• 9.376.839 stemmen

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Hodejegerne

"The hunt is on."

Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.

avatar van Masterbrain

Masterbrain

deze film is kunst

avatar van Koen87

Koen87

Film moet het vooral hebben van een aantal intens nare momenten waarbij bij mij de haren overeind gingen staan. Verhaal an sich was sprong er niet uit en door de hogere rating hier had ik er meer van verwacht.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima film van Morten Tyldum....

Het verhaal wordt op een geweldige manier gebracht en er gebeurt dan ook genoeg in waardoor de vaart er lekker in blijft...

Aksel Hennie als Roger was ook zeer sterk en speelde zeer overtuigend zijn rol....ook de overige cast was in orde.

Het zal dan denk ik ook niet lang duren voordat hier een remake van gaat komen !!

avatar van dusbaba

dusbaba

Zalige film !!! Ik heb mij geen seconde verveeld !!

avatar van Caribou

Caribou

Schitterende film die je idd van begin tot einde vasthoudt. De Scandinavische filmindustrie blijft me verbazen!!

avatar van kevinhiero

kevinhiero

Zeer sterke film

Een paar aandachtpuntjes:

De film is op een relatief rustige manier geschoten, in tegenstelling tot velen andere films van de afgelopen jaren, zodat de rust weer terugkeert in de film en hij weer kijkbaar wordt, i.p.v. zenuwachtige onoverzichtelijke scénes.

De film bevat subtiele humor die mij weer eens goed liet lachen sinds vele andere films, waar de humor veel te dik wordt opgelegd, zodat ik mij zo erger dat ik niet eens kan lachen al is de grap nog wel goed.

De film "durft" met scénes, welke moeilijk denkbaar zijn in gladde opgepoetste Amerikaanse films.

Als afsluiter noem ik dan nog even de pakkende filmmuziek, die de film voor mij afmaakte.

Één van de beste films die ik ooit gezien heb, aanrader!

avatar van mr_erp

mr_erp

Geweldige film!!!

De film is super spannend. Verder gebeurt er ook heel veel in de film, waardoor hij geen moment verveelt. Er zijn ook genoeg wendingen in de film waardoor deze ook niet voorspelbaar is.

Verder bevat de film ook nog af en toe een vlaagje humor.

Deze film heeft dus alles wat je van een goede film in dit genre zou kunnen verwachten.

Echt een topper dus!

avatar van Baggerman

Baggerman

Prima thriller en leuk om er eens een in een andere setting te zien. Het verhaal loopt lekker onvoorspelbaar en is redelijk geloofwaardig tot en met het einde. Hetis in het begin even doorbijten, maar zodra Ove 'dood' in de auto van Roger zit komt de vaart erin. Zeer aanbevelenswaardig voor een avond kijkplezier! Een hippe film met vaart waarbij je toch af en toe de tijd krijgt om op adem te komen. Heerlijk!

king16 schreef:
Een Noorse Jort Kelder lookalike

Haha, die gelijkenis zag ik ook! Toch acteert deze Jørt Keldør zeer behoorlijk!

avatar van Toontje G

Toontje G

Een Noorse film, ja wat moet ik ermee, toch maar aan begonnen en in het begin is het even wennen, ten eerste aan de taal en ten tweede aan de Noorse manier van film maken. Maar als je het begin overleeft en even vol blijft houden kom je terecht in een spannende thriller die boeiend en verrassend blijft tot op het laatst. Lang geleden dat ik een thriller heb gezien die zo goed was.

avatar van gondwana

gondwana

Heb de indruk dat het feit dat er geen engels gesproken wordt de film al anderhalve ster extra oplevert. Vond hem niet slecht, maar iets te duidelijk een boekverfilming. Typische literaire thriller personages (succesvol, assholes, houden van overbodig complexe plannetjes), absurde actie om de monotonie wat te breken en gratuite bloederigheid. De film is eig helemaal niet mooi gefilmd. Acteurs zijn wél goed, halen niveau naar boven maar verhaal is hopeloos belachelijk hé.

Hoe lang doet die man er trouwens over om eraan te denken dat een specialist in microscopische zendertjes gebruik zou maken van microscopische zendertjes??

Dan flauwe twist met evil corporation die tot alles bereid is om technologie te jatten.. bweuh.

avatar van rickyboy102

rickyboy102

Ik vond het een mooie en constant boeiende film. Zeker een aanrader!

avatar van rtt

rtt

Het begin van deze film was wat vlak. Maar dan volgen de verwikkelingen elkaar verrassend snel op en krijgt de film ineens een totaal andere wending.

Ik heb geweldig genoten van deze prima film. Een echte topper.

avatar van hans233

hans233

Geweldige film, had er niet veel van verwacht maar heeft mij zeer verrast in positieve zin.

avatar van gillie24

gillie24

Heerlijke film die van begin tot eind blijft boeien door het goede tempo dat geen moment inzakt.

Wederom een bevestiging dat ze in Scandinavië wel raad weten met misdaadverhalen.....

avatar van mixmaster

mixmaster

geweldige thriller met een goed verhaal en goeie acteurs.

er is een schitterende spanningsopbouw en er zijn leuke plotwendingen.

ja, een prima thriller.

avatar van lemstra

lemstra

Geweldige film waar ik erg van genoten heb. Het begint allemaal vrij subtiel maar naarmate de hoofdpersoon zich in de nesten werkt wordt het steeds absurder en ontwikkelt zich een boeiend verhaal met humor,actie en soms erg grof geweld.

avatar van Rodger

Rodger

leuke film, goed verhaal, spanning, humor... en aktie..

4***

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Geniale film!

