Genre: Drama / Muziek
Geregisseerd door: Floria Sigismondi
Met onder meer: Kristen Stewart, Dakota Fanning en Michael Shannon
Releasedatum: 4 november 2010
Plot The Runaways
"It's 1975 and they're about to explode."
Los Angeles, 1975. Joan Jett en Cherie Currie, twee tieners met punk in hun bloed, ontmoeten elkaar en worden hart en ziel van 'The Runaways'. De meidenrockband, een verzameling buitenbeentjes, zal veel invloed krijgen op toekomstige generaties vrouwelijke muzikanten. Gitariste Joan is pure rock & roll. Blondine Cherie, die oogt als Brigitte Bardot, is de sexy leadzangeres van The Runaways. Onder leiding van de duivelse impresario Kim Fowley en met hun image van sterke vrouwen worden de ongepolijste talenten een wereldwijd succes.
Joan Jett
Kim Fowley
Scottie
Tammy
erik1677
jazekers Aapje81...dat word zekers tijd.
maarten401
deze muziek is prachtig om naar de luisteren op soundtrack daarom een 5.0
Standaard rise&fall verhaaltje van een rock groep, maar sympathiek uitgewerkt mede dankzij de extreem hotte Fanning en een leuke Stewart. De film is lekker vlot en wordt niet al te klef.
Verder niet heel veel nieuws onder de zon en de muziekstijl is niet helemaal mijn ding, maar ik heb me prima vermaakt.
Franklin1975
Vanmiddag dan eindelijk de film maar eens bekeken.
Het duurt ook even voor de film opgang is gekomen, maar dat is ook niet zo gek: de film begint voordat er ook maar een band is. Dus het is wel leuk om te zien hoe die tot stand is gekomen.
De film komt wel fragmentarisch over en pas bij de aftiteling kom je erachter dat de film is gebaseerd op het boek van Cherie Curry en mede-geproduceerd is door Joan Jett. Vandaar ook een gat in het verhaal tussen het moment dat Cherie de band verliet omdat ze bij haar familie wil zijn, en het moment dat Joan Jett op de radio is met haar hit I Love Rock 'n Roll
Klasse ook dat Kirsten Stewart en Dakota Fanning zelf de songs zingen die ze ook in de film zingen. Vooral de overtuigende rol die Kirsten Stewart neerzet als Joan Jett is om van te genieten. Ze is gewoon Joan Jett!
melvddonk
Ik ben positief verrast door dit filmpje. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal van de meiden en heb me dan ook geen minuut verveeld. De meiden waren rebels en het verhaal zat vol met sex, drugs en rock&roll. Het 70's sfeertje was heerlijk en ook de bijpassende muziek was erg mooi.
Het acteerwerk was erg goed. Vooral Dakota Fanning en Kirsten Steward deden het erg goed en de chemie tussen die twee was geweldig! Het zijn twee prachtige verschijningen en dat zij zelf zingen in deze film is ook een groot pluspunt.
Jaja, fijn filmpje.
wenna89
Een heel erg boeiende film, zelfs als ze het hadden uitgebreid naar een 2 uur durende film was het zeker het kijken waard.
En er is goed geacteerd, vooral Dakota fascineerde me.
3,5
sarah--
Wat vond ik dit een gave film, veel sex, drugs, en rock n roll!
Ik raad mensen, die zeggen dat Kristen Stewart altijd dezelfde rol [namelijk zichzelf] speelt, deze film eens te bekijken want ze deed 't heel leuk.
Naar mate de film verder ging, hoe meer ik het jammer begon te vinden dat ik in deze tijd geboren was, en ik pakte na de film ook meteen m'n gitaar er weer eens bij!
4.5
Lof78
Ja, het deed me denken aan de film over The Doors (uit 1991)...het gevoel dat je in een trip zit...het zal wel door de LCD komen. Dakota Faning zet een fasinerende rol naar als Cherie en laat zien dat ze het acteren nog niet verleerd is... aan de rol van Kristen Stewart moest ik erg wennen...maar Joan Jet zal in het echt misschien ook wel zo zijn.
RickZ
DocuMuziekDrama over de ups en downs van de eerste en ruige meidenband van Joan Jett, zeker onderhoudend en kijkt lekker weg
Number23
Wie anders zou je casten voor deze twee rollen? Stewart en Fanning natuurlijk!
Okay casting is dus goed en de tijd waarin de film zich afspeelt heeft een groot deel van deze beoordeling beinvloed
Ceeda7
Deze 2 weken geleden gezien. Kon het niet laten even iets te vermelden.
Ik hou van films van dit genre, omdat het gaat over mensen die willen ontsnappen uit de realiteit door een mooie droom te laten uitkomen, en er in slagen.
Uiteindelijk komen ze tot de conclusie dat die droom echter snel doorprikt kan worden, door de problemen die ontstaan om absolute vrijheid na te streven. Helaas is daar in deze maatschappij moeilijk toelaatbaar. Daarom keert men snel terug naar de enige plaats waar je terug je eigen kunt zijn, nl de roots van ons bestaan en dit is familie en vriendschap. Dit is zowat de schets van het hoofdpersonage in The Runaways.
We zagen dit onderwerp het al eerder in Almoust Famous, waar deze film best mag vergeleken kan worden, ook al gaat het hier over een meer betrouwbare en realistischer relaas.
De film met z'n sfeer is zeer verdiepend en herkenbaar, met mooie dialogen over een bende tieners die zich door deze wereld probeert te worstelen. De cast doet prima z'n werk, blijkbaar kunnen tieneridolen als Fanning en Stewart toch acteren (het hangt natuurlijk sterk af in welke films ze spelen), maar Michael Shannon steelt de show met zijn uitstekend ijzige vertolking van Kim Fowley. De muziek is vanzelfsprekend goed maar vooral valt de strakke cinematografie en de regie van Floria Sigismondi op, daar kijk ik nog naar uit.
Gemakkelijk verdiende 3.5 sterren.
AHWA
Prima film. Vooral Fanning speelt de pannen van het dak als Currie, Stewart probeert het wel, maar haar foeilelijke haar leidt te veel af, en ze doet eigenlijk niet veel meer dan zoenen met wijven, roken en vloeken. Misschien is dat te wijten aan de filmmakers dat ze eigenlijk alleen Currie's personage enige diepgang geven, de rest van The Runaways wordt ook gewoon overgeslagen. Dat zal wel komen omdat de film gebaseerd is op het boek van Currie, of dat haar verhaal het meest tragisch is.
Hoe dan ook, de muziek is bij vlagen lekker, Fanning speelt briljant, Stewart is goed, dus hier kan ik zeker wel een 3.5* voor geven.
centurion81
- 2066 berichten
- 1988 stemmen
Wat een matige saaie film.....De mooie vrouwen / spannende beelden leveren het wat mij betreft 1,0* op...Het geweldige Crimson & Clover in de aftiteling nog eens 0,5* = 1,5*
henkula
niet veel bijzonders aan deze film behalve de muziek. het verhaal is nogal ongeloofwaardig, meiden die absoluut niet kunnen spelen of zingen, behalve de later toegevoegde bassist en gitarist.
Tarkus
Goede film, over een van de bands uit de jaren '70, waar het niet zo goed is mee afgelopen.
Onderlinge twisten, een slecht management en vooral drugs hebben er voor gezorgd dat de band maar een korte tijd heeft bestaan.
Joan Jett is wel nadien solo doorgebroken.
Maar ik ga hier niet het volledige verhaal verklappen, alleen dat Kristen Stewart en Dakota Fanning me aangenaam hebben verrast in hun rollen van respectievelijk Joan Jett en Cherie Currie, prachtig gedaan van de beide meiden.
En natuurlijk heeft deze film een prachtige soundtrack, niet alleen de muziek van The Runaways en Joan Jett, maar ook van o.a. David Bowie, Iggy Pop en vele anderen.
En laat ook één ding duidelijk zijn uit deze film, het kindsterretje Dakota Fanning is nu wel verleden tijd !!
AxeCrazy
leuk, lekkere muziek, gestoorde producer.
miste een beetje het verhaal tussen het stoppen van cherrie en het opheffen van de band, maar toch
Thorak

Lita Ford was nou net een van mijn 80's favorieten en DE Rock Queen. Maar het zal er ook wel mee te maken hebben dat Joan Jett een van de producenten van deze film is, de film gaat dan ook voornamelijk over haar.
Al met al is het geen slechte film, maar ik heb ze beter gezien en ook hier had meer in gezeten.
Reint
De film zag er visueel redelijk goed uit, en hetzelfde geldt voor de muziek, die erg goed wordt nagespeeld en gemoderniseerd door de cast zelf.
Naarmate de film vordert begint toch de standaardopbouw en het makkelijke plot te storen, en daarnaast komt elk rock & roll-cliché langs en wordt er geen enkele poging gedaan tot enige diepgang.
