Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
De Haerlemmer
Deze film behoort zeker tot de besten van Spielberg. Maar het afscheid van Oskar Schindler zo tegen het einde van de film vind ik echt over the top, zo'n huilbui en dat gesteun dat ie meer mensen had kunnen redden.... Typisch Amerikaans sentiment.
Wezley
Prachtig geleverd werk!
Mooi geacteerd en het meerendel op feiten berust.
Een aangrijpende scene vond ik: Toen Schindler het meisje in die rode jurk hulpeloos door de mensenmassa heen zag rennen. Later vindt hij haar op een stapel met doden terug. Hele aangrijpende scene.
Ook een prachtige verhaallijn: Oskar, een zakenman, krijgt medelijden met de joden en probeert ze te helpen.
Het zwart-wit effect vind ik toch een gewaagde optie maar de film is er totaal niet slechter op geworden.
Deze film verdiend dus ook 4 sterren.
ThaHouse
Heeft een zware indrk op mij achter gelaten, alhoewel ik het zeer erg vind voor de overige nabestaanden die het toen niet gehaald hadden.
Zou me helemaal niet kunnen inleven in hun schoenen na het zien van deze film.
De GeuS
Toch wel erg dat ik nog nooit de moeite heb genomen deze film te kijken....
Justice4All
Ja, in genre van oorlogfilms, vind ik deze film ook één van de beste films ooit.
De GeuS
Goede film(mooi wil ik het niet noemen) met een sterke rol van Liam Neeson en Kingsley; 4*....
De "douchescene" die hier veelvuldig wordt besproken vond ik persoonlijk ook niet in de film "passen"....
lazaroni_86
deze film is echt met veel gevoel gemaakt. een man die vele joden red is mooi om te zien het is altijd mooi om te zien dat mensen elkaar redden maakt niet uit wie die mens is .
Nivola

WiLL
Een kwijlfilm, vind ik het...
Ja dat weten we nu wel .... je hoeft niet na elke positieve post weer een soortgelijk antwoord te geven.
Je vind het niks ... jammer dan .. Ik en velen met mij vinden het wel een goede film.
pieuwah
zonder twijfel een goede film, alleen het houdt mijn aandacht niet zo vast
feanaro surion
Krijgen we weer dezelfde discussie als bij saving private ryan:P
Zavo
Ik begrijp de kritiek die ik hier lees op deze film niet. Ik ben zelf helemaal geen Spielberg-fan, integendeel, ik haat zijn goedkope effectbejag, oversentimentele scenes, overdreven happy-ends, etc. Maar juist in deze film zie ik die kant van Spielberg slechts in enkele scenes terugkomen, ik vond deze film opvallend integer en genuanceerd vergeleken met z'n andere werk. Sommige mensen schrijven dat Schindler teveel als held wordt neergezet. Ik vraag me af of die mensen de eerste helft van de film wel hebben gezien. Schindler wordt daarin als een zeer onsympathieke man neergezet die alleen oog heeft voor z'n zaken. Spielberg laat duidelijk twee kanten van Schindler zien.
En toch... was ik niet echt onder de indruk. De film duurt echt veel te lang, de eerste twee uur van de film vond ik erg saai. Misschien heb ik inmiddels teveel WO2-films gezien en brengt deze film me daarom te weinig nieuws.
J.Bell
vijf * voor deze film.
Ik heb hem de afgelopen jaren een aantal keren gezien, en ik blijf het een schitterende film vinden die op mij een diepe indruk heeft gemaakt.
Liam neeson, echt super.
Volgens mij is Schindler's List binnenkort weer op tv te zien...
En ik ga "weer" kijken...:Y
feanaro surion
Schindler's List, een hele mooie heftige film, heftiger nog dan the pianist, die goed laat zien hoe erg de tweede wereld oorlog en de Joden afslachtingen waren. Hij bleef me heel erg boeien en was mischien zelfs op 5 sterren uitgekomen als het einde beter was geweest. Het einde, en het einde, en het einde en het einde en het einde. Daarvoor een halve punt aftrek.
4.5 Sterren.
MGdutch
Zeker een mooie film. Jammer dat het begin en het einde een beetje geromantiseerd zijn. 4*
joeri15
ik vond het een supermooie film ondanks dat ik hem heel anders had verwacht. Aan het begin had je echt het gevoel dat Schindler slecht was... Toch het kijken waard, ook al duurt die 3 uur
orca1975
Deze film heb toen der tijd voor school in de bios gezien. Op de Terug weg in de trein was iedereen erg stil en aangedaan. Was ook zeer aan grijpend. Maar ik had er toch een raar gevoel aan over gehouden. Dat er in 2de wereld oorlog ook goede Duitsers waren. Daar hoor je opschool niks over. Ik vind dat spielberg hier een item aan slaat waar niemand over heeft nagedacht. Top spielberg alle goede moeten naar voren geschoven worden en niet alleen de slechte.
GFM
Ik geloof dat de "goede Duitser" Schindler toch wel een beetje naar voren wordt geschoven in deze film.....
mister blonde
pas veel later in de film. nogmaals pas na de zuivering. in de film bleek dat hij een slechte echtgenoot was en in het begin een egoistische, geldbeluste zakenman. het tweede deel (na de zuivering) gaat dan ook over de goede daad die hij deed. nogal moeilijk om hem daar als slechterik af the schilderen (en waarom zouden ze?)
Toch schijnt hij in het echt een stuk minder vroom geweest te zijn.

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair