, is dat met deze Origins: The Carmichael Manor niet anders. Oude beeldkwaliteit met behulp van Windows Movie Maker, jump scares van de Action en drie toneelacteurs met een handycam die door elkaar heen lullen. Het was zeker niet enger dan Killer Klowns from Outer Space, maar wel een pak slechter.

avatar van mrklm

mrklm

The Carmichael Manor is een afgelegen herenhuis waar 30 jaar geleden een bizarre, nog altijd onopgehelderde dubbel moord plaatsvond. Moeder Catharine en dochter Eleanor Carmichael kwamen om het leven, vader Arthur en zoon Patrick verdwenen spoorloos, maar de politie ontdekte alleen de voetsporen van Patrick. Ondanks herhaalde aanwijzingen dat het niet pluis in Casa Carmichael, besluit Margot [Bridget Rose Perrotta] en Rebecca [Destiny Leilani Brown] vijf dagen door te brengen in het huis en alles wat ze doen en meemaken met videocamera’s vast te leggen. De proloog maakt duidelijk dat ze niet verder komen dan dag 4.Vervolg op Hell House LLC III: Lake Of Fire is matig geacteerd en bevat te veel knullige schrikeffecten. Maar die clown-mannequins zijn griezeliger dan voorheen.

avatar van Deep Dreams

Deep Dreams

Slecht en saai!!!!! Wow wat vond ik de eerste hell house prachtig, maar sindsdien is het alleen maar bergaf gegaan met de serie.... deze ook..... lange saaie intro met bla bla bla en bla bla bla bla, af en toe een stukje horror en dan bedoel ik 2 belachelijke dingetjes na een uur..... pffff nee.

Ik ga iedere week op ghost hunting trip (check YouTube "the ghost hunters from Belgium" daar zie je véél meer op hoor dan in dit, tja hoe moet je het noemen, saaie gedoe zeker

avatar van blackwolves

blackwolves

ik weet niet wat ze met deze film bedoelde ? mar vond hem gewoon saai een stel tiners die door verveling in een

huis gaan filmen en daar een tijd blijven in het verleden nog eens zo iets gezien ze filmen elkander en ze maken grappen door elkander bang te maken in enkele delen zie je dan een vrouw ook voor de camera die de gebeurtenissen verteld en ook nog een zwarte die ene en andere verteld bijna op het einde van de film begint de filmmaker een poging te doen om wat kijkers angst aan te jagen :maar ook dat red deze film totaal niet. spook films goed in deze tijd deze moderne eeuw van de film weet ik niet zo ik vond hem gewoon niets heb hem doorgedraaid tot het bijna einde zo saai vond ik deze film

avatar van Denise Watching Movies

Denise Watching Movies

Damn Clowns!!!!

Had hier weinig van verwacht maar werd blij verrast. Leuk concept zo met een soort docu met afwisselende found footage beelden.

We volgen Margot, Rebecca en Chase in hun onderzoek naar antwoorden op de moorden in het landhuis van de familie Carmichael. De beelden die zij maken worden afgewisseld met mensen die vertellen over de beelden en beelden die van de vorige bewoners zijn.

Prima sfeer en een paar kleine scares. Het landhuis en omgeving zagen er goed uit. Ik haat clowns dus deze film werkte goed op mijn zenuwen. Het vele geschreeuw en soms matige acteerwerk vond ik wat minder, maar heb me prima vermaakt.

avatar van Sunspot

Sunspot

Veel te veel geschreeuw, echt vervelend, heb volume zwaar omlaag moeten doen aantal keer. Vooral het slotstuk.

avatar van ibendb

ibendb

Dezelfde gimmick in een andere setting.

Met The Carmichael Manor probeert de reeks een nieuwe kant uit te gaan. Ik was opgelucht om eens niet hetzelfde verlaten hotel te zien maar een modern spookhuis met een duister verleden. De lore wordt alweer vakkundig opgebouwd en er is voor een keer een mysterie te ontrafelen. We krijgen ook wat backstory over enkele zaken maar of deze écht nodig was valt te betwisten. Naar de tweede helft toe vervalt men alweer in hetzelfde stramien en ondertussen ben ik dat grondig beu.

Nog steeds en 2,5* want ik apprecieer wat men bereikt heeft.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

De eerste Hell House had ik maar 5/10 gegeven, maar vond deze best nog aardig in het genre, misschien die eerste nog eens herbekijken en blijkbaar zijn er nog 2 uit de reeks die ik niet gezien heb en nog een nieuwe van dit jaar.