Genre: Western
Speelduur: 181 minuten / 236 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Kevin Costner
Morgen om 16:00 uur op Film1 Drama
Morgen om 23:15 uur op Canal+ Action
Donderdag om 12:35 uur op Film1 Action
Plot Dances with Wolves
"Inside everyone is a frontier waiting to be discovered."
Luitenant John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een indiaanse stam. Hij raakt bevriend met de indianen, en ontmoet een blanke vrouw die opgegroeid is bij de indianen.
- Trailer (YouTube)
- Dances with Wolves (BoekMeter)
- Dances with Wolves (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Lieutenant Elgin
Major Fambrough
Stone Calf
De Haerlemmer
Ik heb deze film op mijn vrije dag gezien. Ik vind het woord meesterwerk iets te ver gaan, maar dat het een film is van hoge kwaliteit staat als een paal boven water. Het acteerwerk van Costner is prima. Ook de indianen worden sterk neergezet. Waar ik me wel aan erger is het feit dat Costner door velen als een slecht/matig acteur wordt neergezet. Ik vind het helemaal geen slecht acteur. Hij zet doorgaans altijd degelijke rollen neer.
tims
Ach...Natuurlijk zullen sommige "kenners" hem neerzetten als een matig acteur. Daar staat tegenover dat hij jarenlang de bestbetaalde acteur op deze aardkloot was. Dus trek zelf je conclusies.....Natuurlijk is het geen matig acteur. Hij is steengoed. Geen discussie over mogelijk
EmDee
Euh, dat het één niets met het ander heeft te maken?
tims
Euh, dat het één niets met het ander heeft te maken?
Nee....dat ze een matig acteur nooit zouden vragen voor een topproductie/film. Je houdt wel of niet van het genre film waarin hij speelt...Of zouden al die regisseurs...producenten er gewoon niet zoveel verstand van hebben....
De GeuS
Ik heb toevallig een tijdje terug "Charlie's Angels" gekeken en dat vond ik toch wel het perfecte voorbeeld van drie middelmatige actrices die er ongetwijfeld dik voor betaal hebben gekregen; salaris is geen maatstaaf voor goede/slechte acteurs of actrices....
tims
Nee...salaris waarschijnlijk niet. Maar het feit dat je gevraagd wordt om de hoofdrol te vertolken in films als JFK..Untouchables...Dances with wolves...No way out...thirteen days...zegt toch wel iets.
Maar zo zijn er ook nog steeds mensen die beweren dat Johan Cruyff een matige voetballer was....ach.
De GeuS
Ik geef je geen ongelijk hoor, hij is persoonlijk ook 1 van mijn favoriete acteurs....
EmDee
Ik zeg toch helemaal niet dat ik Costner een slecht acteur vind, integendeel zelf. Maar je opmerking over salaris en acteerprestaties slaat nergens op. Iemand kwam (terecht) al met Charlie's Angels.
En die laatste opmerking over Crujiff slaat al helemaal nergens op.
moviemike
Costner behoort toch niet tot de beste acteurs.
Hij is te eenzijdig, speelt haast altijd personages die weinig emotie uitstralen.
Films als J.F.K, Thirteen days en the untouchables zijn goede films waarin Costner degelijke vertolkingen brengt, mede dankzij het feit dat de personages in deze films niet echt over heel veel gevoelens blijken te beschikken.
Als Costner in een zwakkere film zit, gaat hijzelf ook steeds mee kopje onder en als hij toch een emotioneler personage vertolkt (zoals in Dragonfly) speelt hij het even emotieloos als altijd.
Kevin Costner is goed, zolang hij geen te veeleisende vertolking moet geven.
De GeuS
Kevin Costner is goed, zolang hij geen te veeleisende vertolking moet geven.
moviemike
Ik kan me trouwens ook geen enkele film met Kevin Costner (als acteur) voorstellen, waarin hij de show steelt en een film, dankzij zijn geweldige vertolking, tot een hoger niveau tilt.
ThaMovieVoter
Ik vind het woord meesterwerk iets te ver gaan
Daarom noemde ik het ook, nogal een meesterwerk
Meesterwerken zijn films die zonder twijfel een 5 ster waard zijn.
boondock
Vergeet niet tin cup..
maar goed, off-topic
moviemike
Tin Cup, J.F.K. en Dances with wolves zijn films waarin Costner goed gecast word, maar zeker niet de film domineert. Deze films zouden met een ander acteur ook een succes zijn, omdat opgenoemde films niet dankzij acteerprestaties uitmunten.
moviemike
pacino in Scent of a woman, Nicholson in A few good men en DeNiro in Raging Bull.
TheRisingSun
Ik verwacht weer een aantal mooie meningen over deze film na vanavond!
Ben benieuwd!
Purmerend
Video van 240 min ingesteld, staat het er nog niet helemaal op!
Queto Yurlunyur
Gisteravond op RTL 5 tot mijn verbazing gewoon in volledig letterbox (2.35:1), en dat prime time! Lijkt toch het begin van een goede ontwikkeling.
Goodfella
Dat zie je tegenwoordig wel vaker ja. Ergens is het kwartje gevallen
TheRisingSun
Video van 240 min ingesteld, staat het er nog niet helemaal op!
Ga je hem wel kijken of wordt het toch maar de DVD kopen?!
TheRisingSun
Je moet van deze film houden denk ik,maar de 3-disc DVD is wat mij betreft zeker de moeite waard,mocht je nog twijfelen.
En om nou op de volgende keer te wachten dat ie op tv komt....... Dat word lang wachten denk ik!
Queto Yurlunyur
Alleen jammer dat de film vervolgens een uur later dan gepland eindigt en ik dus het laatste half uur niet opgenomen heb... (zonden ze zeker toch de lange Europese versie uit?)
Kai
Even voor de bevestiging, dit was dus de 4-uurs versie? Ik weet het nog niet ik moet nog een uurtje kijken (dacht ik dan), heb hem namelijk opgenomen.
Queto Yurlunyur
Mijn opname liep tot ongeveer 00:15 uur, en toen was de film net middenin een regulier reclameblok, wat aanduidt dat de film daarna nog minstens 20-30 minuten door is gegaan.
U-96
- 2062 stemmen
Even voor de bevestiging, dit was dus de 4-uurs versie?
De Veronica-gids duidde aan van wel (240 minuten), maar deze moet je nooit volledig vertrouwen.
Kai
Ik heb hem nu helemaal gezien en hij duurde, toch wel 4 uur dacht ik.

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

'Yellowstone' zonder Kevin Costner? Hier vijf westerntitels waarin de acteur nog wel te aanschouwen is

In de ban van 'Killers of the Flower Moon'? Hier vijf goede films over inheemse Amerikanen

Netflix-verwijderalarm: deze maand nog verdwijnen er 20+ films, dit zijn de vijf best beoordeelde

Braveheart

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988

Ben-Hur
Avontuur / Historisch, 1959
plattelandgebaseerd op boekculture clashdesertionmutinywolflanguage barrierself-discoverydakota buffalovriendschapunsociabilityvrijheidtennesseekansas, usasiouxindiaansneeuwpawnee tribe 19e eeuwlakotabison early america