Genre: Drama / Fantasy
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
"Forever is just the beginning"
Na de bruiloft gaan Bella en Edward op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Breaking Dawn (BoekMeter)
- The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1 (MusicMeter)
- The Twilight Saga: Breaking Dawn, Part 1 (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Emmett Cullen
Rosalie Hale
Jasper Hale
mamagisella
Ik ben het met kayladdiction eens ik vond dit niet het beste deel dat vind ik nog altijd het eerste deel.
Ik vind dat ze bij dit deel en het vorige deel trouwens ook wel de kijkwijzer wat hoger had mogen zetten ik vind sommige scenes echt niet voor 12 jaar en ouder vooral die bevalling niet.
Ik heb ook de boeken gelezen maar sommige dingen vind ik dus heel anders .
Ik baal trouwens ook van dat stukje die ze na de aftiteling lieten zien,ik wist dit dus niet vond het wel al raar dat ik het stukje niet gezien had aangezien het wel in de trailer te zien was en ben dus weggelopen en heb dat stukje dus niet gezien.
Ik blijf weg van de twilight films de magie die er hangt echt geweldig.
Ik ga dus nog een keer heen want vooral het einde was geweldig en wil natuurlijk het laatste stukje nog zien haha
Elineloves
Na de aftiteling, was dat dan van de Volturi? Wist zelf niet hoe snel ik buiten moest komen dus had hoe dan ook niet gewacht, maar mijn vriend vroeg het zich ook al af, dat er dingen in de trailer zaten die niet in de film voorkwamen.
soom
Jij bent met je vriend onder dwang van (schijnbaar je vriend zelf) naar de film geweest begrijp ik uit je berichten?
Elineloves
Ja! Hij wou die film graag zien omdat ie de vorige delen wel oke vond en ik hoefde 'm niet per se in de bios te zien.. maargoed, hij ging ook met mij mee naar de Smurfen en Mr Popper, dus...
Gelukkig deelde hij de mening dat deze film ruk was wel. Anders had ik een scheiding overwogen.
den_the_man
Wat een teleurstellende film. De slechtste uit de reeks tot nu toe in mijn opinie. Als je dat chagrijnige gezicht van haar nog niet zat was, dan ben je het na dit deel wel. Maar voor de rasoptimisten........ik kan vast verklappen, het gaat gebeuren........ze gaat lachen in deze film!!!!
Zelfs mijn vriendin, die een grote fan is van de reeks, vond hem tegenvallen. Het eerste uur wordt je echt overstelpt met melodramatische scenes, die totaal niet overtuigend zijn. Slaapverwekkend zelfs. De film springt van de hak op de tak. Het ene verhaalelement wordt helemaal uitgediept en andere verhaalelementen, die uitgediept zouden moeten worden, lijken te worden overgeslagen. Ik heb de boeken niet gelezen, maar ik kan me bijna niet voorstellen, dat dat in de boeken ook het geval is.
De bruiloft en alles daaromheen duurt echt veel en veel te lang (het kan ook anders en dan denk ik aan The Godfather) en ik had echt zin om mn mobiele telefoon uit mn binnenzak te halen om het nieuws te gaan lezen ofzo.
Terugkijkend, waren eigenlijk alleen de laatste 20 minuten de moeite waard, maar het was een lange vervelende zit tot dat laatste stuk. Ik heb het gevoel dat al het vuurwerk in Breaking Dawn II zit. Dus die ga ik nog wel kijken tzt, maar deze hoef ik niet nog een keer te zien.
Mr Poppers Pinguins, Smurfen, Twilight...jullie moeten wel heel erg van elkaar houden dat je constant mee gaat naar dit soort films
Elineloves
Immortals staat ook nog op het programma, kun je nagaan.
Ga jij deze Twilight ook zien A&L1?
