Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
hefmak
Schindler's List vorige week op de Duitse zender gezien en moet zeggen dat het idd een nog veel betere film is wanneer iedereen Duits spreekt. Aanrader dus om deze film gewoon eens ergens op een Duitse zender te gaan zien.
Nagesynchroniseerd? Nee toch...
Gisteren voor de zoveelste keer bekeken en de Engels sprekende Neeson slaagt er wederom in mij de tranen te laten lopen.
Flipman
Op zich kan ik snappen dat dat zou werken, echter het gaat mij heel erg opvallen dat spraak en beeld dan niet bij elkaar horen. Ook omdat ik de stem van menig acteur uit deze film degelijk ken.
AmazingPP
Ik moet er niet aan denken om deze film nagesynchroniseerd in het Duits te bekijken. Dat vind ik toch achterhaald! Is Duitsland niet het laatste land in de wereld die dat nog doet?
Nee hoor, Nederland, België en de Scandinavische landen zijn juist hierop een uitzondering. De meeste Europese landen doen juist nasynchroniseren. Kijk anders maar eens hier op.
- 19752 berichten
Was echt prima te doen en gaf deze film nog meer authenticiteit.
JvB Lucas
Misschien ook gelijk dan maar een gedubte versie van The Pianist zoeken moviemafketel ?
- 19752 berichten
Mocht ik The Pianist eens op een Duitse zender tegenkomen zal ik deze ook graag willen zien ja
- 19752 berichten
Ook wat de stemmen betreft...?
Ja de stemmen waren goed en pasten bij de acteurs. Sowieso kijk ik nog wel eens een film op Duitse zenders aangezien ik met Digitenne relatief dicht bij de Duitse grens zit. Vroeger lachte ik er ook om hoor als ik bijvoorbeeld Knightrider keek in het Duits maar de kwaliteit is duidelijk verbeterd in de loop der jaren. En mijn Duits is er ook beter op geworden haha.
AmazingPP
Ik moet er toch echt niet aan denken dat iedere film hier nagesynchroniseerd zou worden. Steeds diezelfde stemmen. Moet je voorstellen dat "Man of Steel" gedaan zou worden door Egbert Jan Weeber of zo.... Dat komt toch niet echt over? Nee, ik ben blij dat in Nederland de originele stemmen worden gebruikt. Nou ja, behalve dan in één of ander aftands Tiroler-filmpje....

Flipman
En familiefilms zijn over het algemeen BESCHIKBAAR in het Nederlands; ze zijn dan ook in hun oorspronkelijke taal te beluisteren. Behalve dan bij Astérix[ et Obélix contre César; op VHS kun je die wel in 't Frans krijgen, op DVD niet. Ergerlijk.
Hoe dan ook, als de geluidsmontage een beetje goed is, kan ik het me nog wel voorstellen dat ernaar te kijken valt, want daar ligt het ook vaak aan. Want dan zou ik nog wel eens een poging willen wagen om Schindler's List in 't Duits te zien
!
John Barry
Schindler's List is een erg indrukwekkende film over een van de donkerste bladzijdes in de geschiedenis.
Liam Neeson als Oskar Schindler speelt erg goed. Oskar Schindler is aan het begin van de film nog niet zo begaan met het lot van de Joden maar hij maakt een karakter verandering door en aan het eind van de film word Oskar Schindler emotioneel omdat hij biet meer Joden heeft gered Een erg goede acteer presentatie levert Liam Neeson.
Ook erg goed is Ralph Fiennes als Amon Göth. Amon Göth is kamp commandant die voor de lol willekeurig mensen afschiet. Ralph Fiennes zet hier een erg goede rol neer .
Ben Kingsley zet als Itzhak Stern ook een goede rol neer. John Williams componeert voor deze film een van de beste scores uit zijn carrière . Zijn muzikale bijdrage aan deze film is erg goed en geeft de film nog meer emotie.
Je krijgt in deze film een paar vervelende gebeurtenissen te zien zoals bijvoorbeeld de ontruiming van een getto., of een kamp commandant die voor de lol willekeurig een paar mensen doodschiet . Schindler's List geeft door die vervelende dingen te laten zien een goed beeld van de afschuwelijke dingen die de Joden in de tweede wereld oorlog moesten doormaken.
