Genre: Thriller / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Plot Hodejegerne
"The hunt is on."
Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.
Roger Brown
Ove Kjikerud
Stig
Brugd
timbo_
Waarschijnlijk de meest aparte film die ik de laatste maanden gezien heb. Hodejegerene begint nog relatief rustig maar explodeert vanaf het moment dat de hoofdrolspeler in de problemen komt nadat hij de verkeerde man, in dit geval Clas Greve, bedriegt. Wat volgt is een achtbaanrit vol bruut geweld en een flinke dosis zwarte humor die me in het hilarische middenstuk nog het meest deed denken aan een pijnlijk realistische filmische bewerking van Tom en Jerry. Ontzettend ongeloowaardig maar van begin tot eind hoogst vermakelijk.
benni
erg goed! Toch maar vaker kijken naar films uit Friesland. die Diana, is echt wel een stoot. Echt een verassing!
tevelenco
Verrassend goede, spannende en niet alledaagse thriller.
In het begin moest ik wel even wennen aan het hoofdpersonage.
Maar zodra deze man in de problemen komt komt de film pas echt op stoom.
Met veel verrassende wendingen, hachelijke en lugubere situaties, en veel spanning.
Misschien niet altijd even geloofwaardig maar wel heel erg vermakelijk!
Een aanrader voor thrillerfans!
b00ts
Spannende film met een behoorlijk aantal plotwendingen. Die blonde is idd een lekker ding. De taal is even wennen, maar door de spanning die redelijk constant aanwezig is gaat dat snel naar de achtergrond.
Noodless
Alwel, eindelijk eens een goede film waarbij de plot de kijker meerde keren op het verkeerde been zet ....en dat is al een verdienste.
Daarbij wordt het verhaal uitstekend opgebouwd met aandacht voor de personages, verrassende wendingen en heel wat spannende scènes. Bepaalde scènes zijn echt top : bv. het oogcontact nadat de politieauto in de ravijn stortte, op een bepaald moment zit het hoofdpersonage letterlijk in de stront, de aanval van de hond, het scheren van zijn haren.....een scène vol emoties want het hoofdpersonage zit volledig in zak en as, uitweg zoeken bij zijn ex-vriendinnetje, de climax...
Het script zit goed in elkaar en blijft boeiend tot het einde. Ook de climax is doordacht en passend. De cast doet het prima : ze spelen allemaal hun rol met overtuiging.
Verrassend, sterke thriller waarbij het script niet alleen spannend is, maar ook nog een prima
doordacht geheel vormt.
8,5/10
Bubblez
- 2060 berichten
Heerlijk verrassende film. Grappige ontwikkelingen en daarbij veel spanning. Niet te serieus nemen en lekker genieten.
Ik zie David Spade zó de Amerikaanse remake doen (hopend dat die er niet gaat komen).
wibro
Zeer vermakelijke en spannende thriller met als hoogtepunt de hond die aan die uitsteeksels van de tractor geregen werd
. De film kende trouwens wel meer van dit soort komische scènes. Of het allemaal geloofwaardig is zal mij verder een worst wezen. Bij deze film ging het bij mij puur om het vermaak en vermaakt heb ik me. Dat is heel wat anders dan met al die arthouse bagger met al die relatie-ellende en nog meer van dat waarmee ik afgelopen jaar werd doodgegooid. Die blonde vrouw zag er trouwens best wel lekker uit
gmx
Het klinkt bijna alsof je het gevoel hebt dat je jezelf moet verdedigen, Wibro
Nergens voor nodig, als jij goed vermaakt wordt door een film is het toch goed ?
AmazingPP
De Zweden flikken het weer en leveren weer een thriller van formaat af!! Kijk, niet om te zeiken of zo, maar daar kan Hollywood nog een puntje aan zuigen, al zal van deze film ook wel weer een nutteloze remake komen. In het begin van de film moet je even wennen aan de personages, maar als de film zich ontplooit, verzink je in een doldwaze, maar toch spannende thriller. Ik heb toch ook wel momenten vreselijk moeten lachen, want humoristisch zijn ze ook nog eens. Ik heb nog nooit een boek van Nesbo (met een streepje door de O) gelezen, maar dat ga ik toch eens zeker doen. Uitstekende, onderscheidende thriller, die fans van thrillers niet mogen missen. 4 *
eses_26
Prima film..één minpunt vond ik de kant en klaar staande Mercedes midden op de weg...toeval?
timbo_
De Zweden flikken het weer en leveren weer een thriller van formaat af!!
Noren toch?
Kuwiel
Goede film , goed verhaal en lekker spannend. helemaal mee eens dat de zowel Noorse als Zweedse thrillers de laatste tijd van top klasse zijn !!