Half punt aftrek voor het overleven van het auto ongeluk. Dermate zwaar ongeluk en dan heelhuids eraf komen, zat me beetje dwars.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

RaouL#1 schreef:

Oke het is wel een Volvo heh maar inderdaad, nogal stupide dat hij zo uit het wrak kan komen en rationeel kan handelen. En vraag je je ook af hoe (snel) hij z'n haar eraf gaat krijgen, ligt er keurig netjes een scheer-setje, huh?

En zo zitten er meer dubieuze dingetjes in Hodejegerne maar omdat alles met zo'n lekkere sneltreinvaart op je af wordt geschoten gaat je aandacht alweer uit naar de volgende scene. Neemt niet weg dat het soms wel erg ver doorslaat, en zo'n Clas die ook nog een of andere super-marinier was, hm.
Verder wel een lekker filmpje voor de doordeweekse avond dankzij het hoge tempo en een paar spannende momenten zoals in het schijthok, maar niet meer dan dat, vind het ook wel erg 'clean' geschoten allemaal.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Hodejegerne alias Headhunters." ... " !!!

Fantastische spannende Thriller/Misdaadfilm van Noorwegen !!! Ik ben een algemene filmliefhebber/verzamelaar van ieder land en ieder genre ... en dat doe ik met deze film weer alle eer aan ! Spannende Thriller - Misdaadfilm die van het begin tot het eind geniaal spannend is ! De film kent heel wat plotwendingen zodat je echt wel benieuwd bent hoe het allemaal in elkaar steekt ! Europese klasse !!!

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Lekkere vlotte film, zeker het kijken waard. Maar absoluut geen hoogvlieger. Een overdaad aan ongeloofwaardige toevalligheden, heel jammer , want die halent deze film geheel onnodig naar beneden. Het was een prima verhaal, maar het werd te veel aangedikt door overdreven 'aktie'. Drie sterren is in mijn beleving een passende waardering.

avatar van Renevanvliet1988

Renevanvliet1988

Heerlijke film. 4 sterren

avatar van Insignificance

Insignificance

Frisse, vlotte actiethriller over een plannetje dat volledig de mist ingaat. Het zal niemand verbazen met de vroege openbaring van Greve's achtergrond. Iets dat dus wel eens interessanter verfilmd is en de plot heeft enkele haken en ogen die wenkbrauwen kunnen doen fronsen, maar het tempo houdt het redelijk op koers en via een komisch randje rondom de hoofdpersoon weet het zich te onderscheiden. Een verwaand, zelfzuchtig patsertje dat fysiek en mentaal flink door de mangel wordt gehaald. Levert enkele in het oog springende scènes op. Spijtig dat hij er uiteindelijk mee weg komt.

avatar van AlexvanRiel

AlexvanRiel

Een lekker filmpje, dat iets meer mainstream was dan ik had verwacht. Het hangt ergens tussen Layer Cake en Stealing Rembrandt. Toch waren het me iets te veel Toevalligheden en Onverwachte Wendingen om echt van mijn stoel te vallen. Tijdens een kunstroof ontroerd raken door onschuldig spelende kinderen, je vriendin ter plekke bellen dat je toch wel graag kinderen wilt en aldaar erachter komen dat je vriendin neukt met de man van wie je kunst aan het roven bent? Dat is lastig geloofwaardig te houden.

avatar van pintjebier

pintjebier

Een goede thriller met onverwachte wendingen. Soms heeft het een beetje een Coen-Brothers-gehalte. Erg sterk vond ik de inspecteur die niks oplost.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Sterke meeslepende thriller van begin tot einde. Het is net als een joyride in een achtbaan doorspekt met over-the-top nevenpersonages (dat olijke flikkenduo hoe komen ze erop? )

De hoofdrolspeler heeft iets van Christopher Walken hij heeft diezelfde blik schitterende acteerprestatie.

Strak verhaal en geregisseerd. Eén van de beste thrillers uit Noord-Europa van de laatste jaren.

avatar van blurp194

blurp194

Super grappige thriller. En erg fris ook, heel origineel. Meer dan genoeg om om te lachen, en de ene verrassing in het plot na de andere. Erg sterk. Aksel Hennie heeft inderdaad iets van Christopher Walken - dezelfde rilblik.

Goed.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

De hoofdrolspeler in deze Headhunters kende ik al van andere Noorse films en ik mag hem wel. Ook in deze film zet hij een goede rol neer en is hij voor mij het hoogtepunt van de film. Een film die me kon bekoren, maar naar mijn mening zoveel plotgaten en toevalligheden kende dat het etiket topper zeker niet op z'n plek is.

Toch zijn sommige scenes erg goed en zorgt de muziek voor wat extra spanning. Toch verschilt deze Noorse thriller weinig van de standaard Hollywood-producties.

Daarvoor is deze film niet onderscheidend genoeg.

Voldoende dan maar.

avatar van lila

lila

Spannende en goed uitgewerkte film!
Er waren een paar rare onjuistheden, zoals waarom gooit hij dat zakje pinda's niet weg en stopt het terug op het plaats delict? Ach, het is gewoon een goede film en wat een goede acteur is die hoofdrolspeler!

avatar van merlijns sikje

merlijns sikje

Goede film, wel wat loose ends zoals (spoileralert) het me niet duidelijk was, wat Ole in de auto van de hoofdrolspeler deed, de rol van Natascha en waarom ze ineens weg was en ole haar naam steeds noemde, en hoe creve wist dat de hoofdrolspeler kunst steelde en zo een val op kon zetten, kan ook aan mij liggen. De film zelf heel goed gespeeld en een prima verhaal.