• 10.586 nieuwsartikelen
  • 161.788 films
  • 10.104 series
  • 29.662 seizoenen
  • 613.345 acteurs
  • 192.940 gebruikers
  • 8.966.625 stemmen
Avatar
 
De beste Deense films per genre, volgens MovieMeter
Foto: © ANP

De beste Deense films per genre, volgens MovieMeter

De beste Deense films per genre, volgens MovieMeter
Foto: © ANP

Netflix heeft een uitgebreid aanbod van Scandinavische films een series, waarvan The Bridge en Midnight Sun wellicht de bekendste zijn. Deze geweldige titels bewijzen des te meer dat de hogergelegen Europese landen niet te verwaarlozen zijn als het gaat om de productie van filmische pareltjes. Vorige week bespraken we de beste Spaanse titels, deze week is Denemarken aan de beurt. 

Jagten (2012) • Drama

Lucas is net gescheiden. Hij heeft een nieuwe baan bij de plaatselijke kleuterschool, een nieuwe vriendin en kijkt uit naar het bezoek van zijn zoon Marcus tijdens de Kerst. Maar de kerstgedachte is opvallend afwezig. Klara, een 5-jarige leerling, beschuldigt Lucas van misbruik. De kleuterschool is in diepe schok en al gauw worden er vermoedens gewekt jegens Lucas. Wanneer het verhaal zich door het dorp verspreidt begint de kleine gemeenschap al snel uiteen te vallen.

Geregisseerd door Thomas Vinterberg, met Mads Mikkelsen, Alexandra Rapaport en Thomas Bo Larsen. Deze film krijgt een 4,04/5.

Riget (1994) • Horror

Riget is het meest technologisch geavanceerde ziekenhuis van Denemarken, een triomf der moderne wetenschap. Door een reeks mysterieuze gebeurtenissen verliezen de werknemers echter langzamerhand hun vast vertrouwen in rationele verklaringen. Zo worden er allerlei stemmen gehoord en groeit de foetus van één van de artsen veel sneller dan zou moeten.

geregisseerd door Lars von Trier en Morten Arnfred, met Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes en Holger Juul Hansen. Deze film krijgt een 3,83/5.

Hodejegerne (2011) • Misdaad

Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.

Geregisseerd door Morten Tyldum, met Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau en Synnøve Macody Lund. Deze film krijgt een 3,70/5.

Strings (2004) • Fantasy

Wanneer de koning van Hebalon op dramatische wijze doodgaat, is men bang dat de aartsvijanden, de Zeriths, deze gebeurtenis zullen aangrijpen om de vijandschap aan te wakkeren. De hoofdpoorten van het paleis worden gesloten en niemand kan meer naar binnen komen. De jonge zoon van de keizer, Hal Tara, is uit op wraak en verlaat vermomd als slaaf en gewapend met zijn vaders zwaard het paleis. Hal is zich er niet van bewust dat zijn koninkrijk van binnenuit wordt bedreigd en dat er plannen zijn om hem van de troon te stoten. Hij wordt op zijn tocht naar de Zeriths vergezeld door de krijger en vriend Erito. Hals angst en haat jegens de Zeriths wordt naarmate de tocht vordert steeds groter en brengt bijna zijn vriendschap met Erito in gevaar.

Geregisseerd door Anders Rønnow Klarlund, met de stemmen van Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle en Henning Moritzen. Deze film krijgt een 3,32/5.

Adams Æbler (2005) • Comedy

Adams Æbler is een modern religieuze fabel over geloof en de strijd tussen goed en kwaad. Adam (Ulrich Thomsen), een neonazi, krijgt een taakstraf van 12 weken en wordt naar de priester Ivan (Mads Mikkelsen) gestuurd. Adam krijgt de opdracht een appeltaart te bakken met de appels van de boom voor de kerk. De appels worden aangevallen door vogels, wormen, en bliksem. Ivan denkt dat dit het werk van de duivel is om hem te testen.

Geregisseerd door Anders Thomas Jensen, met Mads Mikkelsen, Ulrich Thomsen en Paprika Steen. Deze film krijgt een 3,78/5.

Under Sandet (2015) • Oorlog

Het is mei 1945, slechts enkele dagen na het einde van de oorlog. Een groep Duitse krijgsgevangenen wordt naar Denemarken gebracht en gedwongen om de 2 miljoen landmijnen te ontmantelen die door de Duitse bezetters werden verspreid langs de Westkust. Sergeant Carl Leopold Rasmussen is verantwoordelijk voor de groep jonge, verzwakte mannen. Net als vele Denen haat hij de Duitsers. Hij reageert zijn woede dan ook af op de gevangenen.

Geregisseerd door Martin Zandvliet, met Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard en Laura Bro. Deze film krijgt een 3,73/5.

Allegro (2005)

Na een lange afwezigheid keert de beroemde pianist Zetterstrøm van New York terug naar Kopenhagen ter gelegenheid van een galaconcert. Hij is de liefde van zijn leven verloren en daarom ontkent hij zijn verleden, hij probeert het verleden te vergeten. Sommige mensen nemen hem dit kwalijk en ontvoeren zijn verleden en plaatsen dit in een mysterieuze zone in het hart van Kopenhagen. De zone is een soort stad in een stad die afgesloten is van de buiten wereld. Wanneer hij in contact komt met een boodschapper uit de mysterieuze zone, wordt hij weer verbonden met wat achter hem ligt, met wat hem weg deed gaan uit Kopenhagen: zijn liefde voor de betoverende Andrea. Hij hoopt dat zijn verleden vanzelf terug zal komen, echter de zone verkoopt geen dromen: hij zal zelf de zone moeten binnendringen om zijn ontvoerde verleden terug te krijgen.

Geregisseerd door Christoffer Boe, met Ulrich Thomsen, Helena Christensen en Henning Moritzen. Deze film krijgt een 3,63/5.

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Baggerman

Baggerman

  • 10576 berichten
  • 7974 stemmen

Volgens mij is 'Hodejegerne' een Noorse film?