Genre: Thriller / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Plot Hodejegerne
"The hunt is on."
Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.
Roger Brown
Stig
Brugd
Sander0151
@LaNadine,
Ze hadden de lijken ook geteld, daaruit bleek dat er 1 politieagent miste. Een politie agent zijn hoofd was onherkenbaar beschadigd, hier had Roger gebruik van gemaakt door zijn kleren met die van de politieagent om te wisselen.
noromov
Behoorlijk ongeloofwaardig verhaal en niet eens spannend te noemen. De humor vond ik ongepast, waardoor ik het echt niet meer serieus kon nemen. Had dan het genre 'misdaad, komedie' genoemd.
Daarnaast waren heel veel dingen niet goed uitgewerkt, denk aan het auto-ongeluk, waarbij Roger het overleeft (???) en dat ze vanuit gingen dat de verdachte omgekomen was bij het ongeluk. Ze konden de lijken toch tellen en identificeren? Of toen Roger niet herkend werd door de rechercheur? Kom op zeg.. Het zat Roger allemaal wel erg goed mee en hij dachtt het ook nog allemaal zelf zo goed gedaan te hebben. Nee, ik kon geen sympathie krijgen voor deze vent.
Ok, ten eerste hebben ze de lichamen wel geteld.. Er werd op het nieuws gezegd dat er 4 lijken lagen en eentje waarschijnlijk door de rivierstroming is meegnomen.. over het identificeren was er dus naar de kleding gekeken omdat je bij de kale agent zijn gezicht niet meer kon herkennen omdat ie helemaal verbrijzeld was, vandaar dat Roger ook de kleding omruilde om zo de indruk te wekken dat hij dat was.. en natuurlijk kan je nog veel meer doordenken en zeggen dit kan niet en dat kan niet maar je kan ook gewoon van genieten want ik vond het allemaal wel spannend en leuk om te zien, hele film lang.
SaNDuTjE
Een aantal redelijk absurde scenes geven al aan dat je deze film inderdaad met een korrel zout moet nemen en niet iedere handeling onder een vergrootglas moet leggen.
Donkerwoud
Het gaat iets te traag van start, maar uiteindelijk blijkt het een heerlijk absurdistische misdaadkomedie waarin de anti-held in steeds vreemdere situaties terechtkomt.
Redlop
Heerlijke absurde film alleen de wc-scene had voor mij niet gehoeven. Soort humor dat niet per se hoeft voor mij. 't Heeft inderdaad iets weg van Fargo en qua chaotisch plot ook van een totaal ander soort film: After Hours. Maar wel minder dan de twee genoemde films. 3,5*
Snorren
Wat een vermakelijke film. Zonder de trailer te bekijken begon ik aan een wat in mijn mening redelijk rustige thriller zou gaan worden. Het tegendeel werd bewezen. Na mezelf door het eerste half uur gesleept te hebben kwam ik in een ritje van opeenvolgende absurde gebeurtenissen en een concept dat volgens mij sterk leek op de basis van de geweldige film 'No country for old men'. Al gauw begon er een soort kat en muis spel.
De film begint vrij rustig en komt na een half uur echt op gang. Dit middenstuk wordt gevoed door lekker zwarte humor en ongeloofwaardige, maar zeker niet irriterende, absurde gebeurtenissen. Daarna wordt het stuk weer serieuzer, leidend tot een mooi einde. Het acteerwerk is sterk, evenals het camerawerk. Een aanrader van Noorse bodem. Zwarte humor, het nodige drama en een lekker verhaal met soms onverwachte verhaalwendingen.
kubrick 22
Zalig filmpje helemaal in mijn straatje..de film is een dieseltje begint wat te traag maar eenmaal op gang zit er alles in, een rollercoaster van humor, actie en spanning...Beetje ongeloofwaardig soms maar nergens echt storend.. Hoofd personage groeit in de film en Nikolaj Coster-Waldau van "Game of Thrones" was ook goed om te zien! Verassend goed en voor mij een film die ik nog vaak zal terug zien.
predator
- 1950 stemmen
Fijne film in de sfeer van de Coenbrothers. Let vooral op de hond....
gmx
Fijne film in de sfeer van de Coenbrothers
Mwah die overeenkomst ontgaat mij totaal. Coen Brothers gebruiken doorgaans nogal sophisticated humor, totaal niet vergelijkbaar mijn inziens.
legarambor
traag van start?! die film is maar 1 uur 40 min! je bent binne no time alweer bij het volgende onderdeel in deze film,
waanzinnig goed vermaakt, dat je zo een goed verhaal in zo'n korte tijd kan uitwerken en met heel goed acteer werk , zeker een 5/5 waard