Haha nou voorlopig niet. Ik zal de films uit interesse wel eens volgend jaar kijken als het laatste deel ook te kijken is. Maar ik denk niet dat ik dit boeiend ga vinden. Komt een beetje over als GTST maar dan met vampiertieners...
narcissa
Gisteren de film gezien.
Het eerste deel leek wel een verhaallijn uit de bold and the beautiful. Als vrouw kan ik wel romantiek waarderen, maar dit was echt too much. Slaaaaaaaaaaapverwekkend.
Het 2de deel was wel ok, met die horror zwangerschap.
Ik had beter kunnen wachten op het downloaden, nu heb ik geld voor niks weggegooid aan die boutfilm. Slechtste deel? Dat zeker.
Het 2de deel was wel ok
En welk cijfer had je dan gegeven als het tweede deel ook niet ok was geweest?
narcissa
En welk cijfer had je dan gegeven als het tweede deel ook niet ok was geweest?
Een 1 voor de moeite. Ik hield het bijna niet meer vol. Gelukkig kwam die zwangerschap anders had ik het niet gered.
wwelover
Ik heb de boeken niet gelezen, maar ik kan me op zich wel voorstellen dat het niet te doen is in 1 film, echter dit zorgt wel voor een teleurstellend deel. Het is namelijk vrij saai, en waar ik hoopte dat deze regisseur wat serieuzer zou filmen, zitten er nu weer te veel 'soap-shots'. En dan zo'n houten klaas als Taylor Lautner voor de camera maakt het ook niet veel beter. Gelukkig kan Pattinson nog wel goed acteren, maar Stewart viel weer een beetje door de mand. Ik miste nu ook een beetje de duisterheid. En dieptepunt was toch wel de scene waarin de wolven met elkaar praten, met stemmen alsof ze Transformerbots zijn.
brigittedam
Ben het volledig met je eens. Alhoewel ik wel de boeken heb gelezen, vond ik de boeken te goor worden. De film houdt gelukkig veel van die ranzige details weg. Maar het was inderdaad vrij saai, ik vind Taylor ook echt zo fake acteren als het maar kan. Hij lijkt wel zijn best te doen maar het komt echt totaal niet geloofwaardig over dus als hij dan gaat lopen schreeuwen alsof hij iets heel emotioneels voelt, krijg ik echt de kippenvel over mijn rug omdat hij zo vreselijk nep over komt, het zijn enkel woorden. Verder snapte ik inderdaad ook niet de rare stemmetjes bij de wolven. Ik snap dat we ze wel moesten verstaan, maar waarom ze nou als een soort heliumrobot moeten klinken is mij niet helemaal duidelijk. Al met al is het een beetje teleurstellend. Ik vind de Twilight reeks leuk omdat het zo'n onmogelijke romantische serie was, maar net zoals in de boeken wordt het allemaal nogal goor en ranzig en vergezocht. Ik ben benieuwd naar deel 2, hopelijk kan Bella als vampier weer wat leven in het verhaal gooien! Pattinson vind ik in ieder geval wel goed acteren. Ik heb de film gisteren gezien en ben hem nu alweer half vergeten, not a good sign!
Nielz
Wat ik niet zo goed begrijp, is dat veel mensen hier reageren dat ze het zwaar kut vonden, en dan vervolgens een 2,5* geven. Volgens mij staat dat toch over het algemeen voor een gemiddelde film?
June.
Ik vond hem ook tegenvallen, terwijl ik de andere delen juist wel erg kon waarderen. Ben wel benieuwd naar deel 2, meer actie vooral.
Elineloves
Bum Review. Bekijk ook zeker de 'echte' review!
I love that man.
Ik ben het zo erg met die kerel eens, heb echt elke seconde aan zijn lippen gehangen, wat heeft hij een fijne manier van praten zeg.
AHWA
Het nadeel aan de film is dat het nergens echt spannend wordt. Je weet dat Bella de bevalling 'overleeft' en het gedoe met de wolven lijkt er daarom bijgesleept te zijn om toch maar voor wat spanning te zorgen, maar dat mislukt helaas. Wel fijn dat iedereen van de Cullens wat meer screentime krijgen, maar de normale vrienden van Bella moeten het met een kleine cameo doen, dus helaas veel te weinig Anna Kendrick.
