• 9.370.973 stemmen

Dances with Wolves (1990)

Western | 181 minuten / 236 minuten (director's cut)

Genre: Western

Speelduur: 181 minuten / 236 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Kevin Costner

Met onder meer: Kevin Costner, Mary McDonnell en Graham Greene

Releasedatum: 8 februari 1991

Plot Dances with Wolves

"Inside everyone is a frontier waiting to be discovered."

Luitenant John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een indiaanse stam. Hij raakt bevriend met de indianen, en ontmoet een blanke vrouw die opgegroeid is bij de indianen.

Lieutenant Dunbar

Major Fambrough

Stone Calf

avatar van Jordy

Jordy

Erg, erg, erg lang geleden gezien. Wat ik me er van herinner was dat ik het een mooie film vond, en dat de lengte geen probleem was: hij bleef boeien. Veel mooie plaatjes ook, tot ik 'm weer zie houd ik het op een 3 en een half.

avatar van vic

vic

mmm twee keer geprobeerd te kijken. Beide keren vond ik hem te lang.

avatar van BS

BS

leuke film,maar je moet wel ff in het verhaal komen.Dan is hij boeiend en mooi gemaakt.Glansrol van kevin

3 sterren,want hij duurt inderdaat wel lang.

avatar van 2spalt

2spalt

Wat een slechte bagger film de amerikanen verneuken hun eigen geschiedenis boekjes weer om er mooi tussen uit te komen.

Jos2

Wat dan? Ik ken wel films waar dat meer voor geldt dan deze.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik heb hem als mini-serie op tv gezien en ik vond het echt prachtig. Heel mooi verhaal in een prachtige omgeving.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik heb hem ook als miniserie op TV gezien en dat maakte de film wat draaglijker denk ik. Ik zou dit geen film vinden om in de bioscoop te kijken. Een goed verhaal, perfect geregisseerd en ik denk Costner's enige geslaagde project?

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

En Bull Darham dan, daar was Kev toch ook goed in?

avatar van maximus

maximus

katangka.......................

SlingBlade

Weet iemand wanneer in NL uitkomt,ook met nederlandse ondertiteling

avatar van EmDee

EmDee

Hoezo SlingBlade, je bedoelt deze?

avatar van jester

jester

Hoezo SlingBlade, je bedoelt deze?

De link doet het bij mij niet, EmDee.

GerwinF

Ik heb de 4 uurs versie op DVD met nederlandse ondertiteling. Helaas is deze dvd niet echt geweldig te noemen. Ik wacht dan ook met smart op een re-release.

SlingBlade

Die link doet het bij mij ook niet vertel anders ff welke winkel of op welke site.

SlingBlade

Waar heb je deze dvd dan gehaald of besteld

GerwinF

2e hands gekocht via Ebay. Maar hij staat ook nog te koop bij wat andere online DVD winkels. Deze versie is trouwens geen aanrader. Maar een betere heb ik nog niet kunnen vinden.

Jos2

Schijnt er aan te komen.

mimi mouse

Gigantische klote film. Kon me echt niet boeien! En ook nog eens veel en veel te lang. Kortom: 1 ster

SlingBlade

Leer mij ook is om zo mooi me commentaar over een film te verwoorden please ?!

mimi mouse

It's simple: zeg wat je hart je ingeeft...

Ik zal wel 1 van de weinigen zijn overigens die nog liever 3 uur naar Dennie Christian had geluisterd

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

SlingBlade

It's simple: zeg wat je hart je ingeeft...

Jah laten we zeggen wat ons hart ons ingeeft, krijgen we nog meer Gilles de la Tourette patienten erbij

avatar van Pkunk

Pkunk

Ik vind Kevin Costner eigenlijk maar een knoop, en toch vind ik deze film 4 sterren waard... hmm... misschien zou ik 'em zonder Kevin Kotsner 5 sterren geven.

Jos2

Wanneer komt die lange versie uit op dvd?

GerwinF

De 4 uurs versie is allang uit op dvd. Het is wel een zeer slechte versie (zowel beeld als geluid).

Jos2

Weet ik, maar die bedoel ik niet. Ik hoorde een tijdje terug dat er een fatsoenlijke release was aangekondigd.

mimi mouse

Hmm, zit wat in... Ik zal me volgende keer proberen enigszins genuanceerder uit te drukken. Maar zo is het wél duidelijk wat ik ervan vind; denk niet dat daar enig misverstand over bestaat...

avatar van JayLunar

JayLunar

Te sentimenteel en voorspelbaar: Een echte oscarwinnaar!! 2,5*

Ohja, en

avatar van mister blonde

mister blonde

2spalt schreef:

sorry, hoor maar wat een domme opmerking. De amerikanen waren heel gemeen tegen de indianen. Precies zoals dat ook beschreven wordt in de film. Omdat een man, een band krijgt met deze mensen (deels noodgedwongen, deels uit eenzaamheid) betekend het niet dat de amerikanen er weer mooi tussenuit komen. Geschiedenisboeken worden niet geschreven over een iemand. De sioux indianen zijn juist heel overtuigend en historisch getrouw neergezet (heb ik begrepen van allerlei historisie )

misschien volgende keer ook daadwerkelijk even die geschiedenis boekjes doorlezen en zo

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik vind dit toch wel de beste film van Kevin Costner. Prachtige film, maar Kevin Costner haald mijn stem voor deze film naar beneden. Moet vaak een beetje ergeren aan hem. 4 sterren