• 9.375.067 stemmen

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Hodejegerne

"The hunt is on."

Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Misschien wel dé verrassing van het jaar! Na met totaal andere verwachten deze film in te zijn gegaan, werden we plezierig verrast met wat naakt, een redelijke portie humor, lomp maar functioneel geweld en een redelijk plot. 4* voor het vermaak.

avatar van chillout

chillout

dit was echt een zeer aangename film bleef boeiend van begin tot einde echt een aanrader!!!

avatar van Spetie

Gaaf filmpje dit, een achtbaanrit vol spanning en vaart.

Zonder enige voorkennis heb ik deze film gezien, vooraf hopend op een leuke thriller. Ik kreeg zelfs meer dan dat. Hoofdrolspeler Roger is een ietwat zonderling figuur, maar wordt wel goed neergezet door Aksel Hennie. Ondanks dat hij steelt en soms wat geniepig overkomt, had ik vanaf het begin toch wel gelijk een bepaalde sympathie voor hem. Tegenspeler Nikolaj Coster-Waldau doet het ook sterk en heeft vooral een sterke onheilspellende uitstraling, waar hij goed gebruik van maakt.

Het eerste gedeelte van de film is een soort van kennismaking met de personages en de manier van handelen. Als Roger eenmaal in de problemen belandt, veranderd de film in een dolle achtbaanrit met een moordend tempo en een zeer interessant en spannend kat en muisspel. De film balanceert soms op het randje, maar slaagt er desondanks in om zijn geloofwaardigheid te behouden. De manieren waarop Roger zich een paar keer uit benarde situaties red, zijn behoorlijk vindingrijk en behoren tevens tot de spannendste momenten van de film. Vooral het moment dat Roger letterlijk in de stront zit, was meesterlijk en had ik even diep respect voor de hoofdrolspeler.

Ja echt een aangenaam filmpje. Het kijkt lekker weg, is spannend, vindingrijk, prima actie, goede twists en zit gewoon erg goed in elkaar.

avatar van chocodillen

chocodillen

Beter kan ik het niet zeggen!

eppo349 schreef:

Geniaal onderhoudend verhaal, perfect uitgevoerd met wat memorable scene's. En nu maar hopen dat er geen amerikaanse remake komt.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Briljante film. Een stelende, veelwijvende opportunist van 1 meter 62 in de hoofdrol – waar je onvermijdelijk sympathie voor krijgt – geniaal.

Naast het vrij expliciete geweld, valt er ook het nodige te lachen. Mooi.

avatar van Baasje

Baasje

Wat een geweldige film ,verhaal zit zeer goed in elkaar en er wordt ook nog eens goed in geacteerd.

avatar van paas

paas

Wow, lange tijd geleden dat ik zo'n goede film heb gezien.

avatar van Hermannus

Hermannus

In alle berichten is er voldoende over deze film vertelt. Ik sluit mij aan bij alle positieve berichten. Een geweldige film met een sterk verhaal. Je zult merken dat iedereen sympathie met de duivel kan krijgen !

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Ik was positief verrast. Wat zijn scandinavische acteurs toch fijn om naar te kijken. Spanning en filmische stuk gaven me het gevoel van millennium. Echt een aanrader met een strak goed uitgewerkt verhaal.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Hieronder ook al gelezen: na een absolute aversie van hoofdrolspeler Roger, begin je naarmate de film vordert zelfs sympathie voor hem te ontwikkelen.

Da's knap gedaan van de acteur(s), regisseur en scriptwriter.

Zeer origineel, hoewel soms toch wat ongeloofwaaardig verhaal met spannende momenten.

Aanrader!

avatar van Hupla

Hupla

Wat Hutsekluts zegt, je 'gunt' het de hooddrolspeler op het einde om het schilderij te stelen en te verhandelen.

avatar van Zinema

Vermaakfactor.

Een leuke combinatie van humor en actie is deze enigszins verrassende misdaadkomedie uit Scandinavië. Een tikje onevenwichtig, vooral wanneer er wat expliciete geweldsscènes voorbij komen, maar onderhoudend en entertainend genoeg. Het is met name de vaart die de vermaakfactor voldoende op peil houdt.

Goed.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Geweldig, evenals het boek. Wel goed dat ik het boek een tijd terug heb gelezen. Wat een spannende film!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Spannende Noorse thriller die soms wel iets te snel gaat. Vond dat er een hele fijne opbouw in de film zat met een fantastische climax naar het einde toe. Spel is goed, en Diana is echt een pracht vrouw om naar te kijken.

avatar van Apster

Apster

Fim verraste me enorm. Tamelijk rustig begin, maar wanneer de problemen beginnen neemt het tempo ook toe in de film. Aantal spannende, gewelddadige en memorabele scenes (verstoppertje in de wc) maken de film al de moeite waard. Einde stelt ook niet teleur, met een wending die je niet ziet aankomen. Hopelijk zien ze in Hollywood deze film niet.