Toch heb ik me prima vermaakt, maar vind ik dit toch het zwakste deel tot nu toe. Herkijkwaarde zal prima zijn, dus ik hou het op 3.0*
Ricochan38
Er gebeurt gewoon veel te weinig in dit deel, als je de trailer bekijkt weet je gelijk alles wat er in dit deel gebeurt, ik hoop dat deel 2 nog wat aktie en spanning heeft, echt belachelijk dat er zo weinig gebeurt in dit deel, totaal onnodig dus dat er 2 delen zijn.
nadiengaia
Vond hem tegenvallen vergeleken met de andere delen, eerste gedeelte van de film had ik een beetje moeite me ogen open te houden. Ze gaan teveel in op sommige dingen wat het saai maakt in mijn ogen.De doodscene van kristin vond ik echter supergoed gespeeld!
pff nu maar weer een jaar wachten op het volgende deel.
Mlis
Gisteren geweest. Ik heb de boeken gelezen (meerdere keren zelfs) en ik wist van de geboorte-scene, dat dit wel eens bloederig zou kunnen worden. Maar wat ik niet verwacht had, is dat het echt zo - in mijn ogen - horror werd laten zien. Ik kreeg een beetje 't gevoel dat ik naar een nieuwe 'Saw' aan het kijken was. Kan aan mij liggen, ik kijk dat soort films niet, dus vind het al gauw te bloederig en op zekere hoogte eng. In het boek gaat het ook zo en is er ook bloed, dus ik vind het wel alleen maar top dat er wel volgens het boek is gefilmd, maar gezien dit ook een film/serie is voor jongere kinderen.. als ik deze film gezien zou hebben toen ik 12 jaar was.. ik zou t erg eng vinden.
De huwelijksreis en alles daar omheen vond ik mooi. De sfeer was er en het was goed in beeld gebracht. Vraag me alleen af, ik kan het in het boek over het hoofd gezien hebben, die scene dat Bella droomt over haar bruiloft en ineens The Volturi ziet en op gegeven moment iedereen dood is en zij daar met bebloede handen staat naast een Edward die vrolijk grijnst.. staat niet in het boek?
Ik vond de imprint-scene beter dan verwacht. Ik kon niet bedenken hoe ze dat zouden moeten verfilmen, maar dit is denk ik de beste manier. Daar ben ik blij mee. Ik kijk daarom ook uit naar het tweede deel, hoe Renesmee gaat groeien enzo.
Het einde kon ik wel verwachten. Dat is in mijn ogen de enige plek in het boek waar je de films zou kunnen splitsen. Het was erg mooi in beeld gebracht hoe Bella veranderde, weer dikker werd, mooier haar kreeg, lippen weer roze werden etc. En ja.. als je het boek gelezen hebt, weet je dat een new-born rode ogen heeft. Dus het leek me inderdaad een logische keuze van de makers dat dit het laatste is wat je ziet. Zoals ik al zei, ik verwachtte het einde. Ik heb zelf niet gekeken, haha, want ik schrik heel erg snel. Maar in de zaal ging iedereen gillen. Dus ik heb gelijk gehad. Haar ogen gingen ineens open.
Al met al, een erg mooie verfilming van het boek. Ik ben niet zo van al dat bloed, maar het staat in het boek dus het hoort er bij. Ik denk dat ik deze nog maar een paar keer moet bekijken op dvd om te 'wennen' aan het expliciete van de film. Oja, de uitgemergelde Bella.. erg mooi gemaakt! Maar wel beangstigend goed gemaakt
. *4
Ik sluit me hierbij aan, alleen heb ik niet echt moeite met de horror van dit deel. Ik ben zeer tevreden!!! Het einde is gewoonweg fantastisch
Haar ogen waren geniaal als einde, btw kijk de aftiteling af, de Volturi komt nog even in beeld...
zerodopa
Twilight breaking dawn :
Deze film draait maar om 1 ding en dat is: Emotie oproepen. Verhaal technisch gaat het werkelijk
