• 9.474.229 stemmen

Geregisseerd door: Floria Sigismondi

Met onder meer: Kristen Stewart, Dakota Fanning en Michael Shannon

Releasedatum: 4 november 2010

Plot The Runaways

"It's 1975 and they're about to explode."

Los Angeles, 1975. Joan Jett en Cherie Currie, twee tieners met punk in hun bloed, ontmoeten elkaar en worden hart en ziel van 'The Runaways'. De meidenrockband, een verzameling buitenbeentjes, zal veel invloed krijgen op toekomstige generaties vrouwelijke muzikanten. Gitariste Joan is pure rock & roll. Blondine Cherie, die oogt als Brigitte Bardot, is de sexy leadzangeres van The Runaways. Onder leiding van de duivelse impresario Kim Fowley en met hun image van sterke vrouwen worden de ongepolijste talenten een wereldwijd succes.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zo, eindelijk eens een film waarin ik Dakota Fanning wél kon waarderen. Leuke rol en prima gespeeld, net als Kristen Stewart. Vermakelijk filmpje, deze The Runaways.

Uiteraard is het tijdsbeeld (in de 70's) weer eens helemaal mijn ding en zit het met de sfeer (dus) wel goed. Prettige soundtrack; een ''échte'' fan van de muziek ben ik niet, maar de band ken ik natuurlijk wel en er zitten best een paar leuke platen tussen.

Verhaaltechnisch stelt het niet veel voor, maar het tempo zit er lekker in, de film boeit constant wel en kijkt lekker weg. Sex, drugs, drank & rock-'n-roll... altijd goed.

Leuke film! Kende The Runaways eigenlijk totaal niet (alleen later Joan Jett en Lita Ford solo), maar erg leuk bandje! Coole chicks.

Die meiden spelen het hardstikke goed en ook de bijrollen zijn allemaal prima. Geeft een prima sfeertje mee van dat wereldje in die tijd.

Leuk ook om nu al die filmpjes van vroeger te zien:

YouTube - The Runaways - Cherry Bomb

YouTube - Runaways Introduced before Interview

YouTube - The Runaways - Rock 'N' Roll

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Aardige prent. Aanvankelijk kwam het stoere gedrag van de meisjes en hun producer nogal nep over, maar gaandeweg ging ik toch op in de film. Het blijft allemaal redelijk gelikt en écht rock & roll wil het niet worden, maar goed… We zitten dan ook naar tienermeiden te kijken, niet naar een biopic over The Velvet Underground ofzo.

Zowel Kristen Stewart als Dakota Fanning doen het best goed, hoewel beide ook weer een beetje te veel een “Disney” uitstraling hebben. Maar eigenlijk past dit wel binnen deze film. Verder fijne muziek (sterke scène op I Wanna Be Your Dog), dus makkelijk 3*.

avatar van rep_robert

Standaard rise&fall verhaaltje van een rock groep, maar sympathiek uitgewerkt mede dankzij de extreem hotte Fanning en een leuke Stewart. De film is lekker vlot en wordt niet al te klef.

Verder niet heel veel nieuws onder de zon en de muziekstijl is niet helemaal mijn ding, maar ik heb me prima vermaakt.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Deze 2 weken geleden gezien. Kon het niet laten even iets te vermelden.

Ik hou van films van dit genre, omdat het gaat over mensen die willen ontsnappen uit de realiteit door een mooie droom te laten uitkomen, en er in slagen.

Uiteindelijk komen ze tot de conclusie dat die droom echter snel doorprikt kan worden, door de problemen die ontstaan om absolute vrijheid na te streven. Helaas is daar in deze maatschappij moeilijk toelaatbaar. Daarom keert men snel terug naar de enige plaats waar je terug je eigen kunt zijn, nl de roots van ons bestaan en dit is familie en vriendschap. Dit is zowat de schets van het hoofdpersonage in The Runaways.

We zagen dit onderwerp het al eerder in Almoust Famous, waar deze film best mag vergeleken kan worden, ook al gaat het hier over een meer betrouwbare en realistischer relaas.

De film met z'n sfeer is zeer verdiepend en herkenbaar, met mooie dialogen over een bende tieners die zich door deze wereld probeert te worstelen. De cast doet prima z'n werk, blijkbaar kunnen tieneridolen als Fanning en Stewart toch acteren (het hangt natuurlijk sterk af in welke films ze spelen), maar Michael Shannon steelt de show met zijn uitstekend ijzige vertolking van Kim Fowley. De muziek is vanzelfsprekend goed maar vooral valt de strakke cinematografie en de regie van Floria Sigismondi op, daar kijk ik nog naar uit.

Gemakkelijk verdiende 3.5 sterren.

avatar van scorsese

Aardige muziekfilm over het korte succes van de eerste all-girl rockband The Runaways. Een vrij standaard verhaaltje wat nergens echt weet te verrassen. Het ziet er wel goed uit allemaal met de haardracht en kleding. En ook het rebelse en vuile karakter van de muziek komt goed over. Kristen Stewart en Dakota Fanning zetten twee goeie rollen neer.