king16
- 1904 stemmen
Een Noorse Jort Kelder lookalike die hard aan de bak moet komen om zijn leven weer op te pakken. Ja, ik mocht dit wel, zeker een grote verrassing toen ik deze onlangs in de Lux zag te Nijmegen.
Waar ik in eerste instantie een iets meer kunstige variant van The Thomas Crown Affair verwachtte (mij was alleen de locatie en het kunstendief aspect vermeld vooraf), vond ik deze film een goede mengeling van een geweldige anti-held in de vorm van de arrogante Roger, mooie beelden van even zo mooie landschappen en geweldige scenes zoals inderdaad de momenten voor, tijdens en na de aanrijding door Clas's truck. Vernuftig, en zeker niet, zoals sommigen hier aan geven, onrealistisch hoe Roger zich hieruit weet te redden.. Hij geeft zelf notabene in een daaropvolgende scene letterlijk aan dat het hem maar een beperkte, tijdelijke, bewegingsruimte geeft door zich aan te passen aan de karakteristieke uiterlijke eigenschappen van de dode agent, aangezien ze snel genoeg er achter zouden komen dat hij juist degene was die ontbrak op die crime scene .
Meest memorabele moment: de scene waarbij Roger worstelt met de bloeddorstige hond van Clas, en de daaropvolgende ontsnappingsscene die vol met gitzwarte humor zat door het vastgespietste lijk van de hond dat voorop blijft bungelen.
Ook de ontknoping vond ik zeker gepast. Een oplossing voor het terugkrijgen van Roger's leven was goed doordacht met vele elementen van eerder uit de film, zonder dat deze puzzelstukjes overduidelijk waren; men wist te voorkomen dat het gevoel heerste dat de film hier naar toe bewoog.
Pazmaster
Zeer goede film met een prima, doordacht verhaal, met hier en daar wat leuke wendingen en een zeer goed einde. De film gaat lekker door met lekkere actie waardoor het nergens gaat vervelen. Acteerwerk is ook prima, het komt erg overtuigend over. En de special FX zien er ook goed uit. Prima film dus waar ik zeker van heb genoten. 4 sterren
sydney41
Van minuut 1 tot het eind met spanning gekeken. Het verhaal is knap en gedoseerd in beelden weergegeven. Prachtig camerawerk, spannend verhaal, perfecte regie en meer dan verdienstelijk acteerwerk. Zo ver is de Nederlandse film helaas nog niet. Voor mij een 5!!
Fred2011
Naast Intouchables een van de sterkste films van de afgelopen jaar.
jandirk
Toch maar vaker kijken naar films uit Friesland.
Hoe oud ben je?
Te gekke noorse thriller, gebaseerd op het boek van Jo Nesbo. Grootste pluspunt is het compleet onvoorspelbare script, dat een aantal bizarre verrassingen voor de nietsvermoedende kijker in petto heeft. Halverwege slaat alles op prettige wijze op hol, zonder volledig over de top te gaan. Door de strakke regie en de uitstekende akteurs blijft het geheel keurig op de rails. Jammer van het ietwat afgeraffelde einde, het had van mij nog wel even door mogen gaan, maar dat kan de pret niet echt drukken. Spannend, luguber en vaak droogkomisch.
Oliveri
Knalgoeie film, geen minpunten kunnen ontdekken. Ook voor mij 5 sterren!
booyo
Rustig begin en gaat dan los. Inderdaad. Persoonlijk vond ik rustige begin een stuk vetter dan het losgeslagen deel van de film. Werd meegesleurd in het verhaal van een rijke business man die er naast ook een meester in het roven van kunst blijkt te zijn. Erna neemt het absurdisme de overhand met enkele zeer geweld(ad)ige scène's. De hond, de mes in eigen hand, het kaal scheren van den hoofd,, lekker luguber allemaal. De wc-scène had van mij niet helemaal gehoeven
Kortom, wederom een goede film van Scandinavische bodem. Geen topper maar hoogst vermakelijk.

Thriller 'Hodejegerne' met Nikolaj Coster-Waldau is een kijktip op Prime Video

Thriller 'Hodejegerne' met Nikolaj Coster-Waldau sinds deze week op Prime: 'Eén grote rollercoaster'

De beste Deense films per genre, volgens MovieMeter

Max Manus
Biografie / Oorlog, 2008

Die Fälscher
Oorlog / Drama, 2007
gebaseerd op boeknoorwegenhuurlingjachtovervaldonkere komediemorgueop de vluchtdeath of loverart thiefcat and mouseart gallerypresumed deadcat burglarpolice investigationtroubled marriagetracking device tragicomedynordic noiroslo, norwayforgerytragicomedypoisoningart heist live actiontracking