Steven Spielberg heeft met Schindler's List zijn beste en meest indrukwekkende film gemaakt en na het kijken van deze film heb je echt even een brok in je keel van de afschuwelijke gebeurtenissen die je in deze film te zien krijgt.
5 sterren voor deze film
Andreas Corelli
Een prachtige film met een van de prachtigste soundstrack allertijden.
JvB Lucas
Een prachtige film met een van de prachtigste soundstrack allertijden.
Klopt, de muziek van Itzhak Perlman is prachtig!
MovieMind
Indrukwekkende film met een terechte hoge beoordeling.
Ondanks het gebrek aan origine taal (vandaar ook niet de volledige score) een uitstekende film.
Broek
2 keer reclame in 3 uur? dat valt reuze mee hoor, geloof me. Probeer maar eens een film op veronica....
Flipman
Ik weet nog dat ie ergens in de jaren negentig op TV was, toen was 't groot nieuws dat ie op een commerciële zender -ik geloof RTL4- werd uitgezonden zonder onderbrekingen.
Scheurleer
IJzersterke film met fantastische acteerprestaties, vooral van (vind ik persoonlijk) Ben Kingsley en Embeth Davidtz.
mikey
jippie2010
Persoonlijk vond ik het constante roze embleem in de bovenhoek veel storender...
FILM!BOY!
Vreselijke en erge film. Heb de film opgenomen en hem af en toe op pauze gezet omdat het me dan even te heftig werd. Indrukkend simpel gezegd. 3,5.
Insignificance
Twee in één. Uiteraard iets waar docu en drama aan elkaar kleven, maar de scheidslijn is soms nadrukkelijk aanwezig. Ik geloof wel in de oprechte intenties van Spielberg, zoveel valse noten raakt het lange tijd ook niet, maar hij wil hier en daar te graag en te vaak vertellen dan wel informeren.
Dat loopt aanvankelijk niet altijd even soepel in elkaar over. Meest indrukwekkende scènes spelen zich ook af wanneer Schindler afwezig of hooguit toeschouwer is. Blijkbaar werkt de algemene geschiedenis van de holocaust toch iets beter dan het gedramatiseerde relaas van de hoofdrolspeler.
Dat neemt niet weg dat hij een interessante kapstok vormt met zijn arrogantie, levensstijl en pragmatische houding ten aanzien van de oorlog. Zijn draai gaat ook niet gepaard met wat je gebruikelijke toeters en bellen zou kunnen noemen. Het komt in eerste instantie nog redelijk subtiel over.
Wanneer macht ter sprake komt, gaat dat bij Goeth ineens heel wat minder. Met een uitgezakt lichaam en onverschillige houding zet Fiennes een huiveringwekkend beest neer, maar dat is een zwak en erg opzichtig geschreven segment. Ook een rol die bijna als een nachtkaars uitgaat, maar soit.
Ik kan me wel vinden in Spielbergs keuze om voor zwart-wit te gaan, ook met het oog op archiefbeelden en een gevoel van authenticiteit. Als de schimmen opdoemen en het getto wordt leeggehaald, pakt het zelfs angstaanjagend uit. Het meisje met de rode jas is me daarentegen te gemakkelijk.
Tot dan toe kleine manco's, maar in het laatste uur gaat Spielberg meer en meer z'n publiek bespelen en dan wordt het alsnog problematisch. In het slot waart er ook een vals en ongepast gevoel van voldoening of iets dergelijks rond. Dan is het drama kennelijk toch belangrijker dan de docu.
melissa63
Slechts een woord voor: superfilm! ...Casting, muziek, emotionele waarde, het verhaal, kortweg : gigantisch goede film. Een 'meesterwerk!'. Score: 5+++.
Neeson, Kingsley en Fienes bieden sublieme acteerprestaties.
Ik heb de film nog nooit gezien in de Duitstalige versie, maar kan me voorstellen dat dit nog realistischer voorkomt en spectaculairder is...(mits goede nasychronistatie)
alexspyforever
Dit is toch een film die een diepe indruk op me heeft gelaten. Ik had deze een eerste keer in de bios gezien en met zeggen dat ik er erg stil van was geworden. Ja, er zijn some harde stukken in die moeilijk zijn om door te bijten, maar het is het wel allemaal waard. Het doet een mens realiseren hoe gruwelijk een oorlog toch kon zijn en dat ondanks dit mensen (vooral dan de joden hier) toch vechtlust hadden om nog door te gaan. En ja er waren gelukkig toch ook nog helden zoals Oskar Schindler die het wel wilde opnemen voor de verdrukten ook al was dat eerst niet zijn intentie. Liam Neeson is heel sterk, eigenlijk een acteur die me zelden teleurstelt. Ik kan deze niet anders dan het volle pond geven.