Was die bassist van de band trouwens ook niet een actrice in Ned's Survival Guide?
Dat ga ik even nazoeken.
Michael Shannon is natuurlijk erg sterk als de knotsgekke Kim Fowley.
Hier een briljant popnummer van meneer: Kim Fowley - Motorbeat
En een interview van Tom Snyder met Kim Fowley, Joan Jett en Paul Weller (The Jam), 1977.
Rebel_Girl
Toen ik hoorde wie de Joan Jett ging vertolken: Kristen Stewart.
Like mijn favoriete actrice speelt mijn favoriete zangeres. Toeval?
De film is gebasseerd op het boek "neon angel" van Cherie Currie.
En eerlijk: de films is beter. In de film kan je simpatie krijgen voor Cherie, maar in het boek lijkt het alsof Cherrie van alles het slagtoffer is, maar eigenlijk lokt ze alles zelf uit.
Als laatste: Kijk de film niet voor de verhaallijn, maar eerder voor de sfeer en de muziek.
P.S. Er staat copyright op mijn spelfouten, dislectie XD
Aardige muziekfilm over het korte succes van de eerste all-girl rockband The Runaways. Een vrij standaard verhaaltje wat nergens echt weet te verrassen. Het ziet er wel goed uit allemaal met de haardracht en kleding. En ook het rebelse en vuile karakter van de muziek komt goed over. Kristen Stewart en Dakota Fanning zetten twee goeie rollen neer.
Herisson
Als je in je achterhoofd het nummer I love rock and roll van Joan Jett hebt, verwacht je toch een beter verhaal dan dit. Best jammer, toch nog wel 3* waard.
nightbreed
Prachtige jaren 70 sfeer en goed acteerwerk van de 2 hoofdrolspeelsters.
Thorak
Decec
Redelijk dramafilm...
Onrustig muziekfilm...
Redelijk verhaal, waardeloos drugs etc...
Geen goede acteerwerk...
Jammer bekend actrice Kristen Stewart speelt niet goed...
Geen mooi HD kwaliteit, 't komt door jaren 70...
Geen aanrader...
Herisson
Mee eens, dit had beter gekund...
Aapje81
Dakota Fanning is fantastich als Cherrie Curry. Alleen al voor haar performance verdiend deze film een hoge waardering. Kristen Stewart doet haar best als Joan Jett maar haar rol is te oppervlakkig uitgewerkt. Dat is ook gelijk het enige bezwaar van deze film. Het scenario is erg vlak en geeft weinig diepgang aan de personages.
Lita Ford is bijvoorbeeld een briljant gitariste en een zeer uitgesproken persoonlijkheid maar in deze film komt dat nauwelijks naar voren. Alles draait om Cherrie Curry en in mindere maten Joan Jett. Nu speelt Fanning gelukkig zo goed dat het niet stoort maar The Runaways waren toch meer dan een lekkere zangeres en een vervelende manager.
Neemt niet weg. Hulde aan Dakota Fanning
Goed
Fran
- 1953 berichten
Ik was heel benieuwd naar het acteerwerk van deze dames want ik had nog niet zoveel van ze gezien. Wat ook op zich logisch is gezien het feit dat ze nog jong zijn. Maar ik vind ze echt wel heel goed hoor. Kristen Stewart vond ik heel overtuigend als Joan Jett. Dat jongensachtige en beetje mysterieuze kwam wel goed over.Leuk ook om te zien hoe ze zich ook het loopje en de de houding van Joan Jett had eigengemaakt.
En dan Dakota Fanning. Wat een talent is dat zeg. De manier waarop ze hier gestalte gaf aan Curry en hoe ze op zo'n jonge leeftijd heel overtuigend de ondergang van een aan drugs verslaafde artiest weergaf was echt heel indrukwekkend.
Eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje jammer dat het niet meer om de groep in zijn geheel ging. Het draaide voornamelijk om Jett en Curry heen en ook al zijn ze wel interessant genoeg om een film mee te vullen ... toch had ik ook graag wat meer van die meidengroep dynamiek mee willen krijgen.
Wat ik ook een sterk punt vind aan de film is de lekkere jaren 70 sfeer met bijbehorende muziek.

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Sweet Sixteen
Drama, 2002

Still Alice
Drama, 2014
jaren 70nachtclubpublicitymusicaliron muziekpillnight clubtienermeisjemicrophone rock muziekguitar player photo shootdrummerrecordinggrootmoederalcoholic drinkgirl bandfemale rocker vrouwelijke regisseurtalent competition