Genre: Thriller / Misdaad
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Plot Hodejegerne
"The hunt is on."
Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.
Roger Brown
Ove Kjikerud
Stig
Brugd
Drs. DAJA
Oi,oi,oi wat een vakwerk dit. Letterlijk een Thriller die van begin tot eind enorm boeiend is. Vanaf de opening waarin op scherpe wijze met toffe scenes en dialogen ons hoofdpersonge wordt geintroduceerd tot de uiteindelijke conclusie; werkelijk prachtig. Een film die je met momenten oprecht en goed in het duister laat tasten en met een perfecte constructie. Boven zit Hitchcock met een glimlach naar beneden te kijken, Hodejegerne is fantastisch!
boemboem27
tjonge,jonge wat eeen knaller van een film...
van alles had deze film,drama thriller misdaad.
nooit verwacht dat een noorsefilm zo goed kon zijn.
op het puntje van mijn stoel gezeten,een werkelijke topper.
Montorsi
Mwoa vond het toch niet zo denderend.
Het is weer een aardig standaard Scandinavisch thrillertje, waarin geld, status, macht, complotten en gelikte ventjes etc weer centraal staan. En die hausse uit het noorden leverde altijd wel aardig ongeloofwaardige verhaaltjes op, maar Headhunters maakt het soms wel erg bont.
Het hangt soms met dommigheden aan elkaar, van enkele punten begreep echt heel weinig.
Voorbeeld 1: de scene dat Roger die Rubens gaat jatten. Tijdens de beginmonoloog vertelt de beste man ons dat er altijd iemand onverwachts kan thuiskomen, dus pas op! En dan ineens sentimenteel worden bij het zien van een kluitje kinderen, uitgebreid je muts afdoen, en je vrouw opbellen...
Voorbeeld 2: de altijd voorzichtige Roger, die wat betreft zijn schimmige zaakjes altijd belt vanaf de straat, zie je ineens vanuit de auto bellen, waar echt totaal geen overhaaste risico's genomen hoefde te worden...
Voorbeeld 3: en dit vond ik toch wel het domste.. na dat auto-ongeluk, liggen er ineens toevallig een schaar en een scheermesje voor de neus van Roger. Echt, dit kan toch niet in een serieus bedoelde film gestopt worden...
Maar ook verder is het een uitermate vergezocht verhaaltje. Al is het toch nog wel een kijkbaar filmpje, vlot en wat te hip misschien. Die kruising tussen Christopher Walken en Donald Trump doet het wel aardig, en je bent redelijk lang vooral benieuwd waarom dit allemaal gebeurt, maar uiteindelijk is het vooral te vergezocht, dommig en standaard om zich echt sterk te noemen.
Halcyon
Schitterende rol van Aksel Hennie. Daarmee is vrijwel alles gezegd, want hoewel de film kan rekenen op een zorgvuldig uitgekiend plot met vele wendingen, is dit allemaal al eens eerder gedaan. Niet dat dit per definitie slecht hoeft te zijn, maar vele scènes missen net de punch of de energie om echt indruk te maken. Waar dat dan aan ligt is mij een raadsel. Misschien zijn we wat kat-en-muisfilms betreft de laatste jaren teveel verwend geweest met de Bourne-trilogie?
JacoBaco
Gewoon een goede film, maar onderscheid zich niet expliciet van de gemiddelde Thriller / Misdaad film. Maar omdat het een Noorse film is, voelt het wel weer verfrissend aan.
@Montorsi: Het is helemaal niet zo'n gek idee dat er een EHBO-trommel aanwezig was in de politieauto. Misschien zelfs ook wel een AED Defibrillator. Vaak is een scheermesje handig om even vlug het borsthaar weg te scheren wanneer de elektroden geplaatst moeten worden. Dat het zo voor ze neus lag, is een ander verhaal.