Ik kijk nu al uit naar de verfilming van het boek The Snowman( Jo Nesbo ) die in 2013 uitkomt !!
Trailer hier van is al te zien op YouTube
qwatje
stevige film, met een dosis humor. Bij vlagen goed spannend. Nou en als de acteurs dan ook nog eens top presteren heb je gewoon een meer dan prima film. Dik verdiende 4*
timbo_
Is allemaal één pot nat.
Juist niet. Heb nog heel weinig goed Noors werk gezien. Al zijn ze met Troubled Water en King of Devil's Island wel op de goede weg
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Was ook meer een opmerking omdat veel mensen alle Scandinavische landen door elkaar halen.
Knisper
AmazingPP
Noren toch?
Oh, kan ook. Ik hoor het verschil niet zo tussen hun taal...
timbo_
Troubled Water en King of Devil's Island zijn allebei recent dus vooral kwalitatief wat mij betreft.
Norman Mailer
Groningen, naar ik meen.
Of Patagonië – daar wil ik verder vanaf zijn.
Jesper187
Zeer verrassende en effectieve actiethriller, die slim in elkaar steekt en je regelmatig op het verkeerde been zet. De film zit vol spanning en actie, vaak gecombineerd met geestige en/of gitzwarte humor, en zo nu en dan de nodige drama. Het betere werk dus, wederom van Scandinavische bodem.
wwelover
Spannend, vlot en heel erg hard. Het is echt een aanrader, maar je moet er wel af en toe even voor je slikken want er zitten een paar nare scenes in. Maar het is een erg goed verhaal, heel spannend en goede actie. En ook nog eens zo nu en dan grappig. En het acteerwerk is goed. Ook erg lekker gefilmd en goede muziek.
John Lee Hooker
Ik krijg langzamerhand genoeg van die complexe verhalen waarin de hoofdpersoon steeds weer voor een nieuw probleem komt te staan en waar de confrontaties zich blijven opstapelen. Niet alles is even vanzelfsprekend. Ongeloofelijk hoe Clas Greve er zomaar vanuit ging dat Roger was overleden nadat hij een kijkje nam in de auto die hij met zijn truck van de rotswand af had geduwd. Hoofdpersonages spelen voortreffelijk en de actie is tiptop geregisseerd maar al bij al is het een samenraap van bekende geluksfactors en geldkwesties.
LaNadine
Behoorlijk ongeloofwaardig verhaal en niet eens spannend te noemen. De humor vond ik ongepast, waardoor ik het echt niet meer serieus kon nemen. Had dan het genre 'misdaad, komedie' genoemd.
Daarnaast waren heel veel dingen niet goed uitgewerkt, denk aan het auto-ongeluk, waarbij Roger het overleeft (???) en dat ze vanuit gingen dat de verdachte omgekomen was bij het ongeluk. Ze konden de lijken toch tellen en identificeren? Of toen Roger niet herkend werd door de rechercheur? Kom op zeg.. Het zat Roger allemaal wel erg goed mee en hij dachtt het ook nog allemaal zelf zo goed gedaan te hebben. Nee, ik kon geen sympathie krijgen voor deze vent.
Jesper187
Over dat auto-ongeluk, ik kan me herinneren dat Roger tussen twee vetkleppen zat, die als het ware zijn val braken. Voor de rest moet je het qua geloofwaardigheidsgehalte niet zo serieus nemen denk ik. Ik heb genoten van de absurde situaties, vol geestige en zwarte humor. Maar goed, ieder zo zijn mening.
John Lee Hooker
Al zou hij die val werkelijk kunnen overleven, Clas ging er zomaar vanuit ging dat Roger was gestorven. Geen polscheck of wat dan ook.
Jesper187
Geen check op hartkloppingen inderdaad, omdat hij er niet bij kon. In plaats daarvan observeerde hij Roger lang (soort van staarcontest), omdat iemand die niet dood is op een gegeven moment wel moet knipperen (en ademhalen). Inderdaad niet de meest vernuftige manier om te kijken of iemand dood is, en daar lieten ze misschien wel een steekje vallen. Maar ach, zoals ik al zei, moet deze film het denk ik niet van zijn geloofwaardigheidsgehalte hebben.

Thriller 'Hodejegerne' met Nikolaj Coster-Waldau is een kijktip op Prime Video

Thriller 'Hodejegerne' met Nikolaj Coster-Waldau sinds deze week op Prime: 'Eén grote rollercoaster'

De beste Deense films per genre, volgens MovieMeter

Max Manus
Biografie / Oorlog, 2008

Die Fälscher
Oorlog / Drama, 2007
gebaseerd op boeknoorwegenhuurlingjachtovervaldonkere komediemorgueop de vluchtdeath of loverart thiefcat and mouseart gallerypresumed deadcat burglarpolice investigationtroubled marriagetracking device tragicomedynordic noiroslo, norwayforgerytragicomedypoisoningart heist live actiontracking