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Doordeweeks.

Dankzij het vlotte tempo blijft de film gelukkig nog vermaken, maar voor een film die enkel 'thriller' als omschrijving heeft was dit behoorlijk slappe hap. Gelukkig wist ik mij aan te passen in vormde mijzelf in barba-misdaad met komische elementen.

Het verhaal op zich is interessant, maar om daar nu een heel drama omheen te gieten vind ik persoonlijk een beetje jammer.

Het sounddesign was overigens erg goed. Althans, als het een thriller zou zijn geweest. Nu probeerde de film spannend te zijn, maar kwam dat door de te veel komische elementen niet uit de verf. Niet getreurd, het vermaakt goed genoeg, al is de kwaliteit wat doordeweeks.

avatar van maluso90

maluso90

juweeltje

avatar van knapen1234

knapen1234

Dat ik me daar helemaal bij aansluit.

avatar van benny the cop

benny the cop

gewoon geniaal, superspannend en vette sfeer, ga hem zien mensen!

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

goede thriller, met een paar sterke momenten!

avatar van XanderJ

XanderJ

DIK!

De jacht is geopend

avatar van david bohm

david bohm

Redelijk onderhoudende misdaadfilm met een weinig charismatische hoofdrolspeler. Het verhaal vliegt op een gegeven moment behoorlijk uit de bocht , maar dat mag de pret niet drukken. Spannend, met veel vaart en actie. Wel erg onrealistisch.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vlotte film, die vooral zijn kracht uit individuele scènes haalt. Die schijthuis-scène was toch wel erg goed. Verder wil het me iets te hip zijn, maar de tijd vloog werkelijk om.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Redelijk sterke maar wel spannende thriller..

de film moet het hebben van de vlotheid en de snelheid waarmee alles gebeurt..de hoofdrolspeler kon mij niet echt boeien hoewel dit nadat hij kaal was meer gebeurde..dit zag er om de 1 of andere reden beter uit het viel me wel op dat ik het idee had dat dit door verschillende mensen gemaakt is..zo zitten er expliciete geweld scenes in die best wel in contrast staan met de eerdere scenes..dit vond ik nogal vreemd maar geeft wel goed de overgang in het verhaal aan. het was me wel iets te onrealistisch allemaal, het blijft natuurlijk een film maar ik kon me niet echt indenken dat dit echt kan gebeuren. wat wel goed was was hoe de film eruit zag, de film zag er verzorgd uit en alles paste goed bij het verhaal.

wel zeker een spannende thriller

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg spannende film, origineel verhaal mooi gefilmd en super geacteerd!

avatar van Number23

Number23

Wat een rollercoaster-ride. Een lang adrenalineshot gewoon. Degelijk acteerwerk, maar het verhaal vol met plottwisten is toch het grootste onderdeel. Zeer vermakelijk, al vind ik dat Noors wel een apart taaltje zeg. Dacht dat ik Fries hoorde aan het begin

avatar van Weirdo_W

Weirdo_W

Zat een paar minuten deze film te kijken en dacht dat ik te maken had met het zoveelste trendy aktiefilmpje. Die mening moest ik wat later toch even bijstellen. Want daarvoor gebeuren er net iets teveel ongewone dingen. Opzich wel een redelijk spannende thriller wat wel een pluspunt genoemd mag worden. Aan de andere kant zaten me er toch een paar ongeloofwaardige over-de-top scenes in de film waarbij ik een beetje mijn twijfels had, neem nou die tractorscène. Moeilijk om deze film te beoordelen wel, maar toch een beetje een net-niet gevalletje dit. 2,5 ster

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Headhunters is een erg vermakelijke film. Een film met een erg vlot tempo wat tevens de kracht is van de film. Zo blijft het interessant en wordt het nergens langdradig. De film begint met een introductie van de personages wat ook op een fijne, vlotte manier wordt gebracht. Als het na de introductie echt begint is er geen houden meer aan, het tempo wordt nog verder opgevoerd en het is voorbij voordat je er erg in hebt. Erg vermakelijk. Het verhaal is boeiend genoeg, de achtervolgingsscènes zijn ook leuk en de diverse plotwendingen komen ook redelijk onverwacht. Kortom een sterke actiethriller van Noorse bodem en een aanrader! 4,0*

avatar van gmx

gmx

Weirdo_W schreef:

Hehe, 'een paar' ? De hele film hangt van ongeloofwaardigheden aan elkaar. Het is ook vast allemaal wel met een knipoog bedoeld, maar de spanning viel hierdoor wat mij betreft geheel weg. Afgezien daarvan vond ik het allemaal best aardig gemonteerd, gespeeld en gefilmd, maar deze zal me niet lang bij blijven vrees ik.

2 *

avatar van Bibelonseberg