nérgens over. Een hoop gezever met bloemetjes en tierelantijntjes op een bruiloft en dat wel 20 min. lang. Het beste meisje wordt zwanger en popt er een kind uit. Klaar film. En dat allemaal onder begeleiding van een hoop zoetige muziekjes en dramatische blikken die worden uitgewisseld tussen de hoofdrolspelers. Er zit werkelijk bijna geen actie en, en het is een opeenstapeling van gezever.
Deze film was zoeter dan mijn popcorn en net zo zoutloos als mijn zoete popcorn. Overweldigd door bloemen, bruiloften en tragische zwangerschappen kabbelde deze film naar een einde..... De Twilight Saga..voor de liefhebber een must, voor de leek een mierzoet kabbelend gekul over een vampier en wat weerwolfjes die om een mooie vrouw heen rondjes draaien.
sh0rty
Helaas, iets wat geweldig had kunnen zijn valt toch weer tegen. Terwijl het boek echt geweldig was en ik niet kon stoppen met lezen was ik hier juist opgelucht dat de film af was, nu maar hopen dat ze deel 2 beter verfilmen. Snap ook niet waarom ze deze filmte niet hadden ingekort naar een half uur en deel 2 er meteen achteraan.
Vooral het acteerwerk stoorde me weer mateloos...
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Vermakelijk, maar het komt allemaal erg traag op gang. In principe zijn dit inhoudsloze films die geweldig uitgerokken worden om toch zoveel mogelijk delen te maken. Maar daar zit dan ook weer de entertainmentsfactor in.
Een groep vrienden en ik gaan traditioneel elk nieuw deel uit de Twilight reeks in de bioscoop zien. Een gezellig avondje uit. De hoofdpersonages zijn ook met zorg goed uitgekozen, het blijft een genot om naar te kijken.
De trouw was prachtig en ook dit deel geef ik 3,5 sterren voor de hoge amusementswaarde die deze films bevat. Op naar de volgende dan maar zeker?
joffrey19
Heerlijke film, je weet dat je bij twilight een grote dosis zoetsappigheid krijgt, en dat lag er deze x wel heel dik op, zeker omdat ik de eerste half uur had, waar gaat dit heen. Let op had geen enkele trailer gezien bewust, dus wist echt niet wat er kwam.
Daarna werd alles duister en kregen we een echte horror zwangerschap.
Tot nu toe weer een fantastisch deel
geen moment echt verveeld in tegenstelling tot andere hier.
Cygor
Vond het een hele mooie film.
Zoals in veel reviews staat dat het echt een film voor de fans is kan ik begrijpen
Heb zelf alle boeken al 2 keer gelezen en alle films al een paar keer gezien.
Kan niet wachten op het afsluitende deel!
daphne737
Vond de film erg langdradig, er waren wel leuke toevoegingen aan gedaan. Zo vond ik de toespraken op de bruiloft er leuk verzonnen. En dat geldt ook voor andere kleine dingen.
De beelden van de bevalling en transformatie lijken wel regelrecht uit een thriller te komen met veel te veel bloed. Dan laten ze bijvoorbeeld opeens een shot van de bovenkant zien en dan lijkt bella wel zo'n operatie patient waarbij het ernstig is fout gegaan(dood, compleet geruineerd).
Op het allerlaatst als Bella bijna gaat ontwaken laten ze een soort van samenvatting zien van allerlei beelden uit de vorige films, allemaal mooie momenten tussen Bella en Edward en dan laten ze Bella's lullaby horen. Dat vond ik wel echt heel erg mooi, het gaf echt van die rillingen van binnen. Maar dat komt ook omdat ik de muziek heel erg mooi vind.
Als Jake inprent zie je ook alvast een voorproefje van Renesmee NICE....( vind de oudere versie niet echt heel knap)

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012

The Twilight Saga: Eclipse
2010

The Twilight Saga: New Moon
2009

Twilight
2008

Gehele 'Twilight'-reeks met Robert Pattinson wordt deze week uitgezonden op televisie

'Twilight'-schrijfster komt na twaalf jaar met vervolg

Lauf Junge Lauf
Drama / Oorlog, 2013