Genre: Western
Speelduur: 181 minuten / 236 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Kevin Costner
Maandag om 16:00 uur op Film1 Drama
Maandag om 23:15 uur op Canal+ Action
Donderdag om 12:35 uur op Film1 Action
Plot Dances with Wolves
"Inside everyone is a frontier waiting to be discovered."
Luitenant John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een indiaanse stam. Hij raakt bevriend met de indianen, en ontmoet een blanke vrouw die opgegroeid is bij de indianen.
- Trailer (YouTube)
- Dances with Wolves (BoekMeter)
- Dances with Wolves (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Lieutenant Elgin
Major Fambrough
Stone Calf
Jordy
Erg, erg, erg lang geleden gezien. Wat ik me er van herinner was dat ik het een mooie film vond, en dat de lengte geen probleem was: hij bleef boeien. Veel mooie plaatjes ook, tot ik 'm weer zie houd ik het op een 3 en een half.
BS
leuke film,maar je moet wel ff in het verhaal komen.Dan is hij boeiend en mooi gemaakt.Glansrol van kevin
3 sterren,want hij duurt inderdaat wel lang.
2spalt
Wat een slechte bagger film de amerikanen verneuken hun eigen geschiedenis boekjes weer om er mooi tussen uit te komen.
lindastuurman
Ik heb hem als mini-serie op tv gezien en ik vond het echt prachtig. Heel mooi verhaal in een prachtige omgeving.
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik heb hem ook als miniserie op TV gezien en dat maakte de film wat draaglijker denk ik. Ik zou dit geen film vinden om in de bioscoop te kijken. Een goed verhaal, perfect geregisseerd en ik denk Costner's enige geslaagde project?
SlingBlade
Weet iemand wanneer in NL uitkomt,ook met nederlandse ondertiteling
GerwinF
Ik heb de 4 uurs versie op DVD met nederlandse ondertiteling. Helaas is deze dvd niet echt geweldig te noemen. Ik wacht dan ook met smart op een re-release.
SlingBlade
Die link doet het bij mij ook niet
vertel anders ff welke winkel of op welke site.
SlingBlade
Waar heb je deze dvd dan gehaald of besteld
GerwinF
2e hands gekocht via Ebay. Maar hij staat ook nog te koop bij wat andere online DVD winkels. Deze versie is trouwens geen aanrader. Maar een betere heb ik nog niet kunnen vinden.
mimi mouse
Gigantische klote film. Kon me echt niet boeien! En ook nog eens veel en veel te lang. Kortom: 1 ster
SlingBlade
Leer mij ook is om zo mooi me commentaar over een film te verwoorden
please ?!
mimi mouse
It's simple: zeg wat je hart je ingeeft...
Ik zal wel 1 van de weinigen zijn overigens die nog liever 3 uur naar Dennie Christian had geluisterd
SlingBlade
Jah laten we zeggen wat ons hart ons ingeeft, krijgen we nog meer Gilles de la Tourette patienten erbij
Pkunk
Ik vind Kevin Costner eigenlijk maar een knoop, en toch vind ik deze film 4 sterren waard... hmm... misschien zou ik 'em zonder Kevin Kotsner 5 sterren geven.
GerwinF
De 4 uurs versie is allang uit op dvd. Het is wel een zeer slechte versie (zowel beeld als geluid).
Jos2
Weet ik, maar die bedoel ik niet. Ik hoorde een tijdje terug dat er een fatsoenlijke release was aangekondigd.
mimi mouse
Hmm, zit wat in... Ik zal me volgende keer proberen enigszins genuanceerder uit te drukken. Maar zo is het wél duidelijk wat ik ervan vind; denk niet dat daar enig misverstand over bestaat...
JayLunar
Te sentimenteel en voorspelbaar: Een echte oscarwinnaar!!
Ohja, en
mister blonde
sorry, hoor maar wat een domme opmerking. De amerikanen waren heel gemeen tegen de indianen. Precies zoals dat ook beschreven wordt in de film. Omdat een man, een band krijgt met deze mensen (deels noodgedwongen, deels uit eenzaamheid) betekend het niet dat de amerikanen er weer mooi tussenuit komen. Geschiedenisboeken worden niet geschreven over een iemand. De sioux indianen zijn juist heel overtuigend en historisch getrouw neergezet (heb ik begrepen van allerlei historisie )
misschien volgende keer ook daadwerkelijk even die geschiedenis boekjes doorlezen en zo
Nick Kang
Ik vind dit toch wel de beste film van Kevin Costner. Prachtige film, maar Kevin Costner haald mijn stem voor deze film naar beneden. Moet vaak een beetje ergeren aan hem. 4 sterren

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

'Yellowstone' zonder Kevin Costner? Hier vijf westerntitels waarin de acteur nog wel te aanschouwen is

In de ban van 'Killers of the Flower Moon'? Hier vijf goede films over inheemse Amerikanen

Netflix-verwijderalarm: deze maand nog verdwijnen er 20+ films, dit zijn de vijf best beoordeelde

Braveheart

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988

Ben-Hur
Avontuur / Historisch, 1959
plattelandgebaseerd op boekculture clashdesertionmutinywolflanguage barrierself-discoverydakota buffalovriendschapunsociabilityvrijheidtennesseekansas, usasiouxindiaansneeuwpawnee tribe 19e eeuwlakotabison early america