Bigjerry
Gek genoeg zeggen heel veel mensen 'Sjiendlers Liest' tegen deze film. Klinkt zeker lekkerder? Ik moet hem nodig eens opnieuw bekijken, de eerste keer was ik er kennelijk niet echt goed bij want ik herinner me er weinig van.
Majoor Landzaat
Ik heb die Amon Goeth eens gegoogled om wat details over deze kampbeul te achterhalen.
Wat je vaak ziet in films is dat er een schepje bovenop word gedaan om een extra dramatisch effect te creëren of om het goed/kwaad sentiment te verduidelijken voor het publiek. Bij deze film is dat zeker niet het geval. Sterker nog, zijn wandaden zijn nog enigsinds te behappen gehouden als je ziet wat hij nog meer deed; hij liet zijn twee honden diverse keren gevangenen verscheuren bijvoorbeeld. Wat ik me bijna niet kon voorstellen was dat deze man in werkelijkheid net zo, of nóg sadistischer en kwaadaardiger kon zijn dan in de film, maar hij was het zo mogelijk dus wel.
Ik moet zeggen dat het onrecht en machtsmisbruik nu al uitermate grof zijn in deze film en het is dermate sterk in beeld gebracht dat mijn gevoel schommelde tussen ongeloof, medelijden en haat. Wat dat betreft is het een zeer indrukwekkende film die erg dichtbij komt. Het voelt vaak ook als een documentaire met echte mensen, dus qua acteerprestaties is het ook ijzersterk.
Wat ik ook erg sterk vond was de verandering die Schindler zelf ondergaat. Waar hij eerst een zakenman is die puur op winstbejag uit is, verandert hij eigenlijk door de film heen en word hij uiteindelijk een held die zijn volledige fortuin besteed aan het redden van joden, waarbij hij zelf ook enorme risico´s liep.
Een meesterwerk van Spielberg wat zowel filmtechnisch als als belangrijk historisch document zijn weerga niet kent.
Carolaah
Beter laat dan nooit. Eindelijk deze film gezien.
Enerzijds vind ik het altijd lastig als er zoveel geld uit een tragedie wordt gehaald voor veelal andere doeleinden dan preventie van herhaling van zo'n tragedie, anderzijds triggert de nabootsing van de tragedie wel een gedachte van "dit mag echt nooit meer gebeuren" en is het daarom goed dat dit soort films gemaakt zijn.
Mooi verfilmd. Aangrijpend, confronterend, met een boodschap.
tbouwh
´Schaam´ me eigenlijk al een tijdje dat ik deze film nog niet bekeken had. Schindler´s List is een monument: niet alleen vanwege de kwaliteit van de film, maar ook vanwege het feit dat deze film gebaseerd is op werkelijke gebeurtenissen.
Nu heb ik dan eindelijk de tijd genomen om deze 3 uur durende film te bekijken, en daarvan heb ik geen moment spijt gekregen.
Bij vlagen was ik met tranen geroerd door het oprechte realisme van deze film: dit is echte emotie, en het idee dat deze levensecht geweest is, is doodeng.
Deze film zet aan het denken over een donkere periode uit de wereldgeschiedenis.
Schindler´s List is ontzettend aangrijpend. Het feit dat de beelden zwart-wit zijn maakt de film grauwer dan the Pianist, ook al zo´n heftige film over de Jodenvervolging.
Liam Neeson acteert ontzettend goed, maar in het laatste halfuur doet hij er nog een schepje bovenop. Zijn slotspeech, de daaropvolgende tranen... confronterend en geloofwaardig.
Fiennes is ook perfect gecast als onmenselijke SS´er, die tot het eind vasthoudt aan zijn bizarre principes.
Deze film grijpt zo aan dat je alles om je heen vergeet. Commentaar op deze film, dat hij te lang is oid, is bij mij niet aan de orde.
Dit zijn 5*, zonder enige discussie.
Een monument dat iedere filmkijker eens gezien moet hebben.

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair