• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Floria Sigismondi

Met onder meer: Kristen Stewart, Dakota Fanning en Michael Shannon

Releasedatum: 4 november 2010

Plot The Runaways

"It's 1975 and they're about to explode."

Los Angeles, 1975. Joan Jett en Cherie Currie, twee tieners met punk in hun bloed, ontmoeten elkaar en worden hart en ziel van 'The Runaways'. De meidenrockband, een verzameling buitenbeentjes, zal veel invloed krijgen op toekomstige generaties vrouwelijke muzikanten. Gitariste Joan is pure rock & roll. Blondine Cherie, die oogt als Brigitte Bardot, is de sexy leadzangeres van The Runaways. Onder leiding van de duivelse impresario Kim Fowley en met hun image van sterke vrouwen worden de ongepolijste talenten een wereldwijd succes.

avatar van stinissen

Ondanks alles wat je aangeeft heeft de film me kostelijk vermaakt en stoorde me totaal niet.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

hele goede film.

Ik vond de dames zeer goed en overtuigend acteren, zeker dakota zet haar rol steengoed neer, maar kirsten ook.

En als ik in die tijd tiener was geweest was ik zeker fan van de runaways geweest hahaha.

avatar van Tag84

Tag84

erg goede film met erg goed acteerwerk. Kirsten speelde erg boven verwachting, en dakota speelde ook helemaal super.

avatar van Apster

Apster

ralfsjam schreef:

ik vond het maar een gladde film waar geen rock en roll uitstraling in zat.

Same here. Een beetje in de lijn van het gedrocht Rock Star met Wahlberg, al was deze wel beter. De film is rommelig en voelt wat leeg aan doordat Sigismondi meer bezig is met gelikte videoclip beelden, dan met karakteruitdieping. De muziek is wel lekker in de film en Fanning is toch een actrice om in de gaten te houden.

avatar van eppy

eppy

ik had meer diepgang verwacht van deze film, maar het stelde mij allemaal een beetje teleur.

uiteindelijk vond ik het een beetje een beleerende film met de boodschap drugs are bad m'kay.....

de cast was goed en ook aan de set lag het niet, maar het script had voor mij wel wat beter verwerkt mogen worden.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Als je echt een rock 'n roll film wil zien moet je deze opsnorren: "Sex & drugs & rock & roll" (2010). het verhaal over Ian Dury.

Als je die film met The Runaways vergelijkt, dan zie je het verschil tussen een goede en een minder goede rock film. (in mijn ogen dan natuurlijk)

Sex & Drugs & Rock & Roll (2010) - imdb.com

avatar van ZoeYy

ZoeYy

is deze film al uit? Ik dacht dat hij pas 30 November 2010 uitkomt (staat hierboven) maar sommige hebben hem al gezien??

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Dat is wat je krijgt als de release met maanden verschilt per land.

avatar van romy10.8

romy10.8

Deze film is een keer wat anders.

De film laat zien over het rock & roll gebeuren van vroeger.

Niet eerder heb ik dat zo in een film gezien.

Ook waren de acteer prestaties goed.

avatar van skipy05

skipy05

Ik had nog nooit van The Runaways. Ik herken wel een paar liedjes. Ik had toch iets meer verwacht. Nog iets meer verhaal. Ik vond de film wel goed, heeft me op gen enkel moment verveeld. Ik heb deze film toch eigenlijk wel gezien omdat Kristen Stewart en Dakota Fanning er in meespeelde. Ik vind ze beide toch goede actrices. Ze speelde beide heel goed in de film/. Kristen Stewart deed het toch iets beter.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Kristen Stewart kan zowaar acteren, wat had dat ooit gedacht?

Van Dakota Fanning wist ik het wel.

Verder een aardige film die op momenten net iets te ver van het verhaal afdwaalde door te verzanden in videoclip-achtige beelden.

Met iets meer focus op de 2 protagonisten had er zeker meer in gezeten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zo, eindelijk eens een film waarin ik Dakota Fanning wél kon waarderen. Leuke rol en prima gespeeld, net als Kristen Stewart. Vermakelijk filmpje, deze The Runaways.

Uiteraard is het tijdsbeeld (in de 70's) weer eens helemaal mijn ding en zit het met de sfeer (dus) wel goed. Prettige soundtrack; een ''échte'' fan van de muziek ben ik niet, maar de band ken ik natuurlijk wel en er zitten best een paar leuke platen tussen.

Verhaaltechnisch stelt het niet veel voor, maar het tempo zit er lekker in, de film boeit constant wel en kijkt lekker weg. Sex, drugs, drank & rock-'n-roll... altijd goed.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Eén van mijn favoriete scénes uit de film trouwens; klik. Dakota Fanning doet 'Lady Grinning Soul'. Geweldig!

avatar van barcam

barcam

Uitstekende film, vooral Kristen Stewart (van Twilight *kots kots walg walg*) zet een fantastische Joan Jett neer. Boel is wel een beetje verhollywood, zo schijnt het dat hun manager Kim Fowley geen zo'n slechterik was. De lesbische ondertoon was er ook een beetje bijgesleurd. Film is zeer entertainend en de keigoede muziek is ook leuk om opnieuw te horen of te ontdekken. Aanrader maar geen topper.

avatar van donkied

donkied

Wat een verschrikkelijke film. Echt gewoon helemaal niks aan. Kirsten Stewart was de enige die het redelijk deed vond ik maar ook niet geweldig.

Deze film kijk ik nooit meer

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Dan geef je toch nog 2,0* voor de film die je verschrikkelijk vind en nooit meer wil zien.

Leuke film! Kende The Runaways eigenlijk totaal niet (alleen later Joan Jett en Lita Ford solo), maar erg leuk bandje! Coole chicks.

Die meiden spelen het hardstikke goed en ook de bijrollen zijn allemaal prima. Geeft een prima sfeertje mee van dat wereldje in die tijd.

Leuk ook om nu al die filmpjes van vroeger te zien:

YouTube - The Runaways - Cherry Bomb

YouTube - Runaways Introduced before Interview

YouTube - The Runaways - Rock 'N' Roll

avatar van Phoenix

Phoenix

Blijft toch maf hoe snel zo'n kindsterretje opeens de lucht in schiet. Afgelopen week zag je haar nog krijsen op de achterbank van Tom Cruise.

avatar van Gastel

Gastel

Oei, dit was wel heel slecht.... het deed soms bijna pijn aan je ogen.

Over-acting, open deuren en mierzoet tienersentiment zijn de kernwoorden van de deze film.

avatar van Waku

Waku

Leuke zogenaamde “chickfilm”.

Kijkt prima weg.

Toch is het geheel een beetje oppervlakkig. Karakters en verhaal hadden wat meer uitgediept kunnen worden.

Alles gaat wel erg snel in de film. De ontdekking van de gecreeeerde groep ,een succesvolle concert tour in Japan en de ondergang liggen wel heel dicht op elkaar verwerkt. Verder is “the Runaways” best vermakelijk.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Aardige prent. Aanvankelijk kwam het stoere gedrag van de meisjes en hun producer nogal nep over, maar gaandeweg ging ik toch op in de film. Het blijft allemaal redelijk gelikt en écht rock & roll wil het niet worden, maar goed… We zitten dan ook naar tienermeiden te kijken, niet naar een biopic over The Velvet Underground ofzo.

Zowel Kristen Stewart als Dakota Fanning doen het best goed, hoewel beide ook weer een beetje te veel een “Disney” uitstraling hebben. Maar eigenlijk past dit wel binnen deze film. Verder fijne muziek (sterke scène op I Wanna Be Your Dog), dus makkelijk 3*.

avatar van GlamophonicT

GlamophonicT

Opzich is het niet eens een hele slechte film. Ik vond Dakota Fanning erg goed acteren. Stewart kan me niet boeien. Vandaar dat ik waarschijnlijk de hele film lang niet geboeid was. 1,5 ster door de acteer prestaties van Fanning en het sfeertje in de film.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Heerlijke film, Joan Jett heerlijke muziek uit mijn tijd: 4,0

avatar van marlijn

marlijn

leuke film, de meeste twilight fans(op de twilight hyves) die jonger zijn vinden hier niks aan

avatar van vranque

vranque

Mijn versie was gecomprimeerd en de mede "pindakazers" weten het wel, dat het donkere gedeelte in de film niet helemaal zuiver is. En dat gaf een psychedelisch effect aan deze film. Maar dat is in het origineel uiteraard niet terug te vinden en juist dat ontbrak aan deze film.

2.5 *

avatar van basencorina

basencorina

hele goede film! goed verhaal goede muziek en goede actrices vooral dakota fanning.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Moet deze film nog in de Nederlandse bioscopen komen? Zag de film in mijn Preview.nl nieuwsbrief voorbij komen, dus release deze week (en geen 30 november volgens deze site).

Toch apart, wnt ik heb de film op dvd sinds afgelopen zomer.

Nog niet gezien, maar komt nog.

avatar van nognooit

nognooit

Redelijke film voor liefhebbers van jaren '70 rock.

Deze band kon ik eerlijk gezegd nog niet voor ik de film zag. Na het kijken ben ik gecharmeerd van hun muziek, maar de film zelf vond ik wat mager. Het gaat soms wel erg van de hak op de tak, zo word de introductie van een van de bandleden totaal overgeslagen (misschien eruit geknipt?) en zo waren er nog wel meer punten in de film waarbij ik het gevoel had dat er slecht geknipt was.

Michael Shannon was samen met de geweldige soundtrack het hoogte punt van deze film.

avatar van erik1677

erik1677

Damn!! wat een film zeg.

Persoonlijk ken ik de muziek van the runaways maar oppervlakkig, en ben eigenlijk meer bekend met joan jet en het materiaal van lita ford die na deze band ook solo ging.

Maar ok...de film dus...ik vind het echt een topper.

En godsamme wat is die dakota Fanning hier een sexy beest.

Donders!! de podium scenes in jarretels zijn fantastisch.

En verders speelt ze hier ook eigenlijk voortreffelijk,en loopt niet ze alleen de pretty girl uit te hangen.

En ook Kristen stewart vertolkt hier joan jett geweldig.

DE film word door beide dames,eigenlijk nog meisjes geweldig gedragen.

Deze dames worden de iconen van de toekomst,ik ben zwaar onder de indruk.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het word verdomme hoog tijd dat ik deze film eens ga zien.