Genre: Oorlog / Drama
Gesproken taal: Duits, Pools, Hebreeuws en Engels
Releasedatum: 3 maart 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Schindler's List
"Whoever saves one life, saves the world entire."
Oskar Schindler is een ijdele en hebberige Duitse zakenman die echter tijdens het Nazi-regime zeer menselijke trekjes begint te vertonen wanneer hij besluit om zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden.
- Trailer (YouTube)
- Schindler's Ark (BoekMeter)
- Schindler's List (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Wilek Chilowicz
Marcel Goldberg
Ingrid
rhiemstra112
Geen last gehad van de engels sprekende Duitsers. Ik had de film al eens eerder gezien, maar deze stond al een tijdje op de herzienings lijst. De film is daarom van een 4.5 naar een 5 gegaan.
Ralph Fiennes speelt Amon Göth en die springt er van alle acteurs toch wel tussen uit.
Ik ben over het algemeen niet zo van de zwart-wit films maar bij deze film paste het perfect.
Al met al een mooie film die diepe indruk heeft gemaakt en zeker nog een keer herzien wordt.
nclo
Een zeer geslaagde film die terecht een plaatsje in de top 10 heeft verroverd. Wat Spetie al zei kan ik mij wel in vinden. De sfeer is prachtig en Spielberg weet daar ook nog eens een laagje over heen te gooien door zijn verfpotten thuis te laten en een zwart-witte film te creëeren. Daarvan vind ik het meisje in de rode jurk een perfect voorbeeld van. Dat juist zij een kleur heeft gekregen in deze zo zwartgeblakende film maakt je hartje even breekbaar en dat je haar ziet liggen tussen de lijken zorgt ervoor dat het stuk valt. Spielberg is bekend geworden omdat hij zo in staat was omdat elke film die hij creëerde, hij kon ze perfect naar zijn hand zette. En met deze film heeft hij aangetoont dat hij zich met oprechte trots tussen het rijtje Hitchcock en Leone mag mengen. Hulde!
Indrukwekkend oorlogsdrama die eigenlijk iedereen eens gezien moet hebben. Het verhaal is boeiend, spannend en zeer zeker ook indrukwekkend. Ook zitten er regelmatig zeer aangrijpende scenes bij die je niet ongeroerd laten. De film duurt met meer dan drie uren behoorlijk lang maar omdat het verhaal je min of meer direct bij de strot pakt verveeld het nergens en ga je helemaal op in het verhaal. Ik moet wel zeggen dat ik na de film toe was aan een douche, hoe dat kwam wit ik eigenlijk niet
De cast deed het trouwens uitstekend. Liam Neeson speelde de rol van Oskar Schindler zeer goed en mooi maar de echte ster in deze film was in mijn ogen Ralph Fiennes die op een geweldige en zeer overtuigende manier de rol van sadistische en gevoelloze kampbeheerder Amon Goeth speelt. Ik heb echt genoten van hem en ondanks dat bepaalde scenes met hem zeer aangrijpend waren heb ik er ook bij moeten lachen. Maar dat heb ik wel vaker bij keiharde geweld scenes in films. Wat dat betreft heb ik een flinke laag eelt op mijn ziel. Visueel zag de film er overigens ook zeer fraai uit maar men had van mij gerust de film in kleur mogen schieten i.p.v. zwart/wit ook al is het laatste waarschijnlijk doeltreffender en passender.
sedje
Ik schaam me diep dat ik dit meesterwerk pas enkele weken geleden voor het eerst heb gezien.
JohnWilliams
Beter laat dan nooit
wibro
Je hoeft je nergens voor te schamen. Je kon van te voren niet weten dat dit een "meesterwerk" was. Voor mij was het in ieder geval ook na twee of drie kijkbeurten geen meesterwerk. Het woord meesterwerk is bovendien ook maar een subjectief begrip. De een wordt door deze film ontroerd, de ander blijft er siberisch koud onder.
mar007
inderdaad @wibro hoewel ik me niet kan voorstellen dat er iemand bestaat die hier
siberisch koud onder blijft.
Dk2008
siberisch koud onder blijft.
Hoezo niet? Je begint aan een film met een verwachting en na afloop kun je het een meesterwerk vinden, maar je kunt het ook helemaal niks vinden en in dat geval blijf je er siberisch koud onder.
Nomak
Tja, sommige mensen denken dat hun mening de enige juiste is en kunnen zich dan niet voorstellen dat anderen er een andere visie op nahouden. Ik vind zoiets vrij zielig en arrogant.
hefmak
Ik zal het je vergeven
mar007
ik denk dat je mij niet helemaal goed hebt begrepen.
ik bedoelde dat ik mij niet kan voorstellen dat iemand hier koud onder blijft dat het je
dus niets doet,niets met je emotie,dat je hier niet verdrietig van wordt.
los verder ervan of iemand dit nu wel of niet een meesterwerk vind.
mar007
ik vind het juist zielig als mensen de berichten niet goed lezen en dan conclusies trekken
en vervolgens zelf gaan invullen.
Dk2008
ik denk dat je mij niet helemaal goed hebt begrepen.
dus niets doet,niets met je emotie,dat je hier niet verdrietig van wordt.
los verder ervan of iemand dit nu wel of niet een meesterwerk vind.
Ik heb je wel begrepen, alleen je doelt op de inhoud. Voor mensen voor wie de Holocaust-beelden een eerste ervaring zijn kan dit zeer ontroerend zijn. Maar voor mij is dat niet het geval. Als biografische film is het maar een matige film, enfin heb hier al uitvoerig mijn mening over gegeven.
Igora
AGE-411
Ik schaam me diep dat ik dit meesterwerk nog moet zien
Hoezo? En toch al 5,0* geven?
Ik schaam me diep dat ik dit meesterwerk nog moet zien
Pas stemmen als je de film gezien hebt. Ik heb je stem verwijderd.
aSMoDeuS
Pas stemmen als je de film gezien hebt. Ik heb je stem verwijderd.
Hahaha, nice.
Overigens zwaar overschatte film.
FluitjeFluit
Vond het een mooie, maar ook rakende film.
De enige film waarbij ik tranen in de ogen had.
vond Liam Neeson erg sterk spelen.
meesterwerk van spielberg
steefke
enorm rakende en ontroerende film, zeer mooi in beeld gebracht. Een van de beste films aller tijden. Aanradende klassieker!!!
Dh PING
Is het erg als ik zeg dat ik Schindlers List nog nooit heb gezien?
Is het erg als ik zeg dat ik Schindlers List nog nooit heb gezien?
Hoe oud ben je en kijk je al lang films?
Het is een film die je eigenlijk verplicht gezien moet hebben.
Dh PING
Hoe oud ben je en kijk je al lang films?
Het is een film die je eigenlijk verplicht gezien moet hebben.
Ik ben 16 jaar, maar ik ben wel van plan om hem binnenkort te kijken.
Doen man. Trek er een avond voor uit en ga daarna ook niet meer weg. Het is een enorm aangrijpende film. Iedereen met enige interesse in de Holocaust zal erg onder de indruk zijn. Gewoon 1 van de beste films ooit gemaakt.
Accepteer wel dat de film in zwart-wit is.
Dh PING
Accepteer wel dat de film in zwart-wit is.
Ik ben ook zeer benieuwd, maar ik wacht denk ik nog eventjes totdat de blu-ray uitkomt van Universal. Ik vind het namelijk zonde om de film nu te kopen (op DVD) of hem dan te kijken. Ach ja: hoe langer wachten hoe meer pret.
Pret is niet echt het goede woord bij deze film
Flipman
Nee, inderdaad zeg! Of je bent een sadistische klootzak, dat kan natuurlijk
Nee, inderdaad zeg! Of je bent een sadistische klootzak, dat kan natuurlijk
Haha, nee was meer figuurlijk bedoeld. Nee, aan deze film valt vrij weinig lol te beleven. Of je moet je harses laten checken door de eerste beste specialist

Oorlogsklassieker 'Schindler's List' van Steven Spielberg vanavond te zien op televisie

Legendarische oorlogsklassieker 'Schindler's List' vanavond te zien op televisie

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Wees er snel bij: 'Schindler's List' staat op het punt om Netflix te verlaten

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
gebaseerd op boekfabriekconcentratiekampheldholocaust (shoah)ss (nazi schutzstaffel)tweede wereldoorlogghettojew persecutionkraków, poland auschwitz-birkenau concentration campindustrialistjood / joodsnazidefense industry biografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalhistorical fictionzwart en wittreinpolennazi schutzstaffel (ss)weapons manufacturerfemale pubic hair