• 9.372.151 stemmen

Dances with Wolves (1990)

Western | 181 minuten / 236 minuten (director's cut)

Genre: Western

Speelduur: 181 minuten / 236 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Kevin Costner

Met onder meer: Kevin Costner, Mary McDonnell en Graham Greene

Releasedatum: 8 februari 1991

Plot Dances with Wolves

"Inside everyone is a frontier waiting to be discovered."

Luitenant John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een indiaanse stam. Hij raakt bevriend met de indianen, en ontmoet een blanke vrouw die opgegroeid is bij de indianen.

Lieutenant Dunbar

Major Fambrough

Stone Calf

avatar van fred42

fred42

Een heel goede film en met een perfect gespeelde rol als luitenant John Dumbar van Kevin Costner.

avatar van Treht

Treht

Sterke film, alleen door dat liefdesverhaal kakte het af en toe wat in.

avatar van The One Ring

The One Ring

Een prachtfilm, geen twijfel mogelijk. Ik had hem ook met een 4-uurs video proberen op te nemen en miste ook het einde. Tenminste dat dacht ik, want (en nu komt het grote nadeel van de film) de film mist als je het mij vraagt een echt einde . Je ziet de indianen John redden en John vertrekt bij de indianen. Intussen maken de Amerikanen zich klaar voor de aanval en als ze eenmaal aankomen bij het kamp eindigt de film en moeten we het doen met een tekstje op het einde. Dat was echt een tegenvaller. Maar verder is het een mooi verhaal met prachtige
beelden. Misschien haal ik de dvd nog wel een keer.
4 sterren. Dat had 4,5 geweest kunnen zijn als het een einde had.

Asmahan

Dit is niet mijn film. Zal best knap gemaakt zijn, maar kon mij niet bijzonder boeien. Als ik me goed herinner galoppeerde er zo nu en dan een kudde buffels heen en weer.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dat waren wolven, toch

Asmahan

Ook buffels, ik weet het zeker!

Asmahan

Zie ze nog draven, een beeldscherm vol. Kattaklop kattaklop kattaklop.

avatar van EmDee

EmDee

Er komen in deze film meer bizons (Amerikaanse buffels) dan wolven voor.

avatar van De GeuS

De GeuS

"Dansen met buffels"

De GeuS schreef:

"Dansen met buffels"

De originele titel Dances with wolves moet je alleen niet vertalen als 'Dansen met wolven', maar met 'Danst met wolven'. Zo noemen de indianen Dunbar nl. Een veelvoorkomend misverstand.

Sowieso logisch, omdat er dances staat en niet dancing.

avatar van Jordy

Jordy

Destijds (was 10) begreep ik de titel ook verkeerd

PartyMarty

Vind ik ook logisch, hoewel: het zou nog meervoud kunnen zijn. 1 dans met wolven, 2 dansen met wolven.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

In meervoud zou het 'dance with wolves' zijn, alleen 3e persoon enkelvoud krijgt een -s achter de persoonsvorm.

avatar van Jordy

Jordy

Daar heb je inderdaad gelijk in, deze titel kan wél met "dansen met wolven" vertaald worden

als in "dansjes met wolven", "dansen" dus als zelfstandig naamwoord ipv werkwoord. Pas uit de film blijkt dat het "danst met wolven" moet zijn.

Dustyfan schreef:

Bedoel 'Dance' als zelfstandig naamwoord, wat in het meervoud 'Dances' wordt.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Natuurlijk, jullie hebben gelijk! Als zelfstandig nw kan het inderdaad, even over het hoofd gezien.

avatar van De GeuS

De GeuS

Wat een slechte grap al niet teweeg kan brengen....

avatar van jvr

jvr

Dit is een mooie film, duurt wel lang 4 uren.

avatar van braambes

braambes

180:60=3

avatar van GerwinF

GerwinF

3 Uur en 56 minuten duurt de special edition op dvd.

avatar van pietura

pietura

ik heb deze film een tijd geleden voor het laatst gezien, maar nu ik ieders reactie lees ga ik hem denk ik toch maar weer es kijken. alleen duurt die echt vier uur????? wij hebben em op video en ik kan me niet herrineren dat die vier uur duurde, of het is echt te lang geleden...... maar ga em binnenkort weer kijken en dan zal ik het weten behalve als er 2 verschillende versies bestaan....

Asmahan

Bizons! Zo heten die krengen! Ik wist dat buffels de lading niet helemaal dekte, maar kon niet op de juiste naam komen.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

pietura schreef:

De orginele versie duurt 3 uur,maar er is een special edition DVD uit en daar staat de 4 uur versie op.

avatar van jothi

jothi

Ik vond dit eigenlijk niet zo'n goede film maar ik wou toch ook niet verder zappen.

Ik heb hem helemaal gezien.

Toch vond ik hem wel wat saai

van mij krijgt ie een 3,5

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Wij hebben hem ooit opgenomen van de tv. Vind het wel een mooie film, maar het is wel een zit.

avatar van Deek

Deek

Film heb ik destijds in de bioscoop gezien, wat was dat een lange film zeg, ik kreeg er een houten kont van, al met al vond ik het toen toch een mooie film, ik heb hem te lang geleden gezien om er een oordeel over te vellen.

avatar van Epitaph

Epitaph

Geweldige Film,eigenlyk geen woorden aan vuil maken gewoon kyken.:)

avatar van GerwinF

GerwinF

Goede film inderdaad...maar om nu oppeens de 'y' te gaan gebruiken in plaats van de 'ij'???

avatar van Epitaph

Epitaph