Ik vind dit overigens geen spoiler...
Montorsi
Er is vast een sluitende verklaring voor te bedenken, maar dat het ineens zo voor hem lag, icm zo'n 'Eureka'-blik bij de hoofdrolspeler kwam wel erg dom over vond ik.
Sjieve
Spannende thriller met een toch wel vergezocht verhaal en die een paar keer flink aan elkaar hangt van toevalligheden. Toch een aanrader.
manecas36
zieke shit !
Zieke shit en toch 5 sterren?
Ziek = ziek en shit=stront. Enfin, anno 2012 zal "zieke shit" waarschijnlijk wel erg goed betekenen .
De hoofdrol speler is tamelijk ziek (ik bedoel dan ook ziek)in mijn ogen en komt overal goed weg,ondanks de gepleegde moorden en misdaden.
Verder zal ik er weinig over zeggen. Spannende film wel.
Ceeda7
Ik sluit me volledig aan bij Montorsi. Te veel toevalligheden. Maar de spanning en het verloop maakten het wel boeiend. Vandaar 2.5+0.5.
3* sterren.
Ceeda7
Ik vind dit overigens geen spoiler...
Een flikkenwagen is toch geen ambulance? Laat staan dat ze overweg kunnen met defibrillatoren. Misschien ging een agent te laat zijn op z'n werk en moest hij zich snel in de auto scheren. Of zoek ik het te ver, net zoals de film?
JacoBaco
Een flikkenwagen is geen ambulance, daar heb je gelijk in. Op kantoor waar ik werk is een EHBO-doos aanwezig, maar wij zijn geen ziekenhuis. Er hangen hier ook brandblussers, maar wij zijn geen brandweerkazerne. Dus zo vreemd is het niet dat ze in een politieauto een EHBO-trommel hebben liggen met zelfs een scheermesje. Ik en mijn collega doen 1x per jaar herhaling BHV cursus en dan leren we o.a. bijvoorbeeld om te gaan met brandblussers, maar wij zijn geen brandweermannen.Tevens leren wij om te gaan met een AED, maar wij zijn geen arts. Wij zijn gewoon hele simpele kantoormensen
Dus of hij was te laat of ze hebben die spullen in Noorwegen gewoon standaard in hun flikkenbak. Een AED is trouwens een vrij klein apparaat wat je makkelijk kwijt kunt in een auto.
Ceeda7
Tiens dat wist ik niet. Best interessant om weten. Dan lijkt jouw versie niet zo ver gezocht
assowise
Fijne thriller. Je kunt er op wachten tot deze film een Amerikaanse make-over gaat krijgen of gewoon deze heerlijke, af en toe ranzige, thriler te kijken. Niets en niemand is wat het lijkt, verkeerde aannames leiden tot vervelende gevolgen, verrassingen en verkeerde been momenten en dat alles in een goed gefilmde, goed geacteerde Noorse saus. Aanrader.
pindakaas2
3.0
aardige film met teveel toevalligheden
spannende achtervolgingsscenes
flaphead
ik heb wisselvallige gedachten bij deze film. over het algemeen is het een zeer onderhoudende thriller, maar niet stabiel genoegd denk ik.
na een 'standaard' begin komt er een lekker mysterieus sfeertje in en een paar sterke twists, die veel beloven voor de rest van het verhaal. het beviel me dat de hoofdpersoon, toen hij eenmaal op de vlucht was, niet ineens een soort superheld werd, wat we helaas erg vaak in dit soort films zien. hij heeft nog voldoende pech, is stuntelig en toont emotie.
de ware argumenten van Greve vind ik toch niet in verhouding staan met zijn acties. in het laatste deel verstapt de film zich een beetje door vrij plots meer een drama te worden. het einde gaat dan ook net iets te snel om indruk te maken en de kwinkslag in het slot past er gewoon niet bij. zo blijf je uiteindelijk toch met een 'mweh'-gevoel over, waar toch zeker meer te halen was.
DVD-T
Eigenlijk gewoon een erg degelijk filmpje. niets bijzonders maar zeker niet slecht. De film kijkt door het hoge tempo lekker weg en is daardoor een fijne rollercoaster ride geworden. Degelijk acteerwerk, leuke dialogen en vooral heel degelijk geschoten.
Robertdeniro
Goed plot, onverwachte wendingen, verrassende scenes, het is er allemaal. Een kleine 2 uur topvermaak zonder een vervelend moment en de meest onsmakelijke scene zit in deze fil die ik ooit heb gezien, de 4 sterren waard.
ralfsjam
Prachtige thriller van Noorse bodem. Prima verhaal met mooie plotwendingen. Goed acteerwerk en mooi en goed in beeld gebracht. Zakte nergens in. Mooie sfeer. Paar kleine momentjes dat het iets over de grens van het ongeloofwaardige ging, maar werd daarna snel weer terug gepakt. Thriller van niveau! Aanrader!
dikke 4 uit 5
dwid
Had geen ervaring met Noorse films, maar dit was geen slechte1e !
Ik vond de film, in tegenstelling tot sommige anderen hier, een beetje aan de trage kant, maar hij verveelde niet ! Verhaal was opzich dik in orde, op enkele ongeloofwaardigheden na ! Ook had er wel wat meer actie in mogen zitten, want de actie die er in zat was dik in orde (qua uitvoering). De taal vind ik persoonlijk irri, maarja daar wordt de waardering natuurlijk niet meer of minder van.
Lewis-06
Zieke shit en toch 5 sterren?
als je die stuk met 'shit' hebt gezien, dan begrijp je me.
Smugmarty
Een geweldige top film.
Heerlijk dat het nog kan ondanks de Crisis;-)
Puntje stoel, geweldige setting en mooi gefilmd
Filmkriebel
Heftige thriller. Vooral omdat ik eerst dacht dat het een Thomas Crown-achtige heistfilm zou worden. Dat draaide helemaal anders uit. Ik heb momenteel nog even enkele twijfels rond de waterdichtheid van het verhaal. Het lijkt soms allemaal wat ver gezocht. Die uitleg op het einde over hoe Roger Brown het voor elkaar kreeg om de problemen van zich af te schuiven overtuigde me niet helemaal . Verder vond ik alles piekfijn in orde. Ik was vakkundig op het verkeerde been gezet en zag van geen kanten waar dit naartoe leidde. Het nanotechnologie-verhaaltje met die gel klonk ook al erg hmmm
. Een uitstekende thriller met enkele intense scènes
russo
Spannend vanaf het begin tot einde, al zitten er wel wat ongeloofwaardigheden in de film en is het een en ander wel wat vergezocht
Arnforpresident
Mwoa vond het toch niet zo denderend.
Hier ga ik grotendeels mee akkoord. Vermakelijk filmpje, maar geen hoogvlieger.
RooieBloemkool
Wederom een goede thriller uit Scandinavië. Lekker hard en goed spannend. Originele scene's die tof in beeld worden gebracht zoals in het schijthok, de vrachtwagen, de gecrashte auto en de schietscene met de prostituee dragen hier aan bij. Ondanks deze positieve punten houd ik toch een nare nasmaak over aan Hodejegerne doordat het plot niet erg geloofwaardig en waterdicht aanvoelt.

Thriller 'Hodejegerne' met Nikolaj Coster-Waldau is een kijktip op Prime Video

Thriller 'Hodejegerne' met Nikolaj Coster-Waldau sinds deze week op Prime: 'Eén grote rollercoaster'

De beste Deense films per genre, volgens MovieMeter

Max Manus
Biografie / Oorlog, 2008

Die Fälscher
Oorlog / Drama, 2007
gebaseerd op boeknoorwegenhuurlingjachtovervaldonkere komediemorgueop de vluchtdeath of loverart thiefcat and mouseart gallerypresumed deadcat burglarpolice investigationtroubled marriagetracking device tragicomedynordic noiroslo, norwayforgerytragicomedypoisoningart heist live actiontracking